Sezatoarea canadiana (197)
Raspunsuri - Pagina 12
mikiion spune:
Mamitzica merci de raspuns. Si bine ai revenit pe la noi. Informatia cu atacarea structurii dintilor despre tetraciclina o am de la doctorul meu de acasa si separat de la doctorul sotului de acasa... Informatii insa de la inceputul anilor 90, poate intre timp sunt depasite...
Marc a fost alaptat 17 luni, deci nu a avut niciodata biberon cu lapte sau suc..... Cu care sa adoarma...Stiam ca periculos pt dinti. Lapte bea la masa, dulciuri nu se prea omoara, ca si cu restul mancarii si pana la 2 ani jumate nu mancase nici macar ciocolata.... Spalatul pe dinti insa e fara flor, ca pasta pt copii e fara flor.
La gardinita noua nu-l spala au zis ca nu au timp, la cea veche il spalau dar fara pasta
Genetica clar e o cauza, chiar imi povestea fratele meu ieri cum a dat el cu capul pe la 17 ani de un perete, cu crestetul capului si i s-a rupt un dinte ......asa tronsc.... Eu uitasem faza.....
Uf, cu schimbatul orei sunt super obosita....
iselin spune:
Salut fetelor! Sper ca ati sarbatorit super Sf Mihai si Gavril.
La multi ani acelora dintre voi care sunteti sarbatorite si chiar acelora care au sarbatorit pe cineva. pentru Oana Gabriela, e adevarat ca ID zice, dar nu m-am gandit care ar fi numele in realitate.
Mihaela, Gabriela, MIhai, Gabriel
Eu m-am trezit spre seara ca e sarbatoare astazi, desi acum vreo 2 zile stiam adica stiusem si am uitat
Intre timp pe FB am regasit un fost prieten de facultate. Serios ca am simtit emotii. Sigur are legatura si cu ce s-a intamplat acum vreo 10 ani, dar...e asa frumos, regasirea vreau sa zic. Imi pare rau ca trece timpul. Adica de fapt realizez ca imbatranesc cred. Eu sunt genul acela care plange cand mai trece un an...
S-a mai dus o prezentare, mai am pe 13, 20, 27 nov, 4, 11, 18 dec si apoi VACAAANTA! Mai am 6 ex si termin prima parte. Eu credeam ca am mai putine, dar tocmai ce-am aflat: surpriza, ne pregateste mai bine pentru viitoarele confruntari cu realitatea. Cel putin asa zic ei.
Va pupic
delphin spune:
MIKI exista pasta de dinti cu Fluor pt. copii, de la 2 ani:
http://www.google.fr/images?q=fluocaril&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=YyLZTIyrOoGRjAfVm_yeCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=5&ved=0CEAQsAQwBA
mie mi-a recomandat-o un dentist care avea copii de aceeasi varsta cu ai mei. L-am dus si eu pe cel mare, care e la fel de sensibilicos ca al tau, ca are ceva carii. Cum era la djibouti intr-un spital militar, nu era adaptat deloc pt. copii, a facut si el ce a putut mai bine, cu ce avea. dar pot sa-ti spun ca lui Seb, desi a avut parte de injectie si a urlat cat a putut, nu ii este frica sa mearga.
Nu v-am povestit ca a cazut cu bicla intr-o zi si si-a smul un dinte de lapte si o bucata dintr-un dinte definitiv. Acum vreo doua luni. Nu va puteti imagina cum urla si spunea ca nu vrea sa moara, ca e prea mic. Am fost cu el la urgente, apoi la dentist, e ok, asteptam sa-i mai creasca dintele definitiv rupt si mai vedem. Deci nu a prins frica!
Bravo ISELIN, tot inainte, se termina ele!
Oficial, voi fii in vacanta la Montreal la inceputul lunii august, cred ca pana pe 15 august. Vom sta in Longueuil, rue Lincourt. Dana iti zice ceva? Stii cum e?
Va pupez!
carmençita spune:
Merci Ankule, nu am alte detalii despre rochitica, as putea sa intreb, dar e deja shipata, o sa vad cand ajunge, sper sa fie ceea ce mi-am dorit.
Inlegatura cu florul, eu stiu ca erau niste pastilute in Ro, eu ii dadeam lui Alex cate una pe zi, dar nu mai stiu exact de la ce varsta, cred ca era mai marisor. La asta mic am si eu ceva probleme, dar el e cu bibe noaptea, n-am avut de ales ca la mine a fost o mare problema cu trezitul noaptea si acum se mai trezeste cam o data pe noapte, dar m- a capiat cu trezitul noaptea si eu trebuia sa merg la serviciu. Am decis sa il lasam.
Nu stiti daca aici exista supliment de flor si daca se poate lua fara reteta.
Carmencita,
Cristian 3 ani si jumatate si Alex 14 ani
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iselin Intre timp pe FB am regasit un fost prieten de facultate. Serios ca am simtit emotii. Sigur are legatura si cu ce s-a intamplat acum vreo 10 ani, dar...e asa frumos, regasirea vreau sa zic. Imi pare rau ca trece timpul. Adica de fapt realizez ca imbatranesc cred. Eu sunt genul acela care plange cand mai trece un an... Va pupic |
Pe mine nu m-ai gasit? Glumesc !
oanagabriela spune:
Mikiion, eu am ales tratamentul cu laser din motivele urmatoare: se face fara zgomot si fara durere (deci fara anestezie) si nici nu costa mai mult. Singurul dezavantaj fata de tratamentul clasic este ca nu poate fii folosit pe un dinte deja plombat. Antonia a avut 2 carii microscopice pina acum, intre masele (care fiind foarte apropiate nu permit o curatire f.buna, chiar si cu ata dentara). Eu o duc la control de la virsta 3 ani, de 2 ori pe an, tot din cauza mostenirii genetice catastrofale.
Multumesc pentru urari
ankalaura spune:
Da, Zimafluor se numeau pastilutele din Ro, dar e cu dus si intors inghititul lor. O data ce ai inceput, trebuie luate zilnic, ori eu am probleme cu gestionarea treburilor astora, uitam sa iau sa le dau Vigantol, deci Zimafluor ar fi fost o corvoada - asta dpdv organizare; Iar dpdv medical sa zicem, eu am niste retineri, am vazut o serie de documentare si nu m-am lamurit daca fluorul asta nu e de fapt o otrava subtila - ca altfel, nu mi-a explicat nimeni inca de ce otrava de sobolani contine fluor (ca sa aiba soldanii un zambet frumos eventual?).
In plus, in Ro, apa de la sticla era fluorurata, rar gaseai o apa fara fluor adaugat (apa de la robinet e infestata cu tot felul de chestii), mai era fluor in tot felul de alimente care iti dadeau si nu iti dadeau prin cap, iar copilul inghitea pasta de dinti.
Deci folosim pasta fara fluor (toata familia), si facem numai tratamentul periodic cu fluor la stomatolog. Amandoua mandrele au dintii foarte corecti, in afara de cariuta asta care s-a vazut pe radiografie la Eliza si care e intre maselute, si pe care as fi putut sa o evit daca o curatam corect cu ata dentara.
Amandoua, in schimb, nu au servit lapte noaptea decat in primele 3-4 luni de viata, si se spala pe dinti constiincios.
Delphin - deci e din ce in ce mai palpabila sosirea la Mtl. Sa ne anunti, musai, cand sositi, sa ne vedem la cafeaua aia de o lauda Nelia (ca eu nu am baut inca o cafea buna aici, adica altundeva decat acasa - sau poate sunt si cu asta prea exigenta, dar domne, la mine cafeaua e ceva special!!)
Wow ce spaima cu bicicleta! De-aia mi-e si mie ciuda pe dintisorul asta ciobit, era definitiv...
Iselin - valeu, ma iau cu mainile de cap, daca eram in locul tau nu stiu zau ce ma faceam! Eu ma plang ca mai am 5 lucrari de scris, da' alea na, le scriu cand am chef si inspiratie, nu e ca si cum am si examene peste ele, sau prezentari... Spor maxim si bafta!
Gata, azi am scoala. Ma duc la citit
nelia spune:
Mikiion, ce ai facut cu dentistul? Cum a fost?
Delphin, nu stiu unde vine exact strada, dar cred ca iti va placea. Va duc pe amindoua la cafeneaua din Saint Lambert, abia astept.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Podeanu spune:
Nelia, adicatelea eu sunt aici de ani de zile si pe mine nu m-ai duschiar daca e la o aruncatura de bat de mine.
Anka dar ce cafea cumperi/bei tu? Eu iubesc Van Houten(moka) de la Costco. E un pic mai scumpa dar e super.Ai incercat-o?
Delphin, nu stiu zona, am vazut cam unde este (linga parcul mare din Long si spital) dar banuiesc ca e la casa nu? sau la apartament?
Eu nu stiu cum e cu mostenirea genetica asta dar desi eu personal am avut mari probleme cu dintii, cam la fel si soata, copii nu au avut niciodata vreo carie.
Lori, iti tin pumnii ptr prezentari si "chefuim" la Xmas party.(cu ceva suc)
nelia spune:
Da' ia stai, ca nici nu ti-ai exprimat asemenea dorinta. Poate mergem intr-o duminica dupa-amiaza, acum toamna e superb pe-acolo.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU