Mamici inimoase de Constanta ***130***
Raspunsuri - Pagina 10
Fiquelle spune:
Adinutza, eu cred ca trebuie sa le spui partial adevarul. Nu ca a murit acum cateva zile (pt ca s-ar supara ca le-ai ascuns asta, te-ar transforma pe tine in cauza a supararii lor), ci ca a murit la veterinar. Ca a fost foarte bolnav si dr. nu l-au mai putut ajuta. Eventual propune-le sa mergeti sa cumparati altul. Daca vor sa-l vada spune-le ca l-au ingropat deja cei de la cabinet intr-un cimitir special, de animale. Apoi imediat, incearca sa le distragi atentia, propune-le ceva inedit, ce stii ca le place sau mergeti sa cumparati un alt animalut.
PS: Eu cand eram mica si ne murea cate-un pisoi, ii faceam pomana cu biscuiti, fructe etc, chemam la masa pe frate-meu, verisorii si iesea distractie mare, uitam de suparare...
Cand a murit mama mea, initial am vrut sa nu-i spun Sofiei(avea aproape 5 ani), stiind ca era f atasata de bunica, dar m-am gandit ca peste 1-2 saptamani, cand va vrea s-o vada se va supara crunt pe mine daca ar fi aflat ca i-am ascuns moartea ei. Asa ca am luat-o la cimitir, a plans-o ca un om mare, a inteles situatia si macar acum nu are intrebari/frustrari/frica.
Am citit saptamana trecuta ceva referitor la "cruda realitate a vietii" si mesajul era acolo ca totusi copiii trebuie constientizati de mici cu duritatea realitatii, altfel, spuneau in carte, vor deveni adulti frustrati cand se vor confrunta cu situatii reale, mai dure. Problema este ca in ultima vreme ( ultimii 20 de ani spuneau in carte) adolescentii si copiii raspund la frustrare cu violenta, fizica sau verbala. Se numesc generatia " copiii dorintei", copiii carora parintii le-au oferit totul, imediat ce au cerut, copiii carora nu li s-a refuzat nimic si care vad altfel realitatea decat este ea.
lulu77 spune:
Adinule, si eu sunt ptr a spune tot partial adevarul(in cazul asta).oricum va trebui sa le spui, ca nu ai cum sa aduci inca unul acasa identic.vor suferi, asta e clar, dar cred ca daca il inlocuiesti cu alt animalut ales de ei, vor trece mai usor peste incident
dandusa, avem spor la scris, e drept...si te sustin, georgi trebuie sa expuna mai rapid muraturile..eu am de toate(aviz amatoarelor) dar in cantitati industriale.sa vin cu bidonul?
merry, din pacate nu ma pricep la domeniul IT, dar nici macar un mesaj catre admin nu poti scrie? oare o fi expirat contul?
crixia, tin pumni ptr masina de paine. de unde ai luat faina de secara? taratele le iau din piata iar faina integrala din real/carrefour.
noi azi am fost plimbareti, aerisire la maxim.
pup toate inimoasele
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
VOTATI Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar
Cornelia spune:
Vineri cred s-a inregistrat cel mai mare numar de mesaje si cele mai multe mamici care au scris la Gasca de Constanta .
Referitor la intalnirea de Craciun, asa e, e saptamana cu serbari la gradi/scoala. Ar mai fi o idee sa fie in sambata dinainte, adica pe 11 decembrie, doar ca e cam devreme si poate cam nepotrivit sambata. Daca ramane in saptamana 13-17, in momentul asta nu am nici o preferinta, pana la urma vedem cum facem.
Ce mi-ati facut cu pozele. M-a emotionat Mariuta mica si mancacioasa (daduse iama si in prajiturile cu ciocolata ). Si eu ce tinerica eram . Vladis, multumesc si pentru pozele din 2007.
Adinuta, am trecut si noi prin asta cu un papagal. Saracul, i-a aruncat Stefan cu un mar in colivie, l-a zdruncinat bine si si-a rupt gatul . L-am dus la doctor, dar a murit in seara aia. Doar ca noi am tot lalait-o zile in sir si le spuneam copiilor ca e internat pentru tratament. Intr-un final, Maria a suspectat ca ceva nu e in regula si atunci le-am spus ca doar ce ne-au sunat de la cabinet sa ne anunte ca a murit. Au suportat destul de bine vestea, au bazait un pic, dar mai mult au fost curiosi sa afle ce s-a intamplat cu el, de ce a murit, unde e etc. E trist, dar e mai bine ca prima data cand se confrunta cu moartea unei fiinte dragi sa fie vorba de un animalut.
Dodo-pui spune:
Vladis ce mi-a facut cu fotografiile de la acel eveniment...
Nasa si eu votez pentru adevar partial <<mort la veterinar...>> e mai usor de suportat decat faptul ca au fost indusi in eroare
Cornelia da acest nou eveniment umanitar ...a "urnit"/a adus gura de oxigen necesara acestui subiect
Am luat birou din metro1...la real2 imi e tare peste mana sa ajung
georgi data nasterii la tine si numele si data nasterii la copii din dotare
o seara frumoasa
dod-participarea noastra in concurs
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
batmanita spune:
si apropo de prajitura cu gris, fiica-mea are luni ziua scolii, au targ de produse, ca doar se poarta, iar eu cica trebuie sa bucataresc ceva cu specific turcesc ma gandesc ca prajitura aia s-ar inscrie in trend, ca doar e insiropata, ca baclavalele si buna ii mai iau si o cutie de rahat turcesc si m-am scos. nu stiu cine a facut-o, dar vreau si eu reteta, please!
reteta este turceasca ,de la sotul meu am invatat-o ,el este turc.
prajitura cu gris
4 oua
un pahar zahar
un pahar faina
un pahar ulei
jum kil gris
un pachet de praf de copt
pt sirop
4 pahare apa
4 pahare zahar
sucul de la jum de lamaie
pt blat se adauga ingredientele in ordinea enumerata , se unge tava cu margarina sau unt si se baga la cuptor. duce ce s-a copt se taie si se aduga siropul si se lasa cateva ore.
eu la sirop am pus 3 pahare de zahar si zeama de la o lamaie,mi se pare prea dulce cu patru pahare.spor la prajiturit.
mihaela77O spune:
Alina,ce bine suna...inimoaselor....
Asadar,seara buna si de la noi inimoaselor...si noi am azi zi plina,Mihaita de la 8.30 a avut terapie,iar eu cu sora-sa,am fost la Mangalia,sa ne cosmetizam(verisoara mea,este cosmeticiana,asa ca de cand se face si Andreea,merg la Managalia,ies mai ieftin,platesc doar benzina...),apoi am dat o fuga in City,sa luam un mic cadou terapeutei lui Mihaita,este si ziua de nastere a ei si ziua numelui...dupa masa de pranz si somnul de frumusete,am iesit la plimbare pe faleza in Mamaia!
si cum luni,este sarbatoarea numelui meu si al lui Mihaita,am hotarat sa ne cinstim cu o pizza,pt ca este si tati acasa,luni este de serviciu,iar ca desert au vrut clatite cu finetti si frisca,asa ca termin ultima felie de pizza si ma apuc de clatite!
Adinutza,eu zic ca sunt destul de mari si vor intelege,mai greu poate,dar vor intelege!
Crix,deci care va sa zica suntem vecine....foarte frumos gestul prietenei tale!
va pupacesc si va doresc o seara buna,eu fug sa fac clatite!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...
CLIPE DE VARA-mih1 si mih2
simonapro spune:
Buna seara, fetele!
Noi am umblat toata ziua, am plecat la 8 azi dimineata si am ajuns acasa acum o ora. Am fost la soacra, cumparaturi si am terminat cu concertul de la Voltaj la galeriile Tom, care a fost super, mie imi plac tare mult cum canta.
Dodo:sa stapaneasca sanatos Bogdanel biroul! Datele noastre sa ne adaugi in listuta, le gasesti la odisee.
Adinutza: iti doresc succes in aflarea adevarului, despre hamster.
Miha: sa ne trimiti si noua niste clatite
Fug la baita, noapte buna
Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)
Dodo-pui spune:
Buna dragi inimoase,
las cu drag , si ceva
Gata Bogdi are birou si scaun...baiul e scaunul caci se "bate" cu sor-sa care sa se urce si sa se invarta cu el...
Trebuie sa adaug si ultima reteta in caietul dedicat acestui scop Ana
dod-participarea noastra in concurs
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
emaaimee spune:
ce surpriza placuta sa vad cat ati scris si cate fete dragi s-au intors. it really feeels like home now imi pare bine ca va intalniti, tare mi-as dori sa va vad, poate la anul.
toate fetele noi si vechi
vladis spune:
buna dimi la cafea
batmanita, multumesc mult pt reteta deci, am intuit bine originea turceasca a prajiturii!
dodo, sa stapaneasca sanatos bogdi biroul cat despre invartit cu scaunul, tin minte ca asa faceam si noi, ne confectionase tata un scaun care se invartea, ca pe atunci nu se gaseau si da-i invarteala cu frate-miu pana ameteam... cat despre poze, nu te intrista, doar atunci ne-am cunoscut, tot datorita unor mamici inimoase, priveste evolutia lui bogdan si a familiei voastre in acesti 3 ani we placut in formatie completa!
azi ies si eu la soare, am zi de shopping si apoi sarbatorire la cumnata de Sf. Mihail.
mihaela, felicitari si voua pt achizitia trambulinei! Va zic de azi, in caz ca nu apuc sa intru maine, "La Multi Ani" tie si lui Mihaita de ziua numelui sfant ce il purtati! Sa va dea Domnul cat mai multe impliniri si realizari Drum bun la Bucuresti, sa va intoarceti cu vesti bune!
CLIPE DE VARA
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
Si Mihaita are nevoie de voi!
Speranta si incredere pentru David
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE