Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(6)
Raspunsuri - Pagina 11
Valentina_D spune:
Dudu, intr-adevar, am abonament la Medlife, abonament bussiness. Am avut reducere, dar tot am platit 270 RON. Din cate am vazut pe bon, 220 a fost ecografia, cu reducere, si 50 RON a fost interpretarea(ma rog, cand vor interpreta)
M-am uitat acum pe foaia de la eco, dar nu am vazut sa scrie ceva de IR-uri dar nici doctorul nu a pomenit ceva la vizitele anterioare.Eu oricum sunt pe tratament cu anticoagulant. Mai am o prietena care avea prot C sub limita, si cand a facut eco pt dublu test,a avut aceleasi masuratori
Oare chiar trebuia sa imi masoare si IR-urile??
Pentru decolare, deja de ieri am vorbit cu doctorul si am reintrodus arefamul. Pentru ca inainte de sarcina am avut chlamydia rezultat echivoc, mi-a mai dat si 6 pastilute de Azitrox. Pana pe 18 stau cumintica acasa
13+
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
Valentina_D spune:
Dudu, am cautat un pic pe net, si am gasit o poastare in care o mamica spunea asa:
"Ca sa fac un asa-zis "experiment" am fost si la Medlife, la 4D, la Chitescu si la Iosup, la 2D, la morfologica, la diferenta de 2 zile intre ecografii si Chitescu mi-a zis ca ea nu masoara IR-urile decat dupa 32 sapt de sarcina (si asa este, ca sora mea a fost numai acolo si le avea numai intr-o eco...), pt ca ele sunt mari, ca asa trebuie?! si este normal. Dupa aceea, scad. Asa ca a zis ca nu are sens sa sperie mamicile masurandu-le. A spus ca nici placena nu-i asa de matura. Sa nu-mi mai fac pb, ca's nebuna.
Iosup in schimb, mi-a masurat IR-urile, si mi-a spus ca au scazut f frumos si ca totul e ok.
Oricum ar fi si oricare ar avea dreptate, eu m-am linistit acu si sunt ok."
Deci, de-asta Chitescu nu mi-a masurat IR-urile. Dar sa stii ca atunci cand am sa merg cu rezultatul la docotrul ginecolog, chiar am sa-l intreb. Acum ca mi-ai deschis ochii am mai citit un pic si am inteles ca pana la saptamana 28-30 chiar nu au relevanta
13+
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s
amidala spune:
Buna!
Eu am avut o zi tare obositoare azi si abia am ajuns acasa. Am avut azi o durere initial lombara si apoi s-a mutat un pic in fata in dreapta. Si acuma ma doare un pic. Nu stiu ce poate fi. sunt cam ingrijorata. Abia joi la 11 jumate ma duc la eco de pliu nucal. Sper sa fie bine bebelushul. Felicitari Valentina pt baietel. Poate imi spune si mie joi ce e ca am sa am 13 sapt.
Va pup. Sper maine sa fie o zi mai buna.
Noapte buna!
12+
bebelush
prettysunshine spune:
Buna seara burtici!Acum ma simt mai bine,am stat mai mult in pat azi si bineinteles ca am gasit o modalitate sa vad ce face bebe,ca eram tare ingrijorata.M-am dus la un radiolog sa faca o ecografie si bebe e bine,am auzit iar bataile inimii.Insa radiologul mi-a masurat si fibroamele,iar unul din ele a crescut deja de la 9 cm la 13 cm,ceea ce explica si burta mea mare.Sunt cam ingrijorata fiindca daca va creste in ritmul asta nu vad unde va fi loc si pentru sarcina si pentru fibrom in burta mea.Si am observat ca daca stau perfect intinsa pe pat,in dreptul fibromului este deja o umflatura si e tare daca apas.Sarcina s-a dus spre partea cealalta a burtii,dar in partea aceea e moale.Acum astept cu emotie rezultatele testului si apoi urmeaza sa fac o programare la ginecolog sa vad ce spune de fibroame.
Valentina,felicitari pentru baietel!Mie nici macar frecventa cardiaca nu mi-au zis-o,am ascultat doar inima,asa ca nu pot face nici macar presupuneri asupra sexului.
11+
My baby
Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.
Inna_33 spune:
Stefania, f. frumoasa rugaciunea!
Stiu ca e bine sa asisti la liturghie duminica, dar nu stiu de ce nu am rabdare!
Sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa fim sanatoase si sa aducem pe lume bebei frumosi si sanatosi!
15+
musettepink spune:
Dudu ai PM
Prettysunshine ma bucur ca e bebe bine si ca te-ai linistit un pic.
de Luca si
11+
dudu200705 spune:
Valentina, e posibil sa ai dreptate. Eu am fost decat la iosup si-n prima sarcina si acum si n-am termen de comparatie. De aceea te intrebam cum e la Medlife. Am si eu card si stiu ca nu-i gratis decat ceva infim pt gravide,nu? Pana acum nu m-am dus la ei insarcinata.
Nu stiu ce sa mai zic...iosup ma certa mereu, inclusiv acum, ca sunt obosita, ca tre sa ma odihnesc, sa nu ma stresez, sa nu fac nik...de parca as putea
Aveam niste valori la limita superioara.
Vedem ce zice si dr...
Sanatate tuturor!
Mami de Dudu
si
15+ 
stefaniadinu spune:
Neata fetele o 
Inna_23 si mie mi-a placut tare mult rugaciunea si poate cine se pricepe o si pune pe prima pagina dupa tatal nostru.
Fetelor aseara am avut o discutie cu o prietena care este medic despre dublu,triplu si amniocenteza.Dublu si triplu nu este decat o afacere a medicilor de isi trag comisioane de la laboratoarele de analize mai ales ca marea majoritate a nostra luam arefam (progesteron, in general pe cale bucala)si care da eroare la analiza din sange.Mai mult decat atat in momentul in care te intreaba ce greutate ai ,aceasta nu este raportata la inaltimea pe care o detii si deci de aici alta eroare pe care o da calculatorul.Si uite asa ajungem noi disperate la amnio si dam si o gramada de bani ,ne stresam si il stresam si pe bebe.
Va pup si va doresc sarcina usoara
+16
ch_dana spune:
Buna ziua,
Sunt nou inregistrata pe forum, nu am apucat inca sa citesc prea mult, din lipsa de timp, dar promit sa recuperez.
Momentan, sunt in 7 saptamani, cu data estimata candva in iunie anul viitor si as avea cateva intrebari:
1) Ginecologul meu (de care sunt multumita) lucreaza la Puls si nu colaboreaza cu nici o maternitate. E vreo problema? Stiu ca din comoditate se prefera medicii arondati maternitatilor; pe mine ma tenteaza "Regina Maria" (CMU), dar parca n-as schimba ginecologul acum.
2) Momentan mi s-au prescris urmatoarele :
- acid folic 5 mg
- Elevit
- Augmentin si Canesten Gyn, din cauza unei infectii urinare.
E OK cu antibioticul asa devreme ? Am facut antibiograma si la asta se pare ca reactionez.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
luiza77 spune:
Buna ziua fetelor...ce mai faceti?
Eu am fost cam stresata zilele trecute deoarece am luat rezultatele la anlize si eu avand hipotiroidie mi-a iesit valoarea TSH-ului destul de mare 20,10 si m-am panicat atat de tare, a doua zi mi-am facut programare la medicul endocrinolog si m-am mai linistit, mi-a spus ca este normal sa imi creasca asa in sarcina, este adevarat ca este destul de mare, mi-a schimbat dozajul de eutirox si mi-a mai dat o analiza de facut ATPO pentru anticorpi si pe 23 ma duc din nou la el, mi-a spus ca o sa fie totul bine, doar ca trebuie sa monitorizam din 2 in 2 luni TSH-ul, luni mi-am facut programare la ginecolog sa imi interpreteze restul de analize si sa fac si un ecograf sa il vad pe bebe ca este bine.
Si la mine se cunoaste destul de bine burtica, chiar nu as putea trece neobservata, plus ca eu dupa ce mananc ma balonez foarte tare, zici ca am 5 luni nu abia 2 luni de sarcina, sambata implinesc 9 saptamani , sper ca luni la ecograf sa il vad pe beb in toata splendoarea lui.
Va d ca Va lentina a aflat deja ce este bebe, te felicit...eu intotdeauna mi-am dosrit fetita, dar sunt apropae sigura ca voi avea baietel, oricum pentru noi chiar nu conteaza, dupa 6 ani de asteptare este important sa fie sanatos.
Va pup pe toate

8+