Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?
Raspunsuri - Pagina 2
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Ai mei o sa merga la scoala de la 7 ani si 3 luni si ma bucur ca le mai pot oferi un an de copilarit, de joaca fara griji si stres. Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, 7 ani si 3 luni pentru pregatitoare sau pentru clasa I ?
Ca aici este diferenta dintre legea veche si cea noua.
7 ani si 3 luni pentru clasa I este ceva intrat in normalitate, majoritatea merg asa.
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui cris-cris Prin urmare: 1.Grupa pregatitoare nu va mai fi la gradi, ci la scoala...nu? Deci inscriem copiii in "grupa pregatitoare", nu in clasa I. Asta nu prea am priceput: ca face parte din invatamantul primar, OK, dar unde se va face practic aceasta grupa pregatitoare, la gradi sau la scoala. Presupun ca la scoala. 2.Baiatul meu face 6 ani in mai 2011. Si vreau sa il inscriu la scoala in 2012 ,deci la 7 ani si 4 luni).Daca legea intra in vigoare in 2012, inseamna ca anul viitor e inca OK sa fie la gradi la pregatitoare, si abia in 2012 sa intre la scoala? Si daca e asa, atunci el in 2012, la 7 ani si 4 luni, va intra in clasa I direct, sau cum? Iar alti copii care au in 2012 6 ani, vor intra odata cu al meu la scoala, doar ca la pregatitoare? Fratilor, nu mai inteleg nimic....Pana la urma cum e? |
In cazul vostru daca a facut pregatitoarea in 2011 la gradi va fi inscris in clasa I la scoala in 2012.
Pentru cei care in 2012 incep pregatitoarea vor fi inscrisi in grupa 0 ( pregatitoare) la scoala.
Gradinitele vor desfiinta grupa pregatitoare din cadrul lor, ramanand :mica,mijlocie si mare.
Cel putin la acest nivel se discuta in acest moment.
Vor mai aparea cu siguranta schimbari.
Spatiul in scoli este redus si de aici o mare problema: unde inghesui si pregatitoarea si clasa a noua.
cris-cris spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Laura, 7 ani si 3 luni pentru pregatitoare sau pentru clasa I ? Ca aici este diferenta dintre legea veche si cea noua. 7 ani si 3 luni pentru clasa I este ceva intrat in normalitate, majoritatea merg asa. |
Tocmai ce intrebam si eu, maaareee dilema. Eu inscriu copilul in septembrie 2012, la varsta de 7 ani si 4 luni in clasa I, direct, din moment ce la anu' face pregatitoare la gradi, nu?
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui geniest Inseamna ca grupa pregatitoare devine OBLIGATORIE ???? |
DA.
cris-cris spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
In cazul vostru daca a facut pregatitoarea in 2011 la gradi va fi inscris in clasa I la scoala in 2012. Pentru cei care in 2012 incep pregatitoarea vor fi inscrisi in grupa 0 ( pregatitoare) la scoala. Gradinitele vor desfiinta grupa pregatitoare din cadrul lor, ramanand :mica,mijlocie si mare. Cel putin la acest nivel se discuta in acest moment. Vor mai aparea cu siguranta schimbari. Spatiul in scoli este redus si de aici o mare problema: unde inghesui si pregatitoarea si clasa a noua. |
Multumesc, Lala...am vazut raspunsul tau dupa ce am scris eu din nou intrebarea mea. Asa ma gandeam si eu...oricum, e foaaarte aiurea, si cu spatiul, si cu faptul ca cei inscrisi direct in clasa I vor fi de fapt tot in primul an de scoala ca si cei de grupa pregatitoare....o harababura totala. Mie personal mi se pare o prostie legea asta...si asa i-a zapacit de tot pe copiii astia.
anya spune:
Copilul meu cel mic e nascut in octombrie 2005. Acum e la grupa mare, are 5 ani. In 2011 intra in grupa pregatitoare la gradinita si in 2012 ar trebui sa intre in clasa 1 (la 7 ani fara un pic). Dupa legea noua, ar intra la grupa pregatitoare de la scoala, ca nu are 7 impliniti. Evident ca voi face cerere sa-l bage in clasa 1. Doar n-o sa faca pregatitoarea de 2 ori. Baiatul meu mai mare n-a facut-o de loc. La 6 ani jumate a intrat in clasa 1, direct de la grupa mare si n-a avut nici-o problema. A terminat cu FB pe linie in conditiile in care a facut si sport de performanta.
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui cris-cris ca cei inscrisi direct in clasa I vor fi de fapt tot in primul an de scoala ca si cei de grupa pregatitoare....o harababura totala. |
Programele de studiu sunt diferite.
Si acum sunt.
Se face o programa de pregatitoare si cu totul alta pentru clasa I.
Teoretic se schimba locatia.
Practic insa cei de pregatitoare vor trece la program orar ca la scoala 8-12, o alta problema de rezolvat pentru parinti.
Insa prin noua lege se legitimeaza si after-school-ul din cadrul scolii.
Poate aici fiecare scoala va vedea o oportunitate de autofinantare rezonabila.
Clasele de pregatitoare vor trebui mobilate separat, adecvat pentru programa lor, banuiesc ca nici orele de scoala nu vor fi ca la clasa I.
Vom vedea normele de aplicare.
Oricum pana in 2012 e cale lunga si multi guvernanti ne vor mai "incanta" cu minunatele lor idei de reforma.
Laura25 spune:
Lala_D, 7 ani si 3 luni pt clasa I, normal. Eu ma bucur ca pot face pregatitoarea la gradinita pt ca acolo sunt intr-un mediu pe care il stiu, cu niste doamne dragutze si care isi fac treaba profesionist, ii invata foarte, foarte multe lucruri (inclusiv sa scrie , sa numere, sa faca scaderi si adunari) fara sa puna presiune pe ei. Eu nu cred ca o invatatoare obisnuita cu programa de I-IV va fi capabila brusc sa faca programa de 'grupa pregatitoare', in stilul educatoarelor. Plus ca la gradinita au mediu adaptat varstei lor (in primul rand au baie cu wc, mic, nu din ala normal ca la scoala), sunt supravegheati tot timpul. La scoala intra intr-o mica "junga". Eu nu ii vad pe ai mei pregatiti sa intre la scoala la 6 ani. Poate ii cocolosesc eu prea tare, posibil si asta, dar eu ii prefer pana la 7 ani la gradinita.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Lala_D, 7 ani si 3 luni pt clasa I, normal. Eu ma bucur ca pot face pregatitoarea la gradinita pt ca acolo sunt intr-un mediu pe care il stiu, cu niste doamne dragutze si care isi fac treaba profesionist, ii invata foarte, foarte multe lucruri (inclusiv sa scrie , sa numere, sa faca scaderi si adunari) fara sa puna presiune pe ei. Eu nu cred ca o invatatoare obisnuita cu programa de I-IV va fi capabila brusc sa faca programa de 'grupa pregatitoare', in stilul educatoarelor. Plus ca la gradinita au mediu adaptat varstei lor (in primul rand au baie cu wc, mic, nu din ala normal ca la scoala), sunt supravegheati tot timpul. La scoala intra intr-o mica "junga". Eu nu ii vad pe ai mei pregatiti sa intre la scoala la 6 ani. Poate ii cocolosesc eu prea tare, posibil si asta, dar eu ii prefer pana la 7 ani la gradinita. Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Ai dreptate.
Personal cred ca vor lasa drupa pregatitoare obligatorie si facand parte din ciclul primar dar cu locatia in gradinite deoarece , in Bucuresti, cel putin, nu vor avea loc fizic sa inghesuie 6-7 grupe de pregatitoare + 6-7 clase de a noua in aceiasi scoala.
La scoala noastra e imposibil.
Noi avem generatii de 6-7 clase a 25-30 de elevi pe fiecare an scolar in momentul acesta.