Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010! (1)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Klarisse suge continuu 55 minute?! Nu0ti fa griji daca suge des, ca asa e in primele 2 luni! Papa tu bine si multe lichide si va fi bine!

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelena

Klari, nu dispera! Mie mi-a spus dr de familie, in care am mare incredere, ca nu exista lapte matern care sa nu fie bun, ci, eventul sa nu fie de-ajuns...la tine nefiind cazul.

Dar, tu esti sigura ca a supt laptic atat cat l-ai tinut la san sau l-a tinut si pe post de suzeta? Gandeste-te si la faptul ca la tzitzi curge laptele mai greu si automat dureaza mai mult pana se satura bb.

Oricum, tu hotarasti ce e mai bine pentru voi doi, si indiferent de ce decizie vei lua, oricum esti o mama exceptionala

mami de 2 baieti cucuieti, Mario-David(03.05.2005) si Radu-Mihai(27.08.2010)

A supt ca stau cu ochii pe el si-l vad cum inghite..de asta nu mai inteleg nimic..

Klarisse mami fericita de Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

Alynta medicul mi-a zis ca-i fac varza in stomac daca nu trec macar 2h intre alaptari si in plus de asta sanii mei nu rezista la mese din jumate in jumate de ora..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns h_3llena spune:

Citat:
citat din mesajul lui Klarisse

Eu cred ca innebunesc. Va rog sa-mi explicati si mie ce si cum ca sa nu o iau pe aratura.
Deci dupa cum am anuntat masa de la ora 14 a fost integral tzitzi, a supt foarte bine, in continuu 55 de minute. Eram super bucuroasa, nici nu m-a durut sanul decat foarte putin. La 35 de minute dupa a inceput sa urle ca din gura de sarpe, nu reuseam nici eu nici mama sa il consolam deloc. L-am schimbat, i-am curatat nasul, l-am plimbat...mama imi zice..'vezi poate ii e foame'..eu tihuie de cap..nu mai am putere sa ma impotrivesc..l-am pus la san si a supt matei al meu inca 20 de minute..
Intrebarea e ce naiba are laptele asta al meu..daca dupa 55 de minute de supt bine lui ii este foame?..

Buna, scuze dk ti se pare k ma bag aiurea mai ales ca stiu k nu prea am mai scris pe aici. Am vazut k esti f suparata pe tema alaptatului. Eu am vb cam 2 ore cu pediatra numai despre asta la prima vizita pentru k eram cam in aceeasi situatie cu tine, la juma d ora dupa supt incepea sa planga si se calma doar cu tzatza.
Pediatra lui bebe mi-a zis cam asa. Bebelusii plang cand le e foame, cand au facut caca, cand e prea cald/frig, cand sunt prea obositi si nu mai pot adormii, cand ii doare ceva, cand se plictisesc/simt nevoia de atentie, intotdeauna o sa-i linisteasca alaptatul, aproape niciodata n-o sa refuze sanul. Dar noi daca de fiecare data cand plange ii oferim sanul n-o sa-i rezolvam problema reala. Incearca sa amani cat se poate de mult alaptatul mai ales daca abia a mancat. Ia-l in brate, leagana-l, mergi cu el prin casa, vorbeste cu el, canta-i sau pune-i muzica sa asculte, incearca chiar sa-l infofolesti intr-o paturik sau scutec, pune-l pe burta ta sau pur si simplu pune-l in pat langa tine.
Mie dr mi-a zis ca daca mananca mai des de o ora jumate s-ar putea sa il doara burtica pentru ca se amesteca lapte digerat cu cel nedigerat. Nu stiu dk are sens sau nu dar a avut sens in mintea mea explicatia ca bebelusii asa mici nu au inca sistemul digestiv si cel nervos asa bine dezvoltat. Ei au trait si s-au dezvoltat 9 luni intr-un mediu perfect, se leganau cand mergeam noi, ii mangaiam intr-una pentru ca tot timpul eram cu mana pe burtica, aveau mancarica la discretie, auzeau vocea noastra tot timpul si ne stiau aproape, se simteau in siguranta. Acum noi incercam sa ii invatam sa doarma in patut departe de noi si sa ii hranim la minim 3 ore. E o trecere mult prea brusca pentru ei. Ei au nevoie de mamica lor aproape si pana in 3 luni zau ca n-or sa le creasca coarnitze de alintatura.

Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa mai ales k m-am intins cam mult. Ideea pe care vroiam sa ti-o transmit era ca trebuie sa fi disponibila pentru bebelusul tau non-stop, tu ca persoana dar nu sanii tai. Sanii tai nu trebuie sa fie pe post de suzeta doar ca sa il linisteasca. Daca reusesti sa il inveti pe bebelusul tau ca tzatzi e doar pentru papa si in rest asa te are pe tine acolo ca sa ii rezolvi toate problemele nu o sa mai ai nici o grija.

Bebelusul meu are 3 sapt si deja de o sapt jumate are somn de noapte de la 10 la 7 cu o singura trezire la 3 pentru papa. Noaptea nu ne jucam, nu ne alintam doar mancam si dormim. Ziua am crezut ca fac depresie pentru ca are perioade cand sare complet peste somn. Spre ex azi de la 10.30 pana la 13.00 n-a dormit deloc. Mi-a explicat dr ca bebelusi care dorm noaptea bine ziua au nevoie de multa alintatura. M-am calmat si acu asta facem. Azi de la 10 la 13 am ascultat sunetele naturii sa vedem ce ne place si ce nu si ne-am plimbat prin casa sa ne arate mamii tot ce e de vazut. La 13 a cerut papa (plans imposibil de consolat si pumnii indesati in guritza), la 14 eram la plimbare in parc si acum inca mai dormim de atunci.

Nu zic ca n-o mai dam si noi in bara, eu mai mananc aiurea si cand are colicii sunt momente cand nu il pot calma cu nimic. Fiecare dintre noi sunt sigura ca are zile mai bune si zile mai proaste. Dar trebuie sa fi optimista, sa ai un scop in minte si sa te straduiesti sa faci ca lucrurile sa fie cat mai bune pentru amandoi. Nici tu sa nu te chinui si bebe sa fie fericit. Mai ales ca bebe al tau este mare, are aproape o luna, asteapta-te sa inceapa sa stea din ce in ce mai mult treaz. La 1-2 luni un bebelus activ doarme doar 15 ore pe zi.

Fruntea sus, trage aer in piept si sunt convinsa ca o sa reusesti cu un moral bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelena spune:

A supt ca stau cu ochii pe el si-l vad cum inghite..de asta nu mai inteleg nimic..

[/quote]

Mai incearca o varianta...dupa ce suge la san si consideri tu ca ar fi trebuit sa se sature, da-i si niste LP si vezi daca-l ia...

Oricum, eu zic sa nu te mai stresezi atat pentru ca stii ca ii transmiti starea ta si lui Matei. Daca ai vazut ca se satura si ii merge bine cu LP, asta e! Sunt atatia copii care s-au facut mari si asa.

Eu i-am dat lui David 7 luni san, fara nici un fel de completare cu LP sau alte probleme, iar acum ma gandesc sa am si sa pot fi in stare sa-i dau pana pe la 3 luni lui Radu.

Asadar, nu exista o regula universal valabila. Fiecare din noi suporta altfel durerea, iar de copil nu mai spun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Klarise, si muuuulta rabdare! Nu te mai gandi ca faci tu ceva gresit ca asta te nelinisteste si te simte copilul! Cat despre alaptat des, incearca totusi sa il obisnuiesti cu o suzeta, face miracole! Eu l-am ,,pacalit''pe Vlad s-o ia tinandu-l langa piept. Acum cand vrea sa se alinte, suzeta e prezenta...

Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)

http://picasaweb.google.com/102527437167244304186

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K.A.T. spune:

h_3llena extraordinar de bune si adevarate explicatiile tale. Si ale doctoritei. Minunat! Multumim mult!

_
Kristina, happy mama & Tessa May 50% mommy + 50% daddy = 100% love
Our baby girl so cuddly and sweet, our hearts filled with joy, our lives made complete. K+A=T

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nastasie
va servesc si eu in casuta noua cu o felie din tortul lui calin ca de ieri suntem crestini si una din tortul lui razvan ca azi face 6 ani.

La multi ani Razvan!

Felicitari cu ocazia crestinizarii Calin!

Nastasie, multumim pentru tort!

_
Our baby girl so cuddly and sweet, our hearts filled with joy, our lives made complete. K+A=T

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguta28 spune:

Bun gasit in casuta noua!
Fiecare zi din prima pana in ultima zi din cele 365 de zile, si nu numai, sa ne fie luminate de zambetele copiilor nostrii.

uta28 este mamica de Mara Elena (10.10.2010)
------------------------------------------------
www.micaevents.ro" target="_blank"> Fotografii de botez pentru puiutul tau. Enjoy!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Klarisse

Va salut si va imbratisez cu drag in casa noua, sa dea Dumnezeu sa fie numai capitole pline de bucurii, veselie si bebici cuminti, papaciosi si necolicosi..

Dupa o zi si o noapte de lapte praf nu a mai avut colici si a dormit foarte bine, insa eu nu sunt deloc cu inima impacata. Parca sunt nebuna, insa azi vreau din nou sa incerc sanul..probabil va fi foarte greu dupa 24h de biberon insa cred ca ii datorez lui Matei inca o incercare..daca iar ma raneste..asta e..macar am facut tot ce am putut. Va rog sa imi tineti pumnii.
Mi-am menajat sanii orele astea..sper sa nu ma mai doara..o sa vedem, va tin la curent.

Pupici dragele mele

Klarisse iarta-ma ca ma bag si eu in discutie, dar nu ar fi o idee sa mulgi si sa-i dai cu bibe decat sa renunti de tot la alaptat?
In Ro nu se face analiza laptelui?

_

Mergi la inceput