PCOS (20)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aly_ spune:

Buna seara,fetele

Revin ca sa raspund intrebarii cum se manifesta dragutul meu pcos.Deci in primul rand ciclu neregulat,o data la 2,3 luni, testesteron marit,chisturi pe ambele ovare ,predominant pe dreptul.
Pe la sfarsitul anului 2007 am renuntat la anticonceptionale.Ne doream bebe dar ne gandeam ca o sa mai ferim o luna,doua dar daca se intampla e binevenit.In 2008 insa am inceput sa am dereglari,din ianuarie pana in august am avut de 3 ori.Din august a cosiderat dr pe care il aveam pe atunci ca intr-adevar ceva nu e in ordine, am facut ceva analize pt hormoni si a iesit tetesteronul marit.Ecografie nu a catadicsit sa-mi faca,a scapat repede de mine recomandandu-mi sa iau 3 luni anticonceptionale.Zis si facut ,m-am conformat si dupa cele 3 luni top la el.Atunci i-am spus ca vreau neaparat bebe deci sa faca ceva ca eu antibebe nu mai iau.Mi-a dat trimitere pentru spital,pt cercetari mai amanuntite.Si asa a trecut 2008.
2009 sunt diagnosticata cu pcos.
Urmez o luna de stimulare cu clomifen, monotorizari,injectie cu pregnyl ,soldata cu nereusita.Din cauza jobului nu pot merge mai departe deoarece nu pot lunar lipsi 4,5 zile cate 3,4 ore pt monotorizari.
Decidem sa mergem intr-o clinica privata unde ne putem stabili noi programarile. Asteptam vreo 2 luni pana adunam actele necesare,analize una alta.Intre timp schimb ginecologul care imi recomanda sa fac HSG, si sa iau si clomifen . O fac si pe asta,rezultat- totul in ordine trompe permeabile.
La prima sedinta cu dr de la clinica mi se da tratament metformin si aprednisol(cortizon) cu care sa incep indata. Hotaram ca indata ce imi vine ciclu sa ma prezint la ei.Am asteptat ciclu care se incapatana sa apara,insa de data asta a fost cu un motiv intemeiat ,motiv care azi se numeste Eliza si are cinci lunite.Am continuat cu aprednisolul pana in a 12 sapt dupa care am renuntat treptat.Mi s-a spus ca trebuie continuat pt ca organismul meu sa nu produca anticorpi impotriva bebelului.

Sper ca nu v-am plictisit, va pup si la cat mai multe 2 liniute.

mami de fetita dulce ELIZA ALEXIA
09.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Adriana, da, are logica ce spui. Exact cum iti zisesem si eu, daca dupa ce termini folia nu incepi alta (in ziua 1 a CM) atunci poti face analizele in ziua 2.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

adriana, eu zic sa faci LH si FSH in ziua 2-3 a unei menstre spontane, nu a unei menstre induse de AC.

Mergi la inceput

Gargarita... ai si tu dreptatea ta, insa in cazul meu de exemplu, eu avand menstre spontane de 3-4 ori pe an, mi-ar expira toate trimiterile daca m-as duce sa imi fac analizele pe menstre spontane.
Toate analizele mele (cred) au fost facute pe menstre induse (fie de duphaston, fie de ACO).
Apropos... inca nu mi-a venit ciclul, desi am terminat cele 20 de pastile de Duphaston acum nu stiu cat timp...
O sa incerc sa ajung la o ecografie... dar sunt ocupata rau la servici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriancic spune:

off...
am mers azi la eco tranvaginala si iata rezultatele:
ov drept - 35*21
folicului de 6, 9, 5 mm
ov sting - 34*20 mm
foliculi 6, 4, 7 mm
mai putini de 10 folicului pe sectiune bilateral.
in schimb endometrul e de 7 mm azi, in a 19 a zi a cm, iar anterior, in a 11-a zi era de 5 mm.
adica e micsorat.

poate sa fie micsorat endometrul din cauza testosteronului asta marit si a altor dereglari hormonale la mine?
ce credeti?
pot ingrosa endometrul prin cai naturale, ceaiuri, etc?

va multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Endometrul se ingroasa si de la progesteron. Dar daca iei progesteron inainte de ovulatie o poti inhiba.

Mergi la inceput

nu iau progesteron. primesc jeanine care contine dienogest si un estrogen.

ce credeti? chiar e mic endometrul meu in a 19-a zi CM pentru a prinde o sarcina? ceaiul de cretisoara il ingroasa?

Mergi la inceput

Pai... Adriana... daca iei Jeanine nu vei ramane insarcinata.
Jeanine este contraceptiv. Nu poti ramane insarcinata daca iei anticonceptionale.

www.efarma.ro/products.php?id=828" target="_blank">http://www.efarma.ro/products.php?id=828

Endometrul din luna aceasta se elimina sun forma de menstruatie si luna viitoare organismul tau creeaza alt locsor in care sa se implanteze ovulul.

Mergi la inceput

merci, Emilia, stiu cxa nu pot ramine insarcinata cu Jeanine.
vorbeam eventual, pe viitor

apropo, poate cineva sa imi spuna cum se bea ceaiul de coada soricelului?

Mergi la inceput

Este foarte putin relevant endometrul in timpul tratamentului cu ACO. Grosimea lui pe cicluri naturale conteaza si poate sa difere enorm fata de cum este acum.
Despre ceaiuri gasesti info aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=40670

Mergi la inceput