Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?
Raspunsuri - Pagina 7
iubu77 spune:
o lege tampita..nu-s de ce le tot denumesc si le tot muta daca in final este acelasi lucru..adica tot grupa pregatitoare care devine grupa 0...
ce conteaza daca o face la gradi sau la scoala...
la mine fimiu e nascut in octombrie..deci io in mod normal l-as da la scoala la 6 ani si 11 luni..si daca se muta la scoala clasa 0 (fosta pregatitoare)..va merge la grupa 0 la 6 ani si 11 luni si la clasa 1 la 7 ani si 11 luni care e cam aiurea...
ma rog nu stiu..sper ca nu se va adopta sau nu va intra in vigoare pana ajunge fimiu acolo..nu-s de ce tre sa schimbe....le schimba de la ametesc de nici noi nu mai stim ce si cum..
claujro spune:
Acum, structura grupelor in invatamntul prescolar este urmatoarea:
- grupa mica
- grupa mijlocie
- grupa mare-pregatitoare
http://www.edu.ro/index.php/articles/c21
Ca unii parinti decid sa nu dea copiii la 6 ani la scoala si repeta grupa mare-pregatitoare, e problema lor. Insa, daca prescolarul are deja facuta grupa mare-pregatitoare, poate intra la scoala in clasa I.
anya spune:
Fiul meu va face pregatitoarea de la 5 ani si 11 luni, iar la 6 ani si 11 luni va intra in clasa 1. De ce prefer pregatitoarea la gradinita? Datorita programului. La gradinita are 3 mese, doarme de dupamiaza, este curat la toalete, este supravegheat permanent. La scoala nu exista asa ceva.
Jasmin012 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Cel mic desi nascut in decembrie va intra la pregatitoare la 5 ani si 9 luni, voi face cerere pentru asta. 6 ani si 9 luni pentru pregatitoare mi se pare enorm, in cazul lui. |
[/quote]
da, si al meu e in acceasi situatie cu Andrei al Lalei. La fel, mi se pare tarziu sa inceapa clasa a-1-a la aproape 8 ani. Asta e inca o dovada ca in tara asta legile sa fac cu picioarele.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
claujro spune:
Fetelor, nu exista grupa mare si grupa pregatitoare. Exista grupa mare-pregatitoare!!!! 1 an. Atat!
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui claujro Fetelor, nu exista grupa mare si grupa pregatitoare. Exista grupa mare-pregatitoare!!!! 1 an. Atat! |
E o chestie de interpretare a legii.
La noi in gradinita sunt clar separate.
Fiul meu cel mare a facut cu programe distincte grupa mijlocie,mare,pregatitoare. Iar la 6 ani si 3 luni a intrat in clasa I.
Acum,dupa 5 ani, cel mic are aceiasi organizare la gradinita doar ca el a intrat la grupa mica ( la cel mare am optat la 3 ani si 3 luni direct pentru mijlocie).
Androix spune:
Unde nu exista? In lege, pe site-ul ministerului poate. In gradinita unde suntem noi grupa mare si grupa pregatitoare sunt doua grupe separate unde se fac actvitati distincte.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
claujro spune:
Da, ca si cum la scoala nu ar trebui respectate clasele si programa specifica fiecarei clase. S-a format o parere ca gradinita e formata din 4 grupe. Nu e. E formata din 3 si al patrulea an e la decizia parintelui sa fie repetat.
Programa e una singura pentru grupa mare-pregatitoare.
Dar daca parintele nu vrea sa-si dea copilul la scoala la 6 ani, repeta si practic si teoretic grupa mare-pregatitoare pentru scoala...
Intrebati-le si voi pe educatoare.
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui claujro Da, ca si cum la scoala nu ar trebui respectate clasele si programa specifica fiecarei clase. S-a format o parere ca gradinita e formata din 4 grupe. Nu e. E formata din 3 si al patrulea an e la decizia parintelui sa fie repetat. Programa e una singura pentru grupa mare-pregatitoare. Dar daca parintele nu vrea sa-si dea copilul la scoala la 6 ani, repeta si practic si teoretic grupa mare-pregatitoare pentru scoala... Intrebati-le si voi pe educatoare. |
Hello !!!
Eu l-am dat la 6 ani!
Si le-a facut bine merci pe amandoua cu programa separata.Pana anul trecut chiar se gasea programa afisata pe edu.ro pentru ambele.
Si in link-ul dat de tine exista o virgula ce din punct de vedere legal se poate interpreta ca fiind numarate 4 nu 3.
In legea noua se presupune ca vor fi asa :
-mica, mijlocie,mare la gradinita
- pregatitoare sau clasa 0 la scoala.
Deci....tot 4.
"Prescolar, cuprinzând: grupa mica, grupa mijlocie, grupa mare, pregatitoare pentru scoala;"
De pe edu.
Este virgula si nu cratima ( grupa mare-pregatitoare)