Mamici inimoase de Constanta ***130***
Raspunsuri - Pagina 19
lulu77 spune:
georgi( si cine nu a apucat sa o salveze), uite:
reteta pentru briosele cu cacao si fructe de padure este:
2 cani faina
2/3 cana zahar
1/4 cana unt topit sau ulei
2/3 cana lapte
1 ou mare sau 2 medii
un plic praf de copt
un varf de cutit bicarbonat
o lingura cacao
un praf de sareun plic sau 2 zahar vanilat
aroma de care doriti (eu am pus rom)
(eu masor cu cups americane ca am norocul sa am. nu va faceti probleme daca nu aveti masurile, masurati totul cu o ceasca normala de cafea, sa zic de 150-200ml. conteaza doar proportiile!)
incingeti cuptorul la 180 grade - daca aveti cuptor ventilat eu le coc pe 170 ventilat
amestecati faina, cacao, zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt si bicarbonatul
in alt vas bateti ouale, uleiul sau untul topit, laptele
turnati amestecul lichid peste prafuri . amestecati cu un tel sau o spatula. daca amestecul e prea tare adaugati 2 linguri de ulei - compozitia trebuie sa fie ca cea de chec! (se intampla lucrul asta, deci nu va agitati daca compozitia nu arata din prima asa cum trebuie).
puneti in tava de briose formele de hartie, turnati 2/3 compozitie in ele, adaugati fructe de padure deasupra. eu le pun congelate, nu e deloc nevoie sa se decongeleze! puteti folosi absolut orice fel de fructe doriti.
le coaceti cam 20 de minute - le incercati cu scobitoarea ca pe orice chec.
reteta pentru cele bicolore este a Laurei Adamache: http://adamache-laura.blogspot.com/2008/06/mini-checulete-bicolore.html in care eu am adaugat scortisoara in partea cu cacao, for a better kick (eu as fi pus niste ghimbir dar ma temeam ca copiii or sa se strambe )
- hartia o pui in tava de briose...sau doua hartii in tava normala de cuptor? ai inteles ?
Intalnirea de acum, de pe 20 decembrie, o facem cu/ptr copii, vine Mosu', o punem iar de un bazarit cine are cu ce/chef/etc, plus alte suprize pregatite, si apoi stabilim o intalneala fara copii(sau cu), intr-o sambata, probabil in Ianuarie ptr cafelit/barfit/veselit/etc.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
VOTATI Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
bazar umanitar
Haine
simonapro spune:
Buna,fetele!
Roxana: am vazut puiutii tai frumosi pe plaja si ce cuminte statea fetita pe marginea apei, cred ca Lucian am meu era demult in apa
Alina: ce baiat frumusel si mare ai , m-am uitat la semnatura si nu-mi vine sa cred ca are numai trei ani.
Mihaela: drum bun si sa veniti cu vesti bune!
Georgi: mult succes cu casa, sa gasiti ceva pe sufletul vostru!
Cornelia: ce m-ai speriat cu motanul, nu de alta dar am doi si imi sunt tare dragi, pe unul cand l-am gasit, era mic cat un soricel, l-am hranit cu seringa de la Nurofen si sa dispara asa fara urme
Leditia: si eu am inceput sa-mi numar firele albe, dar de vopsit inca nu ma apuc, mai astept putin cand or sa fie mai vizibile. Daca ai bubita in cap, e bine sa mai astepti pana mai trece, ca s-ar putea sa se irite urat pielea acolo.
Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)
roxanaz spune:
"neata"
is cu capul varzaaa!
Simona, hehe, pozele is facute cand nu erau inca in apa. tu ce crezi, ca asa au stat? in visele mele doar
Georgi, data ta de nastere nu era musai, te-a pacalit Gabi, zau nu merge sa ne vedem pe 18, e chiar ziua lui David al Leditiei... spor in toate cu casa!!!
Crix hehe, copii is maestri, nu ca noi!
lulu77 spune:
simona, Luca este inalt(seamana cu tati, normal ca nu cu piticania de mine), de aceea pare mai maricel, s-a inaltat mult si intr-o perioada scurta. are peste 100 cm.
bazar umanitar
Haine
simonapro spune:
Vreau sa ma apuc sa fac briose, dar in tava de chec, caci n-am reusit sa-mi iau tava, ce ziceti iese ceva?
Si sa fac una sarata: cu branza, cascaval, ciupercute si putina afumatura si o tava dulci cu ciocolata, sper sa iasa bune
Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simonapro Vreau sa ma apuc sa fac briose, dar in tava de chec, caci n-am reusit sa-mi iau tava, ce ziceti iese ceva? Si sa fac una sarata: cu branza, cascaval, ciupercute si putina afumatura si o tava dulci cu ciocolata, sper sa iasa bune Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003) |
Stiam eu...azi venim la tine, da?
bazar umanitar
Haine
CRIXIA spune:
Gospodinelor, dar forma de chec exista? adica forma de hartie de copt, cum sunt cele de briose.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=9" target="_blank"> Astept un vot AICI pentru Clipele de vara alaturi de Alexia (cri.jpeg)
Cris mami de Alexia & Ana
lulu77 spune:
citat din mesajul lui CRIXIA Gospodinelor, dar forma de chec exista? adica forma de hartie de copt, cum sunt cele de briose. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=9" target="_blank"> Astept un vot AICI pentru Clipele de vara alaturi de Alexia (cri.jpeg) Cris mami de Alexia & Ana |
nu cred, eu pun hartia in tava direct ...cand nu uit
bazar umanitar
Haine
georgipuia spune:
citat din mesajul lui roxanaz Georgi, data ta de nastere nu era musai, te-a pacalit Gabi, zau nu merge sa ne vedem pe 18, e chiar ziua lui David al Leditiei... spor in toate cu casa!!! |
Asa???... bine Gabi ca ma pacalisi... ma razbun eu.. Am uitat de ziua lu Davidutul... Sorry... cand spuneti voi.. eu incerc sa ma lipesc din mers...
Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
georgipuia spune:
Auziti.. aprpo de barbatul meu... daca ar stii ca am achitat la bazar 55 si mai am 140, credeti ca m-ar mai trece pe actele casei?
A intrat el joi la actiune in locatie, si era caldura si aglomeratie in usa... era socat cate eram acolo si cica i s-au aburit ochelarii si nu va mai vedea...am ras de m-am cracanat de el, ce sochi era... si zicea ca Simona i se pare cunoscuta, dar nu isi da seama de unde... Adevarul este ca si mie mi s-a parut cunoscuta, dar am zis ca poate seamana cu cineva cunoscut...
Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)
Ce am eu de oferit si/sau vandut?