Licurici de ianuarie - februarie 2009 (124)
Raspunsuri - Pagina 8
anna-mama spune:
Naty, sanatate multa Nadiusei, mititica, sa-i treaca repede nasucul. Si noi tocmai ce am scapat de o muceala intensa. Va pup
Crisspy, eu nu cred ca ai motive de ingrijorare, dar ca sa stai tu linistita du-l la un pediatru sa-l evalueze. Si Vladut are momente in care pot sa-l strig de ma satur si nu-mi raspunde, dar tine de temperament, seamana cu taica-su. Si nu e vorba ca nu aude, dar se concentreaza la ceva si nu vrea sa se intrerupa. Stii cum am observat ca aude, dupa ce am strigat si nu mi-a raspuns am facut un altfel de zgomot care stiam ca-l face curios (sunet de tel, zgomot de usa de la intrare...) zgomote la care a reactionat imediat. Incearca si tu cu Razvi 
Micola, sanatate multa, sa ne spui ce zice doctora la control 
de
baietel nazdravan (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
Eseea spune:
Crisspy, si eu incep sa-mi fac un pic de griji cu piciul meu, din exact aceleasi motive..al meu zice doar mama si in rest numai pe limba lui, desi altfel nu am niciun semn ingrijorator : ne alergam, se uita la desene si reclame, ne pupam, se joaca, alearga in parc, e vesel...doar ca nu zice si el ceva inteligibil.
Mami de fetita
si de baietel 
participam la "Clipe de vara"
ess-1.jpg si ess-2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
crisspy spune:
Multumesc fetelor 
Dupa cum am zis e randul mamei mele sa se crizeze...eu personal m-am hotarat sa-l las in ritmul lui sa vedem cum evolueaza, insa am asa un dram de amaraciune in suflet ca nu vb inca...Ma bucura ca il vad ca daca il intereseaza ceva prinde foarte repede idea, atat doar ca nu se exprima prin vorbe.
Nu as vrea nici sa-l stresez prea tare cu dusul la tot felul de doctori, cel mai probabil cand il aduc la Buc la sfarsitul lui noiembrie o sa chem medicul lui pediatru sa-l mai vada (oricum asta facem de cate ori il aduc la Buc) si vedem...
Am descoperit un serial tare interesant - Parenthood - despre parinti si copii, m-a prins ![]()
Crisspy,
fericita de
Razvi
lisssa_ana spune:
'neata si de la noi.
La multi ani cere ce isi sarabtoresc ziua numelui azi

citesc si revin
Mamica de Ana si
5+
miereamara spune:
Crisspy eu o sa fiu contra curentului si o sa-ti spun: du-l la medic, testeaza-i auzul, mergi la logoped, etc, mai ales dc tu (sau mama ta) simtiti ca ceva e in neregula.
Intuitia mamei e cel mai bun semn!
Daca era sa ma iau dupa cate persoane mi-au spus ca si Blaga a vorbit la 3 sau 4 ani, acum copilul meu era surd si eu asteptam sa vorbeasca....
E posibil ca totul sa fie ok, sunt mai mult ca sigur ca e totul ok cu Razvanel, dar dc exista o sansa cat de mica sa fie ceva in neregula si mai ales dc acel ceva e ceva ce poate fi corectat usor astfel inca sa nu aiba repercursiuni in viitor, de ce sa stai si sa astepti? Nu e mai bine sa stii si sa actionezi din timp?
Sper sa nu te supere interventia mea, dar stiu cum este si noi am fost in aceeasi barca, ma gandeam tot timpul ca ceva nu e in regula si apoi veneau alte persoane (inclusiv tatal copilului) si imi spuneau...totul e ok, unii copii vorbesc mai tarziu, bineinteles ca aude copilul, nu vezi ca se trezeste cand intri in camera si trantesti usa??, si ma linisteam o perioada, apoi iar intram la banuieli si tot asa. Si am pierdut o gramada de timp asa...pentru ca interventiile celor din jur imi adormeau intuitia, instinctul meu ca ceva se petrece..
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Porumbita spune:
crisspy si eu ca tot ca miere zic;
mai bine sa fii paranoica si sa sa vezi ca totul ok dc sa iti para rau mai tarziu;
crisspy spune:
Mey dar intre vorbire si mestecat exista vreo legatura?
Miere si Porumbita - pe mine nu ma supara niciodata interventia prietenilor...doara de asta ne-am adunat cu toatele aici sa primim sfaturi de la prieteni, nu? 
Crisspy,
fericita de
Razvi
miereamara spune:
Sanatate multa bolnaviorilor!
Si noi am fost nitel bolnavi, toata familia
, va povesteam ca a vomitat Aidan zilele trecute, ei bine a fost un stomach bug ceva, a avut doua zile diaree mititelul, apoi a trecut la noi, eu am scapat mai ieftin, doar cu dureri de stomac, ta'su e consemnat acasa azi, nu poate sa se departeze pt o raza mai mare de 2 m de toaleta![]()
La Multi ani celor care poarta nume de sfinti!
Mey e un frig aici, brrrr, am trecut la haine groase, caciuli si geci de iarna. Fi-miu anul trecut ura cu pasiune caciula si caruciorul, acum ar sta numai in carucior si caciula nu si-o mai da jos din cap nici macar in casa:))
miereamara spune:
Care e treaba cu mestecatul si vorbirea? de ce intrebi adica?
Faptul ca nu vorbeste poate avea cauze multiple, inclusiv cauze care sa tina de anatomia gurii, dar asta ar duce la articularea gresita a unor sunete, nu la faptul ca nu vorbeste deloc.
Language disorders sunt de doua feluri:
receptive disorders care se refera la dificultati in a recepta, intelege si procesa limbajul
expressive disorders care includ si ce ai spus tu mai sus.
Eseea spune:
Miere la tine mai concret ce te ingrijora si la ce varsta? stiu ca ai mai povestit de-a lungul timpului dar mai pe scurt asa care erau ingrijorarile?
Al meu face 1 an si 8 luni si vorbeste numai pe limba lui in rest ce am descris mai sus. Daca e publicitate si aude semnalul la tv mama cum fuge din orice camera, vine in sufragerie, se aseaza pe canapea cu mainile sub cap si sa nu cumva sa-l deranjezi!!
adica in afara de asta ca nu vorbeste decat pe limba lui, eu alte semne nu am sa ma ingrijoreze.
EDIT : al meu a mers f devreme singur cica, inainte de 11 luni, fetita din ce imi amintesc parca zicea ceva inteligibil la varsta asta dar SINGURA a mers la 1 an 5 luni si 1/2. Am tot citit ca la unii copii se dezvolta mai repede latura asta fizica ( mers etc). la altii vorbitul si cumva raman putin in urma la celelalte activitati. Intelegeti voi ce vreau sa spun cred, nu-mi gasesc acum formularea exacta.
Mami de fetita
si de baietel 
participam la "Clipe de vara"
ess-1.jpg si ess-2.jpg
Everything is hard before becoming easy...