Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (102)
Raspunsuri - Pagina 4

sunshine_rox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tierry Buna seara si de la mine! Pup fetele care au fost la eco si e totul bine! De abia astept sa ajung si eu saptamana viitoare, sper sa fie totul OK! ![]() Lori, deci asa sta treaba cu durerile de sciatica? Seamana cu cele de nastere? Atunci e nasol, vai mama mea, am niste dureri de sold, oribile, vorba ta, parca am un cutit ![]() Am o intrebare: care e procedura cu actele pt job? Adica, ma duc la med. de fam, imi da prenatalul, il duc la servici si atat? Si dupa aia imi platesc ei 85% din brut pana nasc? Si apoi unde tre' sa anunt ca am nascut? Si in cat timp? Mi se pare asa complicat cu toata hartogaraia asta.. ![]() P.S. Azi am spalat si eu primele hainutze pt. bebelin, apropo, cred ca o sa-i spunem Tudor Matei pana la urma ![]() |
VAV de acte: concediul prenatal si postnatal insumeaza 126 de zile; pe fiecare luna trebuie dus de la medicul de familie pana se termina cele 126 de zile, apoi se face dosar cu acte (si asta difera de la sector la sector cu ce se cere) sa se depuna pt indemnizatie si pt concediul de crestere copil; singurul lucru de care trebuie sa tinem seama e ca nu trebuie depus dosarul pentru indemnizatie inainte de terminarea celor 126 de zile pentru ca se consdera ca renuntam la concediul de maternitate (respectiv indemnizatia de maternitate care este mai mare decat indemnizatia de crestere copil) si ca vrem sa intram in CIC, lucru care ar fi in defavoarea noastra; sper ca am fost coerenta in detalii; pupici pe burtici

loutzy spune:
EU stiam ca se fac 2 dosare unul pt alocatie si altul pt indemnizatie. Pe cel de indemnizatie stiam ca trebuie depus dupa ce se termina postnatalul, dar cel de alocatie inainte. Am sa intreb sa fiu mai sigura.
Laura 29+ cu

sunshine_rox spune:
citat din mesajul lui loutzy EU stiam ca se fac 2 dosare unul pt alocatie si altul pt indemnizatie. Pe cel de indemnizatie stiam ca trebuie depus dupa ce se termina postnatalul, dar cel de alocatie inainte. Am sa intreb sa fiu mai sigura. ![]() ![]() Laura ![]() ![]() |
ala de alocatie nu stiu cand trebuie depus ce-i drept; doar de ala de indemnizatie stiu ca nu trebuie depus mai devreme de terminarea postnatalului

tierry spune:
Ma bucur fetelor ca va place numele Ralu, poti sa-l intrebi chiar pe al tau sot, daca e bun Matei ca si nume de sfant? Ca vroiam musai sa aiba unul de sfant, si cum Tudor nu e, am zis sa-i pun si Matei. Multumesc in avans
Irinuka si Laura, daca aflati mai multe de acte, imi spuneti, plizzz.
Sunshine, cum, in fiecare luna pana expira alea 126 de zile, tre' sa iau concediu de la med. de fam? Ce enervant...
Shines, felicitari pentru vestile de la eco. Da' stai bine, nene, cu ditamai colul, nu fie de deochi, la cate contractii si probleme ai mai avut si tu Si lasa, nu fi supi cu cezariana, desi ma enerveaza ca recuperarea e mai grea (asta e singurul motiv pentru care as incerca natural), ma gandesc ca la ceza e mai safe.. adica nah, il scoate pe bebe ca din cutie... Important e insa sa se nasca bebe sanatos si la termen, fara complicatii nici pt. el, nici pt. mama. Stii ca citisem pe net, un raspuns de al lui Tutunaru, si zicea ca avantajele cezarienei sunt net superioare fata de cele ale nasterii naturale. Acum, e ditamai doctorul, nu cred sa fi zis asta, doar pe considerente financiare, nu?

Foxy-le spune:
Salut irinukka, bine ca ai mai scapat de treburi.
Shines sa-ti creasca sanatos puiul. Las' ca va fi bine cu el, are mami grija,nu?
Felicitari si pt celelalte mamici ce si-au revazut puii. Eu abia pe 10 il vad. Cred ca-i marisor, la ce batai imi da pe interior 30

bebelu86 spune:
Tierry uite aici http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie16.htm
Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 31+ cu
Natalia Maria

sunshine_rox spune:
citat din mesajul lui tierry Irinuka si Laura, daca aflati mai multe de acte, imi spuneti, plizzz. Sunshine, cum, in fiecare luna pana expira alea 126 de zile, tre' sa iau concediu de la med. de fam? Ce enervant... |
din pacate asta e partea enervanta ca trebuie pe fiecare luna dus, ca si eu l-am intrebat pe dr de familie de ce nu imi da pt toata perioada si mi-a replicat sec ca nu se poate; deci va trebui sa fac cate un drum de fiecare data si la el si la job; eu am noroc ca e aproape cabinetul lui de servici ca dc mai trebuia sa srabat si juma de Bucuresti ca sa il duc cred ca ii blagosloveam rau si pe el si pe legislatia de 2 lei din tara noastra

loutzy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sunshine_rox
din pacate asta e partea enervanta ca trebuie pe fiecare luna dus, ca si eu l-am intrebat pe dr de familie de ce nu imi da pt toata perioada si mi-a replicat sec ca nu se poate; deci va trebui sa fac cate un drum de fiecare data si la el si la job; eu am noroc ca e aproape cabinetul lui de servici ca dc mai trebuia sa srabat si juma de Bucuresti ca sa il duc cred ca ii blagosloveam rau si pe el si pe legislatia de 2 lei din tara noastra ![]() ![]() |
Mda eu trebuie sa ajung din militari in popesti-leordeni ca sa duc o hartie. oricum eu vb cu sefa mea si il trimit printr-o colega.

Laura