Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floretronela spune:

Mie de la 7 saptamani nu mi-a mai facut decat abdominala. Din cate am inteles e riscant .. acum nu stiu ce sa zic..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------proteina S 26.4%, mutatii heterozigote MTHFR C667T si MTHFR A1298C13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Iar eu, cand am intrebat dr mi-a spus ca eco morfologica - cea de la 12-13 saptamani se face abdominal, dar daca pozitia fatului nu permite o buna vizualizare a lui, se face transvaginala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Buna seara burtici,vad ca ati scris nu gluma!Aici a fost weekend prelungit si am incercat sa ies din casa pentru ca mi-e ca intru in depresie daca mai stau mult in casa.La noi nimic nou,tot asa greata cand ma astept mai putin,ieri am mancat la McDonalds si mi-am jurat ca nu mia calc pe acolo,cel putin cat sunt insarcinata,pentru ca dupa aia m-a ars groaznic pe gat si mi-a fost tare rau,parca aveam un bolovan in stomac.
Aici la controale sotul intra si el in cabinet,fie ca e vorba de sarcina,fie ca e vorba de un control pur si simplu,asa ca daca o fi fost socat cand m-a urcat pe masa pentru ecotransvaginala,n-a aratat deloc,desi de unde statea avea o priveliste cat se poate de "directa"
An@,chiar l-ai simtit pe bebe asa de devreme?Si eu sunt la a doua sarcina dar parca nu ma asteptam sa fie asa de devreme,cum de esti sigura ca-i bebe?

10+

My baby

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inna_33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna_i

Iar eu, cand am intrebat dr mi-a spus ca eco morfologica - cea de la 12-13 saptamani se face abdominal, dar daca pozitia fatului nu permite o buna vizualizare a lui, se face transvaginala.

Acelasi raspuns l-am primit si eu!
In sapt 12 mi-a facut abdominala. In sapt 10 intravaginala.
Abia astept sa-l simt pe bebe! Am citit pe net ca din sapt a 16-a se simt miscari usoare, apoi din ce in ce mai intense. Eu nu am simtit nimic pana in acum! Am inteles ca se simte un pestisor care da din coada sau un fluturas care bate din aripi!Asa este mamicutzelor?

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Poze de la ziua lui Matia : http://family.webshots.com/album/578923693SoFvxT
nu stiu daca aveti rabdare sa va uitati ca sunt f.f. multe.

Ai mei prunci sunt piticul (Victor), cocoselul (Matia), cavaler (Alex), indianca (Daria), iar eu ce puteam fi decat un dovleac umflat

Mie la 12 saptamani mi-a facut si abdominala si intravaginala ca nu statea bebe locului si nu reusea sa-i masoare pliul nucal.

Ina exact asa se simt miscarile bebeului. Cu precizarea ca senzatia aia te duce direct in al 9 lea cer.

Mie imi prinde nervul sciatic asa ca ma doare tare cand umblu si la anumite miscari gen ridicat /asezat pe scaun. Trebuie sa reiau inotul ca de-o saptamana m-am lenevit.

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina_1609

Mushil, la mine seara merge lapte si paine cu gem
in unele seri nu merge nimic

----------------------------------------
Marina10+ & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Merci mult. O sa incerc si eu, mai manac fructe si e ok, dar e cam gol stomacul.

Darius Matei ( 24.07.2009 )
bebe2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Somleac, f frumos a fost la ziua lui Matia.
Mie la 12 saptamani mi-a facut abdominal, dar nu a vazut mai nimic si mi-a facut transvaginal.

Darius Matei ( 24.07.2009 )
bebe2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Somleac, exact si eu cu nervul sciatic. La prima sarcina a fost la fel si la mine...A, si ai o familie foarte frumoasa!Fetelor eu trebuie sa ma exprim referitor la ecografiile astea. Sunt absolut siderata sa aud (inclusiv de la sora-mea) ca in Romania se fac un numar uluitor de ecografii in timpul sarcinii. Aici ni se spune clar ca inafara de testul de la 12 saptamani (pe care eu am ales sa nu-l fac), nu e nevoie decat de o singura ecografie la 20 de saptamani. Cu riscul sa va suparati pe mine, sunt bani aruncati degeaba, nu e nici un beneficiu pentru mama, bebe sau sarcina. Daca nu ma credeti uitati-va pe situl Organizatiei Mondiale a Sanatatii la http://apps.who.int/rhl/pregnancy_childbirth/fetal_disorders/prenatal_diagnosis/jbcom/en/index.html. Fraza incadrata la inceput rezuma ideea. Singura persoana castigata e ala de baga in buzunar banii. Daca sarcina nu e cu risc, daca doctorul care va urmareste nu banuieste vreo problema, nu are sens. Mai aud de echo transvaginala. Aici se face numai si numai cand ai o sarcina oprita din evolutie, avort, extrauterina etc. Sa nu va suparati pe mine , am simtit numai nevoia sa ma revolt contra marketingului agresiv facut de unii medici in Romania. Si sa va sfatuiesc sa tineti banii pentru alte chestii ca o sa tot fie de platit....mami de Luca nazdravan 02.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Despre ecografii- cred ca adevarul e undeva la mijloc. 2 sunt prea putine si peste 4-5 cam multe. Asta este parerea mea personala. De exemplu la inceputul sarcinii nu strica o ecografie de confirmare si de verificare a batailor inimiii mai ales dc au existat sangerari sau alte probleme la sarcina respectiva sau cea dinainte. Apoi la 12 saptamani ca trebuie masurate toate cele, facut bitestul, la 20-22 saptamani ecografia morfologica, apoi pe la 32 saptamani sa vedem asezarea bebelusului , daca e pregatit cum trebuie pentru nastere, cam ce greutate are.... si cam atat daca nu sunt alte probleme. La bebe 1 de exemplu am repetat ecografia morfologica pentru ca niste parametri erau la limita superioara si trebuia neaparat sa verificam din nou. Am facut in total 5 ecografii si mi s-a parut ok.

Linkul de mai sus nu merge. Il poti pune din nou te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Tzuna esti graviduta? daca da, felicitariiiiiii ( va citesc odiseea cealalta, sunt cu una in urma).

numai bine tuturor gravidutelor!

Mami de fetita si de baietel

participam la "Clipe de vara"

ess-1.jpg si ess-2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput