Ghiocei de martie-aprilie 2009 *** 273 ***
Raspunsuri - Pagina 19
Monnvas spune:
Mai, ce sa zic, noi ne incadram la categoria "viciosi" si chiar ma intreb daca "viciile" astea sunt rezultatul prostului management matern (no, si daca ar fi,alta mama n-are, deci asta avem, cu asta defilam!).
- desene (nu la TV, la comp.) - le zice "miau-miau" (cine a vazut il gatto puzzolone stie de ce
) nonstop - nu neaparat sa stea cu ochii in ele, ca se plictiseste dupa juma de ora, da' sa mearga acolo in fundal... Sau 10 min desene, apoi altceva, dupa 20 min iar miau-miau

- suzi la greu - si musai 2 deodata (numai in casa, cand iesim afara o lasam regulemantar pe raft)
- popocorn nu, in schimb toate alunele posibile, cu preferinta caju si fistic crud. Cica si astea is interzise pana la 3 ani, si pt ca se poate ineca, si pt ca ar fi alergene, dar io incerc sa ii dau cate jumate de "aluna" ca sa nu se poata ineca
- lapte la greu, si cate 1 kil pe zi
- olita pas
- nu nu nu nu (cica la 2 ani era perioada de nu?)
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan Cat despre lista cu BIG NO NO, nu stau nici eu prea grozav: - sucuri si iaurturi cu fructe din comert, ciocolata: Nu! ![]() - uitat la tv, calculator: nu foarte mult, dar da - refuzat sa-i fac toate poftele, fermitate si constanta in deciziile de parinte: nu-s in stare , si el simte asta, asa ca ma cam joaca pe degete- citit povesti in fiecare seara: nu, daca incerc, sfarsim rapid prin rosul cartii- el, rosul degetelor de ciuda- eu - mancare cat mai sanatoasa: incerc! Astea-s doar cateva deziderate sa va spun ce-a lucrat fiu-meu la tanti acasa: a inchis-o pe biata femeie pe balcon , iar el din camera ii facea pa. Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
Subscriu si eu la lista ta unde mai adaug
nu mezeluri !asta pana cand s-o putea
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Monnvas spune:
A, la mancare si eu am fixuri: dulciuri din comert sa stiti ca i-am mai scapat, dar numai pandispan, chec sau o briosa, nu cremosenii. Mezeluri cred ca va manca in deplasare, ca la noi in casa nu se gasesc. In schimb, i-am dat si din legumele care cica-s nu (am pus putina varza in ciorba, de pilda, apoi naut, care nush cat e de indicat, cica baloneaza). Nuhs, daca tot nu mananca prea bine carnea, prefer o compensez prin legume de-astea proteinoase (naut, linte) si pana la urma cred ca e mai cinstit un naut cu partzuri decat un pui cu mormoni.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Dodo-pui spune:
Care vreti care puteti
dati-ne si noua un vot.Multumim celor care au facut-o deja

dod-participarea noastra in concurs
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Anaan spune:
| citat din mesajul lui Monnvas A, la mancare si eu am fixuri: dulciuri din comert sa stiti ca i-am mai scapat, dar numai pandispan, chec sau o briosa, nu cremosenii. Mezeluri cred ca va manca in deplasare, ca la noi in casa nu se gasesc. In schimb, i-am dat si din legumele care cica-s nu (am pus putina varza in ciorba, de pilda, apoi naut, care nush cat e de indicat, cica baloneaza). Nuhs, daca tot nu mananca prea bine carnea, prefer o compensez prin legume de-astea proteinoase (naut, linte) si pana la urma cred ca e mai cinstit un naut cu partzuri decat un pui cu mormoni. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
Chec i-am dat si eu din comert, dar nu se omoara dupa el; de fapt, lui nu-i plac dulciurile; i-am mai luat corn frantuzesc de la Fornetti. Varza nu i-am dat; nautul nu stiu sa-l prepar ( am salvat reteta de la tine si o s-o pun in practica in curand!). E perfect logic ce spui tu: daca nu prea manca el carne, trebuie sa-i dai ceva mai cu proteine.
Mezeluri nici eu nu-i dau.
Sa va zic ce pofte are al meu copil:
- vrea suc!!! Cum vede o sticla pe undeva, i-o trebuie
. De dat, nu i-am dat niciodata, asa ca nu pot sa-mi explic fenomenul.- vrea carnati! H. isi mai cumpara de la magazinul unui italian tot felul de carnati uscati, prosciutto si alte asemenea...iar copilul vrea si el! Intr-o zi a inhatat o bucata de carnat din farfuria lui H. si a infulecat-o pana sa apucam noi sa facem ceva
. Era o feliuta, dar destul ca l-am studiat toata ziua ca pe bomba cu ceas. N-a patit nimic, rozatorul1Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
aditapop spune:
Seara buna!
Vad ca vorbiti de mancaruri pentru bebe.
Razvan ar manca zilnic supa de galuste. Cand le vede in castron, baga mana si le insfaca, din 3 imbucaturi, gata galusca!![]()
Carnea in schimb trebuie sa i-o ascund in mancare, nu-i place si pace...
Am o intrebare. Ati incercat sa le dati de baut din cana? al meu a avut cateva reusite, chiar ii place, dar trebuie sa-i tin eu cana, altfel nu nimereste... sau nimereste, dar pe bluza.
VOTATI, VA ROG, adi-1 adi-2 MULTUMIM!
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui m_monique Ilinca_M. iti doresc sa ramai cu lista de BIG NO NO, dar din experienta iti spun, ca incet, dar sigur le vei bifa pe toate. la noi sunt preferate sucurile si ben10 (ca doar am baiat), restul nu-l intereseaza, desi le-a incercat. ------------------------------------------------------------------------- mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009) |
Ce e ala ben10?
Nu stiu de ce ar fi musai sa le bifam, ca de ex. la noi in casa nu exista suc niciodata, io am renuntat la asemenea porcarii si a renuntat si huzband de nevoie, ca la muma-sa asa a fost obisnuit, cu petu' de 2 l de otrava sub nas mereu. Adica asa, ca-i dai copilului o ciocolatzica, zic ca e ok, ca macar are cacao, antioxidanti, produce serotonina blabla dar sa obisnuiesti un copil cu apa aia colorata plina de chimicale , de "arome identic naturale"(haha) mi se pare crima, no way, nu pot sa fac asa ceva. Deci daca n-are pe cine vedea ca bea suc in familie si pana la gradinita mai este, eu sper ca voi reusi sa-i induc oroarea fatza de sucurile respective, mai ales ca-i voi oferi alternativa unor portocale stoarse, limonada cu lamaie, nu cu E-uri etc.
Cu iaurturile de fructe iar, am un mare dinte impotriva lor, pai cand citesc etichetele ma ia cu lesin; asa ca iaca, de aproape un an de zile, dau banii pe Humana cu fructe, ca tare-i plac si doar n-o sa-i iau tino nino danonino...
Poate la Barbie voi face concesii daca intr-adevar ii vor placea
M_Monique, asta era pasiunea mea in copilarie, sa-mi pun chilotii-n cap!! Mi-i trageam pe cap si scoteam parul prin "craci" si ma fatzaiam in oglinda de zici ca eram pe podium...aveam mai ales o pereche preferata, rrrroz cu multe siruri de dantelutze, ii tin minte ca maica-mea nu s-a indurat sa-i arunce, i-a tot pastrat ca amintire pana am facut o data curat si i-am aruncat eu:)))) Pup-o pe dop-modela din partea mea pentru pasiunea noastra comuna:))) (PS: ce bulaaaaneee)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
elena.elena spune:
Bine ca se dispcuta de mancare si de greutate, ca eu in fiecare zi ma ingrijorez ca Eva e prea grasuta (are vreo 85 cm si cam 11,5 kg), ce-i drept s-a nascut de 4 kile si 53 cm,deci sper sa nu imi semene cu tendinta spre obezitate... Subscriu la lista lui Anaan, incerc pe cat posibil sa ii dau mancare sanatoasa dar nu intotdeauna e posibil , dar in nici un caz prajeli sau grasimi rele. manacm exclusiv acasa mesele principale, deci stiu ce bag in mancare, mai scapam un aluat gen covrig sau corn etc. Ciocolata nu a primit inca, dar nu sunt impotriva ei (mananc eu rar ce-i drept
). La desene se uita si ii plac grozav alea de pe bb tv si tutu (Thomas) mai nou,dar nu cred ca depaseste o ora-o ora si 1/2 pe zi, mie sincer mi se pare mult si ma mustra constiinta ca mi-e sa nu-i afecteze ochisorii. Pe scurt, incerc, fac ce pot, dar nu imi iese 100%, si asta-i viata pana la urma, imperfecta, zic eu...![]()
m_monique spune:
ben10 sunt niste desene animate oribile de pe CN. i-am interzis lui andrei sa se mai uite la asemenea desene, dar sotul i-a mai dat voie 

. acum nu-l mai lasam deloc decat la scooby doo.
dar pt asta avem acasa omnitrix (ceasul lui ben10), ca doar le cumpara bunicul. noroc ca sa mai strica si le aruncam.
m_monique spune:
elena.elena nu-ti face griji ca fata ta e bine. si ioana s-a nascut tot la aceste dimensiuni, si ea are 81 cm si 14 kg. cei nascuti mari (macrosomi) evolueaza altfel fata de ceilalti.
ioana chiar daca a fost mare, la 5 luni jumate s-a ridicat singura in picioare si la 5 luni si 3 saptamani mergea de-a busilea. la 10 luni mergea singura prin casa, fara sprijin.
andrei s-a nascut cu 56 cm si 4.2 kg, iar la 1 an si jumatate avea 15 kg.
cand am fost cu ioana in spital s-au gasit duamnele"stiu tot" (infirmierele) sa comenteze ca ioana e cam grasa. la care eu le-am intrebat "daca s-a nascut la 4 kg acum cat trebui sa iaba ca sa fiti multumite?"
in schimb asistentele se minunau de ea cat e de energica, si de puternica. ca sa-i poata face injectii in sold, ne chinuiam si eu si asistenta sa o tinem si abia reuseam.

, si el simte asta, asa ca ma cam joaca pe degete