Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
Nicoleta spune:
Salut.
Aici la problemele de mate nu scriu decat raspunsurile, pe caiet. Astazi au invatat inmultirea cu 5. Le-au facut deja pe cele cu 1,2 si 10. Insa nu am vazut sa rezolve probleme sau exercitii complicate... In ce culegere gasesc asa ceva? "Complicatenii", adica. Poate reusesc sa o comand si eu pe internet, sa incerc sa lucrez cu el... daca s-o prinde ceva... ca el acum gandeste in germana
la mate.
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
loryi1974 spune:
Fix ordinea astea la tabla inmultirii a facut-o si fiica-mea in particular,plus cea cu 3.La celelalte ,calculeaza in gand ,nu stie inca pe dinafara.Eu am inceput sa i le bramburesc din cele 5 invatate si incepe sa mearga bine,adica sa isi creeze un soi de automatism.
IN privinta complicateniilor ,greu de gasit pentru un parinte care nu e si profesor sau invatator.Am inspectat culegerile din librarii si toate au exercitii relativ usoare cu alte personaje ,avand doar foarte putine probleme mai dificile si ,in general,nu merita cumparate,mai ales ca ea face la scoala din Mate 2000,o culegere acceptabila.Ma gandesc sa sap prin vechile mele culegeri ,poate gasesc ceva.La biblioteca de cartier nu am gasit pentru clasa a doua,poate trebuie sa merg la una pentru copii.Mai inventez cate ceva,mai caut pe net,ma mai inspir de la clasa urmatoare.
Anka,temele sunt exagerat de multe si repetitive,din pacate.Dar,e bine ,dupa parerea mea,sa scrie la doua -trei enuntul,planul si rezolvarea pentru ca asa isi structureaza rezolvarea,o ajuta sa isi invete sa isi ordoneze gandurile si sa redacteze un text coerent.
sorana spune:
Happi sper ca nu te-am suparat. Eu sunt convinsa ca esti o super mama
. Si in mare parte pari sa te comporti si sa gandesti ca mine. Asta e si motivul pentru care mi-am permis sa zic ceva
.
Lalya nu aveam de ce sa ma tem in sensul ca Monica este foarte cuminte (exagerat de cuminte, genul timid si retras). Doar ma miram de sedinta dimineata in loc de seara plus anuntata de pe o zi pe alta. Pana la urma era vorba de fondul scolii, insigne in loc de uniforme si serbarea de Craciun, probabil pur si simplu doamna n-avea chef sa vina seara.
Anka n-ai de ce sa te sperii deocamdata. Temele la noi sunt de maxim o ora pe zi. Sunt ceva mai multe decat in cls I, dar scriu mai repede copiii. La noi la mate nu se transcriu enunturile decat in cazuri exceptionale (le spune doamna cand, cred ca e ca un fel de pedeapsa). In rest se scrie ceva gen 14/35 (adica problema 14 de la pagina 35) si direct rezolvarea. Cand au tema din culegere lucreaza direct pe culegere, nu pe caiet. La fel cand au fisa. Ca si la lory a fost o perioada in care trebuiau sa scrie "planul de rezolvare" si un fel de intrebari ajutatoare, acum vad ca nu mai fac asta, probabil era doar un capitol care trebuia facut.
Monica face acum badminton de 3 ori pe saptamana care 1,5 ore si engleza o data pe saptamana 2 ore. Am renuntat momentan la chitara dar ma gandesc sa reluam (asta inseamna 2-3 ore pentru ca ne deplasam noi la prof). Si cu toate astea avem timp si sa vedem un film si sa iasa afara macar 2 ore pe zi si sa mergem la petreceri si sa avem copii in vizita, deci nu e chiar asa groaznic. Doar ca trebuie sa te reorganizezi un pic tinand cont de scoala si teme.
Lory tu ai inceput sa faci inmultirea cu ea? Pentru ca a intrebat i-am zis si eu ce inseamna (adica adunare repetitiva) dar nu stie sa inmulteasca, cred ca nici nu stie semnul de inmultire ....
happiness spune:
Sorana, nu m-am suparat.
Eu recunosc faptul ca cer mult de la copilul meu, mi se pare insa ca unui copil care poate trebuie sa ii ceri, nu pentru a performa( a mea nu a mers anul asta la niciun concurs, deci nu asta vizam), ci pentru a deveni mereu mai bun. Nu o vreau geniala, dar nici superficiala nu voi accepta niciodata sa fie.
Noi nu stim nimic de serbare inca...Poate la urmatoarea sedinta..
loryi1974 spune:
Da,recunosc ca am inceput ca urmare a faptului ca la after sunt multi copii mai mari decat ea si,cum isi termina rapid temele proprii,casca gura si pe la altii.
.Am facut in exact aceeasi ordine ca Stefan si ,la inceput,strict in ordine 2*1,2*2.La inceput ,le calcula in gand adunand,apoi a inceput sa isi creeze un automatism.Dar facem doar cand ea ma trage de maneca,m-am convins ca este cea mai buna metoda pentru rezultate foarte bune.
Acum ma concentrez pe necunoscute de toate tipurile ![]()
Anka74 spune:
Sorana, loryi, multumesc frumos de raspuns
.
Inteleg ca totul tine de organizare! Sper sa ne descurcam...pentru ca eu imi doresc sa fiu o mamica foarte relaxata (am un copil perfectionist si orice percepere a unei presiuni nu ii face bine deloc)... imi doresc sa faca tenis in continuare, imi doresc sa mearga la dans..imi doresc sa faca tot ce va vrea el sa faca, sa se joace, sa vada un film, sa urmareasca un meci (orice sport ar fi), sa invete si altfel decat se invata la scoala. Pana acum ne-am descurcat, sper sa o putem face si de acum incolo.
Weekend placut!
loryi1974 spune:
Anka,fiica-mea are in general sfarsitul de saptamana complet liber,cu mici exceptii,gen concursuri sau daca mai are resturi de teme de facut pentru saptamana viitoare.Cu o organizare buna,va avea timp pentru mai multe decat crezi tu ca se pot face.
Un sfat:lasa-l sa faca temele date in ziua respectiva la scoala ,nu cele pentru ziua urmatoare(sper ca intelegi ce vreau sa spun).
Si nu-l chinui pana seara tarziu,un copil odihnit are rezultate mai bune pentru ca poate sa prinda si din clasa multe.
loryi1974 spune:
Pare-se ca subiectele la Arhimede nu au fost chiar atat de dificile cum credeam si au fost 6 in total-timp de lucru o ora jumate.Pana la urma,a mers si copilul meu.
sorana spune:
Din pacate saptamana asta am facut lectii in wee. Noi in general facem ca lory adica ne facem temele pe masura cele primim ca sa avem wee liber. Dar joi si vineri n-am facut fix nimic asa ca ... au ramas toate pe weekend.
A facut temele la mate, romana italiana. Si ceva suplimentar la romana (au inceput ortogramele s-a/sa) si am vrut sa fiu convinsa ca le stie. Plus ca saptamana viitoare au test la romana iar vineri are winners la romana.
Pentru maine a ramas engleza si poate un pic (dar chiar maxim 15 min) suplimentar la mate.
Anka74 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loryi1974 ..... Un sfat:lasa-l sa faca temele date in ziua respectiva la scoala ,nu cele pentru ziua urmatoare(sper ca intelegi ce vreau sa spun). |
Asa ma invatau si pe mine ai mei, in clasele mici. Si dadea rezultate. Seara va fi pentru odihna si relaxare!