Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (34)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

buna dimineataaaaaaa....

Cris te asteptam de la dr, sper sa nu fie nimic grav.

La multi ani 1!!! bebeilor de astazi, imi cer scuze ca nu nominalize dar nu prea am timp , doarme piticul cam 30-40 min si mai am vase de spalat.

carla, sa-mi zic si eu parerea legat de nuditate

Am citit in cartea lui F Dolto 2 chestii interesante:
1. de ce nu ar fi bine sa iti expui nuditatea in fata copilului: pt ca pt el tot ce e mare e implicit mai frumos si i se pot dezv. complexe, mai ales in perioada complexului lui Oedip, ( ex amuzant din fam :. Sotul care e cu 6 ani mai mic ca fratele sau ii zice mamei sale ( copil fiinD),: tu da si mie ceva vitamine ca sa imi creasca si mie putza ca la ala, ai vazut ce mare e???!!?!?) .
2. ca nu e bine sa eviti org genitale in discutiile cu copilul, sau sa ii interzici sa se atinga in acele zone, pt ca si ele fac parte din corpul sau si trebuie acceptate ca atare, si pt ca unii parinti chiar fac mare caz at. cand un copil pune mana acolo acesta poate dezvolta in adolescenta frustrari sexuale. Zicea in carte ca de multe ori auzim mame: vai ce ochisori frumosi ai, ce urechi frumoase ai, ce maini , ce nas , ce gura , ce picioare, dar niciodata : ce penis frumso ai..... si nu e bine pt ca si penisul face parte din coprul sau si trebuie tratat ca o parte a corpului, nicidecum ca pe ceva tabu, interzis, etc.

Eu nu ma voi feri de copil /copii, dar daca eu nu ma simt in largul meu la un mom dat nu o voi face doar doar o sa fie mai dezghetat..., dar cu siguranta trata penisul ca orice alta parte a corpului.

Legat de tati si fete: cunatul meu isi pune un slip si face baie cu fata de la 9 luni si e mom lor de relaxare , au "santierul cucu, n-avem bani, d-avem de lulucru:)', si crede-ma ca fata nu are nicio pb cu asta, nu pare nici traumatizata, nici mai curioasa de corpul barbtilor, e ceva firesc natural , si nimic iesit din comun pt ea,. In schim nepotului ( din partea sotului) i s-a spus ca tzatele sumt scarboase, ( era f atras de sanii femeilor) ---sunt curioasa cum il va afecta cand va fi mare.... ":)

:) mi-am adus aminte soacra mea l-a invata ca at cand va fi mare fietele vor alegra dupa cucul lui si aflat la strand in Ungaria si-a dat slipul jos in fata unei fetite si i-a zis : hai joaca=-te cu cucul meu:)), fetita nu l-a inteles dar a ramas inmarmurita de gest:))tare as fi vrut sa vad faza:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Neata, mai pe la pranz, asa!
Cris - sa vii cu vesti bune de la doc

NOI AVEM DIIIIINTI! Doi, jos, aparuti azi noapte - ma miram eu de ce e asa de maraita... Asa ca l-am "luat" pe Luca - lui i-au aparut la 5 luni juma, pe rand.

In legatura cu nuditatea, recunosc ca nu mi-am pus serios problema pana acum, e si greu sa ma feresc (daca as vrea), cel putin cu partea de sus, acum cat alaptez. In rest, Luca m-a vazut facand baie insa nu i s-a parut nimic interesant. Si, evident, a vazut-o pe Maya dezbacata dar nu a avut vreo reactie speciala, in afara de faptul ca vrea el sa o stearga si sa o schimbe
Si, Gabi, aceeasi problema o avem si noi mai nou si, din pacate, preputul incepe din nou sa faca aderente. Asta nu m-ar deranja foarte tare, sper doar sa nu faca vreo infectie.

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare!

La multe lunite fericite sarbatoritului si sarbatoritelor noastre de azi!

Theo, multumim de tratatie!

Cris, te asteptam cu vesti bune de la dr!

Anca, felicitari pt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

neata tuturor

Carla, Rocsy, optiunea de pleca undeva trebuie sa fie a amandurora; schimbarea presupune de multe ori o coborare a nivelului in care te afli la momentul plecarii. Urcarea este grea. Apoi mai e familia, mai sunt prietenii pe care pe toti ii lasi in urma si care la inceput iti sunt aproape insa in timp se racesc.
Daca va necajesc povestindu-va din cand in cand ce am mai facut va rog sa imi ziceti ptr ca nu am asta in intentie.

Carla, cred ca daca o faci natural merita facuta; insa pana la o anumita varsta.

Uite, noi nici pe baieti nu ii mai lasam sa faca baie impreuna decat daca isi pun pe ei slipi. Eu nu zic ca nu trebuie sa se simta bine fiecare cu corpul lui insa eu nu ma simt confortabil sa circul fara haine prin casa. Asa ca nu pot transmite mai departe copiilor aceasta lejeritate.

Ptr mine a face baie in cada cu copilul mi se pare un pic neigienic. Cat dus as face eu tot pot sa fiu purtatoare de cinestiece si nu mi se pare safe ptr copil. La piscina e altceva ptr ca apa e tratata.

In plus, daca se procedeaza asa cumva trebuie sa ii transmiti copilului ca nu trebuie sa faca asa si in afara casei. Aici de ex toata, dar toata lumea poarta costume de baie. De la bebei la batrani. Iar barbatii nu au voie cu slip ci doar cu panatalonasi. A, ca sunt plaje speciale ptr cei ce vor altfel e drept.

Nici pe Sabina nu o las la "studiat" de catre baieti; nici nu o feresc ostentativ; daca face baie ii las pe baieti, daca se uita la ea cand e dezbracata ii las un pic apoi gasesc o varianta sa o imbrac sau sa le dau lor alta preocupare.

Nu ma feresc de ei daca ma vad insa de ex nu ii las sa intre in baie peste mine. Sotul ii lasa. Insa cred ca varsta lor e potrivita sa inteleaga de ex ca daca usa e inchisa la baie nu intri ci astepti undeva (nu la usa), ca dusul il faci singur, etc.
Clar pe ei nu ii deranjeaza sa stea goi prin casa.

La hockey de ex au niste glume cu un amic unii despre chilotii celuilalt. Si incearca sa isi fereasca chilotii de la vedere.

Cum ar fi insa la scoala, la sport, sa fie ei "lejeri" in fata celorlati copilasi la schimbat la vestiar. Pai de la directoare la politie si la comisionul scolar i-as avea pe cap.
Nu mai zic ce reactii ar avea din partea celorlati copii; pai daca o asemenea situatie ar atrage o anumita faima intre ceilalti copilasi nu ar face decat sa accentueze dorinta de a repeta gestul. La varsta asta sunt f dornici de admiratia colegilor.

Ce povestesti tu acolo Carla cu vestiarul si lejeritatea, aici nu cred ca s-ar accepta; am fost cu baietii la o piscina la un moment dat si doamnele din vestiar se schimbau cat se poate de decent, repede si fara "creia o pauzali" la bustul gol.

Ca alaptez oriunde si oricand e adevarat; insa nu ma expun; nici nu o acopar pe Sabina cu basmale insa totul e acoperit de bluza mea. Sabina are partea ei.

Veronica, o carne f bine de pulpa de pui (nu piept) e ok; noi oricum mai asteptam pana la 9 luni.

Anca, felicitari pentru dintisori!!!!

Theo, bun revenit!

Sorana, nu te lasa!

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Mai rar si noi ca fata e tare miorlaita si numai in brate vrea...nu ma mai descurc. Azi i-am facut 3 feluri de mancare: dovleac copt cu banana si scortisoara, mar cu cereale, supa de legume. A vomitat de fiecare data. cred ca din pricina secretiilor.Of! cand scapam?
yoyoy imi pare rau ca si voi sunteti pe antibiotic...mda nasol ca isi formeaza imunitatea acum, inainte de 1 an din pricina fratelui mai mare, asta e. nu avem de ales. ce ii dai??
Vivela sunteti foarte frumosi toti, ce sa mai. Imi place ca David e leit tati si DAmian leit mami. Sunt superbi
Artu buna treaba cu biblioteca, mi se pare excelent! la noi e asa o librarie frumoasa, Carturestiul, dar gen bibioteca nu am vazut!
R-ocsy si Ilinca mea e la fel, matinala de mica. la 5 -6 se trezeste. cand era mica pe la 3-4 se trezea si incepea sa cante. acum e mai rezonabila. In schimb nu mai doarme decat la tzitzi. ma gandesc ca o fi din pricina de boala, nu stiu...si eu cred ca e cam puternic KLACID-ul, dar mi-a dat avand in vedere pe fratiorul mai mare a spus ca in general daca e ceva de comunitate Augmentinul nu mai face fata...nah...eu asa speriata eram ca i-am dat orice
bubu, cris_09 succes la doctori, da DOmnul sa fie totul bine!

Cu nuditatea, nu am fost expusa in copilarie - de fapt la revolutie intr-o imagine TV cu martiri dezbracati in cosciug am vazut primul nud barbatesc- si nu am regretat si nu vreau sa-i expun nici pe ai mei. Mama si matusile faceau baie in fata noastra, dar nu mi se parea ciudat. Oricum de tata am fost si suntem pudice. De Mirci deocamdta nu ma feresc din pricina alaptatului, dar ma voi feri cand termin cu asta.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

total pe langa subiect(ma rog, eu deja mi-am zis parerea), dar vroiam sa va arat ce am facut eu intre timp, de cand n-am mai scris .
am facut si va trimit .(dati click pe floricica)

va place?

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

uau, Vivela, super super super faine!!!!

sunt lipite sau cum stau asa? uau, nu stiam ca poti face asta cu frunze.

eu am un buchet facut din trandafiri primiti de cand am fost insarcinata cu Sabina. I-am pus la uscat cu floarea in jos si s-au uscat f fain. Acum, cum sa ii pastrez? se pot da cu un lac sau cu vreo solutie?

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

artu, sunt atat de usor de facut.
uite aici tutorial:
http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/blog/cum-sa-faci-trandafiri-din-frunze/

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Anca, felicitari pentru iepurica! Uau, 2 dintr-o lovitura!! Si a mea maraie incontinuu de dimineata, se opreste doar sa respire, off, o doare pe ea ceva mititica, or fi tot dintii... doar ca nu saliveaza mai mult ca de obicei...

Vivela, e super buchetelul, poate ne spui si noua cum ti-a iesit asa frumos.... Dar zau daca stiu cand ai tu timp si de asa ceva, cu 2 copii, dintre care unul tare nazdravan :)

Mergi la inceput