Produse naturiste facute in casa

Produse naturiste facute in casa | Autor: alina_satena

Link direct la acest mesaj

Fetelor tot vazand pe aici ca mai toate fetele isi fac tratamente naturiste acasa,m-am gandit ca fiecare dintre noi sa propuna o masca naturista sau un tratament si s ane spuna si efectul.Eu spre exemplu ca exfoliant pentru fata si corp folosesc malai,zat de cafea,miere si ulei de masline e extraordinar de bun.Astept alte masti,tratamente etc,o seara buna.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Masca cu aspirina+miere/iaurt e foarte buna pt. ten cu probleme (mixt/gras/uscat, cu acnee, cosuri, pori dilatati). Tot pt. ten acneic mai e buna masca cu suc de rosii simplu sau amestecat cu o lingurita de miere. Ambele la mine au avut efect suuper!!! (ten luminos, catifelat si pori mai inchisi). Am citit de curand intr-o revista de o un inlocuitor al samponului; galbenus de ou amestecat cu rom care cica e tare buna pt. par rebel, il ajuta sa fie viguros si sa nu se mai ingrase repede. (pe asta trebuie sa o incerc )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Iulix, poti sa-mi spui mai exact cum faci masca cu aspirina?
Multumesc.

Mergi la inceput

Karis pui 2 aspirine intr-un bol, torni putina apa peste ele (cam o lingurita) ca sa se topeasca si apoi pui 1 lingurita de iaurt/una de miere (eu le pun pe amandoua), amesteci bine ca sa se omogenizeze si intinzi pe fata, dupa care astepti cam 20 min.si dupa aceea clatesti cu apa calduta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Multumesc Iulix. Eu am un ten mixt asa ca am sa incerc aceasta masca, mai ales daca spui ca da si rezultate.

Mergi la inceput

Mie mi-a placut. Sa imi zici daca a avut rezultate bune.

Mergi la inceput

Mi-am facut masca cu galbenus si rom si pana acum sunt multumita; parul nu e incurcat, e moale si mai ramane maine sa vad la lunima zilei daca are vreun pic e stralucire. Ca dezavantaje la ea ar fi faptul ca mi-a cazut par cam mult cand mi-o intindeam si ca mi se parea cam incalcit parul atunci cand m-am clatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

eu mi-am facut masca de par cu ulei de masline,galbenus de ou si miere mi-a facut parul ok,dar am nevoie de o masca impotriva cadeii parului am incercat ceva dar fara folos helppp

Mergi la inceput

Cica impotriva caderii parului e buna masca din ardei iute. Se iau cam 10 ardei iuti se toarna peste ei alcool de 70 grade si se lasa la macerat la loc intunecos parca 2 saptamani... Uite nu mai stiu cat timp stau in alcool (ma documentez si revin).

Mergi la inceput

Am uitat sa precizez ca ardei iuti se toaca marunt si dupa ce au stat la macerat (maine iti zic cat stau ca am scris intr-o agenda si acum nu o gasesc). Am mai citit ca si combinatia de galbenus + ulei de ricin+rom e buna pt. par.
Uite aici niste masti:

Daca parul tau este lipsit de volum, turtit si lipit de cap, poti sa-i oferi volum cu ajutorul unei masti pe baza de oua.
Pentru prepararea ei ai nevoie de: un ou si 200 de grame de iaurt natural.
Mod de preparare: amesteca cele doua ingrediente si aplica masca pe par. Realizeaza un masaj al scalpului si las-o sa actioneze cateva minute. Curata temeinic parul.

Ulei de masline pentru hidratare

Uleiul de masline face minuni cand vine vorba de piele sau par deshidratat.
Pentru prepararea ei ai nevoie de: ulei de masline.
Mod de preparare: Incalzeste uleiul de masline, maseaza usor parul cu el, iar la sfarsit infasoara parul cu un prosop. Lasa masca sa actioneze 10-20 de minute.
La sfarsit spala bine parul cu sampon si balsam.

3. Lamaie pentru stralucire

Sucul de lamaie este extrem de bun pentru parul gras si cel lipsit de stralucire. Mai mult, este indicat mai ales in cazul parului blond, conferindu-i stralucire si reflexii aurii. Pentru prepararea ei ai nevoie de: o lamaie si apa.
Mod de preparare: Stoarce sucul de la o lamaie si dilueaza-l cu multa apa. Spala parul cu solutia obtinuta. Clateste.

4. Menta pentru curatare

Menta are puternice proprietati de curatare, actionand ca un antiseptic. Este indicata mai ales in cazul in care parul tau este gras sau normal. Pentru prepararea ei ai nevoie de: frunze de menta si apa.
Mod de preparare: fierbe o cana de frunze de menta intr-un litru de apa timp de 20-25 de minute. Strecoara amestecul si aplica solutia obtinuta pe par dupa samponare. Clateste bine parul.

5. Masca Ayurvedica

Daca iti doresti in acelasi timp un par stralucitor si hidratat, avem o masca ayurvedica pentru aceste doua probleme.

Pentru prepararea ei ai nevoie de: ulei de masline si suc de lamaie proaspat

Mod de preparare: Amesteca o parte ulei de masline si o parte suc de lamaie (parti egale). Aplica masca pe par realizand un masaj al scalpului si las-o sa actioneze 30-40 de minute. Spala parul cu samponul tau obisnuit si clateste bine.

Cea mai buna reteta impotriva caderii parului este urmatoarea: cateva picaturi de tinctura de brusture si urzica, diluate in decoct de urzica, mesteacan si ceai vrede - se face un ceai concentrat din toate trei (deoarece tincturile contin alcool si pot arde pielea capului aplicate ca atare). Se poate adauga in acest amestec putin Chelstop. Se aplica la radacina parului cu o zi, sau cu vreo 3 ore inainte de a-l spala.
- galbenusul de ou amestecat cu ulei de masline, ulei de catina (foarte bun!), ulei de migdale dulci si de seminte de struguri. Amestecul se aplica tot la radacina parului sau chiar pe tot parul (in cazul unui par deteriorat si uscat pe toata lungimea lui).
-petrol, ulei de ricin, vit. A si E de la Gerovital. Este de asemenea buna, dar trebuie sa ai timpul (aproximativ 3-4 ore inainte de a-l spala).
Sper sa te ajute vreo masca!

Mergi la inceput

Am ramas datoare cu un raspuns privind masca cu galbenus si rom.
E suppeerrr!!!! Mi-a lasat un par moale, fara varfuri tari si stralucitor!!! O recomand oricui are probleme cu par degradat si tern!!!

Mergi la inceput