Suntem in clasa a doua:2010-2011 (4)
Un nou capitol.
Cel precedent:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156697&whichpage=20
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Loryi, multumim de capitol! Sa fie plin numai de FB, 100 de puncte sau 100% rezultate la teste si pagini intregi citite din cartile preferate de parinti! Glumesc, va dati seama... Sa fim sanatosi si fericiti! Restul vin, sau nu... ![]()
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
sorana spune:
Asa cum zice Nicoleta sa fie
. Plus, as adauga eu, sa-si faca singurica tot ce are de facut fara cele 5 telefoane zilnice de la maica-sa
.
Noi la mate inca suntem la adunari si scaderi cu trecere peste ordin intre 0 si 30. Desi n-am facut asta pana acum in aceasta vacanta i-am mai dat sa faca probleme si exercitii pana la 100. Mi se pare similar, nu e mare trecerea si m-am gandit sa-i fie mai usor in urmatoarea perioada. Si cu asta mi-am incalcat una dintre regulile personale - nimic inainte de a fi predat la scoala.
La romana nu stiu pe unde sunt - cred ca pe la ceva cu familia. Au facut inainte de vacanta semne de punctuatie. Evident e mare problema cu virgulele. Deocamdata ma multumesc sa puna virgula la enumerare si dupa vocativ (dupa chemare, strigare). Dar ea are tot felul de initiative personale astfel incat a pus o virgula intre subiect si predicat la evaluarile la romana
.
Acum ne pregatima de weekend. Poate totusi o mai face ea ceva la mate azi (i-am lasat de dimineata) dar ma indoi.
Diseara mergem la carciuma sa-l sarbatorim pe tati, maine probabil cu rolele in parc si poate un film, poimaine are o petrecere.
Si de luni ... iar la scoala.
Am uitat sa va zic ca sunt incantata cat de repede avanseaza cu engleza. Sper s-o tina tot asa pentru ca am senzatia ca numai anul asta si anul viitor putem face, apoi vom fi obligate la o pauza.
Noi avem examen de italiana la final de a IV-a, deci va trebui sa se pregateasca pentru el.
cory77 spune:
Buna tuturor!![]()
V-am citit pana acum cu mare interes postarile...in legatura cu tot ceea ce faceti la scoala si m-am hotarat sa va impartasim si noi experientele noastre de zi cu zi
.
Suntem si noi in clasa a 2-a, ne impartim programul cum putem intre scoala si sport (baietelul meu face fotbal la un club din oras ), fapt care ii ocupa foarte mult din timpul liber. Spre dezamagirea mea nu prea avem timp de lectii suplimentare (deocamdata ne mentinem cu ambele, sper ca in timp sa nu ramanem cu scoala in urma, cand vor fi cerintele tot mai mari).
Am participat si la concursul "Evaluare in educatie" la ambele de pana acum (mate si romana), ni s-au parut mai grele decat in anii precedenti, mai ales la matematica (dupa parerea mea, la varsta acesta numai cu exercitii suplimentare poti rezolva cu usurinta asemenea probleme de logica), prin urmare ne-a folosit doar pentru a ne obisnui cu genul acesta de concursuri, olimpiade etc. Concentrarea copiilor este foarte scazuta la aceasta varsta daca nu exerseaza suplimentar !
Referitor la materia parcursa pana la vacanta, la romana eram pe la lectia "Ciobotelele ogarului" dupa T. Arghezi (Ed. Aramis) iar la matematica tocmai au terminat scaderea cu trecerea peste ordin intre 0 si 30.
Nedumerirea mea este faptul ca au primit si un test de evaluare in care le-a dat si cateva exercitii (gen 83-25=58;73-15=58). Binenteles, baiatul meu...si majoritatea colegilor lui, nu le stiau foarte bine, iar notele au fost pe masura (exceptie au facut 2-3 copii din clasa). Nu mi se pare normal sa primeasca asemenea exercitii...daca inca nu le-au facut cu regularitate la ore..ori acasa la teme. Oare gresesc eu ??
------------------------------
"Noi, cei mari, uitam adesea ca am fost copii. Si lucrul acesta ar trebui sa ni-l aducem aminte, mai ales cand ne gasim in fata copiilor." citat de Al. Vlahuta
happiness spune:
La romana in ultima ora au facut un fel de activitate de dezvoltare-exercitii de fonetica si vocabular, in manual ar urma un fragment din Piatra pitigoiului dupa T. Arghezi. Ei insa fac pe langa exercitii de citire, raspunsuri la intrebari, mici texte dupa o imagine data, dialoguri, exercitii de comunicare in perechi si grup. Eu sunt uimita cat de frumos reuseste sa compuna acele mici texte, acum de cam jumatate de pagina, dar logice, cu imaginatie si foarte putine greseli(mai scapa cate un "ia" luat de exemplu).Cred ca va fi ok la capitolul compuneri, cand le va veni vremea. La matematica tot la adunarea/scvaderea cu trecere peste ordin 0-30, dar noi facem acasa si pana la 100 si ii place foarte mult si se descurca de minune. La scadere se gandeste un pic, dar e ok, are timp asa se perfectioneze.
Noi in vacanta nu am avut teme, dar la suplimentar(de care v-am spus ca e oarecum obligatoriu ca se puncteaza)a lucrat doar subiecte de la evaluare in educatie, un pic mai grele, si a compus un text cu ortograme. Pe luni avem de invatat la stiinte. Chiar, ai vostri au de invatat? La noi e foarte relaxanta aceasta ora, scriu cateva randuri in clasa, fAc un desen, uneori au o fisa...Fara teste deocamdata si fara ascultare cum stiam eu ca se practica in anii precedenti. Dar ma gandesc ca trebuie sa stie totusi, nu? A mea e la legume, ce se consuma de la fiecare in parte, si noroc ca merge des la tara ca le mai nimereste.![]()
sorana spune:
Cory bine ai venit.
Nu e normal sa le dea in teste ceva ce nu au facut. Anul asta nu s-a intamplat dar anul trecut s-a intamplat sa aiba intr-un test ceva ce nu facusera si nu l-a punctat. Anul trecut dadeau aceleasi teste toti o data (adica toate clasele din scoala) vad ca anul asta nu mai e asa, fiecare clasa cu testele ei.
Am constatat si eu ca devine destul de dificil sa ai activitati extra scolare si sa faci fata lectii si suplimentar si sa aiba si timp de joaca. Daca intr-a II-a e dificil imi dau seama ca in clasele mari va fi imposibil si e pacat.
In ultima perioada n-am mai fost nici la dansuri nici la chitara dar as vrea sa le reluam. Fi-mea nu prea mai vrea la dansuri. Ceea ce inseamna sa-i gasesc un alt sport.
Nicoleta spune:
La multi ani de Sf. Mihail si Gavril! Nu face nimeni azi cinste?
Cu timpul liber si activitatile extrascolare... asta e, recuperam in vacante... Eu as vrea sa faca engleza Stefan, insa mi-e ca le va incurca... Astept sa invete bine-bine germana si vedem apoi.
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
madyrizi spune:
va invit la
si sa dam
cu
sau
sau
si
sau 
multumim si noi de urari si dorim, la randul nostru, bucurii si sanatate la toti sarbatoritii de azi.

Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
sorana spune:
La multi ani! Mihi de mayrizi.
Mai avem vreun Mihai sau vreo Mihaela (Gabriel - Gabriela)?
La multi ani tuturor sarbatoritilor!
faby57 spune:
multumim si La multi ani!si celorlati sarbatoriti de pe aici.Si noi sarbatorim un pic azi am luat drept cadou si un FB la religie,doar ne cheama Gavril(Gabi).
Am inceput scoala cu petrecere si cu FB speram sa o si terminam asa.Mie mi se pare c-am greu cu temele,multe si ne ia aproape 3-4 ore.Scriem incet,dar le scriem singuri fara ajutor si chiar de multe ori si fara prezenta mea.Inca odata La multi ani!celor care au numele de Gabriel si Mihai .

happiness spune:
La multi ani de Sf Mihail si Gavril tuturor celor care au sarbatoriti! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte doar de oameni buni alaturi!
Am inceput scoala...Ce bine era in vacanta!!!! Deja m-am enervat azi, avea un scris oribil la cunoasterea mediului, cixca din cauza stiloului, si i-am rupt foaia, ceea ce am mai facut o singura data pana acum ,la romana. Am convenit ca o stersatura se accepta, la a doua rupem foaia si rescriem. Sa vedem daca are efect.