Regasiri (50)
Raspunsuri - Pagina 17
Dbunny spune:
Roxana si noi am patit oadata asa dupa o cina cu mortadella cu masline si perisoare din ciorba...a incepu sa vomite dimineata la 5 si pana pe la 1 la amiaz n-a fost chip sa ia nici macar o inghititura de ceai ca o dadea afara. Serul de la farmacie nu l-a vomat. Seara la 6 a mancat juma de banana, iar la 9 eram la Macdonald la un cumpleaños. N-a mai avut nimic...
dodo la mine nu se vede nimic din ce lasi cu drag...fereastra alba. Am admirat puiutii, ce mari s-au facut
Fetele care faceti fiesta acasa...ce platouri (reci) pregatiti? ca noi facem la un 'club' unde copii au meniul lor insa adultii ioc, dar ma lasa sa duc platouri cu ce vreau eu(cata vreme platesc meniu pt fiecare copil, li se rupe ce duc eu in plus). Deci ar trebui sa fie aperitive reci: chiftelute? am gasit niste retete de muffins cu spanac si parmezan, tipicul sandwich, saratele sau ceva uscaturi de la cofetarie...si ce mai?
weekend placut
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
roxana c. spune:
Dbunny, la noi se obisnuieste ca parintii sa fie serviti cu foietaje, alune, mini-tarte....chestii din astea. Dar "cheful" tine intre o ora si jum si max 3 ore, depinde de locul unde se desfasoara. Exista si varianta platourilor cu sandvisuri, dar un singur parinte a optat ptr asta si au ramas platourile aproape neatinse, pe cand cele cu foietaje, alune...etc, raman nude
Cand am facut acasa cu copiii sau noi, intre neamuri, pun un aperitiv ( salam, cascaval/branza, salata de icre, de vinete, rosii, castraveti- depinde si de anotimp, oua umplute, uneori mai fac niste bilute din acelasi "material" ca si chiftelele), apoi o friptura ( porc/pui sau ambele) cu cartofi prajiti in general, piure uneori si tortul , uneori si alte prajituri, iar la ziua Oanei le-am dat pe o farfurioara o felie de tort alaturi de 2 cupe de inghetata ( cacao si vanilie) dar era vara, iulie, 40 de grade aproape
Am mai facut pizza o data....cred ca merge si la voi...
Dar asta e aici, la voi e posibil sa fie altfel.
Dbunny spune:
Ceva platou-aperitiv romanesc m-am gandit (salam spaniolesc, branza feta, rosii cherry, chiftelute) insa salaturi cu maioneza nu, nu vreau sa car si tacamuri si paine...sa manance cu scobitoarea chestia-i ca nu sunt scaune pt toti(cred) si-atunci daca trebe mancat din picioare as vrea ceva destul de sic, insa nimic ce trebuie incalzit sau taiat paine langa. Foietaj daaa, chipsuri, tortilla spaniola, iar sandvivhurile ce se stileaza la noi sunt de fapt croasanturi. le tai si le umplu. cred ca n-ar venii rau umplutura vegetal, stil ton, rosii, salata verde, felioare de ou si maioneza
Torturi fac 2, nu mari, unul cu biscuiti&ciocolata densa, care-i devorat de toata lumea, si celalalt din blat umplut cu crema de branza si acoperit cu fondant, cam astea-s planurile, insa ce-o iesii...
Azi am practicat si-am facut un chec cu fulgi de ovaz si ciocolata, ca si blat merge, ca si chec nu, prea sec, halal bucatareasa
Dbunny si Daniel
roxana c. spune:
Dbunny, ia spune-mi si mie cum faci crema aia ptr tortul cu biscuiti. Si cum faci si tortul...
Eu stiu 2 variante de tort cu biscuiti: prima, pe care am si facut-o de cateva ori- inmoi biscuitii ( biscuiti din aia Petit beurre, patrati sau dreptunghiulari) in lapte sau sirop facut din apa cu zahar, apoi ii lipesc cu crema de ciocolata, fiarta.La crema am reteta de la o colega si nu-mi place, parca n-are niciun Dumnezeu, in rest asa ca idee si fara crema aia cred ca ar fi bun. Dar cu alta crema.
Si am mai auzit- n-am facut - un tort cu biscuiti, unde biscuitii se pun bucati mai marisoare si in rest...ce si cum iese...habar n-am, cred ca-i bun
Eu am inceput cura de slabire, am renuntat la Pepsi , la paine - e reteta aia de 13 zile daca o stiti, dar vreau sa o tin mai mult - am scris VREAU, nu ca o si tin. Si nu ma deranjeaza ( prea tare) lipsa de pepsi, a painii nici atat, dar asa as manca ceva dulce.......iar pe drumul catre servici imi apar multe tentatii in cale, 2 zile am stat departe de ele, sa vedem in continuare
Dbunny spune:
Roxana varianta 1 de tort suna a tort d'al meu. Straturi de biscuiti inmoiati si crema. Reteta originala baga si-un strat de budinca de vanilie intre straturi, eu nu ma complic. Crema e facuta dintr-o cacao pt ciocolata calda(la voi ar fi ciocolata densa Dr oetker poate...). Crema iese cam lichida,(e doar lapte si cacaua respectiva) dar aia-i spilu' sa inmoaie si mai tare biscuitii. Eu o fac in tava cu pereti inalti, sau daca vrei direct pe platou atunci fac ciocolata densa cu mai putin lapte. Biscuitii ii inmoi in lapte dulce caldut. altfel is patrunsi de laptele cald, nu rece. Pun si scortisoara in laptele ala caldut in care scald biscuitii. La rece se intareste maglavaisu. Se folosesc biscuiti d'aia pt salam de biscuiti.
Bagi cura zici? la mine singura sansa e de-a golii frigiderul si-al umple cu morcovi. Este un cuvant in spaniola 'ansia' care nu stiu cum se traduce, dar efectiv mananc pe baza nervoasa, si merg spre frigider cu tremurat de mana, de parca n-am mancat de 10 zile...si asta cam de 5 ori pe zi. Cumpara iaurturi stil activia cu fructe sau ce-ti place si baga 2 cand iti intra poftele de dulce, si multe ceaiuri cu zaharina. Un timp am dat-o cu ceai rosu, apoi cu ceai verde, mai lila tre' sa incerc Tot musetelul ma ajuta.
Aelita n-a mai scris de 2 saptamani iar ultima data cred ca era Andres bolnavior...
Dbunny si Daniel
iulia-stefy spune:
Va ofer o
Anka, si eu reactionez cam la fel cand e Stefy bolnavioara.... Dar din doi eu sunt cea mai tare... ca altfel....
Roxana, eu in loc de Metoclopramid ii dau Motilium. Actioneaza direct pe tubul digestiv si nu pe sistemul nervos asa cum o face Metoclopramidul. Ma bucur ca a trecut repede. Si la noi a fost tot un episod trecator, acum vreo saptamana si ceva....
Role eu am gasit in Selgros, dar numai albastre.... Am umblat sambata de am inebunit dupa role.... N-am gasit roz si s-a multumit cu albastre.... Am mers mai devreme, ca m-am gandit ca in decembrie deja nu mai gasesc, ca toata lumea incepe sa i-a cadourile de Craciun. De sambata, domnisoara Stefy e purtatoare de role.... sunt pentru ziua ei, dar nu a fost chip sa le tina pana atunci.... S-a incaltat cu ele in Selgros si nu le-a mai dat jos pana acasa.... I-a dat bica bani si i-am luat role.... sa vedem ce ii luam noi.... Ieri dimineata s-a trezit la ora 6, si-a luat rucsacul cu tot harnasamentul si a zis ca ea vrea afara cu rolele.... Am zis ca e intuneric.... cu greu am tinut-o in casa pana la 11, cand nu s-a mai putut si am iesit afara. Desi eu n-am fost de acord cu rolele... ca mi-e frica sa nu-si rupa ceva.... Tot eu le-am ales.... cu role pe parti, ce mai tarziu se pot pune in linie... dar deocamdata sunt mai stabile asa.....
ank999 spune:
LACRAMIOARA MULTAM PT CAFEA.
SI NOI LUAM TOT ROLE ALBASTRE, GASITE IN CARREFOUR.
Maya cat suc la cati copii si de care? Voi ce mai faceti?
Dbunny mare bucatareasa ca de obicei.
Eu voi face un aperitiv ca roxana+piftie ca va fi 6 decembrie, felul 2 pui/porc+ cartofi la cuptor si tort.
Maya eu tot pe la lady maria le fac.
Roxana naspa episodul de voma, dar important e ca i-a trecut repede.
Dodo frumoase cafelele tale
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mayaione spune:
Mi-ati facut pofta de tort de biscuiti, cred ca fac si eu:)).
Ank a dus o cutie de 2l de Pfanner, sunt vreo 10 copilasi. El luase 2 cutii dar i-a zis educatoarea ca e suficienta una.
Noi facem bine, insa sunt f obosita, am dormit doar 3 ore azi-noapte.
roxana c. spune:
Astazi e in 22, e ziua lui David de Dolores
LA MULTI ANI, sa cresti mare, sanatos, sa ai numai bucurii in viata.
Dolores, sa-ti traiasca!
Revin dupa amiaza de acasa.