Abuz...DA sau NU??

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Departe de mine gandul de a te speria, insa trebuie sa te pui pe tine si pe copii la adapost. Brazilia nu e chiar tara securitatii absolute, probabil ca stii asta.

La fel cum probabil stii ca nu vei putea parasii niciodata tara fara ca tatal sa fie de acord cu acest lucru. Chiar daca el nu are copii in custodie, chiar daca nu se intereseaza niciodata de ei, intelegi ce vreau sa spun, daca el spune nu, nu ramane si in fata judecatoriei.
Un prieten de familie s-a casatorit cu o brazilianca. Tipa a fost deja casatorita, are doi copii, din care unul de 13 ani pe care a vrut sa-l aduca cu ea in fr. Era divortata de mai mult de 5, tatal nu s-a interesat niciodata de copil, dar a zis nu la tribunal si nu a ramas.

bon, tipa a plecat, urmandu-si chipurile iubirea, copilul nu are domiciliu fix, merge din cand in cand la o scoala privata, ultimele stiri e ca s-a dus cu o arma la directoarea scolii, iar tatal cand a fost chemat la scoala a raspuns ca fiul sau va ajunge un mare bandit, are viitor.

Daca poti fii sigura de aceasta suma de care zici, e ideal, sunt bani multi pt. Brazil, mai ales ca nu esti nic in Rio nici in SP.
Cum vezi tu viitorul copiilor in Brazilia? Al tau?

Incearca sa ei ceva calmante homeopatice, si lasa copilul sa se manifeste. ameninta tatal ca te duci sa-l denunti ca bate copilul. Oficios se face peste tot, oficial este condamnabil. Drepturile copilului sunt respectate si acolo, la fel ca si pt. femeile abuzate.

Putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Delphin,dar in nicio tzara mama nu poate parasi definitiv teritoriul tzarii-adica nu s epoate stabili in alta tzara,fara acordul tatalui!

Eu sper din suflet ca totul sa mearga bine pentru Nikol,ma bucur ca stie deja ca va urma o perioada urita si grea!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Absolut!

Stiu toate aceste lucruri!

Ieri mi-a spus ca pot sa-mi iau banii si sa plec in Romania, daca vreau.
L-am intrebat simplu:accepti??
printre lacrimi mi-a spus, ca sa fac ce vreau.

Sunt un om corect:NICIODATA nu voi face nimic contra lui ca tata, atat timp cat copiii nu sunt jigniti, batuti, neglijati!
Vreau doi copii sanatosi mintal si fizic, vreau doi viitori adolescenti, adulti senini, optimisti, corecti!

L-am iubit enorm, am doi copii cu el, are dreptul sa le fie tata indiferent de cum relatia noastra intima a evoluat.

Insa...nu accept sa mai fiu umilita, jignita, nici comp. asta abuziv fata de copil.
Am gresit si eu, insa incomparabil!!!

Au fost dati cand am raspuns agresiv la jignirile lui , stie f bine ca nu accept sa fiu umilita, poi din proasta nu mai mai scoate, am ajuns sa-l cred!
si asta-i compliment pe langa alte epitete ce mi le adreseaza...in fata copiilor, familiei,pe strada, in spital, unde-l apuca...pazea, tsunami e bland pe langa el.

Si-apoi nimeni nu poate obliga o femeie sa se culce cu cineva ptr care nu mai are nici un sentiment, doar nu traiesc in India.

Recunosc ca vreau o despartire amicala, de comun acord, ca nici el nu ma mai iubeste, asta mi-e clar, numai ca el nu are curajul sa o spuna in fata...

una dintre femeile care au asistat la scandal, mi-a spus ca...isi iubeste copiii, nu stiu cat de mult, dar ii iubeste.

Ii iubeste, stiu asta...
dar...din iubire imi spune sa o bat pe Luaana, din iubire ii spune copilului ca e diavol si mai cate ii ies din gura?
poi e clar, iubim diferit!

Eu m-am saturat sa ma inchid cu ei in camera, sa nu auda injuraturile lui cand asista meciul de fotbal, este inacceptabil..
copilul meu daca se enerveaza in parc, injura, ca asa a auzit,si credeti-ma , Kevin e un copil de aur, e...un inger!

la terapie nu vrea sa mearga, ca ii spala creerul, imi zice sa merg eu si sa-i spun ce mi-a zis terapeutul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

E adevarat, ma refeream la faptul ca daca treci in fata unui judecator si ai custodie total, nu partajata, judecatorul poate transa in favoarea mamei, atata timp cat tatal nu s-a implicat niciodata, in alte tari. In Brazilia poti avea surpriza sa fii refuzat.

Trebuie sa stie si asta.

Si eu ii doresc lui NIKOLE sa se termine cat mai civilizat si sa nu trebuiasca sa treaca prin mizerii de genul.

Mergi la inceput

Delphin, Kevin ma merge la gradinita de la anul, din februarie.
Sapt. viitoare merg sa o inscriu si pe Luana, mi se rupe inima, nu stiu daca voi rezista sa o las la cresa, insa eu voi incepe scoala de la anul, voi avea zilnic 4 ore de curs(8-12) timp de un an jumate.

In timpul asta, nu voi putea lucra, doar daca fac ceva de acasa, nu stiu inca ce as putea face, ma voi interesa insa.
Asadar, ma bazez, teoretic vb. in acest moment, pe profit si pensie daca va fi sa plateasca.
2OOO$ SUNT OK PTR BRAZIL, EU LOCUIESC IN CAMPINAS, VA SPUN CA E CEL MAI SCUMP ORAS , din statul SP.

Imediat ce termin scoala, voi lucra, atunci va fi mai usor, eventual ii pot muta la o scoala particulara, daca voi considera ca e inspre binele lor, insa pana atunci voi face o vizita gradinitei unde l-am inscris pe Kev, ptr ca vreau sa vad si cresa.

Si da, in Brazilia te poti astepta la orice, mi-e frica de asta...voi vedea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Nikole,
daca el te lasa sa pleci in Ro cu copii de ce nu pleci? fa-l sa iti semneze o hirtie la notar ca ii lasa pe copii sa calatoreasca si du-te! banuiesc ca in Ro ai rude, eu cred ca ti-ar fi mai usor decit in Brazilia.
eu asa as pleca daca as putea cu 100% pe ora!
ai grija ce avocat contactezi ca s-ar putea sa te scoata in dezavantaj! eu am fost f dezamagita de avocat pt ca pe linga ca am dat o gramada de bani din prima m-a scos in dezavantaj in sensul ca zicea de custodie comuna cica in weekenduri la el si o seara pe saptamina cina impreunaasta in conditiile in care el se poarta f urit cu copii, mi-a calculat pensia alimentara la 2500 de$ dar nu ma pot baza pe ea pt ca el a promis ca isi da demisia daca incerc sa scot ceva bani de la el si sa ii mai platesc si datoriile facute de el din prostie, deci ai grija ce fel de avocat iti iei!si in plus avocatul mia zis sa nu incerc sa divortez inainte sa imi gasesc servici nu stiu de ce
ma regasesc si imi regasesc situatia mea in situatia descrisa de tine destul de mult,exceptie abuzul fizic,dar in rest doar tara difera!
nu am fost in brazilia, dar am avut un prieten brazilian cu mult timp in urma pt scurt timp si am ramas uimita cit de "dur" sau nici nu stiu cum sa exprim era, ca am jurat ca stau cit de departe pot de natia asta eu cred ca asa este felul lor de a fi si in "singele" lor sau inradacinat de generatii, de aceea ma gindesc daca poate ar fi mai bine pt copii sa creasca in alta parte pt ca chiar daca nu vor fi abuzati ei in mod direct va vedea si auzi in jurul lor tot timpul acest fel de comportament si il vor insusi pin la urma si ei! nu vreau sa dau sfaturi este doar un gind ce mi-a trecut prin cap, sa nu te superi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Nikole,
Sper ca ati trecut cu bine weekendul...
Dar ce au frate brazilienii astia de sunt asa abuzivi cu copiii?? Nu-mi vine sa cred...
Sotul tau e tot brazilian, nu? de se inscrie in tiparul lor...
In tara ti-ar fi mai usor? Ai pe cineva aici? Ca zicea cineva, si mi s-a parut o idee buna, sa revii in tara, parca si tu ziceai ca ti-ar fi mai usor. Iar copiii tai nu ar prelua "sportul lor national" aka abuzurile asupra copiilor

Pupici

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Pai tara asta a scapat de sclavagism abia acum 100 de ani in urma, va dati seama cat de puternic este inca imprimata in mentalitatea oamenilor violenta si abuzul fizic(mai ales)
Ce-au facut sclavii, odata eliberati?
Nu aveau drepturi, casa, masa, aveau doar libertate, asa ca au iesit in strada si au inceput sa fure, dea in cap, violeze, etc..

de asta de cate ori se intampla ceva pe aici, daca politia vede doi oameni fugind ,unul negri si unul alb, pe al' negru il ia la sectie si-l investigheaza!

parte din ei si-au intemeiat familii, in care abuzul era la ordinea zilei, si uite asa...
in fine, asta ar fi o posibila explicatie a gandirii.

Sotul e brazilian, insa al lui tata nu fu' nici fiu , nici nepot de sclav, pur si simplu abuzator de fel, nu gasesc o explicatie.
Abuzat la randul lui, a devenit abuzator, al meu si el din ce in ce mai tare ii calca pe urme..
de asta soacrei, matusii, etc...li se pare alint o curea in perete...da' mie-mi sare inima pana in Romania, ma sperii, ma apuca toate atacurile, ma enervez, trec prin toate starile posibile.

Abia din 2007 s-au dat legi inspre protectia femii, copiilor, impotriva abuzului, asta la nivel teoretic, la nivel practic, numai D-zeu stie si cei patiti, cum pot evolua lucrurile.

Nu vreau sa ma gandesc la asta, nu prea mult, ca ma apuca frica, nervii, revolta...
cel putin pana nu ajung pe unde am de ajuns.

Sunt sigura ca nu ma va lasa sa plec cu copiii din tara, spune el asa, inca nu-i comvins ca sunt hotarata, insa daca e sa aduc hartiile, nu semneaza nimic.
O face pe delicatul acum, insa daca persist in ideea de a divorta, parca vad ca-si scoate coltii.

Deocamdata nu mai aduc subiectul in discutie, pana nu ma consult cu cine trebuie, apoi vad ce am de facut.

Ideea custodiei comune, nu-mi surade, absolut deloc.
Nu le poate oferi nimic, din ce eu nu pot.
Am muncit impreuna,in 5 ani, o singura luna a fost pe 0 din partea mea, nu am avut nici un venit, atat.
Exceptand o scurta perioada cand mie mi-a fost ff rau, am stat efectiv la pat, nu se ocupa de copii, 5 minute daca o pun pe Luana langa el, face o fata, de parca l-as fi batut, si ma tot intreaba, ce am eu de facut...

msl, numai cat am citit mesajul tau, mi s-a ridicat tot sangele la cap... custodie comuna, daca tatal ii trateaza urat??
Si cine stabileste ce inseamna custodie comuna??
eu nu sunt de acord, mi se pare o hartuire a copilului care-i aduce numai prejudiciu, psihologic vb!

Ps. nu am pe nimeni in tara, decat doi bunici f in varsta.
Pot sa o iau de la capat aici, nu-i dracul chiar asa de negru, sunt f multi oameni cu scaunul la cap, am nimerit eu intr-un cerc vicios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole
Oameni buni...familia lui imi spune ca exagerez, ca toti barbatii arunca cu vb,....si ca totul se rezolva in pat!!!
Cum vine asta?

Va rog mult, am nevoie de o parere...
e sau nu abuz???

Clar e abuz...verbal.
Si problemele de cuplu nu se rezolva in pat.....doar se "musamalizeaza" si apoi se acutizeaza.
Te admir ca ai curaj sa-l parasesti, chiar daca esti departe de casa ..........Bafta multa iti doresc.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii

www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Nikole,
custodie comuna inseamna 2 sau 3 zile la el si restul de zile la tine; si eu m-am revoltat cind am auzit dar asta putea sa imi promita avocatul ca va obtine; judecatorul hotaraste ce si cum dar pt ca avocatul de asemenea cazuri se ocupa mi-a spus ca de obicei cam asa hotaraste judecatorul; sau 2 zile la el si o seara pe saptamina cina impreuna? pai eu de abia astept sa scap de el sa nul mai vad la fata si va trebui sa iau cine o seara pe saptamina pt tot restul vietii mele cu el....si nu pot sa demonstrez ca el se poarta urit ca judecatorul nu va considera cai urit cai pune filme violente, nu o spala, ii da sa mince numa junk food sau altele, sau nu am cum sa demonstrez ca o ameninta ca o palia o pauzaste pinai da singele pe nas de am eu cosmaruri noaptea si chiar visez ca chiar se intimpla ( si ea e copil cu handicap pe deasupra) ce sa mai zic, nici nu-i a povesti...
si eu am investit mult in relatie dar din pacate viata si situatia nu este dreapta de multe ori! pe linga ca am investit bani va trebui sa-i platesc si datoriile lui facute de el din prostia lui...macar la voi nu sint datorii...
daca nu ai pe nimeni in tara atunci poate sa ramii e solutia, soacra ta e femeie de treaba te-ar ajuta?
pina la urma o scoti cumva la capat si reusesti asa ma incurajez si eu pe mine!

Mergi la inceput