fetita mae a cazut si va avea cicatrice pe fata.
Raspunsuri - Pagina 2
RAMONELLA spune:
Offf,draga de tine,te inteleg cum te simti.Pe fetita mea a zgariat-o un vecin asa de rau,ca deja o vedeam cu cicatrice pe toata viata.
Am dat-o cu gel Aloe Vera,de la forever living.Costa vreo 50 lei,dar eu o am mereu in casa.Asta este http://www.aloevera-forever.ro/produse/168-ingrijirea-pielii/171-corp/420-aloe-vera-gelly.html .Poti sa incerci,rau nu face.
Ce mai folosesc eu este Cicatrizin.Este din plante si costa vreo 5 lei.Uite aici http://www.romedic.ro/cicatrizin-unguent-0H16673.Sigur gasesti in farmacii sau in magazine naturiste!
Doamne ajuta sa se vindece repede si fara urme!
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 7+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA gel Aloe Vera,de la forever living.Asta este http://www.aloevera-forever.ro/produse/168-ingrijirea-pielii/171-corp/420-aloe-vera-gelly.html . |
Asta l-a folosit si colega,
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Laura13 spune:
buna,
in primul rand imi pare tare rau de accidentul fetitei tale. nu iti voi spune sa stai linistita, cred ca nici o mama nu ar putea.
iti voi spune, in schimb, expertienta mea. cand aveam vreo 6 anisori, m-a lovit un leagan metalic, drept in ochi. nu stiu cum, nu a fost afectat ochiul, in scimb am avut o taietura urata pe pleoapa. m-au dus ai mei de urgenta la spital, unde au avut norocul sa dea peste un doctor f bun, care le-a spus ca el nu ma coase, deoarece e batran si are mana grea. si a chemat o colega, femeie, de acasa, pentru ca are mana mai usoara si cusatura va fi mai fina.
drept urmare, la 30 de ani abia, abia se mai vede cicatricea, este o linie subtire, care, daca nu stii ca e acolo, nici nu se observa. cand eram micutza se vedea mult mai bine.
baietelul meu a fost muscat de caine in vara aceasta. e drept, de spate, dar cicatricea e fff urata. sper si eu, asa cum speri si tu, ca se va estompa in timp. si inclin sa cred ca asa va fi. ei cresc, pielea se va intinde ... asa cred eu, sau asa vreau sa cred.
altceva nu stiu ce sa iti spun. decat multa putere si, incearca, atat cat poti, sa nu te mai simti atat de vinovata ... e un accident, nu e vina nimanui.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
RAMONELLA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamagiuliei
Asta l-a folosit si colega, Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Eu zic ca e f bun.E scumput,dar pui o cantitate mica,fiind gel,si tine mult timp.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 7+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
CristinaT spune:
Buna Mara, inteleg ce simti. Si noi am trecut prin asa ceva, s-a taiat intr-o jucarie de plastic.
Din pacate doctorul ne-a spus ca va ramane semn pentru ca este adanca si de-a latul ... nici nu mai stiu cui.
Acum cativa ani nu existau atatea si atatea creme, dar de la plafar am cumparat tot ce se putea cumpara si am dat-o metodic, fara a observa imbunatatiri imediate. Acum, au trecut vreo 8-9 ani si semnul il vad doar eu pe obrajorul ei. Intre timp am facut alt semn, pe mana, care culmea ne-a fost garantat ca va trece si nu atrecut si nici nu cred ca avea cum sa mai treaca vreodata.
Sper sa treaca si la voi in timp. Sanatate!
ralucajosan spune:
Draga mea, in primul rand te rog sa nu te invinovatesti pentru ca micile accidente sunt inevitabile.
Iti scriu pt ca si noi am fost intr/o situatie similara. Alexandra a cazut la 11 luni de un colt de scaun. A avut o rana adanca chiar in frunte in forma siglei de la Mercedes (o si strigam atunci Mercedesa). La fel ni s/a spus ca va ramane cicatrice, desi nu a fost cusuta, am apelat doar la un plasture foarte strans pe care l/am tinut o saptamana.
Imediat dupa accident cicatricea era foarte vizibila, usor rosiatica (se si inrosea la frig). Am auzit la televizor faptul ca la copii cicatricea se vindeca (adica ajunge la forma finala) dupa circa un an si jumatate. Abia atunci poti sa/ti dai seama de cum va arata pe viitor.
La noi, acum, dupa 1 an si 4 luni, se cunoaste o imbunatatire vizibila. A mai ramas ca un firisor putin mai deschis la culoare. Oricum nu se vede decat daca o studiezi cu atentie.
Si in cazul nostru ne/am facut mustrari de constiinta, am plans de am capiat mai ales ca e fetita, dar pana la urma suntem multumiti de rezultatul final (bineinteles ca am fi preferat sa nu fie deloc, dar in circumstantele date arata foarte bine).
Multa sanatate!
madabout2003 spune:
Buna Mara,
Emily a fost muscata de un catel pe obrajor si i’au ramas 2 cicatrici de aproximativ 3 si 5 mm (norocul nostru ca era un fel de pechinez – vedea’l’as manusi!) . Si eu am fost distrusa si m’am facut acelasi reprosuri ca si tine acum.
Aici ne’au sfatuit ca in prima instant sa ii dam cu crema de galbenele, rana sa fie tot timpul “inmuiata-unsa”- sa se vindece cat mai greu, pt astfel celulele se refac mai bine… Iar dupa ce ramane numai cicatricea sa ii punem pansamente cu silicon. Mai exacta asta :
http://www.molnlycke.com/Global/Wound_Care_Products/UK/Product%20Sheets/Advanced/Mepiform.pdf
E destul de scumput- aici un pachet de 5 pansamente 7x5 cm costa cam 35 de euro. Dar poti taia bucatele care se pot folosi de mai multe ori pana cand un mai sunt adezive – eu fetitei mele ii pun numai noaptea pt ca e inca mica si ziua mi le lipea pe tóate mobilele… Doctorul mi’a spus ca tb sa folosesc pansamentele astea cel putin 1 an, si abia apoi putem vorbi de laser, operatii etc….daca mai e cazul…
Pansamentele astea sunt folosite pt cicatrizarea ranilor de la operatii. O prietena de lui Emily care la fel a fost muscata dar inca mai grav saracuta, a avut ceva copci, la un an dupa eu un mai vad nimic decat daca ma apropii si imi arata unde a avut buba…
MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07
mara95 spune:
multumesc mult pentru sfaturi si incurajari!
am salvat linkurile, o sa incerc sa fac tot posibilul pentru flavi.
azi am fost cu ea la doc sa ii faca antitetanos si i-am vazut taietura.e o linie subtire de vreo 1,5 cm.dupa 7 zile renunta la banda adeziva complet si o vom trata cu crema Contratubex, folii Cemeosil noaptea, iar daca va fi nevoie, cu laser.tot ii va ramane un mic semn, nu va dispare total, chiar si cu laser, ni s-a explicat, sper sa fie cat mai bine. ma simt complet vinovata de ce i s-a intamplat, totul a fost sub ochii mei si am o multime de Daca...
acum stau cu teama sa nu mai pateasca ceva, la cat sunt de impiedicati amandoi!
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
mara95 spune:
multumesc, lisssa
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata