A murit Adrian Paunescu

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

in "despre morti, numa' de bine" nu vad vreo restrictie.

asa cum nu inteleg ce sentiment va-mpinge sa deschideti topicul asta, sau cel cu cenaclul, doar ca sa afirmati repetat ca nu va plac. in mintea mea e o imagine a cuiva care sta la poarta stadionului cocotat pe-o lada de bere si tine sa-i anunte pe cei ce intra la cenaclu ca lui nu-i place. si asta nu doar la un spectacol, ci la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Dada, sa il ierte daca o putea, ca are ce sa ii ierte.
Daca va deranjeaza cei care isi exprima proasta parere despre el si sustineti asta cu argumentul ca nu e momentul potrivit pentru exprimat opinii despre decedat, atunci poate ar fi corect ca din politete sa faceti la fel si sa nu il ridicati in slavi spre oroarea altora.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Subiectul se vrea sa fie un omagiu adus poetului, asa cum viviana a scris in postul de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Pe aici e voie sa intri doar daca inchini o oda??? Daca e comparat cu Eminescu si cu Stefan cel Mare e ok? Daca nu se vorbeste despre ororile inchinate partidului inseamna respect? Daca ne facem ca uitam ca a facut-o scapata pe nevasta-sa dupa ce a omorit trei oameni e in regula? Si eu regret trecerea adolescentei mele, si eu mai suspin la "antiprimavara" si chiar cred ca Flacara a fost un fenomen al vremii, dar hai sa nu-l sanctificam si nici sa nu dam cu pietre in cei care se incapatineaza sa vada ca Paunescu n-a fost chiar usa de biserica! Dupa teoria asta ipocrita ca "de morti doar de bine", ar trebui sa-l jelim un pic si pe Stalin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Pe aici e voie sa intri doar daca inchini o oda??? Daca e comparat cu Eminescu si cu Stefan cel Mare e ok? Daca nu se vorbeste despre ororile inchinate partidului inseamna respect? Daca ne facem ca uitam ca a facut-o scapata pe nevasta-sa dupa ce a omorit trei oameni e in regula? Si eu regret trecerea adolescentei mele, si eu mai suspin la "antiprimavara" si chiar cred ca Flacara a fost un fenomen al vremii, dar hai sa nu-l sanctificam si nici sa nu dam cu pietre in cei care se incapatineaza sa vada ca Paunescu n-a fost chiar usa de biserica! Dupa teoria asta ipocrita ca "de morti doar de bine", ar trebui sa-l jelim un pic si pe Stalin.

Mai exista si varianta:"Despre morti numai de bine sau nimic. In acest caz ar fi trebuit sa fie o liniste deplina."

Mianna, in ceea ce ma priveste pe mine ma mana sentimentul de oroare ca un popor omagiaza unul dintre stalpii regimului dictatorial care l-a ingenuncheat.Mi se pare un simptom grav la coloana vertebrala.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Pai deshideti atunci un subiect nou in care sa-l analizati si condamnati pe omul Adrian Paunescu, lasati-l ca artist asa cum merita sa fie omagiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Prima reactie ar fi: CINE suntem noi sa judecam un om?
Un om a murit si prima mizerie este sa vad ca unii au doar o stea subiectului :(( - well, moartea a ajuns sa nu fie cotata pe DC. Merita aceasi steluta la moartea lor.

In rest, pe aici, avem se pare mari critici literari care judeca o cariera de poet.
In primul rand, Dumnezeu il va judeca pentru faptele sale de om. In rest, cine nu a vibrat macar o milisecunda la acele versuri cu In pragul iernii absolute ...., ori habar nu le are, ori face pe grozavul.
Cine si ce fel de dizidenta se putea face in Romania anilor lui Ceausescu se stie ... cam nimeni nu a facut ceva eroic. Toti au stat cu congelatorul plin de carne (citez o invatatoare fosta grevista a foamei) ...da, cam nimeni, nici unul din tatii vostri ... dupa cate stie o cam tara intreaga.
NU e adevarat ca a manipulat tinerii ... pentru ca pur si simplu nu ne-a cerut nimic. Nu ne-a cerut nici o jertfa, nici un sacrificiu, nici o greva, nici macar o compunere anti-regim. Din contra, la acele vremuri de mizerie proletara si intelectuala, a oferit cultura tinerilor. Acolo am invatat sa il iubesc pe Eminescu, sa inteleg ca exista o tara a romanilor dincolo de Prut, ca au fost unii cu nume de Beatles, ca Nichita scrie asa de frumos, ca muzica poate fi un refugiu...
Ce a fost atunci, cu Cenaclul , a fost minunat si unic.
Ce a facut mai tarziu, Paunescu, faptul ca a fost prieten cu Iliescu, ca a facut parte din mizeria de partid PSD ... e alta poveste ...
dar NU pentru asta il onoreaza acum cei care il cred poet... ci pentru poezia si talentul, uneori risipit aiurea, alteori pus in slujba gresita...alteori genial.

Dumnezeu sa il odiheasca, sper ca undeva, in lumea mortilor, va face un cenaclu pe cinste.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Pe aici e voie sa intri doar daca inchini o oda??? Daca e comparat cu Eminescu si cu Stefan cel Mare e ok?

Dar de ce sa nu fie ok? Poetul nepereche si-ar capata o pereche, in acest caz:D.

Daca tot e vorba de paralela scriitor-om, eu as merge pe o comparatie cu Sadoveanu, intra in tiparul stalp al regimului-talent moderat

blog

am hainute la bazar

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Da, adevarul e ca ma cutremura artistic rau versurile sale de mare poet, mai ales cand mi le amintesc pe alea cu Dezamorsand minciuna, Eroule sublim,/Sunteti Barbatul Tarii si Unica Salvare.[...]/ Va multumesc de toate, Cinstit si Bun Erou/Din Geniul dumneavoastra, ca un fertil ecou, scrise din adanca sensibilitate cu putin inainte ca niste oameni sa moara impuscati de bravul erou.
Deci... cine vorbea de putina decenta?Nu mai bine ne limitam la scurte condoleante daca nu putem tacea deloc, pe la SC asa cum propunea cineva?

Mergi la inceput

Mirela, cine a dat o stea subiectului nu a facut-o referitor la moartea omului ci la omagiile care i se aduc.
Ma surprinde teribil ca acum cateva zile pomeneai atat de frumos despre Herta Muller ca acum sa vorbesti asa despre Adrian Paunescu. Aproape ca nu pot exista doua personaje mai in extrema decat acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

nu poate decat sa-mi para rau ca doar atat iti amintesti. eu nu-mi amintesc poezii la kilogram pe care nu le-a scris numai el (am scris pana si eu asa ceva, si-am fost mandra cand mi-am recitat-o la serbare), ci bucuria cu care ma lipeam de radio in fiecare vineri la ora 5. pe care nu mi-a dat-o altceva sau altcineva.

Mergi la inceput