Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *273*
Raspunsuri - Pagina 6
cati_magureanu spune:
buna, fetele...Imi pare rau dar n-am mai citit pe aici...Sunt tare necajita caci matei a facut o eruptie f. severa, de fapt o alergie (eruptie cutanata severa plus ochisori si gurita umflate)...Joi dimineata am fost cu el la Budimex si au spus ca trebuie sa ne internam. Ne externeam luni...De atunci ii fac perfuzii cu hidrocortizon si este la regim f. strict. vroiam sa va intreb, daca stiti...Ce efecte secundare are acest hidrocortizon? Am intrebat doctora si a zis ca doza este f. mica si, practic, nu are efecte secundare...Eu stiind de cortizonul asta ca este cam muma-padurii....nu stiu ce sa mai zic acum. Am incercat azi sa-i sugerez doctorei ca daca nu mai prezinta niciun risc de a reveni alergia sa-i intrerupa perfuziile dar, pentru ca doctorul pricncipal a zis ca pana luni sa le faca, atunci a zis ca n-avem ce face...
Apoi, am intrebat-o daca nu se pot face niste teste pentru alergie (sa stiu si eu la ce este alergic), la indicatia medicului care ne-a consultat la urgenta. A zis ca pana la 6 ani copiii se stie ca sunt alergici si nu se fac teste...Asa este? Voi ati avut de-a face cu asa ceva? Ati facut teste la copii in urma vreunei alergii severe?
Va pup!
Eliza spune:
Cati, imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva. Din ce stiu eu cortizonul are efecte secundare urate(ingrasare, insomnii, iritabilitate) dar totul depinde de perioada pe care s-a luat. Exista Panel 21 analiza de sange pe care poti sa o faci la Medicover, raspunsul vine intr-o sapt si ei testeaza pentru cei mai intalniti alergeni. Exista si o alta analiza foarte complexa , se ia sange in Romania si se trimite in Germania la analize si iti testeaza pentru vreo 100 si ceva de alergeni, costa insa vreo 600 euro. Daca vrei amanunte da-mi un PM si-ti zic unde trebuie sa te duci. Sanatate multe!
Eliza 
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
Gina M spune:
Cati_magureanu -www.youtube.com/watch?v=XU1clMQ6gEs" target="_blank">NCD - Activated Liquid Zeolites - Waiora" face minuni nu doar pentru puiut ci pentru intreaga familie. Recomand aceasta cale naturala fiecaruia dintre noi.Invata deasemeni despre Raw Food - Cumpara doar produse organice neprocesate.Marea majoritate a vegetalelor/fructelor etc care exista acum in US pe piata sunt GMO si nu-i de mirare ca tot mai multi dintre noi ne confruntam cu grele probleme de sanatate/alergii etc. Trebuie sa avem foarte mare grija fetelor iar ceia ce putem face este sa: nu cumparam aceste produse/fructe/vegetale=otrava pe care Monsanto incerca sa ni le bage pe gat.Vor reducerea populatiei iar daca nu actionam in unitate vom fi in curand victime in masa.
www.youtube.com/watch?v=HnN6FFjZBZQ" target="_blank">Just Say No to GMO!Click AICI!![]()
Pictures! *www.youtube.com/watch?v=ELx2eX_kM-w" target="_blank"> The Truth About Vaccines! * Don't Vaccinate Before You Educate!
LaLa_20 spune:
Neata...poftiti la cafeluta...
Caty imi pare rau...nu stiu ce sa zic de cortizon...cu alergiile si noi ne luptam cu una,i-a aparut adoua zi dupa ce am venit din spital,si fiindca lua deja un sirop carea avea si proprietati antialergene nu i-am mai luat decat fenistil gel...a trecut dupa 5 zile,dar de vineri i-au reaparut...abia astept sa ajung astazi la spital...
puiul scump sa scapati o data...
La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril...si in special printesicii mele...
Revin cu vesti dupa ce ne intoarcem de la spital...
Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz
Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.
jelimoni spune:
cati uite aici :
hydrocortizonum
Prezentare farmaceutica: Fiole a 5 ml solutie continand hidrocortizon hemisuccinat 25 mg, dizolvat intr-un ml glicerinformol [cutii cu 1 fiola hidrocortizon si 1 fiola sovent continand solutie apoasa de bicarbonat de sodiu].
Actiune terapeutica: Ester solubil al hidrocortizonului, cu actiuni antiinflamatoarie si decongestiva, antihipotensiva, bronhodilatatoare, protectoare hepatica si antitoxica, intense si relativ rapide [efectul se dezvolta dupa 2 ore de la injectare si se mentine 8-12 ore].
Indicatii: Medicatie de urgenta in diferite stari infectioase grave-infectii grave rezistente la tratament, cu colaps sau cu interesarea unor organe vitale: meningita tuberculoasa sau pneumococica, endocardita bacteriana, hepatita virotica, mononucleoza infectiasa cu complicatii nervoase, encefalomielita urliana; colaps septic, endotoxinic sau toxic, colaps prin traumatisme, interventii chirurgicale, arsuri intinse, infarct de miocard, eroare de transfuzie, soc alergic grav; colagenoze acute, coma hepatica, stari alergice grave, rau astmatic, edem pulmonar toxic, edem cerebral, dermatoze acute grave, toxicoze ale sugarilor, laringita obstruanta, crize de reject al transplantelor; insuficienta suprarenala acuta [crize addisoniene sau dupa suprarenaloctemie], criza hipertirodiana.
Mod de administrare: Intravenos, in injectie lenta [cateva minute] sau perfuzie, la adult 100 mg-l g hidrocortizon [134 mg hidrocortizon sodiu succinat corespund la 100 mg hidrocortizon], repetand, dupa nevoie, la intervale de 8 ore, cel mult 2-3 zile; la copii, 5-20 mg/kilocorp pentru o doza [se repeta, dupa nevoie]. Cele 2 fiole se amesteca, eventual se diluaza, dupa caz.
Reactii adverse: Dupa administrare îndelungata a unor doze mari este posibila aparitia semnelor de epuizare corticosuprarenala si antehipofizara; injectarea intravenoasa prea rapida de doze mari poate provoca colaps cardio-vascular.
lui Robi i-am facut teste de alergie dar doar pt alergeni de mediu, nu alimentari.
gandeste-te ce a mancat nou inainte de eruptie. Robert a facut de la capsuni , iaurt cu fructe..
multa sanatate 
NataliaS spune:
La multi ani sarbatoritilor zilei!!!!
Miky - multa sanatate lui Luca! Recuperare rapida sa aveti si tu mami sa te relaxezi ...mare stres sa-ti operezi copilul! Eu am ramas cu o trauma...
Cati - eu zic ca nu trebuie sa-ti faci griji referitoare la cortizonul administrat in cantitate mica pe o perioada scurta...problemele apar la administrare zilnica. Eu stiu ca de la 3 ani se pot face teste la alergeni de mediu, si cele de sange (21) dar care nu sunt 100 % relevante. Iti ofera insa indicii cam de ce ar trebui sa te feresti. Sanatate multa!
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw
Ioanact spune:
LA MULTI ANI, tuturor celor care poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil!
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!