Teapa Everest models

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Pai inselaciune este daca contractul cu firma promitea ceva concret de genul 3 castinguri pe luna timp de 2 ani ...
Poate banii aceea pe care i-ati dat acopereau portofoliul pe care inteleg ca firma l-a realizat - ca in definitiv sedintele foto, catalogul, munca depusa, astea au fost platite din ceva.
Daca contractul semnat promitea asta plus incercari de a obtine contracte de modeling - atunci cred ca nu aveti motiv de dat in judecata. Sigur, poate managerul ala este un escroc, poate pretul serviciilor este foarte umflat - dar nu pare a fi facut nimic ilegal - sunt sute de firme care "vand" un produs prost pe piata (in cazul asta servicii) la preturi exagerate si dau faliment din lipsa de clienti.

Faptul ca filma nu mai exista este un semn al proastei reprezentari a clientilor ei pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu2bun spune:

eu nu inteleg un singur lucru, aici toata lumea vorbeste de inselaciune de escroci de teapa everest dar totodata cei care sunt sfatuiti sa mearga la politie sau la autoritatile competente zic ca nu au ce sa faca. Adica daca politia nu ia in considerare plangerile daca autoritile nu pot interveni inseamna ca persoanele care reclama''teapa" nu sunt decat niste naivi care nu au citit ce semneaza si ar trebui sa se impace cu ideea si sa se fereasc pe viitor de astfel de probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

nu toate articolele scrise in contracte respecta legea, nu sunt toti juristi ca sa realizeze in urma unei citiri ca va semna ceva in defavoarea sa, prin urmare demersul celor de posteaza aici si al celor ce reclama la politie nu e degeaba si cei pagubiti nu trebuie sa se impace cu ideea si sa mearga mai departe lasand si pe altii sa se friga cu aceeasi ciorba, e foarte bine ca aceste cazuri se fac publice ca sa citeasca si altii si sa nu se lase inselati de promisuni desarte, pentru care mai si platesc sume exorbitante

eu cred ca o firma de impresariat serioasa isi va lua plata de la cei pe care ii reprezinta din contractele pe care le intermediaza

in plus eu stiu ca in romania e ilegal sa conditionezi dreptul la munca, o taxa de inregistrare intr-o baza de date daca este justifica prin promisiunea asigurarii de contracte de munca/prestari ..etc. nu cred ca e legala ...mie asa ca nejurist mi se pare ca incalca dreptul la munca al individului...apoi daca e vorba de minori chiar ca ne mai punem si problema moralitatii

parerea mea...

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu2bun spune:

sunt de acord cu tine , e f bine ca se semnaleaza astfel de cazuri dar se pare ca aici sunt doua nemultumiri una legata de admimistratorul firmei si alta de faptul ca firma nu mai exista.
Iar daca firma nu mai exista care e problema multe firme se inchid.

Mergi la inceput

se bate fierul cat e cald, firma e inchisa/desfiintata dupa niste etape, faptul ca si-a intrerup sau sistat activitatea nu e obligatoriu desfiintata.. si in plus locul unde se tineau castingurile nu e obligatoriu sa fi fost sediul firmei...

oricum atentie pe viitor la firmele cu denumiri care contin nume de munti si piscuri semete, asta in ideea ca se va redeschide...

angajata pagubita poate face reclamatie la directia sau inspectia muncii...afla ea unde trebuie

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ani.pop87 spune:

Majoritatea parintilor tepuiti sunt vinovati pentru ce s-a intamplat si asta pentru ca asa este romanul.
Hai sa va detaliez.
In perioada in care Everest Models era in profit maxim eu lucram la una dintre cele mai mari agentii de casting din Romania - inregistrarile in baza de date si fotografiile de casting erau absolut gratuite.
Nu aveti idee cate persoane inscrise pe site-ul web ne refuzau in momentul in care erau sunate sa se prezinte la sediul agentiei pentru realizarea gratuita a fotografiilor de casting - primeam imediat tot felul de intrebari prin care incercau sa se asigure daca nu cumva sunt ceva taxe ascunse.
Dupa ce raspundeam cu NU la intrebari de genul "si nu trebuie sa platesc nimic", "care-i smecheria", "cand vin acolo cati bani imi cereti?" - de foarte multe ori eram refuzati pentru ca, considerau ei, nimic nu este gratuit (persoanele din domeniu stiu ca profitul agentiilor de casting vine, in mare parte, din proiectele la care lucreaza - nu din inscrieri).
Asta era sindromul paranoia (deloc de blamat tinand cont ca oriunde pe lumea asta sunt tot felul de tepari)

Dupa un timp (5 ani in care inregistrarile au fost gratuite) agentia s-a hotarat sa introduca taxa de realizare a fotografiilor de casting.
In timp ce persoanelor ce traiesc din filmari li s-a parut un pas destul de anormal am avut parte cu totii de o supriza foarte placuta: inregistrarile in randul copiilor au crescut simtitor.
Vanzarile cresteau insa am avut parte de alta problema: parintii ne intrebau daca, odata ce scot bani din buzunar pentru poze le asiguram si proiecte. Raspunsul nostru era, bineinteles NU (unele persoane chiar nu pot sa inteleaga de ce o agentie de casting nu poate promite roluri), unii dintre ei ne inchideau frumusel telefonul si se inscriau, probabil, la Everest Models unde, pentru 3.000 RON li se promitea si luna de pe cer.
Asta cum sa il numesc? - sindromul "Vreau sa fiu mintit" nu? :)

Si acum partea cea mai interesanta:
Spre sfarsitul activitatii Everest Models agentia noastra a fost contactata de acestia ca, in momentul in care mai avem proiecte in care avem nevoie de copii, sa ii contactam si pe ei ca sa ne puna la dispozitie copiii din baza lor de date (no charge - bineinteles) colaborare acceptata de noi.
Nu cred ca are rost sa va spun ce dezamagiti au fost unii parinti care, dupa ce au platiti o gramada de bani si au asteptat o gramada de timp pentru un amarat de casting, se aflau in situatia in care erau chemati la casting prin agentia care nu parea OK pentru ca nu cerea bani.

Asadar, a fost intr-adevar, o sarlatanie foarte bine pusa la punct care, din cate am inteles, in alte tari a tinut mai mult decat la noi sau inca mai tine insa, cred ca vina le apartine in totalitate parintilor.

Un sfat pe care as putea sa il dau parintilor care vor sa isi vada copiii in reclame ar fi sa nu si-i mai inscrie la tot felul de agentii de modeling sau cursuri de modeling sau actorie - majoritatea acestor agentii nu au proiecte ci traiesc de pe urma cursantilor.
Pentru filmari inscrieti-va copiii la toate casele de productie si agentiile de casting posibile (daca va cer bani asigurati-va ca sunt seriosi).
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui ani.pop87

Un sfat pe care as putea sa il dau parintilor care vor sa isi vada copiii in reclame ar fi sa nu si-i mai inscrie la tot felul de agentii de modeling sau cursuri de modeling sau actorie - majoritatea acestor agentii nu au proiecte ci traiesc de pe urma cursantilor.
Pentru filmari inscrieti-va copiii la toate casele de productie si agentiile de casting posibile (daca va cer bani asigurati-va ca sunt seriosi).
Succes!

Ei,taman ce era mai important a aterizat intre doua paranteze,fix la coada unei postari asa stralucitoare!! Si cum ar putea un parinte sa se asigure de seriozitatea unei asemenea agentii, inainte de a da banul jos?

Mergi la inceput

vor cere referinte la ani.pop87.... curios ca numa' ce s-a inscris pe forum si a dat cu comentul la un subiect atat de vechi...l-a cautat nu gluma...o fi una si aceeasi persoana cu eu2bun...sau e reprezentanta firmei himalaya-chomolungma-omu-retezat-etc models sau cum so numi acum agentia everest models

Nina, 24+,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM
Ei,taman ce era mai important a aterizat intre doua paranteze,fix la coada unei postari asa stralucitoare!! Si cum ar putea un parinte sa se asigure de seriozitatea unei asemenea agentii, inainte de a da banul jos?

Exista un site numit Google.
Fa o cautare cu numele unei agentii si cuvantul teapa.

Daca gasesti cateva razultate sau deloc fara cuvantul teapa e la fel de grav.

Cu placere!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ninapreda

vor cere referinte la ani.pop87.... curios ca numa' ce s-a inscris pe forum si a dat cu comentul la un subiect atat de vechi...l-a cautat nu gluma...o fi una si aceeasi persoana cu eu2bun...sau e reprezentanta firmei himalaya-chomolungma-omu-retezat-etc models sau cum so numi acum agentia everest models

Nina, 24+,

daca parintii tepuiti ar fi avut cel putin un sfert spiritul tau de investigator crede-ma ca nu si-ar fi luat-o.
De fapt, acel sfert cred ca ar fi insemnat normalitate. Mai putin, in lumea in care traim, se numeste naivitate.
La tine e prea mult, Sherlock! :)

- m-am inscris pe forum special ca sa comentez la acest topic - care este problema?

Mergi la inceput