Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (63)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maia123 spune:

Miss, sunt bine, multumesc lui Dumnezeu. Baietelul e din ce in ce mai activ si ma bucur de orice miscare pe care o face. O sa fiu o mamica tare mandra, ca si tine de altfel. Te pup cu drag si ma bucur alaturi de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

felicitari viitoarelor mamici de gemenei!!!!!! io am scos sampania de la rece si ma pregatesc sa o desfac in cinstea celor 2 invingatoare mai vine cineva?
bravo fetelor! ma bucur mult mult mult de tot! va doresc sarcini usoare si bebei frumosi si sanatosi!

eu sunt racita cobza - k deh, am zis sa impart absolut totul cu sotul meu inclusiv virusii tusesc, ma doare capul, nas infundat etc aveti grija de voi k am inteles k circula un virus f nesuferit

va pupicesc si va doresc un week end excelent!

Roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Maia ma bucur ca esti bine si ai un bebe nazdravan.te pup si ne mai auzim.
Roxy - sanatate multa ,as bea si eu o sampanie dar nu vreau sa ametesc .

Am o foame continua...Voi ce mancati sa nu va ingrasati in perioada aceaste.Am o teama ca o sa ajung cat un casalot.As vrea sa nu ma ingras dar nici sa fac rau copiilor.nu stiu si seara am mai mancat ,eu nu manac seara si acum doar la mancare ma gandesc.Si inca ceva, cu ce creme va dati pe burtici ca sa nu apara vergeturi?
Va pupacesc pe toate si va doresc o Duminica linistita?
Lalely ,Elly ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Buna Missipi,

Eu nu aveam pofta de mancare exagerata pana nu am trecut de 12 saptamani,dar ideea este ca trebuie sa mananci cat mai sanatos.Iar ce este lactat numai din lapte pasteurizat,inclusiv branza.Eu nu am respectat intocmai..dar la carte asa scrie..
Fara branza topita,pateu...mai putine fainoase...
Legat de vergeturi cred ca este prea devreme pt tine.Eu am inceput sa-mi dau cu crema abia de la 14 saptamani cand incepuse burtica sa se contureze.Folosesc Vichi antivergeturi, mi-au recomandat-o doua mamici care au folosit-o in sarcina...
Eu acum chiar incerc sa nu mai mananc dulciuri deloc,caci chiar voi ajunge cat Casa Poporului....

17+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

hello fete dragi

misipii depinde de org fiecaruia ..unele gravide au o pofta teribila de papa altele nu , dar daca ai pofta de mancare pune mana si mananca nu te abtine ca te ingrasi important este sa fiti bine
eu la inceput m/am ferit de conserve , mezeluri ..chestii care contin conservanti si alte chestii , insa pe parcurs am mai mancat recunosc, deh poftele erau chiar pe acele lucruri interzise . Asa cum zicea si lalely imp e ca prod din lapte sa fie pasteurizate , dar eu am mancat si branza de la tara care nu e sigur pasteurizata .
Daca va fi sa te ingrasi o vei face fie ca mananci sau nu , depinde de org tau asa ca mai bine papi, importante sunt legumele , fructele carnita , tb sa iti iei din toate cate ceva.
In leg cu cremele ...la inceput mi/am luat una de la sanosan special pt gravide ...o perioada nu am mai fol nimik ...apoi m.am dat cu ce mai aveam in casa garnier , sebamed ......uleiul de masline este f bun daca te poti da .....si aici iti voi spune ca depinde de piele , te poti da cu tot neamul cremelor daca ai pielea predispusa vei face vergeturi . Eu nu am facut deloc pana acum ...am pe picioare niste vene mici sparte si am facut celulita la greu . Sunt unele femei care fac si la sani vergeturi si le fac urat vinetiii asa ....finamea a patit asa saraca ce sa mai chinuit ...eu nu am nici pe naiba si am ditamai bidoanele .

maia ..ne bucuram ca bb este bine

cris , didi , elishor , rox ...retsul fetelor multi pupici

noi suntem ok din ce in ce mai activi ...si o lovim pe mami ...ne mai pregatim incet incet , deja numai am rabdare.
o seara minunata

D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu
aditza32+

Mergi la inceput

Fetelor -mersi de raspuns.Eu nu am nimic - greturi si altele doar oboseala si pofta de mancare.Nu vreau sa ma ingras mai ales ca am 2BB ,o sa incerc sa mananc sanatos dar este din ce in ce mai greu - nu-mi plac fructele ,mananc doar banane si nectarine,acum am inceput si cu mere si pot sa mananc ciudat deoarece merele nu mi-au placut niciodata.nu mananc iaurt sau lactate nu prea.acum ma fortez sa beau lapte cu cereale si ceva fructe.Daca ar fi dupa mine as manca orice dar sa fie cu carne si dulciuri.Carne de porc nu mananc.
Cate kg ati luat ? stiu ca difera de la un organism la altul dar cum eu ma cantaresc zilnic vreau sa nu am soc cand ma urc pe cantar.
Va pup pe toate si va doresc o saptamana frumoasa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

misspii scuze ca dau buzna, vreau sa-ti dau un raspuns. Eu am 2 copii dar bantui pe la aspirante pt ca trebuie sa fac o laparoscopie.

In sarcina trebuie sa iei 11-12 kg, probabil daca ai gemeni ceva mai mult, adica plus greutatea celui de-al doilea copil.

Pana pe la 12-14 saptamani nu ar trebui sa pui niciun kg in plus pentru ca practic bb au o greutate f mica, abia la 20 de saptamani ajung pe la 400-500g bucata .

Ideea e ca nu trebuie sa cedezi incurajarilor de a manca cat pentru 2-3 pentru ca apoi te vei lupta cu multe kg in plus timp de ani de zile.

In plus avand gemeni probabil vei face cezariana iar operatia e mai complicata la persoanele mai grase.

Trebuie sa mananci cat mai sanatos si complet, sa nu mananci multe fainoase si dulciuri care te pot ingrasa; adica sa mananci cantitativ normal - ca si inainte, dar calitativ mai bine. Fara E-uri, fara chestii care ingrasa aiurea, fara alimente nesigure dpdv bacterian. (unele bacterii care nu pun probleme daca nu esti gravida pot da malformatii la bb)

Copilul isi ia singur substantele necesare, nu trebuie sa mananci tu in exces. Eu n-am luat nici vitamine prenatale si am nascut copii sanatosi de 3400g.

Deci straduieste-te ca mai ales in aceste prime luni sa nu iei in greutate pentru ca mai apoi, in lunile mari, corpul oricum isi face provizii ("grasimea de lactatie"). De la un moment dat incolo e normal sa pui jumatate de kilogram pe saptamana...

sarcina usoara si bb sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Buna Feletor,
Ajutati-ma si pe mine :) mie doctorul nu mi-a prescris si calciu in tratamentul cu diphereline, stiu ca ar cam fin nevoie dar nu stiu de care sa iau, voi ce luati?nu stiu daca e ok sa scrieti firma dar poate pe pm e ok.
multumesc

Mergi la inceput

Lavio - mersi de raspuns,o sa incerc sa mananc sanatos si oricum dulciurile le-am cam exclus ( azi am mancat o mica turta dulce dar nu se pune).te pup.
Lelu - si eu am luat calciu pe diph - calciu lactic (parca) cu vit D ,stiu ca afecteaza oasele si la Sb am facut si o radiografie la oase in zona soldurilor ca ma dureau un pic si nu aveam nimic,au zis ca daca apare modificari mari la structura oaselor opresc tratamentul dar nu am avut nimic.Medicul din oras a zis ca sunt exagerari ca in 6 luni de menopauza nu patesti nimic dar un calciu nu strica.am luat dar nu mai stiu cat timp .te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

hello fetelor! ce mai faceti?
eu sunt tot racita duminik mi-a fost mai bine si credeam k am scapat, insa azi dimi m-am trezit mai rau imi simt gatul inflamat si simt k se pregateste si un atac de sinuzita cred k dau o fuga pana la dr...in week end am avut si ceva junghiuletze pe la ovare...cred k lucreaza ceva pe akolo - sper sa fie de bine

lelu - mie nu mi-a recomandat dr sa iau calciu, dar eu oricum iau periodic pt k dintotdeauna am fost cam la limita inferioara. cert este k am observat k de cd fac tratam cu diphe unghiile mele au devenit mai sensibile...o sa dau o fuga la farma sa bag 10 pliculete de calciu forte cu D3 (este f bun si se absoarbe rapid; dk vrei iti dau pe PM numele firmei producatoare)

proaspetele mamici nu mai dau nici un semn?

pupici pe burtici pt gravidutze

ellyshor ce ai mai facut? didi?

va poop pe toate!

Roxy

Mergi la inceput