FIV Europa(37)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

adijo, apa destula bei zilnic? Ca durerile de cap ar putea fi si de la lichide insuficiente.
uca, eu din cate stiu, Prof Husslein nu face FIV, ci are o echipa in subordine care face FIV. Dar poate gresesc eu. anais74 stie mai bine, ca ea il cunoaste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Sisipisi, prietenei mele, care a facut Fiv la Wunsch in august si a avut protocolul scurt, cei de la clinica i-au spus ca stimularea poate incepe in ziua 4 cel mai tarziu. Si ea a avut aceeasi problema: a avut rezultatele analizelor hormonale in ziua a3a iar cei de la Wunsch i-au raspuns in ziua a4a , insa numai dupa ce a dat ea o suta de telefoane; asa i-a spus Ana:" suna!" ,pt ca ei nu se uita chiar in fiecare zi la mail-uri si risti sa pierzi startul!

Mergi la inceput

Elena , stiu ca e greu sa fii relaxata in timpul Fiv-ului, dar trebuie.. eu am incercat sa profit de vacanta in Austria si pot spune ca m-am detatasat destul de tare de toata actiunea: am avut incredere in cei de la clinica si nu mi-am mai pus intrebari; dupa Et am fost la cumparaturi si m-am bucurat de vremea misto , m-am plimbat ,am vizitat, etc. Din pacate n-a fost suficient. asta e. nu ne-a venit vremea sa fim parinti. Dar , intr-adevar, trebuie sa fi linistita inainte de a incepe , ca ai facut toate pregatirile necesare.

Mergi la inceput

balanta! Intr-adevar am redus drastic cantitatea de lichide dupa beta. Daca inainte beam 3-4l , la recomandarea medicilor si stresata fiind de OHSS, cand am vazut ca nu fac hiperstimulare nu am mai baut nici un litru...

Mergi la inceput

adijo, cred ca esti un pic deshidratata, daca zici ca atat de putina apa ai baut in ultima vreme.
Eu beau zilnic minim 2 litri/zi.
La FIV am baut si eu cate 4/zi, dar nu de teama hipestimularii (eu sunt la extrema cealalta, cu rezerva ovariana mica), ci fiindca imi intrase in cap ca daca beau multa apa, hormonii injectati se elimina mai usor dupa ce isi fac treaba . Dupa ET, am continuat cu cate 3 litri/zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Dragele mele,sa va zic cum a decurs intalnirea cu dr.Obruca:
Mi-a zis ca sanse ca spermatozoizii sa penetreze uterul sunt foarte mici;nu imposibile,dar putine.A zis ca imi poate face Hsg el,cu anestezie,prin stimularea uterului si prin deschiderea acestuia,dar nu imi recomanda.Asta pt ca uterul ar ramane deschis o perioada,pana se va inchide natural,dar nu prea ar merita chinul pt ca atat perioada de recuperare pana la inchiderea colului cat si perioada imediat dupa operatie e grea si dureroasa.
El mi-a recomandat asa:sa mai incerc 2 IA in tara,iar daca nu reusesc atunci Fiv.Pt fiv mi-a prezentat un protocol care incepe in z21 de cm si care dureaza 6 saptamani.In perioada de inceput parca a zis ca imi jncetineste activitatea ovarelor,iar apoi le stimuleaza sa produca mai multi foliculi.Mi-a spus ca ar trebui sa stau in Viena intre7-10 zile. Mi-a facut si o reducere de 600 eur pt fiv.Oricum mi-a zis ca e dificil sa ne apucam acum de fiv(asa cum sugerasem eu) pt ca vjne peruoada cu sarbatorile si s-ar putea sa nu picam bine.
Pribabil ca vom mai face o IA in tara si dupa luam drumul vienei.
Daca am omis ceva mai scriu maine pt ca sunt rupta de oboseala.

Mergi la inceput

oana, reducerea aia cred ca este fiindca platesti cash. Asa ne propusese si noua: - 600 Euro.
Hai sa vedem daca "nimeresc" protocolul ce ti-l va da la FIV (daca ajungi sa faci FIV): pt inhibarea ovarelor, o doza unica de Enantone in Z21-22 de CM, iar pt stimularea lor, Menopur.
Sau deja ti-a spus cu ce medicamente ai face FIVul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Yap!!! Exact!! Acelasi protocol,aceleasi medicamente,aceasi reducere.
Tu ai facut fiv acolo?

Mergi la inceput

Nu, oana, eu am facut la Wunsch FIVul, dar am fost si la Goldenes Kreuz la consult si aceleasi medicamente mi le dadusese si mie pt FIV. Am observat ca asta e protocolul pe care merge dr Obruca (stiam ca l-a dat si altor fete, nu soar mie, diferea doar doza de Menopur).
Mie personal nu mi-a placut ideea sa fac doza aia unica de Enantone Depot, mai ales ca substanta activa din Enantone mi se parea ca fiind prea puternica doar pt a inhiba ovarele.
Am preferat sa merg pe protocolul celor de la Wunsch; mi s-a parut mult mai ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

Buna dimineata, ieri m-am plimbat , am revizuit planul de Fiv, insasi faptul ca am ajuns aici este in sine o minune ( ca avem cu ce incerca) si m-am linistit, cred ca am avut un mic atac de panica.

Eu nu sant asa de obicei, intotdeauna am fost cea care a mers mai departe, am cautat solutii si daca am reusit sa trecem peste o problema oncologica o sa trecem si peste asta.
Cea mai buna varianta este sa o iau ca pe o vacanta!

Mergi la inceput