Intrebare pentru iubitorii de animale

Intrebare pentru iubitorii de animale | Autor: vikinga

Link direct la acest mesaj

Voi ati vazut imagini socante cu animale crescute pentru abator, stiti genul, gaini fara pene, inghesuite si ciupite pina la singe, porci, vitei, miei transportati fara apa, aer, inghesuiti si asta pe distante enorme numai ca sa avem noi carne ieftina si proaspata la botul calului?Am postat subiectul asta, care stiu a mai fost pe DC in diferite variatiuni, aici intre iubitorii de animle cu toate ca stiu ca mai mult de vreo 5 raspunsuri nu primesc:). Sectiunea nu e prea vizionata si dintre cei care au animalute prefera sa evite un asa subiect. Si eu as fi facut-o inainte, mare mincatoare de carnuri, carnivora care prefera mai ales cite un tartar, carpaccio ori alte variatuni locale de carnuri crude.Insa vazui de curind la tv cum la purcelutele mititele de vreo 4 luni li se scot ovarele pe viu. Pt ca noi sa avem un gust teribil in gura, nu putem sa ne spurcam cu gustul unei purcele ai carei hormoni ajung in singe. Bine ca tutunul, alcoolul si alte kkturi n-au nimic.Si asta in germania unde mai ai pretentia cit de cit ca sunt aparate drepturile animalelor.Si tot se vorbeste aici de ceva vreme despre ce inseamna carne multa si ieftina: suferinta animalului in primul rind, pe linga altele. S-a ajuns la situatia in care carnea nu mai e pretuita, nu mai e consdierata ca vine de la un animal, ci ca e asa un lucru de genul plastic reciclabil. Imi aduc aminte de o emisiune cu niste tineri supraponderali care bagau MCshituri in gura asa ca pe seminte si care dusi la o ferma sa vada cum ia uitati, animalul viu, acum trebuie omorit ca tu sa ai hamburgeri si salamuri, si chiar au taiat o curca in fata ochilor lor si tinerii au avut un mare soc, cica nu si-au imaginat una ca asta !!! s-a lasat cu lesinuri si vome. pai sigur, generatia copiilor crescuti cu desene animate cu vacuta care merge la scoala, rata care sta la masa si maninca steak, porcusorul care joaca fotbal, pur si simplu contactul cu realitatea e pierdut pe planul asta.Si producatorii BIO is vai de ei aproape in faliment, cumparam cite ceva gen mortadela bio pt copii de la supermarchet si vad ca acum nu mai e de gasit.Animalele din fermele bio macar au un trai mai decent, ca nu-i vb numai de ce maninca.Una peste alta, am ajuns la saturatie. Mie nu-mi mai intra pe git colt de carne de cind am vazut purcelusa aia mica, curata si rozalie taiata pe viu, tipa ca vai de ea..si pt ce?!Si am ridicat embargoul si in casa. Sotul va avea doar friptura de duminica, (Bio din piata ori de la crescatorii mici), asa era la nemti inainte ca animalul sa fi ajuns "lucru", de fapt ca si pe la noi de altfel. Si chiar si acum auzi de retete intre matusi cu "friptura de duminica" de intrabesm incurcata da' ce oare era friptura asta de duminica de tot aud de e,a ca eu imi ziceam ca numai la noi pe vremea comunistilor se minca o tochitura duminica dupa biserica.No si care era intrebarea: voi ati trecut prin asa ceva, cit de des? ca eu nu -s la prima indignare si totusi acum s-a umplut paharul. cu toate ca vazui lucruri si mai rele inainte, dupa vreo 3 zile imi reveneam, uitam, ca asa vroiam. Acum e altfel. S-a lasat careva de carne din dragoste fata de animale ori macar ca protest la ce ziceam mai sus? ca motivatiile vegetarienilor, cu cit de buna ori nebuna e carnea, nu m-au clintit niciodata ba chiar n-am avut nici cea mai mica urma de interes sa le ascult. plictiseala totala pt mine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Vikinka, eu nu mai mananc carne de peste 4 ani din acelasi motiv....
Si cumpar "organic" pentru David si sotz, tot ce pot si ma tine buzunarul, ba chiar comand uneori online carne de la ferme care isi cresc "human" animalele din alte state
Nu le-am impus si lor stilul meu de viata niciodata, David stie ca eu nu mananc carne pentru ca "imi e mila de vitelusi", lui inca nu ii este indeajuns de mult ca sa poata renunta la carne...dar mi-a marturisit ca se gandeste la asta si poate "va deveni si el vegetarian cand va mai creste"
Sotul a redus si el considerabil cantitatea de carne pe care o consuma....
Mai greu este sa gasesti retete alternative si variate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Da, eu. Nu m-am dat niciodata in vant dupa carne, mereu erau legumele pe primul loc, dar mancam si chiar aveam feluri pe care le mancam cu placere (ex. mancare de pipote cu sos cu multa ceapa:))).
Dar in luna martie a acestui an am vazut pe net un documentar, "Earthlings" parca se numeste; nu m-am putut uita decat vreo 10 minute. Am inchis filmuletul si mi-am zis:"gata, eu nu mai pun gura pe carne." Si n-am mai pus. Bine, sunt doar 7-8 luni de atunci, dar eu stiu foarte bine ca rezist fara carne, caci am mai fost vegetariana intre 17 si 21 de ani. M-am lasat atunci de lene, studenta fiind era mai simplu sa cumpar salamu' decat sa tot fac cartofi pai:)))
Din pacate nu-l pot convinge pe sotz, desi si el e un mare iubitor de animale, dar are conceptia ca unele animale pentru asta sunt facute. Dar eu nu gatesc cu carne, oricum n-am suportat sa vad carne cruda niciodata, de copil mi se facea pielea de gaina cand vedeam, am un fel de fobie.
Fiicei mele i-am introdus carnea la 1 an si atunci din borcanele bio, in cantitati mici. Inca sunt in dubii cu vegetarianismul la copii, nu vreau sa decid eu pentru ea si sa gresesc, dar oricum ii dau mai rarutz carne si numai de-aia bio.
De multe ori nici oua nu-mi vine sa mananc cand imi amintesc imaginile cu mii de gaini inghesuite unele peste altele. Dar mananc de-astea de la tzara, de la gaini nestresate.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Multumesc pentru raspunsuri Sinzi, Ilinca, uite ca avem si pe DC, un forum romanesc, tendinta asta. Pentru ca din ce am mai citit in ultuma vreme prin presa germana, multi au ajuns sa refuze carnea tocmai din motivele astea, nu neaparat din prisma considerentelor vegetariene. Ci ca forma de protest.Acum stiu ca in conditiile crizei din ro astea-s mofturi ce zicem noi pe aici si chiar eram curioasa sa citesc mai multe raspunsuri de la fetele din diaspora. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Buna.

Si eu sunt vegetariana din motivele enumerate de voi mai sus dar si din altele cum ar fi faptul ca nu este sanatos pentru organismul meu (si asa destul de bolnav pentru cei 27 de ani ai mei) sa mananc animale care au fost indopate de antibiotice, hormoni de crestere, steroizi si tot soiul de chimicale si aberatii.
In afara de Earthlings, la care cred ca nu multa lume se poate uita, va recomand un documentar mai la obiect, mai putin sangeros si care prezinta atat faptele cat si motivatiile economice din spatele lor. Filmul se numeste Food,Inc.
Il puteti vedea aici www.jurnaltv.ro/video/Food_Inc" target="_blank">http://www.jurnaltv.ro/video/Food_Inc





Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Noi nu suntem vegetarieni, ne place carnita. Dar exact din motivele mentionate de voi cumparam pe cat posibil carne si produse de carne free-range sau etichetate "freedom food" (suna tare aiurea, dar "marca" asta inseamna ca animalele au fost crescute in spatii deschise, ingrijite hranite adecvat si nu chinuite). Ouale la fel. Fie organice, fie free range. Costa cevaa mai mult dar ... merita.



Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Acum ceva vreme, o prietena mi-a deschis ochii cand mi-a povestit ce a citit prin cateva tratate de industrie alimentara de aici, despre cat de ridicat e nivelul acceptabil de hormoni in carnea si laptele din magazine. S-a intamplat ca in perioada respectiva sa vad si lista cu Dirty Dozen -alimentele cu cele mai multe pesticide-, unde in top sunt tot carnea si laptele. Ca un facut, cam tot pe atunci am prins si un reportaj la TV in care se povestea despre gaini cu ciocul taiat, tinute in intuneric, in custi minuscule.
Informatiile mi-au fost suficiente (nici nu stiu cum as reactiona daca as vedea si imagini socante), acum cumpar carnea, laptele si ouale numai organice, hormone-free, free range, daca gasesc si pot sa aleg, aleg si grain si/sau grass fed.


Noi la carne nu vom renunta probabil niciodata complet (tartarul imi place mult de tot, dar de cand am plecat din Romania mi-a fost teama si am evitat carnea si ouale crude) dar, fara sa ne propunem, am observat ca am redus mult consumul.





_

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:


Noi nu mäncam carne de 12 ani din asa motive si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sa te uiti la filmul "food inc"

- nu este doar despre ferme, este despre alimentatie in general - o sa ai alta relatie cu mancarea din farfurie

intr-adevar este o crima sa mananci, sa chinui un alt suflet, o alta fiinta doar pentru ca sa-ti satisfaci tie niste papile gustative.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E foamete mare; in Coreea de Nord nu mai exista nici un sobolan, iar cainii sunt extrem de rari. Sunt sigur ca s-au saturat de hrana vegetala, ar aprecia ceva mai multa carnita, chiar de gaini inghesuite.
Hrana este de mult timp o afacere, iar afacerile nu tin cont de scrupule, ci de profit.
Pentru multi din noi, alimentele bio din magazine sunt o gluma proasta, vis a vis de pret; asa ca, singura alternativa, este sa ne crestem singuri animalele si vegetalele. Pai, e chiar asa usor?


Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

E foamete mare;


De aici vreau sa pornesc..

Vik, acum vreo doua saptamani ma uitam contrariata la un post nemtesc(nu mai stiu care)...Despre ce era vorba:
Dom´le, TONE de mancare se arunca! carne, paine, banane, ardei,lapte, iaurt,unt,fructe-containere pline ochi se duc pe apa sambetei. Stricate? Nope. Poate ca banana era un pic negricioasa, poate ca ardeii aveau cateva riduri, ceapa verde un pic coplesita, carnea-supraproductie, s-a stricat pe raft...painicile, facute in ziua respectiva, la fel, nu se vandusera toate-la gunoi cu ele. Unele mai ´´norocoase´´ ajung in fabrici la facut pesmet, altele(TONE) ajung in groapa de gunoi...

Si asta nu doar in Germania, in Franta de asemenea..

Europa produce prea mult si arunca. Cum ziceai si tu Vik, nu se mai pune niciun pret pe alimente, sunt prea multe, asta e adevarul. Crestem puii in conditii groaznice ,taiem rapid, punem pe raft apoi, jumatate aruncam la gunoi. Nu e revoltator???
Amaratii aia din Africa muncesc de dimineata pana seara sa culeaga bananele PENTRU NOI, ca apoi noi sa le aruncam la gunoi cand apare o mica pata maro pe ele.

Sunt oameni care mor de foame, la propriu, iar noi aruncam mancarea la gunoi..

La subiect..noi mancam carne. Si da, nu m-ar deranja sa se injumatateasca oferta, sa se inaspreasca conditiile de functionare a cresterii si sacrificarii animalelor. Ba chiar imi doresc asta.
Inteleg si sustin ca unele animale sunt crescute pentru a fi hrana noastra, asa am fost crescuta, asa gandesc in continuare. Insa nu sunt si n-am fost niciodata de acord cu chinurile la care-s supuse.(suna a paradox, nu):((

Am vizitat, cu multi ani in urma, un abator din judetul Cluj. Porcii erau sacrificati (taiati) dupa ce erau electrocutati...dura exact 2 secunde, cadeau ca sacii si apoi erau injunghiati.Nu se mai zbateau..
Vacile erau sacrificate dupa ce primeau lovitura de gratie intre coarne, cu un ciocan..mi s-a facut rau..oricui i s-ar face rau, doar ca oamneii aleg sa NU se gandeasca la asta cand gusta friptura.

Mergi la inceput