varicela si sarcina

varicela si sarcina | Autor: adialex

Link direct la acest mesaj

Deschid aici subiect nou, cu toate ca am scris si la subiectul initial cu varicela, dar vad ca nu raspunde nimeni acolo si chiar sunt stresata;
fetita mea cea mare are acum varicela; eu sunt insarcinata in sapt 15, si mi-am facut dozarea de anticorpi acum 2 sapt, cand a aparut primul caz de varicela la ea in grupa, iar rezultatul a fost ceva de genul igg 1245, iar la igm nu era trecuta nicio valoare( nu am acum rezultatul in fata); la ginecolog nu am reusit inca sa ajung, dar am intrebat med de fam care nu a stiut sa-mi raspunda prea clar daca asta reprezinta ca am anticorpi, sau daca pot sa mai fac varicela ; eu stiam ca igg reprezinta valoarea anticorpilor, deci e posibil sa fiu imunizata, nu-i asa? in acest caz, mai trebuie sa-mi fac griji? sunt destul de stresata...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

valoarea pozitiva a igg inseamna ca ai facut candva varicela.insa eu stiu ca varicela,pe un organism slabit,se poate reactiva.insa nu ti face probleme,e posibil sa nu o faci si,in plus,au fost fete aici ,pe forum,care au facut varcicela in sarcina si acum au copii sanatosi.mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Intra pe pagina synevo si cauta acolo detalii, este bine explicat. Uite aici, mai exact:www.synevo.ro/virus-varicelo-zosterian-anticorpi-iga-igg-igm/" target="_blank"> varicela
Eu inteleg ca esti deja imunizata, nu iti mai face griji!
Iti doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Si eu sunt in aceeasi situatie si, deci, foarte linistita. Am anticorpi (probabil am avut varicela cand eram mica), deci acum sunt protejata, chiar daca la gradi la fetita mea e focar de varicela. Igg pozitiv iti indica faptul ca ai avut varicela, iar Igm negativ inseamna ca nu ai varicela acum. Stai linistita!

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

va multumesc pt raspunsuri! m-am mai linistit! si eu stiam ca e posibila o reactivare a bolii, dar chiar nu vreau sa ma gandesc la asta!
sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniadinu spune:

Buna ziua fetelor

Nu vreau sa va sperii dar chiar daca ati avut varicela in copilarie puteti oricand sa dezvoltati zona zoster datorita scaderii imunitatii organismunlui din cauza sarcinii.
Eu am avut in copilarie varicela dar de o saptamana am coptat zona zoster care nu este periculoasa ptr bebe dar care este f dureroasa ptr mama mai ales ca nu ti se da decat tratament local cu unguent.
Asa ca sfatul meu este sa va imunizati,sa mancati f multe fructe si mai ales vitamine care contin grupa B.

Va pup si va doresc sarcina usoara
+15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

salut!

eu am avut varicela in sarcina si mi-a fost tare teama sa nu pateasca ceva bebe...aveam 13 saptamani...era tot luna noiembrie cand am luat-o...am mers cu copilul la un loc de joaca pentru copii si asa am ajuns sa trec printr-un calvar...cu tot felul de ganduri...Dar fetita mea e sanatoasa si sunt foarte fericita ca am scapat cu bine. Eu am tot cercetat si nu am auzit de cazuri de copii afectati de varicela in sarcina...Parerea mea e sa nu disperati daca Doamne Fereste se intampla sa luati virusul.

Multa sanatate!

Mergi la inceput