12 ani- prima tigare

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

te doare in cot de ten la 12 ani (plus ca nu mi-e clara treaba cu tenul, eu am un ten foarte in regula si am fumat naibii aproape 20 de ani!).

Eh, pai nici eu nu cred ca are fumatul vreo legatura cu tenul, adica am vazut femei nefumatoare cu ten cu probleme, precum si fumatoare cu ten perfect, deci...

La mine insa a functionat treaba aia cu tenul, cand am pufait. Credeam eu ca daca mai fumez fac cosuri si cum eram absolut happy ca nu am cosuri nu mi-am dorit sa risc

Ah, mi-am mai amintit ceva, tot legat de ten .
Am o verisoara care e mai mare cu 10 ani decat mine.
Imi amintesc ca se machia si eu eram fascinata de ´´rosul din obraji´´ pe care-l avea. Vroiam si eu..ii tot ceream sa-mi ´´faca si mie´´.
Si m-a pacalit , mi-a zis ca daca mananc regulat morcovii si toate legumele din mancare capat si eu culoarea aia faina in obraji.
Am ascultat-o, ba ii ceream mamei sa gatesca ceva, orice, cu multi morcovi

Or mai fi fost fete ca mine si poate or mai fi, eu n-as da la o parte ´´problema tenului´´ la 12 ani. :))

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Sa stiti insa ca ideea cu medicii care desi stiu la ce riscuri se expune un fumator ii doare de asta in cot nu este in general valabila in afara Romaniei.

Edit:
"In the past month Drs Derek Smith and Peter Leggat published a comprehensive international review of tobacco smoking in the medical profession from 1974-2004. The study showed that in countries like the United States, UK, Canada, Australia and New Zealand, smoking rates have dropped dramatically among doctors, from 15-20% in the 1970’s to around 5% at the end of the 20th century

Healthline.com - Connect to Better Health "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Haideti sa aruncam o privire in urma: acum 20- 30 ani, pe vremea cand unii parinti acceptau sa fumeze cu copii sau sa le dea tigari copiilor sau ii lasau sa fumeze in casa:
- nu erau studii atat de aprofundate despre cat de nociva este nicotina, gudronul samd - de repercusiuni medicale se vorbea doar pe la colturi;
- toata lumea fuma (procent de 70%) se fuma absolut peste tot: in taxiuri, pe strada, in cabinete medicale scrumiera fiind nelipsita de pe biroul doctorilor etc.
- nu exista "o prigoana" impotriva fumatorilor

De aceea acei parinti nu pot fi aratati cu degetul pentru optiunea lor pentru ca era atat de normal sa fumezi...

Azi suntem mult mai informati.

Nelia a intrebat: Bine, bine dar cum rezolvam problema azi in caz ca apare.
Si eu am sa-i raspund sincer: NU stiu. Vazand si facand.

Ca orice parinte am in cap o strategie. Am in cap chiar si o strategie a reactiilor mele. Cele pe care le voi exterioriza.

Dar, totusi, stiu in intimul meu ca odata ajunsa fata in fata cu problema s-ar putea duce naibii toata strategia.
Nu imi pot da seama de acuma ce voi simti atunci. Chiar daca azi am inchis ochii si mi-am imaginat. Realitatea palpabila m-ar putea transforma.
E ca atunci cand o persoana draga mai are 3 luni de trait. Si esti atat de pregatit psihic, emotional... ca doar ai avut atatea luni la dispozitie sa te obisnuiesti cu gandul!
Dar, cand evenimentul se intampla cazi pur si simplu si esti atat de coplesit incat reactiile tale nu sunt nici pe departe cele pe care le-ai preconizat.

Sunt om cu sentimente si emotii.
S-ar putea ca in ziua aia sa fiu bine dispusa, sau poate foarte nervoasa, sau indiferenta si sa simt diferit "agresiunea" (e prea mult spus) asta psihica ca fi-mea fumeaza.

Stiu doar ce nu o sa fac: nu urlu, nu trag scatoalce, nu ma gandesc ca am gresit undeva (e contraproductiv si nu mai gasesti iesirea), nu pedepsesc.

Dar ce o sa fac nu stiu. Pentru ca in ultima instanta depinde de prea multe variabile. Azi la 12 ani fi-mea e ASA. Si stiu perfect cum E. Dar la 13,14,15, 16 ani pot doar sa-mi inchipui cum va fi.
Si s-ar putea ca imaginatia sa-mi joace feste pentru ca in inchipuirea astea sigur proiectez si cum as vrea EU ca EA sa fie.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Sa va spun cum a procedat o cunostinta cand si-a surprins fiica de 6-7 fumand. In prima faza a certat-o, apoi seara a strans toata familia la masa, si-a aprins o tigara (ea e fumatoare) si i-a aprins si fetei una. I-a spus: Ai vrut sa fumezi, acum trebuie sa fumezi. Dar nu asa sa te prostesti, ci asa cum trebuie, cum fumez eu. Trage tare in piept, nu doar in gura.
Reactia... va imaginati: tuse pana la voma, etc. Plansete, urlete... Mama insista sa stea acolo si sa fumeze toata tigara...
Fetita are cam 10 ani acum cred si nu a mai avut recidive. Dar... cine stie ce va fi pe viitor.
Nu spun ca a procedat bine sau rau, fiindca nu o pot judeca. Inainte sa fii pus in situatia respectiva este foarte simplu sa iti dai cu parerea. Eu personal nu am vrut nici macar sa incerc sa fumez de teama ca nu ma voi putea lasa pe urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Sa stiti insa ca ideea cu medicii care desi stiu la ce riscuri se expune un fumator ii doare de asta in cot nu este in general valabila in afara Romaniei.

Edit:
"In the past month Drs Derek Smith and Peter Leggat published a comprehensive international review of tobacco smoking in the medical profession from 1974-2004. The study showed that in countries like the United States, UK, Canada, Australia and New Zealand, smoking rates have dropped dramatically among doctors, from 15-20% in the 1970’s to around 5% at the end of the 20th century

Healthline.com - Connect to Better Health "

ai cumva vreo statistica si despre Romania, ca sa discutam concret? pentru ca parerea mea e ca da tot cu minus (la fel ca in populatia generala, ca oameni is si doctorii, pana la proba contrarie ). poate nu "at the end of 20th century", ci in ziua de azi, cand stiu spitale unde fumatul e permis doar dincolo de poarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

Sa va spun cum a procedat o cunostinta cand si-a surprins fiica de 6-7 fumand. In prima faza a certat-o, apoi seara a strans toata familia la masa, si-a aprins o tigara (ea e fumatoare) si i-a aprins si fetei una. I-a spus: Ai vrut sa fumezi, acum trebuie sa fumezi. Dar nu asa sa te prostesti, ci asa cum trebuie, cum fumez eu. Trage tare in piept, nu doar in gura.
Reactia... va imaginati: tuse pana la voma, etc. Plansete, urlete... Mama insista sa stea acolo si sa fumeze toata tigara...
Fetita are cam 10 ani acum cred si nu a mai avut recidive. Dar... cine stie ce va fi pe viitor.
Nu spun ca a procedat bine sau rau, fiindca nu o pot judeca. Inainte sa fii pus in situatia respectiva este foarte simplu sa iti dai cu parerea. Eu personal nu am vrut nici macar sa incerc sa fumez de teama ca nu ma voi putea lasa pe urma.

ce mama tâmpita !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fara comentarii!

De fapt, as avea unul: ma intreb oare daca l-am prins pe Lisandru, din neglijenta mea, cu recipientul de detergent pentru spalat wc-ul in mina si cu limba scoasa... lasindu-ma sa ma intreb daca a apucat sa de o limba sau nu... sa-i pun intr-un paharel si sa stau linga el pina il bea tot!?! Ca sa fiu astfel sigura ca niciodata in viata lui nu va mai pune mina/gura/limba pe asa ceva, chiar daca ma-sa e uituca si nu l-a pus la loc sigur dupa ce a curatat baia.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Pai Mianna daca si in Romania da cu minus cu atat mai bine. Personal nu am gasit statistica despre Romania de aceea nu ma pot pronunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Pai Mianna daca si in Romania da cu minus cu atat mai bine. Personal nu am gasit statistica despre Romania de aceea nu ma pot pronunta.

pai ok, da' in cazul asta eu una as fi mai precauta cu afirmatii de genul "se intampla peste tot, doar in Romania nu". as fi ramas la "a scazut fumatul si in randul medicilor". ca-s convinsa ca s-a mai intamplat si in alte tari nepomenite in acel studiu.

Mergi la inceput

Uite ce am spus:
copy-paste:

"Sa stiti insa ca ideea cu medicii care desi stiu la ce riscuri se expune un fumator ii doare de asta in cot nu este in general valabila in afara Romaniei."

am vrut sa accentuez faptul ca situatia este in afara Romaniei.Nu am pomenit nimic despre ce se intampla sau nu in Romania.

Mergi la inceput