Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si eu sunt cadru didactic in scoala fetitei mele, dar nu ma bag deloc. Nici la sedinte nu iau cuvantul, nu comentez, indiferent de situatie, nici nu ii organizez invatatoarei agenda de activitati si concursuri, desi uneori tare as mai vrea sa schimb pe ici pe colo. Nu mult, dar uneori da. In general, 98%, nu am ce, e ok asa cum e, sunt foarte multumita si copilei ii place scoala.Tocmai pentru ca lucrez in scoala tac, nu vreau sa creada cineva ca fiind de-a casei am mai multe drepturi decat ceilalti. Dar daca doamna voastra nu se supara, e ok , cred.
Noi avem vineri serbarea, in clasa, imi si imaginez ce aglomeratie va fi...Dar na, desi eu voiam sa fie in alta parte, m-am conformat si va fi in clasa, asta e.Avem rol(2 strofe frumoase despre Iisus si Craciun), cantecele, un dansulet...Oricum va fi frumos, pe mine ma emotioneaza copiii imbracati de gala si recitand despre Mos.Si da, credem cu putere in Mos Craciun, si tare ma bucur de asta. Fetita mea stie ca la serbari si pe strada le vede pe ajutoarele lui Mos Craciun,pentru ca cel adevarat reuseste sa faca magia sa ajunga la toti copiii doar in noaptea de Ajun, care e si ea fermecata.Pe Mosul adevarat nu il vedem, asa cum nici pe Doamne Doamne nu il vedem, si totusi credem in El. Mos Craciun e cea mai frumoasa intruchipare a generozitatii si a tolerantei, a iertarii, a sperantei...Vreau sa isi pastreze cat mai mult inocenta de copil, lupt din rasputeri pentru asta. Si in Zana Maseluta credem inca, si e atat de frumos. Copiii sunt inteligenti, dar trebuie sa existe un dram de magie in viata lor.Totusi au abia 8 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flowers spune:

Domnul invatator nu are motiv sa se supere,nu incerc sa-i organizez dumnealui agenda, ci doar un concurs pe scoala ,pe specialitatea mea. Tot ce are de facut este sa anunte concursul la clasa si eventual sa stranga banii.Am sa-i cer totusi parerea inainte.La noi in scoala, pana acum, s-a tinut un singur concurs interdisciplinar Eurojunior, cred ca este loc de mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Happi ca principiu eu sunt de acord ca trebuie sa existe "magie" si povesti si multa imaginatie in lumea copilariei.
Toate personajele magice (Mos Craciun, Zana Maseluta, Mos Nicolae) au mult farmec atunci cand esti copil.
Varsta la care treci de la povestile cu Mosi si Zane la povestile pentru copii mai mari depinde insa de fiecare copil.
Nu eu am vrut sa "ard etapele" si sa renuntam repede la Mos si alte povesti.
Dar si etapa asta, mai matura, mai intelegatoare, are farmecul ei.
Chiar daca Monica nu mai crede in Mosi si Zane este tot copil. Si mie imi place si asa, cum ma ajuta si ma sfatuieste (ce sa ii luam lui tati de Craciun de exemplu). Pana acum n-am prins-o povestind cuiva depre Mos. Celorlalti copii le spune aceleasi povesti pe care i le ziceam si eu ei .
Dar trebuie sa recunosc ca e un pic "cu nasul pe sus" adica am surprins-o vorbind cu o prietena de-a ei despre cat de "fraier" e un baietel care crede in Mos.
Am mai zis cred ca cea mai buna prietena a fiica-mii are aproape 11 ani. Si sunt la acelasi nivel emotional ca sa zic asa. E prietena cu fetita asta de cand aveau 3 si respectiv 5 jumatate. Prietenia lor ne-a mirat de la inceput pe noi, parintii. Fetita mai mare nu se joaca cu alti copii mai mici (pentru ca sunt mici) si fi-mea nu se joaca cu copii de varsta ei (pentru ca sunt mici ).
Probabil ca cel putin partial suntem si noi de vina. Copilul a stat mult intre adulti si a fost tratata probabil ca si cum ar fi mai mare. Nu numai de parinti ci si de bunici, bona, matusi, etc. Sau pur si simplu asa e ea.

Cat despre serbare asta e - cand esti intr-un grup te conformezi regulilor majoritatii. Anul trecut in vara majoritatea de la noi din clasa au vrut serbare in clasa si coronite. Evident ca asta am facut, chiar daca nu mi-a placut si as fi preferat alta varianta.
Poate si de asta sper sa le placa petrecerea de Craciun ca altfel ne intoarcem la serbare in clasa

Flowers eu nu sunt cadru didactic. Dar am indraznit pur si simplu sa intreb invatatoare daca putem participa la Nastasescu si dansa a fost de acord - a anuntat, a strans bani, practic s-a ocupat de tot. Scoala noastra participa doar la Winners si Cangur iar mie subiectele de la Nastasescu (de anii trecuti) mi-au placut.
Doamna a mai veni si cu Micul matematician si deja cred ca e mai mult decat suficient pentru clasa a II-a.

Mergi la inceput

Asa este, fiecare copil cu ritmul lui de dezvoltare, eu nu condamn pe nimeni, sunt doar fericita ca a mea mai copilareste inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Chiar daca nu mai crede in Mos,copilareste inca ,dar in alte lumi magice,HP,Narnia,legende,Alice etc.Acum isi confectioneaza singura podoabele pentru brad si lucreaza la o piesa pe roluri (ca doar invata pe roluri pentru serbare)despre ursuleti-e drept ca rimele se potrivesc rareori deocamdata ,dar este absolut minunata cum umbla cu o foaie prin casa si vorbeste cu glas tare incercand sa potriveasca versurile.
Asteptam zapada ca sa alergam dupa fulgi -amandoua.

Mergi la inceput

La noi e zapada , am fost ieri deja cu saniuta, s-a distrat cu colegii de la dans si a fost foarte fericita. Azi, serbarea, il asteptam pe ajutorul lui Mos Craciun.

Mergi la inceput

Voi mai mergeti la scoala luni si marti?
Cica marti sunt ore de la 9 la 11. Asa ca marti n-o duc sigur. Nu stiu ce sa fac luni... sunt ore cu program normal dar in mod sigur nu vor face mai nimic...
Pana la urma cred ca o duc pentru ca ea vrea sa mearga.

Mergi la inceput

A trecut si serbarea... Foarte draguti copiii, si un Mos Craciun de milioane, cu o barba alba ca-n povesti .Si la noi cica se fac ore luni si marti, dar eu nu o mai duc, cred ca vor lipsi multi copii , deci nu fac chestii esentiale. Azi decoram casa si facem bradutul, apoi ultimele cumparaturi inainte de plecarea la tara. Vom avea un Craciun traditional, la tara, cu colindatori la geam, cu bunici care canta colinde vechi si mergem si noi pe la case, fara indoiala. Tot ce imi doresc eu e sa ma odihnesc, s-a adunat oboseala multa si nu imi doresc nimic altceva inafara de liniste si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am terminat si noi cu serbarile. Sambata serbarea de la scoala - tinuta la un club pt copii (cu masa si joaca, pe langa momentele artistice) iar duminica la karate. Bineinteles - mosi peste tot. La serbarea de la scoala si la gradinita (a celuilalt baiat al meu) am avut noroc de mosi adevarati, cu barba alba, naturala - asa ca magia persista.
Astazi i-am trimis la scoala si gradi, dar maine...nu stiu. Am inteles ca maine ar fi zi scurta, dar nu stiu inca ce inseamna la scoala. Daca nu-l trimit pe cel mare la scoala, probabil ca nici pe celalalt nu-l mai trimit la gradi....sa vedem.
Prima saptamana ii tin in Bucuresti sa sapt. viitoare cred ca-i deportez la munte, la bunici. Sabina, daca o sa fie prea mare galagia la Busteni, e din cauza baietilor mei (+verisoarele lor) .

Mergi la inceput

Gata, suntem in vacanta.
Azi am dus-o la scoala dar maine nu o mai duc.
De Craciun nu plecam din Bucuresti dar avem un weekend plin cu familia si prietenii.

Mergi la inceput