Intrebare pentru iubitorii de animale
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Ce mi-ati facut voi mie cu food inc... E un film pe care evit sa-l vad de un an si tocmai l-am terminat de vizionat. Nu pot sa spun decat ca vreau in padure sa cresc o capra si o gaina si sa plantez o rosie si-un arac de fasole.
Problema la noi e ca nu prea ai de unde alege in hipermarket produse bio sau oua de gaini nestresate. Nu mai zic de preturi, dar decat mult si prost mai bine putin si bun, exact ce spune si LadyJ. Ba mai mult pe mine personal ma afecteaza de doua ori pentru ca in ideea de a nu mai irosi mancare in loc sa cumpar si sa gatesc mai putina continui sa mananc resturi de la copii
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Deus spune:
asa-i ladyJ, alegem sa nu ne gandim...parca am avea creierele spalate.
Nu ne gandim la cata suferinta producem pt hrana, haine, accesorii, mobila, cosmeticale, nu ne gandim la cate chimicale bagam in noi si in copilasi...
Prada nu se face doar la scara mare, se face in fiecare casa, in fiecare familie, se fac cumparaturi haotice, se arunca bani aiurea pe diverse chestii de care ne puteam lipsi fara probleme. Mancarea bio este scumpa? faceti un exercitiu, numarati in casa cate articole diverse aveti,cumparate sub impulsul reclamei si de care nu aveati nevoie...cati bani ati aruncat (intr-un fel pe geam).Si eu fac la fel, am facut la fel. Si tare, tare imi doresc sa ma schimb, sa fiu mai constienta, nu obsedata, dar mai constienta.
Ceea ce putem face fiecare dintre noi este sa incurajam producatorii locali, sa consumam produse de sezon, sa ajutam micii producatori sa ne produca hrana buna si de calitate. Sa nu facem cumparaturi de dragul cumparaturilor si sa nu mancam doar cu gura, sa ne folosim si mintea:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus E foamete mare; in Coreea de Nord nu mai exista nici un sobolan, iar cainii sunt extrem de rari. Sunt sigur ca s-au saturat de hrana vegetala, ar aprecia ceva mai multa carnita, chiar de gaini inghesuite.Hrana este de mult timp o afacere, iar afacerile nu tin cont de scrupule, ci de profit.Pentru multi din noi, alimentele bio din magazine sunt o gluma proasta, vis a vis de pret; asa ca, singura alternativa, este sa ne crestem singuri animalele si vegetalele. Pai, e chiar asa usor?Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
vikinga spune:
Tin de ceva timp o cura de slabire, cu abonament lunar de vreo 15 euro pe luna si meniuri zilnice facute cit mai personal.de ex acum am scos carnurile de orice fel si vad ca meniurile arata chiar f bine, inca mai e de mincat si invat sa ma reacomodez. zic reacomodez, gindindu-ma la vremea cind eram la bunica-mea pe la tara cind se minca cu totul si cu totul altfel, stie fiecare. nu de renuntarea completa e vorba ci de putin dar bun, scump dar respectind viata animalului.cura respectiva nu e cu nicio eliminare, nici de fructe, nici de carbohidrati nici de carne ci doar reduse cantitatile si gatit mai slabut. piinea este insa neagra, de calitate si masurata asa ca fiecare aliment pina sa reajungem sa ne reeducam masurile in care mincam. si cu toate ca stiam ca asociatia mondiala a medicilor desi recomanda carnea zilnic ori aproape zilnic, dar nu mai mult de 100-150grame pe zi, treceam amanuntul asta cu vederea, ochiometric oricum imi dadea numai bine pt mine si odata cu inceperea curei am inceput sa folosesc cintarul de bucatarie.cred ca nu tre sa mai explic la cam cite carne, sunci presate si o gura de colo una de pe la copii asa ca androix, ajungeam zilnic. regimul asta al meu imi dadea meniuri cu carne insa putina. asa cum ziceau batrinii nostri "udatura mai cu grija. mai frumos din carne". si am slabit f bine si frumos, mi-am reeducat stomacul si e f bine asa.cind aud la cei mai impliniti placa aia cu "nu-mi permit sa maninc la dieta" ma ia de cap. cind masura e totul. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
Lady, asa-i cu risipa si aruncatul mincarii pe aici.Am vazut saraci insa la tv, pe viu eu una nu. Si nimeni nu e intr-atit de saraca, zic de zona unde sunt eu, ca sa accepte alimentele ce trebuiesc aruncate.in cercul cunoscutilor am oameni cu hoteluri, pensiuni, restaurante, supermarcheturi mai mici ori mai mari. si ce aud...dau numai un exemplu mic. legea zice aici ca tot ce a fost scos la bufet la micul dejun sa fie pe urma aruncat, daca refolosesti ceva si esti prins de control ti se inchide sandramaua fara discutie.aceeasi lege obliga ca pina la ora 10 pina la care este servit micul dejun chiar de sa zicem dupa ora 9 mai sunt de venit doar 10 oaspeti, ei trebuie sa aiba aceleasi produse pri macar pe acolo. adica omletele, suncile, cirnaciorii sa fie sa aiba omul de unde alege si de ala are chef numai de un ceai, asta e, dupa ora 10 totul se arunca ori ma rog esti liber sa-l dai la angajati de ex sa manince la prinz ori sa-si ia acasa.care angajati is prea mindri pt asa ceva si nu-s destul de saraci ca sa accepte una ca asta si zic nein danke merg la aldi si-mi cumpar eu ce vreau.si uite asa zilnic se arunca de la mic dejun, de la restaurnate, nu mai zic de all inclusive, mai ales la cina. cu toate ca nu-s frecvente all inclusive-urile in germania tot mai sunt pe ici pe colo. ca in alte tari nemtii se duc la asa ceva insa aici se considera a fi asa mai pt cei fara pretentii.la supermarcheturi aceeasi poveste ori de ex unde cumpar eu, cind bananele is mai trecute dar nu nemincabile, sunt puse la casa ca sa poate fi luate fara a fi platite, cadou din partea firmei adica. si nu am vazut sa se inghesuie lumea.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DeusCeea ce putem face fiecare dintre noi este sa incurajam producatorii locali, sa consumam produse de sezon, sa ajutam micii producatori sa ne produca hrana buna si de calitate. |
Deus spune:
vikinga -welcome to the club
suntem in proportie de 99% informatie - putem sa ne educam si ne schimbam
editez - a trebui sa fug sa salvez pisica:-)
din comoditate oamenii intorc privirea si nu-si permit sa se gandeasca la ceea ce se intampla.
vorba asta: "Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni". Linda si Paul McCartney
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
vikinga spune:
iti observasem semnatura acum vreo 10 zile, i-am tradus-o si sotului.de aia am deschis subiectul asta aici intre iubitorii de animale, macar noi putem fi altfel, macar noi putem intelege altfel viata unui animal, putem sa vedem demnitatea cu care mor, macar noi sa facem o diferenta. putem cu siguranta minca mai putina carne, nu la jumate ci cam la sfert dar sa fie bio.mie acum nu-mi mai intra pe git, nu fac nici un efort in sensul asta. si chiar de o sa-mi treaca starea asta, o sa fiu consecventa in a cumpara doar bio ori de la ferme mici si neaparat cit mai putin.am sa incerc sa vad si filmele recomadate de voi, nu stiu daca le-am vazut deja ca aici is mai mereau titlurile destul de schimbate la traducere.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo