Copilasi de Iulie - August 2004 * 59
Raspunsuri - Pagina 14
roxanaz spune:
si io la cafeaua deja rece
ca azi cu maarele ajutor al Oliviei am internat-o pe soacra-mea. nu e nasol dar ca sa se puna nitel pe picioare.
e teribil de cald la noi... 24 de grade mi se pare chiar nitel anormal pentru 10 noiembrie!
fug la recuperat treburi
sa aveti o zi excelenta!
kim222 spune:
io am discutat si cu educatoarele si cu mai multe invatatoare (chiar matusa mea este si ea invatatoare) si mi s-a spus asa..trebuie sa stie sa desparta in silabe, sa recunoasca literele mari de tipar, sa recunoasca grupuri de litere, sa numere pana la 20 (inainte si inapoi), sa stie adunari si scaderi pana la 10, sa aiba conceptul de multime (cate sunt si s afaca comparatii cu altele)...si cam atat pentru clasa I! La Luca fac oricum si liniute si alte semne grafice pe carti de activitati pt prescolari.
roberta04 spune:
Carmen, asa e, sa le dea Dumnezeu sanatate la meseriasii cu pricina! .. Azi m-a anuntat Petro ca vineri intra gazul pe teava, deci, teoretic, ne putem muta...doar ca eu plec in team-building si sper sa ma conduca Petro duminica la casa noastra
Si eu sunt amatoare de caldura dar vremea asta ma da peste cap tare... si vanzarea la magazin la Petro e sub orice critica
szivarvany spune:
Va salut si eu
La noi ploua de aseara ... asa ca trimiteti aici calduri, soare
Pup fetele
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
kim222 spune:
Daria asa scurt?
Robi sunt convinsa ca merge tare greu treaba cu pantofii...Eram geloasa ca te muti dar am realizat ca tu ai casa la jumatate fata de cat am eu...sau aberez? Eu am vreo 260 mp construiti.
edit..eu oricum deja urasc casa asta...
roberta04 spune:
Da, Olivia, casa noastra e micuta, avem 175 mp construiti, cam 140 suprafata utila.
Poate daca locuiam si noi singuri in aceasta perioada nu ne grabeam, dar viata noastra s-a schimbat radical...
Dorsilia spune:
hello
ploua neintrerupt de 2 zile, nu e frig, nici cald, e vant si nu putem sa ne plimbam decat cu umbrelele....
azi am avut iar zi nasoala cu Dea si kk ce nu se lasa scos, plansete, supozitor, bai de sezut, cam intr-o ora am scos-o la liman, m-au trecut si pe mine si pe ea toate sudorile....offf
Roxana, sanatate soacrei, si a mea a tras o pneumonie, sau o porcina, nu stiu dar a zacut o saptamana zice...Cum au iesit analizele lui Pat, l-ai dus la intepat pana la urma?
Olivia, cum mai e Luca cu burtica? Nu face el indigestii sau nu are paraziti? si Andreea se plange de dureri de burtica in dreptul buricului imi arata...ma gandeam sa-i fac un corprologic dar stiu ca giardia nu e usor de "prins" decat daca e in cantitati "industriale"
Inca scobesc internetul dupa cadoul pt Craciun pt Dani...si ma zbat sa gasesc niste idei pt niste chestii ce-mi stau pe cap demult, dar acum sunt putin prea obosita si putin deprimata, poate de la vremea de afara sau ...sa vi le mai zic, poate maine..
Am discutat si eu cu invatatoarea si m-a calmat cu indopatul copiilor de pe acum, mi-a spus sa NU cumpar carti (deja am o mica biblioteca pt el cu carticele pt prescolari de aritmetica, elemente grafice, cunoasterea mediului, desen si bune maniere, de cand eram obsedata ca numai al meu nu e destul de pregatit), sa nu il fortez la nimic, si ca e suficient:
- sa recunoasca si sa scrie literele de tipar
- sa recunoasca si sa scrie cifrele pana la 10
- sa fie capabil de a face operatii simple NUMAI cu ajutorul obiectelor din casa sau a numaratorii si NUMAI pana la 10, NU din cap
- sa fie familiarizat cu povestile clasice pt copii (3-4 povesti), sa stie sa le povesteasca folosind vorbirea indirecta, sa aiba un vocabular dezvoltat si o exprimare gramaticala corecta, fara dezacorduri (i-am citit azi "Prostia omeneasca" si "Musca la arat" si a fost incantat, dar comenta intruna ca de ce sunt oamenii aia asa prosti incat sa nu ia drobul ala de sare de deasupra copilului sau sa mute copilul....mi-a luat ceva sa-i explic ca de aia se numeste povestea cum se numeste...el tot revenea ca la o problema de matematica, cu solutiile...a fost distractiv cand s-au pus amandoi pe dat solutii la rezolvarea problemelor prostilor din poveste). Ieri i-am pus sa vizioneze pe DVD "Punguta cu doi bani" si rezultatul a fost ca dupa 3 serii Danu s-a apucat sa mi-o povesteasca direct in grai moldovenesc...drept pt care l-am pus s-o repete de 3 ori ca era teribil de-a dreptul si cred ca s-a prins de faza ca mi-o povestea cu tot mai mare patos
- sa fie familiarizat doar cu liniutele, adica sa stie cum se tine caietul si in ce directie se traseaza liniuta, sa foloseasca stiloul
Deci m-am calmat, se va descurca foarte bine la scoala, din punct de vedere al cunostintelor e ok
ma duc sa culc copiii ca niciunul nu se culca singur
noapte linistita tuturor
roller025 spune:
Am intrat doar sa va salut si sa va urez toate cele bune de sarbatorile care au trecut!
Cum saptamana asta is mai vecina cu Daria, pe la Budapesta din nou, nu va pot trimite decat ploaie, dar astept caldura din Bucuresti.
Pe scurt despre baieti: Victor l-a procopsit pe Paul cu enterocolita virala, care a fost mai greu de tratat. Se pare ca acum e restabilit, sper sa si dureze.
In rest multa sanatate tuturor si pupici!
PS vazut minunatii de poze... ce crescura copii nostri...
roxanaz spune:
buna dimineata
Danule sanatate multa baietilor! si tie zile usoare.
Lia, nu l-am mai analizat pe Patrick. o sa o fac la un moment dat, acum am din pacate cam altele pe cap.
Daria esti mai bine azi?
eu inca recuperez din nou. urasc perioada asta de toamna, sunt absolut ingropata la job
pupici tuturor!
szivarvany spune:
Salutare din tara mucilor. Io cre`ca am sinuzita. Deci clar tre` sa merg la doc si nu vreau
Lia, tot tancul il cauti ???
Roller, sanatati la voi si tie spor la munci
Din ce ziceti voi, Giulik e pregatita pt scoala.
Si cum ma stiti, ne-am lasat de teme ca nu apucam
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"