Iepurasi Mar-Apr 2010 (80)
Raspunsuri - Pagina 8
Rebiana27 spune:
ERINA sunt profund captata de albumul in care-am gasit pozele de Halloween. Tu esti responsabila de costume? Superbe sunt!!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
oanaiacovita spune:
Gata concursul, si trebuia sa tina pana diseara la 23.59. Ehee, cum sunt toate "contrafacute" la noi.
Rebiana eu nu am feelingul tau din pacate. Terminarea asta brusca, imi miroase a ceva.
Ella pup eu dansatorul mic. Si ce-ai bre cu mine de ma iei pe muteste(pardon, ruseste )?!
Linda masuri speciale nu am luat. Eu seara il sterg cu apa termala pe fata, apoi il dau cu trixera. Cand se extind mai tare apelez la Locoid. Oricum trebuie sa merg iar, ca si eu am ceva pe maini. Eu am de multi ani, dar acum s-au extins.
Cori multumim de sfaturi.
Erina foarte interesant ce ai scris. DIn pacate cu criza asta eu am taiat foarte multe de pe lista si tot nu ne ajung banii. Din pacate mancarea e foarte scumpa si asa e, de cand s-a nascut Eric, rar mi s-a intamplat sa mai arunc ceva. Hainute ii cumpar de la bazar la mana a doua, pentru ca macar el sa aiba parte de cate ceva frumos. Jucarii, vineri i-am luat primul plus. In rest a primit. I-am mai luat cateva jucarii mici, nu zic ca nu mi-as dori jucarii educative, din pacate nu am cu ce. Il educ cu ce am si cum pot, sper doar, ca pe viitor sa pot mai mult. Pe mine una ma doare ca am ajuns asa, pentru ca mi-a dorit un copil caruia sa ii pot oferi mult mai mult decat ii ofer acum. Eu de exemplu nu imi permit sa iau mango, avocado si sa risc sa nu ii placa si sa dau banii degeaba. Asa ca ii iau doar ce stiu ca mananca. Si tot mai risc sa mi se strice o para, o banana. Oricum e foarte util ce ai scris.
Imi place ce a spus Roxana ca se practica in Spania cand e vorba de cadouri. Noi nu o sa ajungem nicicand asa, pentru ca romanul trebuie sa se faleasca cu ce duce cadou. Chiar stateam vineri in mall pe o canapea si ii dadeam lapte lui Eric si la locul de joaca de langa era o petrecere. De fapt cred ca era intrecere cine vine mai elegant si cu punga de cadou mai mare.
Ate felcitari pentru dintoc si ma bucur ca sunteti bine.
NOI AVEM AL DOILEA DINTE DE SAMBATA!!!
Ili off, sanatate multa Kirei.
Child imediat ma loghez sa vad ghetutele.
Am pus aici poze din weekend.
Merg sa pap si eu ceva pe ziua de azi.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
Un vot va rog:http://alimentara.libertatea.ro/OanaI
oanaiacovita spune:
Acum am vazut ca au dat iar drumul la concurs Cred ca ia reclamat cineva.
mihaelagrosan spune:
Oana se pare ca nu ne potrivim cu orarul,saptamanile trecute noi, acum tu. Nu-i nimic, reusim noi pana la urma. Spor la treaba sa ai.
Legat de ceea ce ii oferi lui Eric, sa stii ca mie mi se pare ca ii dai si prea multe. Serios. Pentru ei cel mai important e ca parintii sa il iubeasca si sa se iubeasca, mama sa fie calma, iubitoare, dornica de joaca si mereu acasa:). Jucariile nu sunt prea importante. Cu cat au mai putine si mai simple cu atat isi pun mai mult imaginatia la treaba. Lumea asta de azi ne-a luat mintile si ne face sa ne simtim aiurea daca ai nostri copii nu au tona de jucarii. Recunosc ca ale mele au, dar eu nu le cumpar decat de ziua lor, craciun, asa cu ocazia unor evenimente, iar in rest foarte rar.
Iar in legatura cu legumele si fructele, sa stii ca nici eu nu-i dau avocado si din astea de import care stau cu lunile prin depozite si pe vapoare. Cu siguranta sunt bune acolo la ele in tara, dar pana ajung la noi raman fara mare parte din vitamine. Asa iarna mai cumpar si eu ca nu am ce face, dar rar de tot.
de la noi, nu fii suparata si succes la concurs. Am votat si eu.
Dayanara, Rebiana ma bucur sa aud ca nu-i a mea unicat cu mancatul. frumoasele Silvana si Mara.
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
Rebiana27 spune:
OANA ma gandeam ca, de data aceasta, e vorba despre un concurs serios. Cei de la Libertatea l-au organizat si promovat nu?
ELLA am tot uitat sa-ti spun ca am vazut cele doua filmulete (inca de cand pusesi link la fiecare in parte) si-am admirat dansatorul!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
happyjoy spune:
Cum curatam noi mucisorii:
Ii pun 1/2 dfiola cu ser fiziologic intr-o nara si 1/2 in cealalta nara
Las sa actioneze serul 5'
Aspir mucisorii cu batista bebelusului
Printesa se "imobilizeaza" dupa cum urmeaza:
Pentru ser o pun culcata pe spate si tin mana mea stanga peste manutele ei (ea are manutele pe langa corp). Isi misa capul intr-o parte si atunci prind momentul si ii introduc ser in prima nara. Ii explic ce fac, eventual ma prefac ca imi fac si mie, o las sa tina un pic fiola sa vada ca nu e bau-bau.
La aspirat o tin in fund pe piciorul meu drept, mana mea dreapta vine pe langa bratele ei (le tine tot pe langa ea), capul il sprijin de mine. La fel misca capul dar pana la urma nimerim nara si aspiram. La inceput si la sfarsitul operatiunii, o las sa "interactioneze" cu ustensilele (partile curate) si ii explic calm ce fac.
Sper ca am explicat cat decat coerent : )
Despre economii:
Oana, nu cred sa sufere copii nostrii ca nu au acum cine stie ce joculete educative sau mai stiu eu ce. Nu te culpabiliza pentu ca esti o mama perfecta!
Gandeste-te ca noi nu am avut nici jumatate din ce au copii nostrii si nu am patit nimic, ba chiar am invatat sa pretuim mai mult lucrurile, ne-am dezvoltat imaginatia si am invatat sa relationam cu tot ce ne inconjoara.
Faptul ca nu le putem da fructe exotice si jocuri mai scumpe nu cred sa aiba nici un fel de impact negativ. Ei invata de la noi in primul rand si mai apoi din jocul cu jucarii complexe. Si unde mai pui ca nici o jucarie scumpa sau ieftina nu e asa interesanta ca obiectele din "gospodarie": sticle de plastic, pahare de plastic, fermoarul de la o haina, revista, telecomanda, telefonul, etc, lucrurile pe care mami si tati le folosesc si pe care si ei le vor folosi... Iar gustul diferitelor legume sau fructe il va puea testa si mai tarziu...
M-am intins, dar nu vreau sa te simti vinovata ca nu ii poti oferi tot ce vrei copilului. De cele mai multe ori le oferim ce ne incanta pe noi (hainute, jucarii, mancare). Un ultim exemplu: Am cumparat 3 perechi de cizme de iarna si acum am remuscari... crezi ca ii trebuia mai mult de 1? Nu, ca nici nu merge, dar m-a luat valul ca erau frumoase ...
Pupam mamicile bune si pruncii minunati!
CoriMami spune:
Fetelor, sunteti niste dragute, dar nu trebuie sa imi multumiti. Eu ma jenez sa dau sfaturi pt ca fiecare copil e diferit si oricum pana nu vezi cum arata problema si pacientul...poti trage concluzii gresite.
Dar am fost la f multe traininguri de produse dermato-cosmetice atat pt adulti cat si pt bebelusi si am zis si eu cam ce se discuta pe acolo.
Majoritatea nu au "dermatita atopica" dar li se usuca f repede pielea de la: apa prea dura, detergenti prea grei, produse de baie prea sodate si chimicoase, si nu tuturor le prieste baitza de fiecare seara care spala si bariera hidro-lipidica.
E adevarat ca ceaiurile pot da eriteme pe piele, dar numai daca bebelusul este cu adevarat alergic. Daca de fapt are pielea iritata de prea multa uscaciune, ceaiul ajuta sa se hidrateze pielea si neutralizeaza mai repede sapunurile ramase. Apa termala intr-adevar e super, si asta e pe marci, Avene si La Roche Posay sunt cele mai bune pt bebici. Uriage are concentratie prea mare de saruri.
Oricum diagnosticul de "dermatita atopica" e bine sa fie pus de un dermatolog, dupa ce s-a incercat remedierea problemelor si ele tot persista. Trebuie atentie si la ce papa bebe, LM e f bun, la fel si regim lacto-vegetarian, cu uleiuri de calitate,ajuta in restabilirea filmului lipidic.
Dar ia uite ce m-am lungit! scuze.
Ami, am vazut si eu pozele voastre, sunteti o mamica+o fetita f frumoase!
Eliza vrea sa se arunce in cap dupa o jucarie, sezlongul cu centuri e depasit deja, se rasuceste pana iese din centuri. Revin!
Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina
oanaiacovita spune:
Mihaela imi pare rau de intalnire. Sper totusi sa reusim candva. Si cu ce ii ofer eu, asa este, are nevoie de dragostea noastra, din pacate societatea noastra, mai tarziu, nu acum, il va "taxa" pentru unele lipsuri. Si cunosc sentimentul, am trecut si eu prin asta. Si sincer, am avut parte de enorm de multa dragoste la mine acasa, din pacate loviturile unor neajunsuri, au lasat urme adanci. Si de asta spun ca as fi vrut sa ii ofer mai multe. Sa nu trebuiasca sa treaca prin ce am trecut eu. Va intelege, cum am inteles si eu, dar in sufletul lui stiu ce va fi. Si mai rau ma doare, ca am ajuns asa, dintr-o prostie. Dar nu mai dezvolt.
Rebiana multumim pentru comentarii. Da, caprioara e cadou de la zana maseluta. Concursul e facut de Libertatea da.
oanaiacovita spune:
Happyjoy Am scris motivele pentru care ma simt asa.
Cori la noi dermatita e diagnosticata de dermatolog, si vad ca totusi are momente si momomente. Cand ii apare des si cand are fata tare curata. Desi nu schimb nimic in obiceiuri sau mai stiu eu ce. O sa mai merg la un alt dermatolog.
oanaiacovita spune:
N-am pus meniul de ieri/azi:
dimineata: banana cu para si cereale/ pepene galben cu piersica si cereale
pranz: ou si legume(fasole verde, cartof, cartof dulce, broccoli, dovlecel). A mancat tot, foarte bine. Mai am si azi.
seara: iaurt cu biscuiti/ branzica cu banana