Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
adinag spune:
Nicoleta, la mate e o tampenie ce face doamna voastra. Insa la germana, asa e "legea" in primele doua clase: face parte din nota cat de frumos scrie...
La multi ani si din partea mea tuturor sarbatoritilor :).
Nicoleta spune:
Adina, la germana inteleg. Insa la matematica... si clar se intelege ce scrie el acolo... Insa ce pot face? Ea vrea sa-l ajute, cica...
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
happiness spune:
Din fericire, la gimnaziu nu se mai pune asa mare accent pe scris frumosordonat, si abia astept testele cu punctaj. Fiica-mea da fise/teste foarte grele, cu 7-8 exercitii pe ele, si greseste o ortograma , o litera uneori sau uita sa scrie diacriticele...Din 100 de puncte ma gandesc ca asta nu s-ar depuncta atat de mult. La nivel de subiecte de concurs, la evaluarea in educatie de exemplu, pe care i le-am dat acasa in vacanta, a facut mult mai bine la romana (96-98p) decat la mate(80p), dar la scoala are mai multi de FB fara greseala la mate doar pentru ca la romana uitand cate ceva o articuleaza imediat cu -FB. Calculand ca la concurs, -1p de greseala(uitat o litera, uitat un punct etc), are mereu peste 95 de puncte, deci departe de -FB. Am mai zis, -FB pentru mine =nu chiar FB, intre B si FB.-FB e ca si cum FB ar insemna doar 10 si tot ce e sub 10 curat ar fi cu minus, si nu mi se pare corect. Dar astea fiind regulile, trebuie sa ne conformam. De aceea incerc sa o fac sa fie un pic mai atenta. Totusi va da examene care vor conta pentru un loc la liceu/facultate si de mica trebuie sa invete sa nu se grabeasca, sa verifice ce a scris...Verificatul e o etapa peste care ea sare mereu, poate si din lipsa de timp la scoala, unde in 45 de minute scriu foarte mult. Cred ca va fi mereu un copil intre 9 si 10, ceea ce e foarte bine. Oricum nu imi doresc un copil genial, care sa invete si atat. De cand face si pictura, nu doar dans, are mai putin timp de scris suplimentar, dar mie mi se pare ca le imbinam foarte frumos pe toate. Probabil daca ar sta doar la invatat si ar face sute de exercitii ar fi mult mai aproape de perfectiune, ca sa zic asa, dar nu vreau sa fie perfecta si nefericita. Are colege care au renuntat la dans sau muzica pentru ca li se parea parintilor ca nu mai fac fata asa cum trebuie la scoala...Mare pierdere mi se pare mie...Ceea ce invata la dans nu o poate invata nimeni acasa. E din ce in ce mai sociabila, comunica usor, ii plac oamenii, e pozitiva, optimista si doritoare de munca. Ce mi-as mai putea dori? ![]()
Va doresc o saptamana usoara si copiilor zile frumoase la scoala si note de FB!!!
sorana spune:
Aha, de-aia am scris eu intordeauna urat ![]()
![]()
.
Multumesc Sabina!
Serios vorbind, din punctul de vedere al uneia care a scris intotdeauna urat. Pe mine singura chestie care m-a stresat in cls I-IV asta a fost - scrisul urat. Noi aveam note la caligrafie. Era singurul meu 9!!! (De ex. sunt perfect afoana dar la muzica aveam 10, zic asta doar ca sa va imaginati cat de urat scriam).
Acasa era mama care-mi zicea chestii gen "vezi, daca te straduiai un pic si scriai mai frumos terminai clasa cu 10 curat" iar la scoala invatatoarea care ma tot zapacea cu asta.
Inutil sa zic ca n-au rezolvat nimic. Asta mi-e scrisul si n-am ce-i face. Si sa nu credeti ca nu ma straduiam mult. Chiar vroiam sa scriu frumos, dar nu puteam. Dintr-a V-a nu m-am mai straduit, am acceptat realitatea si aia a fost.
Eu cred ca nu e o chestie pe care s-o inveti ci ceva asemenator cu talentul. Pur si simplu unii scriu frumos si altii nu. si nu mi se pare corect sa-i chinui pe aia care scriu urat cata vreme nu pot invata sa scrie frumos .... Dupa cum nu mi se pare corect sa le dai puncte in plus celor care scriu frumos pentru ca nu-i meritul lor.
Deci, cum ziceam, de la inteligenta mi se trage ![]()
sorana spune:
http://www.viewzone.com/handwriting5.html
Nu zice chiar ca daca scrii urat esti mai inteligent ci ca daca scrii repede esti mai inteligent. Si ca daca faci m, n, r ascutite esti mai inteligent. Dar nu-mi dau seama daca din cauza ascutimii lui m, n, r arata urat scrisul.
http://www.brainwriting.com/Common_Questions.html
Asta zice ca iti poti schimba scrisul si ca asta te va forta sa-ti schimbi personalitatea. Hmmm
Sabina spune:
depinde ce se intelege prin urat.
daca se intelege ca nu mai arata literele frumos rotunjite cu mihgala, apai ....
eu nu gasesc ca un scris din asta extraesentializat e urat, pe bune :)
si e firesc ca atunci cand scrii repede sa esentializezi literele, sa le reduci la minimum necesar.
Nici eu nu am scris frumos cand eram copil, dar acum imi place scrisul meu de adult.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sinzi_ana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina bibliografie n-am , dar exista orice carte de grafologie;) care nu e tot una cu chiromantie ;))) Eu nu ma pricep f bine, dar ideea e urmatoarea: cu cat persoana e mai inteligenta, mai cu imaginatie etc etc, cu atata reuseste sa sintetizeze mai bine orisice, iar sinteza asta se intampla si in scris, cand literele nu mai sunt trase cu migala, ci doar minimum necesar pt recunoasterea lor e folosit. Ganditi-va la scrisul medicilor, care e nu neaparat urat, cat f f criptic si sintetic. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Hahaha!!! Desi sa renunt la caligrafie???!! David are un scris ingrozitor
, si cand ii vad lucrarile expuse pe pereti la scoala iesind in evidenta prin hieroglifele greu de descifrat si caietle dezordonate si la fel de incriptate, imi e greu sa cred ca va absolvi clasa a 2-aNe-am apucat de abecedar in speranta ca liniutele si literele de mana il vor ajuta (aici inca nu scriu de mana
)....ufff....Bine ca trece clasa cu matematica
happiness spune:
Ieri am cumparat si eu , in sfarsit, celebrul roller cu radiera, si a fost atat de incantata, incat seara tarziu, dupa dans, si-a luat rollerul si caietul de suplimdntar si a copiat poezia "Toamna"...Acum sper sa o lase doamna cu el la scoala, daca nu ramane salvarea mea acasa.Desi scrie la fel ca stiloul, nu?Foarte buna inventie, sa ii dea Dumnezeu sanatate celui care a facut asta!
Lalya spune:
...si noi suntem tot din categoria celor ce scriu urat.![]()
Ne-am chinuit sa-l invatam sa scrie, dar degeaba. Bunica ne spunea ca "scrisul frumos este un talent". Deci noi nu avem talent la scris...si din pacate nici nu-i place sa scrie..
Cand are teme de scris ofteaza, pufaie...se scarpina...casca...il doare capul.... Mai nou o pune pe Doamna sa-i scris ( in dimineata aceasta de la 8 am avut consultatii cu parintii) si doamna invatatoare ne-a spuns ca nu are ce sa-i reproseze decat ca ramane in urma si ca de multe ori il prinde ca priveste in gol...si ca nu este concentrat la ce fac in clasa.
Incerc sa raman calma...dar nu prea reusesc uneori...din pacate...ajungem sa ne certam si sa parlamentam ... ca finalul sa fie tot ca mine, dar cu putini nervi...
Ne auzim ceva mai incolo..Laly.
sorana spune:
Cu scris urat / scris frumos eu zic ca daca stai sa migalesti scrii frumos, daca scrii repede scrii urat. Mai degraba as crede ca un scris urat (adica rapid) arata o lipsa de rabdare, arata ca vrei sa termini repede si sa scapi in timp ce un scris migalit arata ca ai avut chef sa scrii si rabdare suficienta sa migalesti.
Fi-mea scrie foarte urat. Din lipsa de rabdare cred. E foarte rapida, face repede, sa scape, nu sta sa migaleasca.
O s-o rog o data (cand n-om avea ce face si o avea si ea chef) sa scrie incet si cat poate ea de frumos o propozitie, doar ca sa vad daca poate si asa
.
Ca si David si fi-mea are un scris dezordonat. Mai ales acum, ca au trecut pe caiete dictando e si mai vizibil. Literele nu sunt egale ca inaltime, unele sunt mai stranse, altele mai labartate. In mod evident nu are cum sa arate frumos.
Momentan la noi invatatoarea nu a depunctat scrisul urat niciodata.
Dar inteleg ca se depuncteaza in concursuri.