Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (412)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Uite colectia de medicamente: http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/IMGP1910.jpg

eu mi-am invatat lectia de-a nu mai cumpara si stoca medicamentele. Acum vreo 6-7 ani, cand inca se dadeau antibiotice in Romania fara reteta medicala, m-am aprovizionat, ca sa nu mai trebuiasca aici sa ma duc la medicul de familie pt un nenorocit de tub de Ampicilina. Problema a venit cand chiar am avut nevoie de medicamentul respectiv si am constatat ca expirase de vreo luna . Deci tot am trecut pe la medic (si aici se sta cam 2-3 ore la coada pana intri la o consultatie).

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citat:
citat din mesajul lui luy

Citat:

vreau sa tai si din timpul pe forum

Hai, mai Erina, daca tot iti mai tai din placeri, macar la capitolul acesta nu fii asa drastica ! Pentru asta nu poti spune ca ai aruncat banii pe fereastra !

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Luiza, nu tai din placeri, incerc sa fac un lucru cit se poate de destept, sa ma organizez mai bine. Cit depsre forum si timpul inseamna bani.

-------------------------------
mamica Dariei si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani

Citat:

Uite colectia de medicamente: http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/IMGP1910.jpg

eu mi-am invatat lectia de-a nu mai cumpara si stoca medicamentele. Acum vreo 6-7 ani, cand inca se dadeau antibiotice in Romania fara reteta medicala, m-am aprovizionat, ca sa nu mai trebuiasca aici sa ma duc la medicul de familie pt un nenorocit de tub de Ampicilina. Problema a venit cand chiar am avut nevoie de medicamentul respectiv si am constatat ca expirase de vreo luna . Deci tot am trecut pe la medic (si aici se sta cam 2-3 ore la coada pana intri la o consultatie).

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Antibiotice am doar un falcon de Augmentin ES. Iti inteleg frica...

L'amor che move il sole e l'altre stelle./Amami di piu quando lo merito di meno perche sara  quando ne ho piu bisogno.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Teo sa-mi spui cat ai economisit....sunt situatii cand chiar poti face ce spunea Erina, dar sa nu mergi tu la cumparaturi, ti-o spun din experienta.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Buna seara fete dragi!!!
Noi suntem bine, Cris in vacanta de la gradi.
Suntem fericiti si voiosi. Are o pasiune nebuna pt tot ce inseamna violenta....desi nu l-am lasat pana acum la asfel de desene si emisiuni. Imi cere cu ardoare Spiderman...
La gradi s-a obisniut, as putea spune ca se duce cu placere chiar, insa nu vrea sa lucreze...cea ce pentru doamna lui educatoare ste o problema. I-am precizat ca pe mine inca nu ma intereseaza sa faca exercitii pe tot felul de caiete, ca vreau sa se JOACE cat mai mult. Insa problema vad ca este doar a mea si a altei mamici, intrucat ceilalti parinti vroiau teme pt vacanta...Poate ca am eu o viziune pedagogica un pic sarita, insa parca 3 ani este prea devreme pt teme...La voi la gradi cum este????
Cris coloreaza f putin, modeleaza, ii place sa raspunda la cateva intrebari si gata....joaca frate, ceea ce mie imi pare f sanatos pt un copil de 3ani!
In rest, vad ca v-ati apucat de economii. f bine...ar fi cazul sa incep si eu.
Va pup pe toti si mai ne vedem virtual!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Mai gagici, putina relaxare? Putin optimism? Nimic azi?

Noi am fost la doctor. Am luat si analizele fetei de acum doua saptamani care sunt perfecte. Naiba sa mai inteleaga ce a avut atunci. Andrei are o viroza respiratorie, cu urme de bronsita. Tratamentul obisnuit, antibiotic doar daca face febra. Un doctor execrabil, nu mai povestesc ca ma deprim mai rau ca de la economii.

Acuma inca sunt la munca, doamne ce zi si azi. Dar ma duc la teatru mai pe seara, sper ca acolo sa ma mai relaxez, mall-urile sunt de taiat de pe lista (desi ma gandesc cu groaza ca in 2012 la sfarsitul lumii ar putea sa dispara si ele ).

Va doresc o seara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Seara buna fetelor!

Erina sunt cu totul de acord cu tine, chiar ma regasesc in cam tot ceea ce ai scris tu. Si noi aruncam multa mancare, luam lucruri pe care poate nici nu ne sunt necesare, dupa un timp le strangem si le ducem la socrii mei sa le depozitam si ne miram si noi de cate tampenii cumparam. Dar ne-am propus sa ne schimbam si da cel mai important sa o facem si pe Adelina sa constientizeze acest aspect. Sper sa ne iasa, bafta si tie! Ca sa nu spun spre rusinea mea cate medicamente am aruncat recent pt ca expirasera. Sper sa nu faci pauze prea mari de forum, chiar iti citesc cu placere postarile si tu ai intodeauna un cuvant frumos pentru toata lumea.

Adelinei au inceput sa i se usuce bubitele, ieri a fost medicul ei pediatru acasa la noi si i-a facut un examen complet, pentru ca a facut iar o usoara laringita si acum facem iar aerosoli, evitam in schimb orice medicament in afara de nurofen si panadol pentru ca se suprapune cu varicela. Ne-a prescris o cura cu broncho-vaxom pentru imunitate, renuntam momentan la septilin.

Luy ce complicat acum cu regimul Mariei, oricum mancarea nu o va face diferita de ceilalti copii, sper ca educatoarele sa o ajute.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

O mare si tare pentru doritoare!
O zi frumoasa si spor in toate cele ce le intreprindeti azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:

6 metode sa nu arunci cu banii:

1. Fa cumparaturi la magazine diferite. Daca acumperi in acelasi loc o sa iti spui ce mai conteaza 2 milioane pe linga alea 10...

2. Nu cumpara la reduceri. O sa sfirsesti prin a cumpara lucruri de care nu ai nevoie,cind vezi un pret de 19 ron nu il considera mai aproape de 10 roni decit de 20...

3...si plateste cash. Oamenii care folosesc cash au un simt al banului mai dezvoltat, e benefic sa vezi cum se subtiaza portofelul..

Arunca avantaj ala...eu am cazut in capacan asta in Japonia, aveam credit pina la 2000 de dolari si ma tenta mereu sa cumpar. Inca ceva, consulta-te cu N. (vezi partea practica, nu faptul ca e "injositor", eu cam faceam asta si cind aveam salarul meu, ajuta).

3. Nu merge la cumparaturi cind esti prost dispusa. Vei plati mai mult ca sa iti consolidezi valoarea in propiii ochi.

4. Mersul la malll si cumparaturile induc un fel de transa, gindul iti este numai acolo...uiti de celelalte probleme si ai si o satisfactie imediata cind spui: il cumpar dar aceeasi transa poate fi insusa si prin....lucrul de mina: crosetat, facutul de bijuterii, etc...si tot ramiii cu lucrul facut de tine...

O zi frumoasa tuturor!!!!

Uite ca eu am un avantaj din start,nu-mi place sa merg la cumparaturi!
Poate pentru ca nu merg singura(in ultima vreme) si mi se pare extrem de obositor.

Si ca tot a venit toamna si-am facut curat prin dulap...am realizat ca am f multe haine pe care nu le-am purtat.Asa ca am spus stop cumparaturi toamna-iarna 2010,sa vedem daca imi iese.
Am nevoie doar de o rochie neagra pentru cand voi merge la concert

Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Teodora, multumim de cafea.

Erina, Teodora, aveti dreptate cu economiile, si eu sunt mare cheltuitoare mai ales pe haine, pentru mine si pentru copii. Si mereu ajung la concluzia ca am prea multe haine, acum ca stau acsa cel putin 1 an nu prea o sa imi cumpar decat strictul necesar. La mancare sunt destul de organizata in schimb:
-imi fac un plan cu ce voi gati pe saptamana viitoare, cam o mancare la 2 zile, si pe baza lui fac lista de cumparaturi. Nu arunc foarte multa mancare pentru ca am invatat sa gatesc cam cat avem nevoie, mai aramane max o portie, doua. Carnea, pestele, daca am cumparat prea mult, o portionez si o congelez si o folosesc saptamna viitoare.
- fructe cumpar mereu dar nu in cantitate mare, prefer sa cumpar la 2-3 zile decat sa cumpar o data pe saptamana si sa arunc apoi jumatate. De exemplu azi o sa cumpar 3 banane si un kg de mandarine, mai avem mere acasa si grefruit.
- cartofi, ceapa , cumpar cam maxim 2-3 kg, pentru ca altfel la fel se strica;
- branza cumpar cate 500-700 g de la sibieni, inainte luam cate 1 kg si aruncam un sfert .
- oua cumpar cam un pachet bio la 1 saptamana ce imi ajunge pentru consumul nostru + prajituri.
Eu zic ca la mancare se poate face o evaluare cam ce consumati saptamanal sau lunar si in functie de ea sa mai reduceti.

Erina, mi-ar face mare placere sa mergem impreuna la Antipa. Uite ce scrie pe site-ul lor: http://www.antipa.ro/
Noi am mai fost cu Antonia si in Bucuresti si in Grecia sau prin tara la muzee si s-a comportat acceptabil peste tot. In Bucuresti am mai fost la muzeul de geologie, la muzeul taranului, muzeul satului, muzeul national de arta si la muzeul de istorie al bucurestiului, de obicei in zilel ploioase si in aceasta primavara am fost si la noaptea muzeelor, dar nu am rezistat decat pana pe la 21.

Poze

Mergi la inceput