Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 10
arturicii spune:
Inainte sa incep programul cu treburile de azi (of si ce de mai am) vreau sa va povestesc ziua noastra de ieri.
La 10 fix intram pe poarta unei biblioteci din zona; nu mai repetasem experienta insa la scoala au inceput baietii sa mearga la biblioteca si le-a placut asa ca am zis sa incercam si noi.
M-am oprit intai la etajul de adulti, mi-am imprumutat niste carti de foto ptr bebei si am urcat apoi cu cei mici la etajul pentru ei.
o, ce fain...
De la colectii intregi de reviste, la carti ptr incepatori (cum ne trebe noua), la carti pentru Sabina (cele cartonate), la carti pentru parinti, la jocuri de tot felul (de la sah la dame si carti de joc) la dvd-uri si computere cu acces la net.
Fotolii, mese, pupitre, perne pe jos, plusuri imense de joaca.
Toaleta impecabila (am si eu un fix), totul lucea de curatenie si totusi nu era acel miros de carte veche (ceea ce m-a bucurat ptr Sabina).
Nu imens de mare insa nici mica mica.
Dupa 4 ore am iesit sa mancam insa ne-am intors repede ca incepea un spectacol pentru cei mici.
Dupa spectacol, bricolaj cu personajul principal.
Am petrecut acolo 7 (SAPTE!) ore super super faine. In care baietii nu s-au batut, nu au alergat nu s-au agitat. Au citit, au jucat jocuri, s-au bucurat de spectacol si de bricolaj. Nu se mai dadeau dusi de acolo.
Cum biblioteca e parte din reteaua municipala, care cuprinde nu mai putin de 40 de biblioteci, am declarat deschis Turneul Duminical de biblioteci. O sa le luam la rand la descoperit.
Ce e f fain e ca poti imprumuta de la una si returna la alta.
Intrarea si imprumutul sunt gratis iar cantitatile pe care le poti lua pe mine m-au lasat masca. 25 de carti ptr 3 sapt cu posibilitate de prelungire si 4 dvd pe sapt/ membru de familie.
Sabina a fost f ok. A mancat, a dormit, s-a jucat, s-a uitat la spectacol pana a luat-o somnul, a chiuit la bricolaj.
Cam asta am facut noi ieri.
Ioana & Arturicii'S
arturicii spune:
Mira, noi nu pot spune ca am avut episoade de inec; insa ea musca (asa stirba cum e) si ia cam mari bucatile; insa tot ea le rezolva.
Data trecuta cand am copt dovleacul mie mi s-a parut cam atzos. Asa ca azi am in intentie sa il toc marunt, sa il amestec cu cereale si sa fac niste bilute din el. La final sa le tavalesc prin cereale.
Vivela, asa de fain is baietii vostri ; ai acolo (dupa umila mea parere) cateva poze f reusite (cu lumini, umbre, etc).
A, ce carti imprumutasem ieri de foto le-am rasfoit si le-am si dat inapoi ca nu m-au inspirat prea tare.
Dupa ce ma mai dumiresc si eu ce si cum cu foto astea ptr cei mici o sa imi fac un album separat unde sa le...expun. Si o sa va invit desigur la comentarii constructive.
Ioana & Arturicii'S
ancutzicab spune:
LA MULTI ANI, sarbatoritilor de azi, mamici, tatici, bebici, amici, bunici, alti -ici de or mai fi! Un gand bun si o tuturor!
Si acum, pe sarite din amintiri:
Gabi - superbe poze, baietii tai sunt de gazeta!
Artu - de fiecare data cand postezi cate o istoriora din viata de dincolo de apa cea mare, ma incearca o tristete vecina cu frustrarea, din seria "la noi de ce nu se poate"? Dar, ma bucur pentru voi si citesc cu mare placere despre o lume care, desi pare greu de crezut pentru noi, aici, chiar EXISTA!
Mira - bine ai revenit, si tie si Carlei sa va fie de bine vizita alor vostri! O astept si eu pe mama, dar la treaba, sa ne ajute cu mutatul - a doua oara anul asta! Cum va impacati cu lavabilele?
Nana - o pentru o iubirice care creste ca din apa! Osificare regulamentara va doresc, ca sa scapi de orice temere! Stiu ca tu si Maribel sunteti fane Kitty, am gasit pe un site unguresc de unde am mai luat eu una alta, niste jucarii cu Kitty, poate va intereseaza: c-sale punct hu
Ruxi - multa sanatate lui Alexandru!
Carla - super link, merci! Decoratiunile pentru pereti m-au dat gata! Cred ca o sa imi fac un moft in casa cea noua. Din ce am vazut, nu se poate comanda online, nu?
Lena - ma bucur ca domnisoara e bine, sanatate maxima!
Rocsy - la o schimbare grabnica a programului nocturn! (in bine, evident )
Despre noi, in doua vorbe: Maya e bine, poimaine face 5 luni, o sa mergem la doc pentru cantar si masurare. Ne laudam cu primele rotiri, inca incomplete, de pe spate pe burta - ne perfectionam noi!
Si, murim de cald in casa - la noi in dormitor sunt 30 de grade, azi dupa ce am venit de afara (lasasem geamul deschis), erau de abia 27!
Cam atat (oricum m-am intins cat o zi de post), dar ramanem pe aproape!
Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10
arturicii spune:
Meniul de azi
8 noiembrie
- dovleac copt
- avocado
- para (cruda)
- cartof dulce copt
Mancarea "pasata" ramasa pe masuta am incercat sa i-o ofer cu lingurita. I-a placut foarte tare experienta. Eu umpleam lingurita si i-o dadeam. A dus-o f corect si direct in gurita, i cules, mestecat si inghitit mancarea iar lingurita a ramas pe post de rontait. Insa cred ca o mai amanam urmatoarea incercare ptr ca bucatile de avocado si de para ramase au fost mai putin atractive decat rosul linguritei.
Vero, servind sabinei dovleacul mi-am amintit ce m-ai intrebat; noi suntem acum la o singura masa pe zi, in jur de ora 11 (am renuntat la 2 mese ptr moment; ramanem cu una min o luna); si ii dau 4 alimente (legume sau fructe); fiecare bucata nu depaseste dimensiunea a 2 cutii de chibrituri (de Gherla )
Ruxi, sunt cu gandul la voi desi nu am scris nimic.
Ioana & Arturicii'S
Virgi17 spune:
LA MULTI ANI si din partea noastra tuturor sarbatoritilor si sarbatoritelor de azi !
Fata mea a inceput de ieri cu marul ras...nu se omoara, culmea, ma asteptam ca marul sa ii placa si supa de legume sa o respinga. Ea rade supa de legume cu pui,iar cu marul se straduie de parca mi-ar face mie o placere. I se face gura punga cand ia lingurita in gura.
De cand am inceput diversificarea, ea face kk cam la fiecare masa.Nu mai e cum era inainte o data pe zi si gata. Acum, gasesc in scutec de fiecare data cate ceva mic cat o nuca,uneori e mai tare, alteori mai moale.Oare asa o fi normal acum? O sa o intreb si pe pediatra la consultul de 6 luni.
Eu sunt happy.Azi am castigat un concurs pe sfatulparintilor.ro.M-a bcuurat tare mult, mai ales ca nu am mai castigat un concurs din liceu.Acum trebuie sa il trimit pe sotz sa isi aleaga ce vrea de voucherul respectiv.Saptamana trecuta am ratat desuurile sexi de la inscriere,dar macar acum am castigat ceva pentru el si ma bucur tare. Mi-am pus si poze cu copchilu, nu stiu, m-am ambalat si m-am inscris la toate concursurile de acolo.
I-am gasit puiului ulei de samburi de struguri la un plafar,o sa ii pun nitel in piureul de legume, cica e f bun.
Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)
lenabum spune:
frumos artu la noi in mileniul urmator
ancutza multumim
maribel ce faceti voi
fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family
yoyoyo spune:
ufff ce greu cu mucosii mei, nu am mai dormit de 3 nopti alea minunatele "3 ore" legat,
noi am facut bronsita acuta, luata de la "big brother" sunt atat de neputincioasa si vreau sa ma tin tare, nu mai vreu sa-i dau antibiotic, din pacate la Homeopat nu am apucat sa meregem dar si cind om ajunge am inteles ca nu o sa apara rezultate imediat, insa trebe schimbat ceva
nu mai pot continua asa, "always coca, cola always antibiotic", suntemm ceva de genu 1 sapt ok , 3 varza
am primit macar indicatii ca sa-i dau biotics cu jumate de ora inainte de antibioti, daca o fi cazul de el,,, mai stam pana miercuri
Realaura, suntem colege de suferinta, vad ca si voi ati trecut pe antibiotic, a facut febra sau doar din cauza ca vomita ai ajuns la el?
si la noi e gatu incarcat , mai iasa si muci galbui verzui dimineata, peste zi mai putin si albiciosi, ziua doriteaza cum poate si nu mancanca altecva in afar de tzitzi
si cind tuseste vomita din cauza mucozitatiilor
noaptea tuseste si se tot trezeste
neputinciosi mai suntem doamne
am o consolare de la pediatru : "tot asa va fi mami 1 , 2 ani de aici incolo , dar cind o fi la gradi nu o sa mai faca" :( yeah right, placuta incurajare
La multi ani si sanatate , celor cessi aniverseaza azi ziua de nume, onomastica !
aka spune:
La Multi Ani sarbatoritilor de astazi.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
Onana spune:
Seara buna tuturor!
Vivela, super poze, super D si d
Anca, bine ca ai mai dat pe la noi si ca sunteti toti bine
Theo, e valabil si pt voi.
Carla, daaa, multam de link, de cand tot vreau sa merg la Imaginarium, au mai multe magazine in Bucuresti si n-am ajuns pana acum, desi stiam de ei., gata, m-ai motivat sa merg! Desi am tot facut cheltuieli pt copii, am o groaza de carti pe care le-am luat, acum am comandat si niscaiva jucarii, ar trebui insa sa ma gandesc ce-i sa-i iau lui Tudor, lui nu i-am luat nimic inca, mergand pe ideea ca are atatea de la Matei. O fi corect?
Artu, super cum povestesti despre voi si activitatile copiilor. Am vazut si pozele cu dovlecica, seamana atat de bine cu fratiorii ei
In Bucuresti nici nu stiu daca mai exista biblioteci
Cu dieta stau rau de tot, adica de vreo saptamana am scapat ba la una, ba la alta, dar grav de tot si de miercurea trecuta nici la sala n-am mai fost Si nici pe cantar nu ma urc, ca ma deprim. de azi am reinceput si cu regimul si cu sala, offff, merge tare greu..In cel mai bun caz o sa am in 2 luni tot -5 sau -6, ca in prima luna Totul e sa nu renunt!
Virginia, super cu concursul. Iar cu kk, sa stii ca si Tudor dupa fiecare masa face cate o maslina, insa el e ff constipat de la fier, nu stiu ce sa-i mai fac, am vb si cu dr, o data la 2 zile scoate niste bucati asa mari si se screme mititelul de zici ca-si rupe fundul, si plange ca-l doare. Off, si nici nu stiu ce sa-i dau, ca mai are 3 luni de luat fierul, mananca cate o para cruda zilnic, plus piureul de legume (care nu-i place, apropo)
Nana, pupam micuta Donald duck mai, deci asa vorbareata e Tudor e muuult mai timid, gangureste un pic daca ne aude pe noi vorbind, cand ne oprim insa sa-l ascultam, se rusineaza si tace. Mi-ar placea sa-l aud si pe el turuind. Am mai zis, noroc ca vorbeste Matei cat pt 2
Meniul de azi
mar, para avocado
piure de legume (dovleac, morcov, patrunjel, cartof, ardei gras)
Ma opresc aici cu mesajul pe seara asta. Sanatate puilor bolnaviori! Sa avem o noapte linistita!
maribell spune:
ALINA am cumparat stodalul.....i-am dat pana acum de 2 ori cate una dizolvata in apa....e ok?
MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010
GALERIA ZAMBETELOR
un vot si pentru noi ml-1 si ml-2www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=21" target="_blank">VOT
PUPICI TUTUROR