Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (177)
Raspunsuri - Pagina 13
gabitzam spune:
Multumesc frumos pentru toate urarile de aici si de pe facebook sau telefon, si le intorc si eu cu drag la toti sarbatoritii zilei! 
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Desiree2002 ESME, am eu o maaaaaaaare, mare rugaminte la tine: Te rog eu din tot sufletul meu sa ma ajuti; cand ai tu timp, imi pui si mie la punct un meniu pe o saptamana, pranz si cina (pentru Victoria), sanatos si sa aiba carbohidrati, proteine si grasimi incluse, mai ales ptr. masa de seara. Te rog mult, mult de tot. Eu trebuie sa ii gatesc sanatos si |
Supele eu le fac totdeauna seara dupa ce doarme, nu mai mult de trei feluri diferite pe saptamana. Folosesc cu succes congelatorul sa le congelez.
Cum nu folosesc cuburi knorr, maggy, vegeta si alte din astea deloc cand fac supa de carne fac vreo 15 l o data si pun la congelator foarte mult din ea. O folosesc apoi ca baza la supe crema, rissoto, pilaf si alte tipuri de mancare.
Saptamanal avem una sau doua supe crema si o ciorba sau supa de carne cu taietei sau galuste;
Sos de rosii fac o cantitate mare candva si apoi il pun in portii cam de trei persoane la congelator (de la Adriana de pe culinar m-am obisnuit cu din astea);
Pesto il fac tot asa in cantitate mare candva cand doarme fata si apoi folosesc cat trebuie si restul la congelator;
Compozitia pentru chiftele de regula o fac din 2-3 kile de carne, le formez pe toate, prajesc cate ne trebuie si pe restul le pun cat 12 in congelator;
Aluat pentru quiche fac o data mult il impart in patru una o folosesc pe loc trei mingi de aluat la congelator;
Tocanita de carne sta si ea bine congelata.
Congelatorul meu sta pe cel mult -25C si tot ce congelez congelez cu metoda "power freezing" adica congelare rapida.
Luni
Supa de pui
Piure de cartofi si telina cu tocanita de carne, sau carne din supa;
Macaroane cu cas si sunca afumata
Marti
Supa de pui
Paste cu sos de rosii si peste gras la gratar
Steak de vita cu cartofi la cuptor si smantana
Miercuri
Supa crema de dovleac (pumkin)
Mancare de fasole verde cu piept de pui
Piure de dovleac (facut cu unt sau ulei de masline dar nu extravirgin) si muschiulet de porc
Joi
Supa crema de dovleac
Mancare de dovlecei (courget) cu marar si cuburi de piept de pui cu usturoi;
Quiche cu broccoli si somon;
Vineri
Supa crema de broccoli
Piure de cartofi cu pulpe de pui si sos de mere
Paste cu pesto si peste
Sambata
Supa crema de cartofi cu sunca afumata (foarte in sezon acum)
Paste cu tocanita de legume
Spanac cu oua
Duminica
Supa crema de cartofi cu sunca afumata
Musaka de dovlecel (doar ca imi place si mie si fetei mai mult decat aia de vinete si stiu ca si lui Robertel i-a placut)
Mamaliga cu pui cu sos de smantana;
Alte supe:
Supa crema de morcovi; supa de andive; supa de salata; supa crema de visine; supa crema de mere; ciorba de fasole boabe cu sau fara afumatura;
Garnituri:
Piureul de cartofi simplu, cu usturoi, cu morcovi, cu spanac, cu ceapa calita, cu branza;
Rissoto, pilaf, tocanita de legume;
Pizza bine facuta contine de toate si porteine si carbohidrati si grasimi!
Nadia daca a sputea i-as teleporta eu Victoriei in fiecare zi cina (ca la amiaz nu sunt acasa) insa nu se poate. Noi cina o facem mereu pe loc si de regula e o bucata de carne sau peste, ce este in casa, la gratar ca se face cel mai repede si paste cu sos sau piureuri de diverse si o salata de rosii sau ce avem. De regula cina in 15-20 de minute ne e gata.
In rest pentru pranzurile din uikend defapt facem mult vineri seara si punem la frigider sau congelator in functie de cand le folosim.
Sper ca te ajuta, daca vrei explicit si retete sa imi spui.
In ultima vreme favorita lui Lorelei e supa crema de pumpkin si piureul de acelasi lucru.
Sanatate maxima!!!!
Esme
belleane spune:
Esme: n-am facut niciodata altceva in afara de placinta si dovleac copt. Cum faci piureul/supa crema de dovleac?
Lorich spune:
Buna dragalasilor!
La multi ani sarbatoritilor zilei, n-am stiu pana acum ce sarbatoare e, dar am mirosit in ors ca ceva, ceva tot e!
La multi ani Gabitza, Mihaser 

La multi ani tututor!
Nadia 






In toata nebunia pe care o povestesti... cum poate fi Victoria atat de minunata....ea cea intepata, ea colaboreza mititica...Doamne era o mamica azi la analize cu o fetita d emin, 4 ani...de o ora o ruga sa stea la sange, aia urla, tipa, fugea, plangea.... pe scurt..nu au reusit sa-i ia sange de bunavoie, cand a terminat cu mine, probabil urma parte a"cu forta". Iar cu celelalte "toane", e iar normal, e suparata si ea poate si pt simplul motiv ca te/va simte, of, e atat de inteliogenta, de profunda, nu stiu cum sa zic.
Dani am trecut prin starile tale, dar nu ai de ce sa te invinovatesti! Cum bine ti-a zis cineva nicio viroza nu seamam cu alta, am patit si noi ca asa tam-nesam s aevolueze rapid la pneumonie, astea sunt partile rele ale gradinitei, dar se intampla si fara gradinita. Te pup, fii tare si sanatate!
Alysh de ci sotul tau nu are ceva pana la urma impotriva aerosolilor, ci impotriva cortizonilor&co. Pt ca ACC nu e cortizon, nu? Sau e? Sanatate mult asi voua! Cum mai e Vladuc!!!
Ylari timpan spart??Sa lesin, Doamne! Sanatate multa, bine ca zici ca asa ceva sa poate lipi.
Esme deci congelezi papa...o sa ma inspir si eu din ideile pt Victoria!
Am fost azi la analize trim III-sange, o tona mi-a luat!! Nici urechea nu mi-a scapat!!!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
30+
aldaesme spune:
| Citat: |
Esme deci congelezi papa...o sa ma inspir si eu din ideile pt Victoria! |
Congelez multe chestii ca nici la mine nu sta timpul pe gard asa de pomana
Belleane
Se ia un dovleac se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun cuburile intr-o oala cu niste unt si sare langa ele (cam o lingura) se aseaza capacul pe oala si se pune oala la foc mediu spre mic. Se lasa acolo vreo 20 de minute poate ceva mai mult. Daca crezi ca sunt sanse sa se prinda de fund mai amesteci din cand in cand. Mie nu mi s-a ars niciodata si nici nu am stat langa ele. Sunt gata de produs supa sau piure cand cuburile sunt super usor pasabile.
Deci dintr-un dovleac o jumate folosesc la supa si o jumate la piure.
Partea pentru piure o pasez ajustez cu niste piper sare daca e necesar si pun doua trei linguri de smantana dulce.
Partea pentru supa o pasez, torn deasupra zeama de la supa de carne (care ziceam eu ca o am in congelator, intre timp a vizitat microundele si s-a transformat din gheata in lichid) amestec, ajustez de sare si piper daca e necesar le dau un clocot impreuna pentru imprietenire si voilla. procesul dureaza in total cam 40 de minute din care probabil 10 sunt eu ocupata, in rest e plita de gatit.
Servesc cu putina smantana dulce, crutoane, cas ras si frunze de patrunjel pentru culoare.
Presupun ca daca nu ai supa de carne merge si cu apa si ceva cub.
Esme
aldaesme spune:
Ah Lorich, si mi-am mai amintit o treaba. Am o prietena cu doi copii si ea in vara dinainte sa se nasca number 2, a nascut in septembrie, mi-a golit gradina de morcovi si a facut o multime de piureuri de morcovi si alte chestii sa le foloseasca ca baza la supe crema sau chiar piureuri pentru al mare cat statea aia mica agatata la san. Facuse atunci si chiftele, impachetase si sarmale. Era congelatorul plin de "home made semipreparate". Mi s-a parut o idee super iar ei i s-a parut mai usor decat cand il avusese pe primul ![]()
Esme
cleo78 spune:
si io am congelatorul cu legume tocate ca zarzavat de ciorbe/supe/fasolici. Dar io fac asta de lene, de bani (ca toamna le gasesc la pret minuscul, calculasemc a am frigideru plin cu 40-50 lei), plus ca pe mine ma doboara spalatul (am miinile praf si mi se usuca mainile la contact cu apa). Si tot asa, am portii, fierb carnea, cu 2 morcovi, o ceapa, si rabatez apoi o punga de zarzavat, iar la final di alta punga presor verdeatza gata tocata.
La fel, carne iau la salariu, toc 2 piepti de pui pt perisoare, 1/2 o ciorbaresc, restul congelez si peste 1-2 sapt iar. Etc.
Apropos de mancare de copil congelata, eu congelasem inainte prune si piersici. Sic and am inceput diversificarea - ii faceam branzica in 15 min, si intre timp dezghetzam portia de fruct - buna afacere la comoditate.
Esme, ce dovleac folosesti la supa? din asta de placinta? Portocaliu? ca io numai la placinta in fol - si copt, presarat cu scortisoara, si miere in castronel.
sa va pove ce patiram duminica. Am pormit cu mara in Herastrau. Cand sa coboram din metrou, calca mara intre tren si bordura, si ii ramane piciorul prins. Ea isi scoate piciorul
dar din adidas, care i-a picat pe sina metroului. Ne-am dus la neena de la bilete de la metrou, i-am explicat cum a picat, de unde, am intrebat daca se face curat ep acolo vreodata
cica pe la 12 noaptea, am lasat indicatii: pe sensul spre Pipera, penultimul stalp la ieshirea dinspre parc.Asa ca... am ajuns in herasttau cu cupil descult. Aveam carutu, asa
ca am plimbat-o in sosete, in carut, pe alturi copiii zburau...moama ce plans a tras, ce sa ii fac, mai... sa o las in sosete pe iarba?
Apoi ne-am dus in vizita, la niste prieteni. Am depasit ora de somn, ea si asa adoarme in weekend pe la 15 asa, amz is ca si asa uneori nu vre a sa doarma - ii scoatem
somnul de pranz, fix ca pe laptele de noapte. Ei, de la agitatie, pe la 16 jumate si ceva a inceput sa fie miorlaita, i-a dat o palma la fetita gazdei - la care am zis ca mai bine plecam . A adormit in masina, fix 15 min.
Acasa: s-a trezit, evident. De la 18 pana la 21, a fo prea agitata - am ales zi prost sa ii scoatem somnul.
S-a dus tati la pranz, si a recupert adidasul. Asa ca de acu, la metrou - copilul in brate.
aelita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adriana_78 Buna dim! Erika, sper sa treceti de criza, sa gasiti solutia cea mai buna pentru toti! Copiii simt tensiunea, e greu pt. toti Aelita, tu nu vorbesti cu copiii romana? Adriana |
sau cand suntem impreuna cu alti copii /persoane care nu inteleg romaneste.(pe strada tot romaneste,parcuri,schimbam doar cand vorbim cu altii)
cu toate astea ei acum vorbesc mai mult spaniola,Andres ia tot de la Sofia,asa cu greseli cu tot,iar cuvintele romanesti pe toate le-au transformat cu terminatii spaniole ,gen "pantofis,papucis"
primeaza limba dominanta,care ramane spaniola,cu toata vorbaraia noastra din casa..
belleane spune:
chiar ce fel de dovleac? ca in ultimii ani mi s-au parut tare schimbati fata de dovlecii din copilaria mea.
Eu sunt aticub, anti delikat, antisecretul gustului. Deocamdata am militat doar fata de mama mea care desi gateste bestial i se par fara gust mancarurile fara cub.


Eu n-am pus ever ceva adaosuri in mancare, prefer usturoi, marar, etc.. si chiar ma gandesc ca dupa ce terminam cu casa si cu datoriile sa ne deschidem un restaurant cu mancare sanatoasa.
aelita spune:
DESIREE asa ma revolt citind mesajul ...de ce trebuie sa plateasca mereu Victoria greselile lor????of,mi se rupe sufletuuuuuuuuul !!!!!!!!!!!
Azi e zi sfanta,fie ca Sfintii Mihail si Gavril sa o aiba in grija lor si sa o faca bine !!!
si citind mesajele tale mai departe,plang cu tine ,imi pare atat de rau ca treceti prin toate astea.e imposibil sa nu faci depresie din asa ceva! doar ca tu sigur ai sapoti sa mergi mai departe,esti cea mai puternica mamica din lume,si te ridic si o tragi de mana pe Victoria si o scoti tu la capat !!!
dragele mele,va pup si va imbratisez !!

