Adrian Paunescu si Cenaclul Flacara
Raspunsuri - Pagina 8
silvi_2005 spune:
Ce m-a deranjat si durut cel mai tare azi a fost nu numai ca poetul Adrian Paunescu a disparut dintre noi, prin voia universului sau a destinului ci ca am vazut ca dupa 2010 ani noi oamenii si azi (in speta poporul meu de suflet ) nu am intels inca dupa atatea razboaie, daruri, suferinte si incercari ca trebuie si putem sa fim buni. Un mare suflet a plecat dintre noi fara sa ceara nimic, nu s-a cerut ajutorul nimanui pentru ingropaciune, nu s-a apelat la rezerva nationala pentru cheltuieli ...a plecat un suflet care a alinat si insufletit alte suflete ...si tot ce am vazut ca se face pe prea multe site-uri prin comentarii tendentioase, este sa il hulim sa ii cautam defecte si cusururi, sa cautam undeva in adanc ceva noroi ca aruncam in el... sincer gasesc asta foarte trist. Cu siguranta ca de undeva din departare Adrian Paunescu ar zambii intelegand aceasta scaparea omeneasca dar eu una chiar nu o inteleg.
Gabrielama spune:
Eu sunt una dintre "nostaligice". Am fost la toate spectacolele pe care le-a avut in orasul meu.
Asteptam ziua de vineri, cand aparea revista Flacara, cu respiratia taiata, ca sa citim daca incepe un nou turneu si orasul nostru este pe lista.
Paunescu avea intr-adevar o putere extraordinara asupra celor din sala; dar nu in felul in care se insinueaza aici.
Omul Paunescu? Cine sunt eu sa-l judec??
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Adela99 spune:
am incercat sa pun www.trilulilu.ro/Aurelian13/08cd384a4d96fe" target="_blank">Lordul John de pe youtube, da mi-o dat error :(
Rezolvam pe alta cale
Doamne ce de amintiri.
Anina_n spune:
Si mie mi-a placut mult Cenaclul Flacara. Il ascultam la radio si am avut ocazia sa si vad un spectacol la noi, in oras.
Vin si eu cu o piesa nostalgica.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
ni-na spune:
Vorbesc din perspectiva unei copile simple ,de la tara.Nu mi-a dat Doamne Doamne parinti intelectuali sau acces la prea multa informatie.Adrian Paunescu si Cenaclul mi-au zis intaia oara despre Tebea,mi-au aratat adevarata comoara de la Putna sau mi-au dezvaluit existenta aromanilor.
Adult fiind am vazut si Tebea,si Putna .Am 40 ani.Am in preajma si oameni de varsta mea care au acelasi respect pentru valorile neamului,si tineri de 25-30 ani care sunt dezradacinati total.Ce-i impiedica pe acestia din urma sa pretuiasca trecutul?Nimeni nu le-a deschis ochii,nimeni nu le-a prezentat istoria,cultura la nivelul cel mai accesibil urmand ca neuronul din dotare sa faca restul.
Paunescu a facut cu noi,cei multi o altfel de alfabetizare.De cand am aflat ca a murit nu imi iese din minte metafora cu care si-a caracterizat viata........La mine-n leagan a avut cuibar un cuc.Spuneti-i versificator..........eu il cred Poet!
hristina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na Vorbesc din perspectiva unei copile simple ,de la tara.Nu mi-a dat Doamne Doamne parinti intelectuali sau acces la prea multa informatie.Adrian Paunescu si Cenaclul mi-au zis intaia oara despre Tebea,mi-au aratat adevarata comoara de la Putna sau mi-au dezvaluit existenta aromanilor. Adult fiind am vazut si Tebea,si Putna .Am 40 ani.Am in preajma si oameni de varsta mea care au acelasi respect pentru valorile neamului,si tineri de 25-30 ani care sunt dezradacinati total.Ce-i impiedica pe acestia din urma sa pretuiasca trecutul?Nimeni nu le-a deschis ochii,nimeni nu le-a prezentat istoria,cultura la nivelul cel mai accesibil urmand ca neuronul din dotare sa faca restul. Paunescu a facut cu noi,cei multi o altfel de alfabetizare.De cand am aflat ca a murit nu imi iese din minte metafora cu care si-a caracterizat viata........La mine-n leagan a avut cuibar un cuc.Spuneti-i versificator..........eu il cred Poet! |
De unde e versul asta, te rog? cu ...cuc...
wapi spune:
E tot ce am eu:
Si daca uit ce-i viata, si daca uit ce-i moarte,
Si nu stiu bine maine, pe unde-am sa ma duc,
Cred ca la mine-n leagan avea cuibar un cuc
Care mi-a dat puterea sa va colind departe.