Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (177)
Raspunsuri - Pagina 6
Reallaura spune:
Neata
Simonixce haios e Robi! mi-a placut de el, mai mult m-a impresionat decat sa ma faca sa rad!
Ali scumpa mea, si eu i-am tot dat Prospan fetii de la 4 luni. Acum am bagat aerosoli ca aseara au tusit amandoi. mi-am facut si mie cu flixo pt adulti. Sunteti mai bine sanatate, multa sanatate!
a duc sa termin curatenia, sa iesim afara
cleo78 spune:
voiam sa zic ca si io am probleme cu tasta spatiu la laptop. Fix din aceleasi motive - mugurasu de mladitza . D-aia nu prea scriu de acasa- ca ar trebui sa scriu de genul:
va.pup.fetele.Mor.cu.laptopul.de.gat.
vreau concediu. Macar o zi
aldaesme spune:
S-a inmultit numarul copiilor din cercul nostru (asta belgian) cu unu. Azi noapte la 1 si oreshce l-a nascut prietena noastra Irina pe Filip, mostenitorul numarul doi al familiei lor si numarul 10 in cercul de prieteni.
:)
Esme
Simonix spune:
Esme - sa traiasca mostenitorul cel proaspat si sa fie sanatos, sa creasca mare si fericit
Cleo - si io MAI vreau zile de concediu
Alysh - imi pare rau ca il dare pe Vlda - uf, sa treceti repede peste fimoza asta urata si de altfel sa fie amandoi sanatosi iar tu mai odihnita
Gata, la munci - am avut un trening cu Vietnamul si la final am fost aplaudata Mai mai - ma duc sa savurez
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
DanaH spune:
am citit (cine m-o fi pus) ruga pt parinti, ca tot e acum paunescu in spital. si asa m-a umflat plansul...
si parintii astia ai mei, cu care m-am certat chiar inaitne de plecare de acasa. tata nu e bine deloc, practic nu prea se mai poate repara nimic, numai spera ca se opreste aici. probleme cu plamanii, inima si de aici sunt afectate si celelalte organe.
medicii ii tot dau medicamente, dar pe langa astea, toti, dar absolut toti, ii spun ca nu mai are voie sa fumeze. si nu ca sa fumeze mai putin, ci deloc.
ei bine, el nu vrea sa inteleaga. le-a rarit mult de tot, fumeaza din alea subtiri, dar nu vrea sa le lase.
eu nu fumez, poate nu inteleg, dar chiar asa placerea aceea de un minut sa cantareasca mai mult decat viata ta? si daca de viata ta nu iti mai pasa, chiar nu iti pasa cand te utii in jur, cu copii, trei nepoti si unul pe drum care se bucura sa te vada si de care ar trebui sa te bucuri.
nici nu stiu cum sa il mai iau. i-am spus si frumos, i-am spus si ca nu ii mai pasa de noi, de mama, m-am si rastit la el, nu functioneaza nimic. asa incapatanare nu am mai vazut... decat la mama lui, bunica mea. pe vremea aia il deranja, dar vad ca acum a uitat.
si chiar acum este in bucuresti, la un control, pe care l-a acceptat cu greu.
doamne, da-mi minte sa nu fac la fel cand o sa am varsta lor!
iertati-ma ca vin aici sa imi spun oful. stiu ca voi sunteti bune si intelegatoare si ma ascultati, deshi le aveti si voi pe ale voastre. dar e de mult timp in mine, si a ieshit la iveala acum, cu poezia asta.
plec. ma duc la munca, promit sa intru mai optimista si mai vesela, cu o vorba buna pt fiecare. pana atunci, va imbratisez pe toate cu drag.
Poze
Poze noi
Lorich spune:
Dana altceva nu stiu ce sa zic...doar ca mi-e teama ca asa ajungem si noi.(eu am uit la al meu sotz cum face cateodata exact ce zice ca uraste la taica-su-cma totasta cu caposhenia si chiar eu mai fac chestii pe crae le cam uram la mama...)
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca 29+
aldaesme spune:
Dana sanatate mult tatalui tau. Imi pare rau... Ca fumatoare spun ca e grozav de dificil sa te lasi si nu stiu inca ce te poate face sa te lasi. Eu din pacate m-am lasat doar pe perioada sarcinii, alaptarii si inca vreo 4 luni dupa...acu' fumez, ma las, fumez...doar stiu ca ma afecteaza pe mine, ca imi poate afecta si fata si totusi mi-e greu sa zic definitiv gata...
Pe de alta parte o luminita exista, dar nu pot sa iti spun cum se ajunge acolo. Tata s-a lasat de fumat in februarie 2009 dupa 40 de ani de fumat, dupa cate doua pachet de tigari serioase pe zi. Intr-o prima faza a trecut la slabe, zicea ca nu se lasa, apoi le-a rarit, zicea ca nu se lasa, apoi a venit la noi in ianuarie 2009 cand eu nu mai fumam si aveam un copil in casa si a fost nevoit sa faca geru' afara sa fumeze. A doua zi dupa ce a ajuns in Romania s-a lasat. Nu stiu de ce...dar se poate...Sigur insa vine din interior, nici o presiune exterioara nu te face sa nu fumezi din pacate te ambitioneaza sa te tii de fumat.
Scumpa poti sa te plangi cat vrei vorba ta, suntem p-acilea.
Intr-o nota mai amuzanta citeam pe facebook la unul ditnre prieteni:
It was on my fifth birthday that Papa put his hand on my shoulder and said, 'Remember, my son, if you ever need a helping hand, you'll find one at the end of your arm.' - Sam Levenson
esme
Doloress spune:
DanaH of, asta e partea cea mai grea a emigrarii, desi si daca eram acolo, ce putem noi sa facem?
Asa sunt si-ai mei, tata cu colesterolul la maxim, la noi in familie este hipercolesterolemie din tata-n fiu si bunicul meu din cauza asta a paralizat si-a murit, sora-mea are si ea niste valori ca se sperie toti doctorii, zic ca numai in carti au vazut asa ceva. Ei, la el toata mancarea plueste in ulei, mananca numai smantana, oua, slanina, etc. Nu ai cu cine sa vorbesti. Cand ma duc acasa dupa 2 zile ma doare ficatul. Cat au stat aici au consumat intr-o luna o butelcuta de 4 kg de ulei, pe cand mie una imi ajunge vreo jumate de an, nu exagerez.
Mama - alta belea, fumeaza ca un turc, 2 pachete pe zi, tuseste ca zici ca acum isi da sufletul, am intrebat-o daca nu vrea macar sa le reduca, era sa-mi dea cu ceva in cap, ca pe ea sa o ingropam cu tigarile si bricheta langa ea, ca nici macar nu i-ar parea rau sa moara din cauza tigarilor. Mai zi ceva daca mai poti...
Am impresia cateodata ca sunt ca niste adolescenti din aia rebeli.
Deci te inteleg tare bine. Ne doare sufletul pentru ei, insa ce putem face, sunt oameni maturi in toata firea, stiu foarte bine la ce se expun, e alegerea lor, de ce aleg asa... nu stiu. Pentru ca e greu sa te schimbi la o anumita varsta probabil, pentru ca nu mai au putere si nici vointa sa lupte cu deprinderile, nu stiu.
Lorich ma bucur de noaptea buna ce-ati avut-o! Si eu sunt obosita, eu am insomnii, am avut si la Patrick, ziua fac timp suplimentar, ca ne incita astia si parca imi pare rau sa scap ocazia, mereu mi-am platit cadourile de Carciun din timpul suplimentar ca se plateste tare bine. Dar e greu, dupa 9 ore pe scaun, nu-mi mai simt spatele si burta.
Erika asa e cu tensiunile, copii le preiau imediat. Al meu asa a fost de cand era de-o luna. De vreo saptamana doua, ne intelegem bine eu cu taica-su, ca am avut niste discutii revelatoare. Pai am cel mai bun copil, si la gradi doamna e tare multumita, a hotarat sa incerce si chilotei (chilotei si pe deasupta pampers , i-am zis ca-l insor cu pampersul la fund), e alt copil. Sa speram ca se rezolva toate!
Simonix raman mereu bouche bée cand aud ce mai scoate Robertel! Il faci scriitor, asa imaginatie si conexiuni interesante...
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
belleane spune:
DanaH: Uite si eu iti spun ca fosta fumatoare ca se poate. Este greu, cand esti fumator si nu ai tigari sau nu poti fuma, treci printr-un fel de sevraj. Daca depasesti faza aia e ok. Si mai exista si recaderile ba de bucurie, ba de tristete iti vine sa aprinzi una si inca una. Eu am deja vreo 4 ani de cand nu am fumat din ziua in care am zis gata. Am fumat 9ani de la 1,2 tigari uneori de prosteala la 1 pachet/zi. M-am lasat cand am ramas insarcinata cu Ana si m-am reapucat pe la 1an. Apoi m-am lasat definitiv(cred)cand avea Ana 3ani. Conteaza mult si cei din jur. Eu eram singura fumatoare si ma ascundeam de parinti, de copil.
Simonix spune:
Dana - uf cat te inteleg! Si o inteleg si pe Dolores cu emigratul, si mie mi se pune un nod in gat cand ma gandesc la diverse ... Cat despre comportamente rebele, bine le zicea Lori zici ca sunt adolescenti parintii astia,nu oameni maturi si responsabili In foarte multe chestii, nu neaparat cu sanatatea. Caposhenia ne omoara domle Asa ca ce pretentii sa am de la fiu-miu de doi ani si ceva cand ii vad pe aia mari mari ... Cu fumatul, nici eu nu pricep dar compar cu dulciurile Si cam inteleg Tata s-a lasat si el dupa zeci de ani de tzigari - DAR s-a lasat numai dupa ce a facut accident vascular si a fost operat Ei bine, de la operatie i-a venit mintea la cap (de multe ori am impresia ca doctorii atunci i-au schimabt mintea si-a mai revenit cu caposheniile - cred ca a fost un shok pentru el si s-a schimbat nitel). INSA, desi a renuntat la tigari, ar trebui sa vezi cum mananca, om care cica ar trebui sa fie pe regim non stop ... Ce spune Dolores cu uleiul e valabil si la noi, cand vin ai mei sa te tii paine si ulei la greu, ciocolata noaptea etc. Eeeeh ...
Cat despre semanat cu parintii, din pacate da, si eu ma surpriind uneori, incep sa seman cu ai mei din ce in ce, mi se pare - noroc ca incerc sa ma controlez, sa ma desprind, sa nu adopt anumite comportamente. E greu... Chiar vorbeam la un moment dat cu o prietena (stie ea care ) ca e greu sa ne abtinem sa nu transmitem copiilor nostri niste chestii negative adand inradacinate in noi.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe