Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (177)
Raspunsuri - Pagina 17
gabitzam spune:
Noi la ora 10 bagam copiii in pat, eu il iau de o aripa pe Raducu si ii dau biberonul, taica-su ii citeste lui Andrei o poveste.
Nu adoarme Raducu chiar imediat, dar cred ca la maxim 10:30 dorm dusi amandoi.
Lorich spune:
Buna gashca!
Am mai fost o ultima tura la scarbici, dus prenatalu' si beut cafea si papat strudelul cu dovleac obisnuit. Acum..la orizontala!
Miha
si LMA pt ieri, de cand cu gradi Robert e mai obosit seara (i s-a redus putin din somnul d epranz) si acum mergem la povestea cu trenul (normal!!) pe la 21.00. Inainte tot la 22.00 intra si el.
Lily sanatate multa si atentie cu bratele si Julia...e un mare NO-NO!!!Cred ca si eu am sangerat tot din cauza asta in sapt9.
Mai fetelor, ca vad ca discutati despre siroape, antibiotice si doctori...cum zice Ylari?? eu n-am facultate de medicina, si am norocul sa am o pediatra super, in care am incredere mare, are cred zeci de ani de experienta...indiferent daca-mi convine sau nu... daca ea zice ceva ..aia e! Nu te joci cu infectii, pneumonii... oricat de util ar fi forumul asta singurele consultatii medicale la ea le fac. Am noroc ca nu-ti da antibiotic decat daca chiar e cazul si e la curent cu tot ce e noi in materie naturista, sa zic asa. eu una am incredere in ea. Nu zic, gabi stie cat d eenervant e ca e asa ocupata...
Apropo de imuno-pisici...mai e vreun copil pe aici la care astea de imunitate sa fie apa de plaoie???? CA Robert culege tot de la gradi... si a tot luat din vara diverse imuniprotectoare ...am zis, gata eu nu-i mai dau asa ceva!Macar nu mai bag in el benzoat, sorbitol si alte chestii fff naturale ![]()
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
30+
aldaesme spune:
| Citat: |
Am si eu o intrebare pe la ce ora se culca copii vostrii? Si sfaturi cum reusiti sa-i culcati devreme, la noi e durere, se culca tarziu se trezeste tarziu, e ultimul copil care ajunge la gradi. O zi buna ![]() |
Hmmm...a mea intre 8.30 si 9.00 ajunge in pat si adoarme. In timpul saptamanii e 8.30 in weekend e 9.00.
Are doua desene la care se uita inainte de somn, un episod de pingu si unul de tiny planets care impreuna tin 10 minute si apoi "citim" o poveste scurta, sta pe olita de regula in timpul desenelor, astea nu se intampla in camera in care doarme.
O ducem apoi in dormitor, fara tam tam fara discutii direct in pat, o invelesc ii zic noapte buna imi spune noapte buna ii fac cu mana imi face cu mana, plec si gata.
Sunt mandra de noi ca ne iese asta si ne iese de multa vreme. La noi e sigur vorba de consistenta.
Sambata am avut musafiri de la 7 seara pana dupa miezul noptii. La 9 i-am zis fetei sa isi ia ramas bun de la toata lumea, a spus tuturor Noapte Buna, dus-o in pat si a adormit fara nici un marait, desi pe vremuri cand aveam musafiri adormea mai greu.
In timpul saptamanii se trezeste pe la 7-7.30 in uikend 8.30-9.
O zi buna,
Esme
aldaesme spune:
| Citat: |
Mai fetelor, ca vad ca discutati despre siroape, antibiotice si doctori...cum zice Ylari?? eu n-am facultate de medicina, si am norocul sa am o pediatra super, in care am incredere mare, are cred zeci de ani de experienta...indiferent daca-mi convine sau nu... daca ea zice ceva ..aia e! Nu te joci cu infectii, pneumonii... oricat de util ar fi forumul asta singurele consultatii medicale la ea le fac. Am noroc ca nu-ti da antibiotic decat daca chiar e cazul si e la curent cu tot ce e noi in materie naturista, sa zic asa. eu una am incredere in ea. Nu zic, gabi stie cat d eenervant e ca e asa ocupata... Apropo de imuno-pisici...mai e vreun copil pe aici la care astea de imunitate sa fie apa de plaoie???? CA Robert culege tot de la gradi... si a tot luat din vara diverse imuniprotectoare ...am zis, gata eu nu-i mai dau asa ceva!Macar nu mai bag in el benzoat, sorbitol si alte chestii fff naturale |
deacord si eu sunt de parere consultatiile mi le face medicul. Al meu e tanar, mai tanar ca noi dar sia sta e mare fan sirop de soc, zeama de lamaie si mai stiu eu ce. Dealtfel nici in aerosolul fetei n-a fost niciodata cortizon sub nici o forma, de exemplu. Antibiotice...cred ca mai bine se arunca de la etaj decat sa imi dea, desiiiii...anul trecut inainte sa mergem in Ro cand am fost la el sa ne recomande alea alea pentru cazul ca...ne-a dat reteta de antibiotic (amoxicilina sirop) cu specificatia ca daca cumva se imbolnaveste in ro si zice doctorulc a ar enevoie d eantobiotic sa il sune pe el sa ii explice de ce ala...si in ziua de azi avem siropul ala inca neinceput. Mai e valabil un an jumate
Imuno bla bla nu i-am dat niciodata, in afara evident de vaccinuri, eu nu cred in astea si nici doctorul nostru...asa ca nu stiu ce sa zic despre ele.
Am murit aseara, a fost pe bbc2 emisiunea de after masterchefs cu retetele lui Michel Roux jr, evident am inregistrat-o, evident n-am sa reusesc nici in viata mea viitoare sa ajung la nivelul ala cel putin cu mancare, cred ca cu deserturile as reusi, cred cu convingere. Insa in uikend fac rata cu visine in sos de porto si cartofi fondanti, ca am adunat ieri o galeata de saliva cand am vazut reteta.
Sanatate maxima tuturor!
Esme
Simonix spune:
Esme - in weekend suntem sub geamul de la bucataria voastra
poate ne pica si noua vreun cartof fondant din ala ![]()
Cu somnul pe la 9 suntem in pat, dar uneori ii ia mai mult sa adoarma - cere povesti (uf, nu va mai zic, acum suntem la faza cu planete, ieri m-a pus sa ii povestesc despre rachete - si i-am zis cum se fac rachetele
etc etc - avem in camera un glob din ala de hartie pe post de lampa - nu va zic ca aia e planeta Jupiter da? si biberonul racheta vrea sa ajunga acolo
). In ultima vreme adoarme mai greu, nu stiu de ec, nici ziua nu doarme decat maxim juma de ora. Eu il culc personal
, mai nou incerc sa ii bag "suzeta" - adica dormim cu masina McQueen, aia care face foc la fund sa mearga repede
In weekend suntem mai relaxati, desi incerc sa tin ora, depinde de cat a dormit peste zi in masina (DACA). De sculat se scoala pe la 7 jumate, in weekend la fel.
Cu imuno nu stiu ce - nu am incercat pentru ca pediatrul nostru nu le recomanda, eu de asemenea le consider cam apa de ploaie
, asta nu din expreriente pe noi, e drept, ci din ce stiu de la prieteni apropiati. Cred cu convingere ca imunitatea se formeaza doar dandu-te cu capul de diverse probleme si ca nu poti preveni raceli/imbolnaviri. Poti pregati terenul, sa zic, cu o alimentatie sanatoasa, grija mai mare, gestionarea corecta a bolii etdc. Plus ca genetica are rol important, zic eu. Stiu oameni/copii care u o alimentatie de ma da pe spate + fac sport + unii iau chestii pt imunitate, si tot la fel de bolnavi ca mine sunt cand da vreo viroza peste noi. Eh, de fapt nu virozele sunt devaratele probleme, stim bine...
Vorbind de boli, al meu parca o fost mai bine astazi, desi prima parte a noptii a fost tot dificila, mi se parea ca se sufoca pe acolo, dar dimineata respira super fain
si s-a sculat bine dispus. Sa vedem...
Perlutza: dimineata, la sculat.
- Robert, gata, te-ai odihnit?
- Nu, nu s-au incarcat bateriile. Robert are putine baterii - mai dorm
(noi functionam pe baterii - seara incarcam bateriile de lapte, punem baterii la burtica, sa ne ajute sa ne jucam a doua zi etc, dar foarte importante sunt si bateriile de somn, alea le incarcam noaptea, cu ochii inchisi, altfel nu vin la noi
- ce sa fac si io, nu mai stiu cum sa il conving 
)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
aldaesme spune:
Na ca acu' am vazut ca am uitat sa mentionez ca pishcotzelu meu inca mai doarme 2 ceasuri, 2 ceasuri jumate peste zi. sambata doarme pana la 9 jumate dimineata asta doar fiindca mai nou bazinul e vineri seara. Parinti smecheri ![]()
Esme
Lorich spune:
Aha, asa deci..in Belgia dr. nu prea recomanda imunostimulatoarele; vorbeam cu cumnata mea din State si cica si acolo la fel, fara de astea. Eu le-am testat si am vazut ca - la noi, Robert - sunt fix apa de ploaie!
30+
Magnetism79 spune:
Fetelor, fiecare face cum vrea si ce vrea, adica ii da copilului fix ce considera ca e bine pt el, eu ii dau niste imunostimulatoare si in afara de legume , fructe ce papa de la Gruiu din gradina ( adica 100% bio), oua numai de la Gruiu,carnita la fel, uite ca nu am nici o problema cu el si nici nu am avut vreodata, deci consider ca organismul trebuie un pic ajutat, stimulat astfel incat sa lupte mai bine cu toti virusii si bacteriile din jur, aaaaaaaaaaa si sa va mai zic, nici vaccinurile alea de sunt optionale nu le-am facut lui B.G, ma, nu am incredere, stiu ce e cu ele, asta e fix o alta discutie, de Microbiologie, si polemica e si mai lunga, asa ca pana una alta va spune cineva care in copilarie a luat antibiotice si a ajuns in coma la spital, plus o candidoza de nu se mai trata cu nimic, plus alte si alte belele. Singurul om care m-a pus "pe picioare" la cateva luni cat aveam pe atunci a fost strabunica mea , care cu leacurile ei babesti mi-a refacut imunitatea, iar de atunci sunt 20 si ceva de ani de cand eu nu am mai luat antibiotice.
Si inca ceva referitor la antibiotice si am terminat polemica, au cea mai mare vanzare din lume datorita promovarii la medici f. agresiva(da, medicii primesc f. multi bani pe treaba asta, cine nu a vazut protocoalele de studii clinice sa taca din gura), am vazut medici care scriu , atentie!!!!!! 2 antibiotice din aceeiasi clasa, pt acelasi tip de germen, dar de la firme concurente , pe aceeiasi reteta doar ca sa ia bani!!!!![]()
![]()
, si credeti-ma se dau inca multi bani pe treaba asta!!!! Practic orice individ "clinic sanatos" care inghite " ceva" ca i-a zis medicul poate primi sume intre 300 si 800 de euro pt un studiu, iar onorariul medicului e in fct de cati " cobai" colecteaza in studiu, asa ca oricat de profi ar fi medicul tot ii fac cu ochiul cateva mii de euro, ca nu ii strica buzunarul![]()
![]()
![]()
A si a propos de americani, Lori, ei sunt primii din lume la inghitit tot soiul de vitamine si alte de-astea, au cele mai mari vanzari la cap medicamente de orisice tip, ca sa nu mai vb de neuro![]()
![]()
![]()
,saca nu crezi iti arat niste statistici!!!!!
Raman la leacurile mele traditionale
va pup sa avem o zi buna
Mami de Bogdanici Pogonici
Lorich spune:
Magne, ramai la ce vrei tu, mama, nu e asta o polemica! Sa stii ca de americani nu vorbeam studii, ci o intrebasem pe cumnata mea de un sirop de imunitate si a zis ca nu a dat niciuneia din cele 2 fete ceva de genul.
Fiecare face cum crede pt odorul lui, alimenattia e cea mai importanta, miscarea, stilul de viata sanatos, in general...dar asta nu inseamna ca daca se ingroasa gluma si-mi vad copilul apatic, abia mai respira (ca atunci cand a evouat ff repede si urat o viroza la Robert), n-o sa stau sa caut ce protocoale a semnat dr. meu sau orice alt dr. din Romania si ce incearca el sa castige pe pielea mea. Asta e strict parerea mea, nici n-o impun nimanui, dar nici nu stau cu copilul bolnav sa fac teoria conspiratiei.
Doamne ajuta sa avem copii sanatosi sa nu avem nevoie nici macar de anmtitermice, d-apoi de altele...
Mai, ma oftic de moooor..sunt acasa, copilul la gradi si nu pot dormi!! CUM se poate asa ceva? Macar stau la orizontala si fifi mic e fericita ca are loc de inotat!
Pupici!
30+
Lilly79 spune:
micaela si Julia se culca tarziu, dar asta cateodata si din cauza noastra.In jur de 9 incepem procesul de culcare: imbracat pijama, baut laptic, spalat pe dinti, citit povesti, dar apoi mai dureaza ca ne mai cheama la ea in camera, ba ca-i trebuie plapuma, ba ii trebuie patura verde (desi poate sa le ia singura, dar astea sunt motive sa ne cheme si noi mergem desi cateodata ii mai spunem ca nu mai venim ca acum e timpul de somn).Apoi mai povesteste, se mai foieste si adoarme in general dupa 22, 22:30.
In weekend se trezeste prima in jur de 7, iar in timpul saptamanii trebuie sa tragem de ea la 7:30.
Sa va zic ce-a inventat Julia azi dimineata, tot bodoganea ceva in timp ce ne imbracam si-o aud "die castraveten" , a facut un fel de furculision.Si a zis ceva si despre pufuleti murati.
Cand ii mai zice cate ceva tati in germana se uita ca la felul 14 ca de ce-i vorbeste asa, dar la gradinita nu are nicio problema si asculta tot ce zic educatoarele.Cand vb in romaneste mai greseste conjugarea verbelor si e atat de haioasa cand spune "m-am ascundat" in loc de "m-am ascuns"
.La cratita ii spune caracatita si mai are expresii si cuvinte haioase dar le uit.Am zis ca o sa incep sa le notez.
Ma duc sa mai lucrez ceva.
Lilly
9+ , mami de
Julia (30.05.2008)