Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 15
Vivela spune:
ete na, reclama!
dati cautare dupa "cum sa faci trandafiri din frunze", e un site piciulici.
Traiesc in Orasul Alandala
T_Ioana spune:
Buna ziua doamnelor!
Eu restanta rau la citit prin zona. Sunt zile in care nu reusesc sa deschid compu, hoinarim cu orele pe afar profitand de vremea frumoasa.
Voiam sa le intreb pe Ruxi si Carla daca au acceptat usor puiutii lor trecerea de la Lactana 1 la Lactana2? De 3 zile de cand am inceput sa introduc cate 1 masura de Lactana 2 Sonia voita in fiecare dimineata, dupa laptic. Uneori vomita un pic, alteori tot ce a baut. Ma gandesc ca nu-i place, nu-i prieste....
Diversificarea la noi este un mare esec. Ieri, facand vaccinul de 4 luni (deh, restanta!) i-am cerut dr de familie ceva antidepresive pt ca nu mai rezist. AM ajuns sa plang din orice, sunt disperata si epuizata psihic, nu stiu cum sa gestionez situatia. Razvan a mancat ingrozitor de prost, era un chin masa, dura mult dar cel putin dupa ce reuseam sa-i bag in gurita lingurita cu mancare inghitea. Sonia scuipa tot, ii bag aceeasi lingurita de n ori, mai face si brr-brr cu gura plina si in marea majoritate a cazurilor plange cand m avede cu lingurita. Am ajuns de i-am scos toate albiturile si ce-i mai puneam in supa si acum mancam doar piure din morcov+dovlecel. La capitolul fructe stam si mai prost, mancam doar Pere Wiliams de la Nestle. Nu accepta absolut niciun fruct decat din borcanele. Laptele il bea extrem de prost, in jur de 300 ml/zi si mananca cca 150 gr piure de legume si 60-70gr piure fructe. In concluzie, la 6 luni, are 66 cm si 6.570 gr. Despre autodiversificare nici nu are rost sa mai pomenesc....nici macar din greseala nu a incercat sa bage in gurita ce ii pun pe tavita sau ii dau in manuta...
Cand aud de copilasi care mananca orice imi vine sa ma impusc....nu stiu unde am gresit de am parte de copii asa mofturosi si nemancaciosi
Inca o intrebare: exista cineva care trebuie sa REPETE BCG-ul? Noua nu ne-a "copt" locul vacciului, arata ca o piscatura de tantar si dr zice ca trebuie sa facem o testare si readministrare ulterior. Atsa pana la 9 luni...nu stiu unde-l bagam si pe ala, ca luna viitoare facem vaccinul de 6 luni (daca nu racim intre-timp)
Sanatate multa tuturor copilasilor si mamicilor!
Crissy_C spune:
Ioana off, imi pare rau ca nu e papacioasa Sonia, macar cereale in lapte mananca? Poate ar trebui sa intrebi dr-ul de ceva pt pofta de mancare...
Legat de BCG, nici noua nu ne-a copt, nu are absolut niciun semn, nu s-a mai vazut de atunci nimic, iar pediatra ne-a zis ca acum nu se mai face readministrare, cum se facea 'inainte', asa ca nici nu mi-am mai pus problema... Oricum, cred ca este un mare fas vaccinul asta, din moment ce la noi e obligatoriu si totusi avem cel mai mare nr de bolnavi de TBC din Europa, iar in alte tari nici macar nu se face...
Alinutzaa spune:
Salutare
Si noi pe aici prin zona
Vivela saru'mana mult de ideea cu trandafirii din frunze. Eu cu Tudor avem vreo doua zile - adica ieri si azi - in care facem colaje din forme geometrice decupate din hartie colorata, frunze, betisoare, vata, boabe de cafea, etc. Vreau sa fac cu el patru planse ca sa ilustram cele patru anotimpuri. Asta cu florile din frunze pica la fix.
T_Ioana imi pare tare tare rau ca merge asa greu cu diversificarea. Eu as face pauza total la diversificare pentru 1 saptamana ....2...pana mai uita dupa care as incepe din nou (metoda clasica sau autodiversificare). De la zero. Cu psihic nou si forte proaspete.
Anca felcitari pentru dintisori
Artu mai spune, mai spune din ce mai faceti voi frumos pe acolo.
Despre nuditate - eu nu am facut niciodata baie cu Tudor. Mi s-a parut cam neigienic. Nu m-am ferit niciodata de el nici cand m-am schimbat nici cand am facut dus. Dar nici nu umblu despuiata prin casa. Pana mai acusica intra cu mine la toaleta. I se pare normala si fireasca nuditatea. Nu manifesta o curiozitate exacerbata. Cand a vrut sa stea in pielea goala prin casa, l-am lasat. Stie ca partile intime sunt intime, nimeni in afara de el nu se atinge de putzica lui. Si el la randul lui, nu se atinge de partile intime ale nimanui. Pe sora-sa o vede dezbracata, normal. M-a intrebat, i-am explicat - i-am spus ca fetele si baieteii sunt diferiti, ca el are putzica, ca ea are pica. Nu pune mana pe partile intime ale sora-sii. La inceput a fost mai curios si mai venea sa se uite cand o schimbam. Nu l-am alungat niciodata. La mare intotdeauna a stat cu pampers pe plaja. Inca nu a intrat in colectivitate ca sa abordam si alte aspecte - schimbatul, dusul, nevoile fiziologice de fata cu alte persoane. Deocamdata mai beneficiaza de ajutor la "igienizarea" de dupa folosirea toaletei.
Scuzati usoara incoerenta. Sunt cu Sisi maraicioasa in brate.
Crissy_C spune:
Ancutzica sau alte fete care mai aveti floricica de fiert la aburi din ikea: se pune capac peste oala in care care fierbe apa, sau nu? Sunt cam praf la capitolul asta...
Si alta intrebare: cum coaceti dovleacul? Cate o felie? In ce, tot in vase de yena?
Multumesc
ancutzicab spune:
Multumim pentru felicitari
Crissy, eu pun capac, nu am incercat niciodata fara, dar cred ca s-ar evapora apa foarte repede, mai ales ca nu poti pune multa. La dovleac nu ma pricep, nu am copt niciodata, dar voi incepe in decembrie cand ne vom (auto)diversifica.
Intrebare: avand in vedere ca Maya face 6 luni pe 10 dec, oare cat de grav ar fi daca as astepta pentru diversificare pana la inceputul lui ianuarie? Ma intreb si eu...
Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10
Jocurban spune:
Ioana, nu stiu sa-ti raspund la intrebarea cu trecerea de la Lactana 1 la 2... Eu am schimbat pe Vitalact (cel gratuit) si fetele il beau foarte bine (adica la fel de prost ca si pe celalat! ). Dar, tocmai pentru a nu resimti schimbarea, am facut trecerea in 15 zile (!!!), cate 3 zile la fiecare masura inlocuita... Asa am vrut eu, stiu ca nu e necesar nici pe departe un timp atat de lung, insa rezultatul a fost pozitiv.
Cat despre diversificare... iti dau si eu acelasi sfat ca si celelalte mamici: categoric opreste-te una-doua saptamani, relaxeaza-te... si ia-o de la capat... nu incerc sa te conving sa incerci autodiversificarea, dar bucuria si interesul copiilor sunt mult mai mari cand sunt lasati sa descopere singuri... Ii poti pune Soniei mereu ceva in mana, in timp ce ii dai cu lingurita... N-ai de ce sa te grabesti cu diversificarea, iar mancatul cu forta nu va face decat sa-i creeze Soniei o aversiune vis-a-vis de alimentatie... Din fericire, la acesta varsta exista inca optiunea de "reset" si de a o lua de la capat, altfel...
Daca numai piure-ul de morcov si dovlecel ii place, mergi o vreme numai pe acestea si introdu-i incet de tot, cate putin cantitativ, alta leguma... Nu stiu, sfaturi sunt multe, rabdare si incredere trebuie sa ai... Si neaparat o atitudine calma si degajata, altfel tot stressul tau se resimte in comportamentul copiilor si se intoarce ca un bumerang, alimentand un cerc vicios din care devine tot mai greu sa scapi...
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Albumul mazarichilor
bubu30 spune:
Meniul nostru de azi :
- Morcov, cartof dulce, gulie, dovlecel, conopida, patrunjel
- mar, avocado, banana, branza de vaci
- LP cu / fara cereale
ioana1234 spune:
mie dr la timisoara mi-a reomandat sa incep dupa sarbatori -spre mij lui ianuarie si vic face 6 luni pe 15 dec. si asa am de gand sa fac....
bilica spune:
Am scris un mesaj mare si complex si lam pierdut...
Theo bine ai revenit!
Carla,legat de nuditate...noi am facut baie cu fata de la 2 luni;eu am insistat la sot so ia si pe Surya cu el in cada;a marait dar acum e ok...La plaja am fost de 3 ori cu fata si tot ii puneam pampers de apa....dar nu intelegeam rostul lui ca oricum kk facuse dim si nu mai face in timpul zilei,asa ca am renuntat si la el..si a stat fetita mea goala....iar eu dintotdeauna am facut toples...asa ca ....
Crissy si a mea fetita papa f putin zic eu,nu e dupa grafic ,dar asta e....doar cate 150 ml max de max,normal 100-120 la o masa la fiecare 4 h.....,seara 150 ml lapte cu cereale ....Ce sai fac ?asta e ritmul ei...la 4 luni avea 6kg200g...putin zice mama,dar eu is multumita....daca nu se poate mai mult!?