Calendarul gradinarului vesel (16)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc, Gabriela. Tatal meu e in general delicios, tot timpul glumet si parca pus pe shotii, se bucura mult de orice cadou, iar nepotii il iubesc f mult. Se comporta si el ca un copil uneori, insa nu e nicidecum imatur. Are o influenta enorma asupra mea, e stalpul meu nr 1 in orice problema.

Si-a facut cineva schita gradinii pt 2011?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Multumesc, Gabriela. Tatal meu e in general delicios, tot timpul glumet si parca pus pe shotii, se bucura mult de orice cadou, iar nepotii il iubesc f mult. Se comporta si el ca un copil uneori, insa nu e nicidecum imatur. Are o influenta enorma asupra mea, e stalpul meu nr 1 in orice problema.

Si-a facut cineva schita gradinii pt 2011?

Eu mi-am facut o schita, dar mintal... se pune? Adica m-am gindit sa o organizez altfel anul asta - dar ma refer doar la gradina de legume, nu la toata. Oricum trebuie sa fac rotatia culturilor ca nu e recomandat din cite stiu sa pui aceleasi legume in acelasi loc un an dupa altul, asa ca oricum trebuia regindita. Plus ca vreau sa incerc legume noi - zuchinni, pepene galben de ex. Si ardeii trebuie sa-i pun in alt loc pentru ca anul trecut nu am avut deloc succes cu ei!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Cred ca e buna si cea mentala.
Cand zici zuchinni te referi la dovlecei sau castraveti lungi? Daca la prima categorie, atunci sa ai grija unde ii pui caci se extind f mult, tind sa invadeze si celelalte "culturi".

Olimpia, ce mai faci? Vroiam sa-ti spun ca abia acum (la un an si ceva de cand mi le-ai dat), crengutele tale de poisentia au inflorit! Cred ca contat si faptul ca am mutat ghiveciul la nord, in rest conditiile de temp au fost identice. De asemeni "mini-bambusul" de la tine are acum 3 crengute de cca 30 cm inaltime, a crescut destul de incet, nu stiu de ce... Oricum ma bucur ca nu le-am pierdut.

Mergi la inceput

Liviana - zuchinni sunt tipul ala de dovlecei italienesti care au coaja verde. Nu cresc in lungime precum castravetii aia lungi, dar pot creste ceva - e bine insa sa fie culesi cit sunt inca "pui", tineri, sunt mai gustosi (www.iqfpanama.com/english/productos/zuchinni_squash" target="_blank">astia). In tot cazul nu vreau sa pun decit 2 cuiburi, asa ca am sa am grija sa-i pun mai departe de alte culturi, mai izolati, daca zici ca se intind asa de mult! Multumesc!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Am inteles, Gabriela, sunt altfel de soi.
Eu anul trecut am pus seminte de dovlecei soi Zuchini si au crescut asa:
http://picasaweb.google.com/liviana75/GradinaIulieAugust#5494032858649007826

Am avut fff multa productie dupa cca 5 randuri cu 5 cuiburi, m-am felicitat ca am pus si la congelator caci desi asta vara ma acrisem de ei, acum ii pun cu placere la mancare. Anul asta categoric pun mai putin, dar pastrez soiul. In general le prefer pe cele romanesti caci sunt aclimatizati.

Fetele, cat v-a veni factura la gaz pe decembrie? La noi a fost cea mai mare ever!

Mergi la inceput

Liviana, nu cred ca ma intreci pe mine...a mea a venit 1500 ron... si la mine a fost cea mai mare ever...am mai avut si anul trceut una mare, dar a fost de 1300 ron si continea si o reglare din urma...

Tot cautam azi pe net poze si am dat de un site de gradinarit pentru legume unde am gasit sfaturi interesante si utile (mi s-au parut mie) - o sa incerc sa le urmez sfaturile cind am sa seman zuchinni si pepene galben - uite www.gardeningataglance.com/Melons.html" target="_blank"> aici daca va intereseaza!

Si inca ceva - azi am pus o noua comanda la sieberz (a aparut catalogul noue de primavara-vara) - vreau sa inlocuiesc un bradut coreean (din cei 4) pt ca s-a uscat subit, habar nu am de ce - si am mai adaugat bulbi de frezii (care sunt florile mele preferate, doar nu erau sa lipseasca din gradina mea! ) si gladiole pitice pe care planuiesc sa le plantez intr-un ghiveci mare de pus pe terasa. Asa am sa fac si cu canna - in felul asta nu mai trebuie sa le scot din pamint la toamna - am sa depozitez ghivecele cu totul in garaj!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Liviana, ma bucur ca s-au prins plantutele si le merge bine!
De factura de gaze, va rog nu pomeniti, a mea e si mai mare, Leloo, te-am luat cu ... destul!
Noi n-am fost plecati de-acasa ba am avut si musafiri, deci gatit mult, spalat mult, asta e, noi sa fim sanatosi!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu m-am pregatit psihologic pentru multe dupa mutatea la casa, dar pentru facuri de gaze de care vorbiti voi nu m-am pregatit. Vorbiti serios? 1500 de lei? My Good! Si eu am casa de 200 mp! Pai mie mi-a venit doar 300 de lei la bloc la 4 camere! Medicamenteeee! Aduceti medicamenteee! Multeee!

Mergi la inceput

Da, la bloc si mie mi-a venit tot in jur de 300 ron la 4 camere (unde am acum chiriasii) - dar la casa atit mi-a venit factura, cum ziceam si anul trecut a fost la fel. Bine, noua nici nu ne place sa fie frig in casa, asa ca noaptea am setata centrala pe 24 grade, iar ziua pe 22...depinde si de asta.

Vad ca a venit din nou zapada - un singur motiv de bucurie am pe tema asta - se mai tempereaza la crestere bulboasele, in rest o urasc din suflet!! Si chiar si asa, ma uitam ca la mine ghioceii inca nu au rasarit - cele mai harnice au fost de departe narcisele, muscarii si zambilele!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Dap...asa e la casa. Gazele anul trecut 4 luni (iarna) peste 1000. Anul asta in decembrie 1780!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput