Incident la joaca! - SPLIT (2)
Raspunsuri - Pagina 3
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariel_7000 denizel, 1. nu m-am plans numai de trasul ciorapilor jos, ci de faptul ca au imobilizat-o pe fiica-mea si cu FOARFECA i-au tuns de par. ei si inca la 3 fete! acea foarfeca putea sa ii ajunga in ochi, sa o mutileze pe viata!!! |
Ariel, reciteste-ti postarea din capitolul 1.
Acolo spuneai ca celor 3 fetite le-a tras de ciorapi.
Acuma ai schimbat, zici ca celor 3 fetite le-a bagat foarfeca in par
.Uite cu ce discutii pierd eu vremea....
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui vikinga in general copii de turci si albanezi, crescuti intr-o altfel de mentalitate. Cum ca orice natie le e inferioara, baietii dovedesc ca-s barbateii familiei daca pun la punct fara frica orice pui de neamt. |
Interesant. Eu stiam ca nemtii inventasera 'rasa superioara', nu albanezii si turcii.
Acum 2 sapt cind eram in vacanta intr-un resto cu loc de joaca, l-am surprins si pe al meu tinut de git de un pui de turc, dar si al meu era cu miinile strinse in jurul gitului celuilalt copil. |
De fapt i-ai surprins tinandu-se reciproc de gat, foarte posibil in felul relatat de tine sa fi vazut si mama-turc intamplarea : "ia uite puiul ala de neamt ce il strange de gat pe al meu! Noroc ca si al meu se apara. "
Insa niciodata nu le-as zice copiilor ceva din ce pluteste in aer la adresa turcilor. |
Eu am inteles din relatarea ta ca "parerea/prejudecatile romanilor legate de tzigani" = "parerea/prejudecatile nemtilor legate de turci si albanezi"
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
vikinga spune:
Laura eu zic cum e pe aici, citesc la voi cum e prin Romania inca, eu nu am mai fost de ani buni in tara. Prejudecati or sa mai tot fie peste tot.Tu n-ai decit sa intelegi ce doresti.Si copilul meu fusese atacat, in primul rind imi stiu copilul f bine si apoi chiar mi-a povestit si eu il cred. Acelasi copil mi-a atacat si fetita si uite ca eu una am asa o imagine completa. Cred ca am voie.Nu-i vorba de vreo tragedie, se mai intimpla intre copii. Nu am interevnit in vre-un fel doar i-am despartit, nu i-am zis puiului de turc ceva, doar a lui meu sa vina sa manince si daca nu se simte bine acolo ar trebui sa o lase balta.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Laura25 spune:
vikinga
, scuze daca a parut ca te 'trag de urechi' sau ceva. Pur si simplu am scris cum s-a vazut intamplarea relatata de tine, din afara. Ma inteb daca simteai nevoia sa ne relatezi intamplarea daca pustiul celalalt era blond. Pare sa fi fost un simplu incident la joaca intre 2 pusti, fara nici o legatura cu nationalitatea lor. Daca noi, parintii, nu am da conotatii cu referire la etnia copiilor, ei sigur nu ar face nici o diferenta.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
vikinga spune:
Laura, pai tocmai de asta am si dat exemplul pt ca tocami ce-i zisem lui inbox ca e aiurea sa-i bage fetitei in cap ura fata de o etnie, poate cind o fi mare o emigra aici si o sa trebuiasca, invatata de mica fiind sa se simta nesigura in compania anumitor natii, rase, sa o ia de la capat. E povara grea de dus ura si frica asta fata de anumite natii.sotul meu e jumate spaniol jumate italian, eu nu romanca deplina ci pe sfert rusoaica, la noi se vb ceva limbi de Craciun cind avem vreo reuninune:), noua nu ni se potriveste rasismul, ura, incompatibilitatea fata de stiu eu ce rase. Ar fi chiar culmea.Tiganii is priviti de sot de ex intr-un mod f romantic asa, ca tot au fost pe la tv reportaje despre stilul lor altfel de viata in satre si multi altii au viziunea asta, ca sa vedeti si voi
. Adica la picioarele goale, lipsiti de griji cu muzica si veselia lor cu temperamentul lor altfel si-mi povestea despre tiganii spanioli, de situatia de acum 40-50 de ani de ex ce stie si el din cititul surselor de acolo. E interesant.In situatia data ideea era alta. Ca si aici de ex unde nu-s tigani pot fi alte nationalitati despre care se zice una alta cu toate ca-s incidente intre copii si uite asa totul o ia pe o directie gresita. la fel cum in ro se zice de altfel si de nemti, alte chestii dar se zic.Eu de toate astea mi-as feri copiii, is bla bla-uri pt timpul liber al parintilor. nici in ro de as fi nu mi-as impovara copiii cu antipatiile care s-ar auzi la adresa nemtilor ori cind sunt in italia unde am familia, despre italieni ori tot acolo despre romani si asa mai departe.mi-as zapaci copiii
.Insa da, stie ca sunt si copii nu prea bine educati si el stie ca e vina parintilor, intotdeauna i-am zis asta. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
Eu zic totul din postura de mama, de ce ar fi in avantajul copilului. chiar daca pe moment pare a fi ok ca al meu copil sa se fereasca de tigani(sa zicem de as fi in ro), pt viitorul lui nu e in avantajul lui deloc sa aiba legata de git povara unei fobii cum ar fi culoarea pielii.Eu una asa am fost crescuta, ca tiganii-s asa si pe dincolo, cind vedeam prin tren tiganci in fuste ma lua asa o frica chiar de eram cu ai mei. Si frica e o senzatie aiurea pt un copil ca el nu-si poate explica inca toate cele.no bun, cresc si usor usor imi inving frica, cu toate ca incidente au mai fost cind am lasat garda jos, dar se intimplara altele si mai rele in viata mea facute de mina mea proprie
ori in compania romanilor. Mi-au trebuit ani de zile sa las sentimenetele negative la adresa lor si ma simt acum cistigata, eu ca om sunt mai bine asa. In ambasada din berlin chiar am dat nas in nas cu o familie de tigani si le-am vorbit normal, direct, fara nici un fel de aer ori frica si mi-au raspuns inzecit. N-am timp acum sa povestesc, oricum numai de bine din partea mea.Si de asta zic ca nici copiilor nu ar trebui sa li se bage in suflet asa ceva, nu e in avantajul lor pe termen lung. Eu de cite natii ar trebui sa le bag frica in ei:))?ii feresc de comportamentul copiilor nu tocmai bine educati alegind o scoala linistita, am facut tatonari pe ici pe colo 2 ani de zile, la locurile de joaca cind vad copii mari si care se joaca prea wild asa, le amintesc ca mai sunt si copii mici in preajma si se linistesc indiferent de natie. de ex la trambuline vin si copii de 15 ani care se cam baga in forta peste astia de 5-6 ani si chiar poate fi periculos. Nu mi s-a intimplat sa ajung in situatia sa plec din vre-un loc de joaca.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Grace spune:
Laura25, tu nu stii si nu ai cum (deci) sa intelegi rumoarea care exista aici in Germania referitoare la turci vs. cultura lor atipica greu de rumegat in spatiul controlat de nemti...![]()
Vikinga si copiii mei au trait aceeasi experienta, aia cu strinsul de git (tot un copil turc a fost protagonistul).
ali spune:
Cred ca de fapt tot subiectul asta se refera la cum reactionam cand copiii nostri sunt agresati.Mai conteaza pentru un parinte ca agresorul e tigan sau turc sau neamt sau un roman? Eu cred ca nu.Suntem datori sa-i protejam.
Denizel cred ca faci prea mult caz de ce povestea Ariel cu fetita ei.Tu ,de exemplu, cum ai fi procedat in cazul asta? Sunt convinsa ca ai fi mers la scoala sa discuti cu invatatoarea.Si nu cred ca Ariel e de vina ca baiatul a fost batut de tatal lui.Cred ca tatal lui are o problema, dar asta nu inseamna ca parintii fetelor sa nu reactioneze.Daca Ariel nu reactiona atunci poate se intampla la fel si peste 2 zile, poate peste 4 zile...Si toate erau mai grave pentru ca baiatul nu era pedepsit si devenea din ce in ce mai sigur pe el.
Vikinga , referitor la fobie, sa stii ca am un copil de 2,5 ani si nu cred ca a auzit din gura mea zicand ceva de tigani si totusi ii observa.Observa imediat diferenta si ma pune in dificultate sa-i explic chiar cand trecem pe langa ei ca tanti are rochie colorata, ca nenea are barba si mustata(ca doar asta as vrea sa vada la ei).Dar inca nu am trecut niciunul prin intamplari ciudate cu ei.Nu stiu daca atunci mai pot sa fiu obiectiva.
ali
Mama fericita de Andrei
olympia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Olympia, nu e valabil in cazul de fata!!! Voi cititi ce se scrie aici??? Ariel a spus ca tatal baiatului l-a batut cu cureaua atunci cand a auzit ce a facut fetitei lui Ariel. DEci nu a aprobat fapta bietului copil!!! Taica-so il bate, iar Ariel (care, de altfel, nu suporta violenta impotriva copiilor), il pune pe copilul asta fatza in fatza cu niste adulti furiosi pe el. A, noroc ca Ariel a venit pe DC si i s-a spus ca in scoala exista psiholog. Invatatoarea cea blanda si draguta nu stia despre asta si facea scandal impreuna cu parintii. Eh, o sa-i zica Ariel cum trebuie sa procedeze... Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" |
Ba ilustreaza exact ce spuneam eu cu "regula celui mai tare", adica nu-s principii si reguli clare pentru toti si in a caror respectare sunt crescuti copiii ci doar un sef care face legea cu pumnul sau cureaua, cu forta oricum.
Sunt sigura ca tatal a batut copilul ca "i-a facut probleme la scoala" nu ca a sanctionat de fapt purtarea agresiva(ar fi fost si culmea, in modul in care a facut-o), iar daca fiul trosnea pe cineva din familie/apropiati, eventual unul inferior ierarhic nu era o problema. De-aia am comparat si cu exemplul din linkul pus de Ariel, acolo un copil caruia i se permitea sa-si bata fratele acasa, in mod firesc facea acelasi lucru si la scoala. Acolo unde e permisa acasa agresivitatea cu toate nuantele ei nu poti s-o faci sa dispara brusc la scoala pe ideea ca "eu am voie sa te bat, dar tu nu, sau ai voie dar nu la scoala, doar acasa, sau ai voie sa impingi/pui piedica/sa faci maxim glume proaste, dar nu sa dai cu pumnul, sau sa tunzi colegi"...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
ariel_7000 spune:
vikinga si la noi in familie e ceva asemanator referitor la "radacini". eu sunt rezultatul unui amestec de bulgar cu nemtoaica (bunicii din partea mamei), iar sotul meu provine din familie de rusi. acum cateva zile zicea fetita mea ca au zis copiii la scoala ca are nume ciudat, ca se termina in "iuc". i-am explicat ca cei nascuti in zona din care provine tatal ei, mai toti au numele asa si ca acolo nu e nimic ciudat. e un nume si atat.
ali, asa e cum ai zis tu. indiferent de ce natie, culoare ar fi avut copilul care a agresat-o pe fiica-mea, la fel m-as fi necajit.
denizel...trebuie sa desenez? ok...sunt 3 fete de care 2 baieti se iau in mod constant.se iau si de ceilalti copii, insa pe cele 3 le "prefera". 2 dintre fete sunt "blonde", una e cea brunetica, prietena cu fiica-mea. cei 2 baieti: 1 este "brunet", unul "blond". am vorbit cu parintii amandurora sa rezolve problema acasa. sa le explice, sa ii faca sa inteleaga ca gestul lor poate avea urmari grave. unul a explicat, altul a batut...eu am vrut doar sa i se explice gravitatea situatiei.
am zis ca ma voi adresa invatatoarei sa puna problema cu psihologul. prima mea intentie a fost sa ii zic acesteia sa vorbeasca cu directoarea, insa am inteles din postarile voastre, ca ar fi mai bine sa se adreseze psihologului scolii. daca nici asa nu se va rezolva, voi discuta cu directoarea si ii voi cere sa il atentioneze pe pustan si pe familia lui, poate in felul acesta ii va impresiona cumva... nicidecum mutarea la cine stie ce scoala...
chestia cu varsta agresorului, aici, e irelevanta. caci pustanul acesta va creste si va avea si el 12 ani. habar n-am de cine se va lua atunci si ce ii va face. eu stiu doar ca acum nu e roz situatia si daca o las asa, va deveni si mai rea. azi le trage ciorapii jos, le tunde cu foarfeca...maine ce va face?
sa inteleg ca daca avea 12 ani si o agresa pe fiica-mea aveam dreptul sa ii sar la gat si sa il insult? sau corect era sa actionez cum am facut si acum?
pai fetita rrom din povestea lui inbox avea 10 ani. ea ce trebuia sa ii faca? ca era intre varstele 8 si 12? reactia parintilor agresatilor este in functie de varsta agresorului? adica:
- la 8 ani - trebuie sa-l iei de mana si sa-l mangai parinteste pe cap
- la 10 ani - trebuie sa te faci ca ploua
- la 12 ani deja ai dreptul sa-i sari la gat si sa-i zici ca e un monstru.
- la 14 ani ce-i faci? dar la 16?
Parerea mea e ca trebuie intervenit indiferent de varsta (nu ma refer aici la 2 ani, sa fie clar...cu toate ca eu ii atrag atentia lui teo, daca face ceva neplacut cuiva) si corectata abaterea. eu am ales sa discut cu el si cu tatal lui si daca nici asa nu se rezolva, atunci cu invatatoarea, directoarea...mai noi, psihologul. puteam sa ma duc la el direct, sa-l iau de guler si sa-i zic ca e o bestie si daca mai face asta il snopesc eu. insa nu-mi sta in caracter sa agresez in niciun fel niciun copil. sunt suficient de clara acum?
hai sa facem un exercitiu de imaginatie: pustiul tau vine acasa de la scoala batut, bagat cu capul in toaleta, ciupit de organul sexual, tuns cu foarfeca, scuipat, strans de gat de un alt copil de varsta lui (am enumerat aici agresiunile prezentate de fete la acest topic, nu numai ce a patit alex a mea). tu ce ai face in aceasta situatie?
dar daca acel copil agresor ar fi putin mai mare? (tot copil, sa ne fie clar, nu adult). lasam la o parte culorile de piele, ca nu ele sunt relevante in acest caz, cel putin din punctul meu de vedere.
1. stai si nu faci nimic
2. te repezi la agresor si iti faci tu dreptate
3. vorbesti cu agresorul, cu parintii lui si daca vezi ca nici asa nu ai rezolvat, cu invatatoarea, apoi directoarea
4. il iei de mana pe agresor si il duci la psihologul scolii si ii ceri acestuia sa rezolve problema
Astept cu interes raspunsurile tale...si uita ca mi te adresezi mie, deci lasa subiectivitatea la o parte si imagineaza-ti ca raspunzi unui user oarecare, no name. mersi
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"