PCOS (20)
Raspunsuri - Pagina 4
Adriancic spune:
dar daca am inceput sa beau contraceptivele acum doua saptamini, nu o sa fie analizele influientate de ele?.... ca daca nu, eu merg si le fac in a 2-a zi a CM.
emilia.m spune:
A... ba da, vor fi influentate.
Odata ce iei contraceptive nu-ti mai poti da seama de mare lucru.
Acum depinde si daca vrei sa continui cu contraceptivele si luna urmatoare sau renunt la ele cand se termina folia si nu re-incepi alta.
Daca iei pana se termina folia si apoi astepti cumintica menstruatia si in ziua 2 te duci la analize s-ar putea sa fie relevante ca deja nu mai iei contraceptive. Intreaba si un medic.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
emilia.m spune:
Cu placere. Uite inca un articol http://medicaacademica.com/2010/09/conduita-in-infertilitatea-asociata-cu-sindromul-ovarelor-polichistice/
Adriancic spune:
Emilia.m, esti o dulce! multumesc pentru articol
stii ce nu inteleg eu... acolo scrie ca trebuie sa fie prezente doua din trei criterii pentru a fi in prezenta sopc, pe cind eu am doar unul - hiperandrogenism ...
sa fie altceva oare la mine, si nu pcos..?
getik1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m N-am facut test, dar am fost la echo inainte sa ma apuc de duphaston. Nu se vedeau semne cum ca ar urma ovulatia nici urme cum ca avusese loc. Mai astept 2 zile si daca tot nimic ma duc la farmacie. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
emilia si eu la fel am patit-o nu am ovulatie, dar dupa 7 saptamanii am aflat ca era sarcina[pk]
getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009
ary poze si ary povestea unui aricy
poze nunta
am produse la bazar
emilia.m spune:
Getik... as fi vrut eu sa fie cazul, dar nu e. Am facut seara un Sure-Check. Nu am dubii, era clar o singura linuta si doar atat.
Adriana, s-ar putea sa te inseli cand spui ca ai doar un simptom si anume hiper-androgenism. Ai si prolactina marita putin (o aveai) si la fel am fost si eu (am avut prolactina putin putin marita, am luat candva demult bromcriptin - doar cateva pastilute - si de atunci prolactina mea este ok). Si s-ar putea ca atunci cand iti faci LH si FSH in ziua 2 a cm sa aflii ca LH este dublu sau triplu fata de FSH.
Nu zic sa-ti cauti simptome unde nu sunt. Zic doar sa testezi tot si abia apoi sa rasuflii usurata sau sa incepi tratamentul pt PCOS.
Diagnosticarea acestui sindrom este foarte foarte greoaie in general (mie mi l-au diagnosticat dupa 6-7 ani).
emilia.m spune:
Adriana... fetelor... iata inca un articol gasit de mine care mai clarifica niste treburi:
www.seximus.ro/intrebari_contraceptie/chist_ovarian.php" target="_blank">http://www.seximus.ro/intrebari_contraceptie/chist_ovarian.php
Adriancic spune:
mulryumesc mult, o sa mai analizez
oricum, pina se lamureste treaba, am inceput tratamentul cu contraceptivele orale si metfogamma, adika ceva se intimpla deja in organismul meu
pupici la toate
Adriancic spune:
fetelor, inca o intrebare
cum v-am spus, iau contraceptive orale acum, ca sa scad testosteronul. dar vreau sa urmez sfatul Emiliei.m si sa fac inca o data testul LH, FSH in a doua zi de cm, ca sa vad raportul dintre ele.
dar beau contraceptiveeee si stiu ca asta influienteaza rezultatul.
totusi, ma gindesc ca cind termin folia de 21 pastile, in pauza ceea trebuie sa se inceapa cm. eu 7 zile nu beau pastile si in aceste 7 zile sigur nimereste si cea de-a doua zi de cm si merg si fac analizele. are logica ceea ce spun sau nu prea ?