Ursuleti de Nov-dec2010 - BV MIRUNA!! BV JOY(152)
Raspunsuri - Pagina 16
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madanic Crisuletul, de exemplu aici nici macar ecografii nu iti fac cate se fac in Romania. Ce sa mai vorbim de analize, eu de exemplu nu am facut nici recoltare de secretii vaginale. Se face doar daca te plangi de ceva. La fel cu urina, mie mi-au luat sange la inceputul sarcinii si atat. Se face o verificare la fiecare control a proteinelor si glucozei in urina, dar il faci singura cu un bat din ala de control bagat in specimenul de urina. Controale la col, in nici un caz, pot de exmplu sa refuz sa-mi faca si acum la final (asta pentru ca am vazut ca cineva s-a plans de sangerare dupa control). La control masoara burtica, asculta pulsul fetal cu doplerul si se uita sa vada cum esti in grafic cu greutatea. Analizele, e doar un set de baza. Eu nu m-as stresa in locul tau, daca nu ai simptome analizele sunt chiar inutile. Madalina mami de Isabella Andreea si 40 http://www.picasaweb.com/bogdanmabo AMR 3 zile, dar bebe nu se grabeste http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758 "Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile" |
Madanic nici aici nu se fac multe din analizele facute in Ro dar se fac unele in plus. De exemplu, in protocolul analizelor de sarcina e obligatorie in trim 3 analiza pt diabet gestational pe baza ingerarii de glucoza. In Ro nu e obligatoriu deloc.
Nu se face analiza pentru depistarea citomegalovirus pentru ca nicaieri in lume nu s-a descoperit tratament eficace si e inutila. Se monitorizeaza copilul in caz ca se vad la ecografie semne cum ca mamica ar fi infectata cu CMV, atat pot face.
Si eram curioasa, in US nu se face nici macar recoltare din col pentru streptococ B? Ca zici ca numai daca ai simptome iti iau lama. Ce simptome? Ca streptococul B e asimptomatic si, totusi, daca il ai si nasti natural, nu iti explic ce ravagii face la bebe. Aici in S36, f aproape de final ca daca faci inainte si iei tratament il poti face din nou inainte de nastere, deci in S36 se cauta streptococul B si din nou infectia urinara sau cu Klebsiella.
Eva & Luca (08.09.2008) acum 32+ cu Noah (30. 12. 2010)
crisuletzul spune:
MADANIC, doctorul meu aplica si in spitalul lui stilul american! Recunosc ca de fiecare data ma intreba daca simt ceva suspect jos....si nu vroia ca la fiecare consult sa imi faca eco! acum cum am fost la 35 sapt mi-a facut eco sa vada cat lichid am si cat de mare e bobo!
Kitty
35+
echografic 36+
Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria !!!
AMR 4 sau 5 SAPTAMANI!!!....sau cel putin asa sper....
lucialu spune:
Hera scuze ca raspund acummomentan suntem pe loc repaos . sa pove te rog cum e cu doi, ca si eu tot singura as fi in eventualitatea inca a unui bb, secondata de tati tarziu si in we ceva mai mult.
Beatrice pt format sfarcuri sunt bune si pompele tip seringa sau chiar seringile. O mamica in salon cu mine a primit un biberon ft ft mic, pt sticluta si asa l-a facut pe bebe sa traga de la san, nu mergea cu silicoanele. Tre sa te bagi cu sanii la dusuri calde, cat mai calde, si sa masezi usor, tre sa insisti, din pacate asa merge pt unele si pt mine a fost la fel, insistenta si pus la san copilul cat cuprinde. Sper sa reusesti macar cu aparatul minune.
Nasteri usoare tuturor cu BBei sanatosi!
Ioana_Mami spune:
Felicitari JOY!
Bafta Sugubina ...poate le mai lasa pe pufice o saptamana in burtica!
Asssaaa..
legat de desfundat canalele eu am reusit cu o pompa tip siringa d ela nuk...a mers excelent ....si apoi ptr ca acu 2 zile am facut febra laptelui mi-am luat pompa electrica de la Avent...
E un dar ceresc...
Din diverse motive eu nu pot alapata la san( lipsa sfarculu, faptul ca incep munca la sf lui dec etc) dar tot ma bucur ca pot sa ii dau laptele meu muls...e plin congelatoru deja !
recomand toata gama Avent: biberoane , incalzitor , sterilizator , pompa
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui EvaF
Madanic nici aici nu se fac multe din analizele facute in Ro dar se fac unele in plus. De exemplu, in protocolul analizelor de sarcina e obligatorie in trim 3 analiza pt diabet gestational pe baza ingerarii de glucoza. In Ro nu e obligatoriu deloc. Nu se face analiza pentru depistarea citomegalovirus pentru ca nicaieri in lume nu s-a descoperit tratament eficace si e inutila. Se monitorizeaza copilul in caz ca se vad la ecografie semne cum ca mamica ar fi infectata cu CMV, atat pot face. Si eram curioasa, in US nu se face nici macar recoltare din col pentru streptococ B? Ca zici ca numai daca ai simptome iti iau lama. Ce simptome? Ca streptococul B e asimptomatic si, totusi, daca il ai si nasti natural, nu iti explic ce ravagii face la bebe. Aici in S36, f aproape de final ca daca faci inainte si iei tratament il poti face din nou inainte de nastere, deci in S36 se cauta streptococul B si din nou infectia urinara sau cu Klebsiella. ******************** Eva & Luca (08.09.2008) acum 32+ cu Noah (30. 12. 2010) "To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson) |
Cultura de Strep B mi-a facut-o numai in trimestrul 3, mai exact in saptamana 37. Nu se da tratament pentru StrepB in sarcina. Se administreaza mamei la nastere prin IV cateva doze de antibiotic ca sa nu se transmita la bebe.
Infectile urinare prezinta simptome, mictionari dese, discomfort la mictionare, uneori si usoare sangerari. Candida,sau alte infectii vaginale la fel, schimba secretiile si apare si discomfort.
Testul de diabet gestational se face si aici. Aici se axeaza foarte mult pe depistarea bolilor genetice, dublu test, triplu test (dar nu te forteaza sa le faci), apoi fibromyalgia si inca alte cateva. Poate si din cauza mixarii mari de rase.
Nu stiu sa-ti zic exact dar banuiesc ca setul de analize de baza este de fapt negociat cu asigurarile, si daca nu zici au, nu iti face nimic in plus.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 40
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
AMR 3 zile, dar bebe nu se grabeste
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
douradoudou spune:
FELICITARI MIRUNA & JOY
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa
Vasari spune:
Felicitari, Joy!! Bun venit Leon ursulet!
Sugubina, tinem pumnii, nastere usoara!!
Nasterea ar putea fi din cauza proteinelor din urina?
Beatrice, sper sa reusesti.
Am gasit un articol f interesant despre relactatie, de fapt sunt o serie de 8. Aici ar fi primul: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/2010/09/relactatia-1.html
Citind mi se pare asa ciudat sa se vorbeasca de relactatie la un bb de cateva zile... esti o mamica tare buna si preocupata.
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s35
crisuletzul spune:
Wow.....inseamna ca am un medit care isi face regulat update'uri.... De fiecare daa la control ma intreba ce simt si astepta sa ii spun bazakoniile din mintea mea si ma sfatuia! Asteptam de fiecare data sa ma trimita sa-mi fac analize peste analize si nimic! Mi-am fcut analizele de baza in sapt28 din cauza ca m-am plans ca vad "licurici" de fiecare data cand ma ridic..... Putin anemica si mi-a dat fier sa iau! In restnu m- a pus sa iaunimix altceva doar acid folic de la inceputul sarcinii si o cura de 10 zilw de calciu pt ca m-am plan de carcei!
Oricum este fff optimist ca duc sarcina pana la termen din cauza ca mi- a mai facut o programare pe 25 nov!
Acum spunetimi parwri despre inducerea travaliului.....
Kitty
35+
echografic 36+
Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria !!!
AMR 4 sau 5 SAPTAMANI!!!....sau cel putin asa sper....
ana_o spune:
Of, am ratat motatele pentru Miruna si Joy...
Bun venit, ursuleti Iustin&Leon!
Ana,
mami de pui mic, David Ciprian, minunea minunilor!
ralucaspm spune:
FELICITARI MIRUNA !!!
FELICITARI JOY !!!
Sashenka, am fost astazi la dr. si ne-a intrebat daca vrem legarea trompelor. A zis ca sa ne hotaram pana saptamana viitoare ca trebuie sa semnam daca suntem de acord si eu si sotul. Am intrebat-o daca e sigur ca apoi nu mai ramai insarcinata si mi-a spus ca nimic nu e sigur. Si atunci de ce o mai facem ?!
Mie imi e frica pt ca am ramas de fiecare data f usor insarcinata si acum daca ma bazez pe asta si raman ?! Ce fac, imi leg si trompele si folosim si prezervativ ?! Credeam ca am scapat.
Noi suntem de aproape 13 ani impreuna si nu am riscat niciodata, cat nu am vrut sa raman. O singura data, anul trecut, am zis ca sa facem si noi dupa calendar. Am facut o singura data in z8 sau z10 si am si ramas.
Raluca cu Ioanna , Georgios si 34+