MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)
Raspunsuri - Pagina 20
monica70 spune:
MIANNA mersi ca mi-ai zis.Sa stii ca si eu exact la asta m-am gandit,intai ca tipul intai a zis ca vede ceva la ficat pe tomografie si la eco n-a mai vazut nimic,apoi a vazut la eco ceva la rinichi si uite ca nici acolo nu-i nimic ,asa ca ce baza sa mai pun pe parerea lui despre micronodulii aia la plamani? Mai ales ca si dupa ce s-a uitat pe CD-urile de la Pet CT a zis tot de 2 micronoduli cati se vedeau la tomografia veche,desi aia la Pet scriu de cate 3-4 in fiecare plaman.Nu i-am mai zis nimic lui atunci,am presupus doar ca de fapt nu stie interpreta PET CT-ul,e si de inteles fiind o tehnologie noua - la noi doar in Oradea si Bucuresti exista asa ceva si de putina vreme, nu?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Acum asa a o paranteza,eu sunt convinsa ca toate instrumentele astea de investigat gen ecograf,tomograf,rmn,pet ct sunt in mare parte doar orientative ,mai ales cand e vorba de leziuni mai mici.Pana nu tai,nu prea se poate stii sigur ce-i pe-acolo
De exemplu cand faceam investigatii pentru infertilitate (desi clar la sot era problema,trebuia sa ma investighez si eu) dupa o ecografie intravaginala mi-a zis medicul ca am ceva polip endometrial,dar in urma laparoscopiei s-a depistat ca asa zisul polip nu exista,ci erau doar niste urme de endometrioza pe fundul de sac uterin ...
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
mianna spune:
pe de o parte ai dreptate, pe de alta parte nu. adica la nivelul la care a ajuns imagistica in zilele noastre, cu atat de multe softuri, eu una cam am pretentia sa nu le scape nicio formatiune (la CT si RMN - nu la eco, fiindca e mai putin fiabila, iar de PET prefer sa nu-mi dau cu parerea fiindca inca n-am citit destul despre ea si nu stiu exact ce rezultate fals-pozitive sau fals-negative poate da). ca nu pot spune ei ce anume este, e firesc - diagnosticul se face prin examen histopatologic. dar softurile le permit sa masoare orice diametru la orice formatiune cat de mica. fireste, trebuie s-o vada mai intai, ca sa puna sageata pe ea.
centrul de imagistica ce m-a impresionat din punctul de vedere al dotarilor a fost Neuromedul din Timisoara. despre medicii de acolo nu ma pronunt, intrucat n-am colaborat pana acum decat cu o singura doctorita, careia n-am nimic sa-i reprosez; insa asta nu-mi garanteaza ca intr-un caz mai complex lucreaza la fel de bine, asa ca nu ma incumet s-o recomand. daca insa as avea de ales intre o tomografie facuta la Cluj si una la Timisoara, as alege Timisoara.
monica70 spune:
MIANNA mersi de sugestii Sa vad cum o fi,ca radiologul din Cluj a zis ca sa fac urmatoarea tomografie in aceleasi conditii ca prima oara (ca e mai usor de comparat probabil).Eu am facut-o la Euromedic Arad ,asa ca probabil tot acolo merg ... dar pana peste 3 luni cine stie.
In rest am fost ieri la Cluj sa fac interventia,am ajuns la 8 acolo,dar m-a operat abia dupa ora 14,deci am avut timp sa citesc . De data asta am luat frumusel probele si le-am dus la privat ,asa in 4 zile lucratoare-s gata,deci pe marti miercuri am rezultatul (doar daca necesita inmunohistochimie dureaza mai mult)
Si acum la subiect In salonul unde am stat,era venita si o doamna asa la cca 50 de ani,cu un presupus melanom nodular pe obraz,cam langa ureche.Mare si crescut in relief ca o ciuperca Avea ten din ala roz-alb care nu se bronzeaza si ochi albastri.Mi-a zis ca i-a aparut semnul acolo prima oara cand era gravida,deci in urma cu cca 20 de ani ,iar de doi ani incoace a inceput sa creasca,iar recent a crescut si in relief.Era deci in loc vizibil,putea sa mearga mult mai devreme la medic.Colac peste pupaza,cred ca putea banui despre ce e vorba,fiindca mi-a povestit ca mamei ei cand avea peste 70 de ani i-a fost scoasa de pe picior o alunita care sangerase si la biopsie la Cluj a iesit melanom stadiul IVb zicea ea,probabil ClarkIV si B = ulcerat (deci mai periculos) I-au facut ceva analize,au zis ca e ok si a trait bine mersi pana la peste 80 de ani.Evident ca pe vremea aia nici urma de tehnica ganglionului santinela,atatea CT,eco etc. Ce vreau sa zic e ca stiind ca a avut in familie asa ceva,ar fi trebuit sa mearga urgent la medic poate chiar la prima aparitie a alunitei cu pricina,nu mai vorbesc dupa ce a crescut atat! Azi o opereaza - scos alunita+ganglionul santinela.Poate are noroc si n-o fi melanom nodular (desi asa arata ca am vazut cam asa ceva in poze pe net ) ,sau macar sa nu fi ajuns la ganglioni ... o sa o sun si azi si pe cand va primi rezultatele biopsiei.
monica70 spune:
ONITZA
Din pacate tot vesti proaste am, azi mi-a sosit rezultatul.Exact cum banuiam,recidiva locala de melanom.
ALINA daca citesti aici,zi-mi daca ai primit pm-urile,ti-am trimis doua mai demult si nu am primit niciun raspuns .
alina023 spune:
Monica, tu esti o curajoasa si o optimista! Da-i inainte cu acelasi curaj si nu te lasa descurajata de incercarile astea ale bolii. Vointa ta o sa invinga, sunt sigura!
Multa sanatate!!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
denizel spune:
Moni, din formularea "recidiva locala", "locala" inseamna oare ceva ce nu ar trebui sa fie foarte grav?
Nu stiu daca e doar folclor sau are ceva temeiuri serioase, dar tin minte bine de tot ca am citit acum cativa ani despre un studiu care arata ca dintre toate cancerele, cancerul de piele e cel care e tinut cel mai bine in frau de atitudinea pozitiva si increzatoare (probabil ca asa era si mama pacientei de la Cluj :).
Te rog frumos mai scrie aici si spune ce mai ai de gand sa faci, unde crezi ca ar fi bine sa te duci.
Te imbratisez!!
monica70 spune:
Scuze ca n-am mai apucat sa scriu dar am fost plecata in we la tara,am revenit luni in viteza desi am mai fi stat, ca a murit socru-meu (80 de ani) - ieri a fost inmormantarea ... in plus ma lupt la ora asta cu oarece chestii contabile bilant,declaratii tra la la ca au ramas cam de caruta.
Pe scurt nu e chiar "recidiva locala" ca aia ar fi sa fi reaparut langa alunita scoasa,ci recidiva la ganglionii locali - cei mai apropiati ganglioni in cazul meu la axila dreapta se cheama "locali". Si ganglionul scos si zona dimprejur e infiltrata - zona cu muschi pe care medicul o credea doar cicatriciala,iar aia de la PET CT cam la fel,inflamatorie.In concluzie la operatia ce am facut-o nici n-a scos tot.Din zona cicatriciala a scos doar o bucatica.Am vorbit azi cu medicul si a zis ca in conditiile in care nu exista alte leziuni e indicata operatia in scop curativ,dar cu anestezie generala si implica riscuri locale ca e plin in zona de vase de sange si muschi.Deocamdata nu m-am hotarat daca merg sau nu la operatie si daca la el sau in alta parte, dar cred ca o sa mergem cat de curand la Szeged pentru alta opinie si sa vad cat de mari sunt riscurile alea (sangerari,parestezii?).
Doctorul mi-a pomenit azi de medicamentul ala iplimumab de care ziceam eu ca s-a aprobat in SUA - pentru stadiul III inoperabil si stadiul IV si atunci m-am gandit ca o fi aflat el ceva nou si de Europa.Am butonat si am aflat ca a primit ceva aviz favorabil si in Europa,dar mai trebuie ceva aprobari.E tot ceva substanta pe baza de imunoterapie.Pe moment am de gand sa combin chirurgia si cu ceva naturiste ,inainte de apela la chestiile toxice ... mai vad eu.
DENIZEL ziceai de tanti aia ,eu cred ca a fost ok fiindca nu a apucat sa se extinda si la ganglioni,sau daca s-a extins o fi fost tinuta chestia in frau de viata mai naturala de la tara ,la munte ... ca fiica sta in zona Brasovului,intr-o statiune montana.
Gata s-a terminat listarea,ma intorc la munca,mai revin cand apuc
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 Pe moment am de gand sa combin chirurgia si cu ceva naturiste ,inainte de apela la chestiile toxice ... mai vad eu. DENIZEL ziceai de tanti aia ,eu cred ca a fost ok fiindca nu a apucat sa se extinda si la ganglioni,sau daca s-a extins o fi fost tinuta chestia in frau de viata mai naturala de la tara ,la munte ... ca fiica sta in zona Brasovului,intr-o statiune montana. Gata s-a terminat listarea,ma intorc la munca,mai revin cand apuc MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE "10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla" |
Monica, eu am mai intervenit din cand in cand pe topicul tau. Uite, mi-am amintit ca Terapia Gerson merge foarte bine la melanom. In filmuletul care ti l-am dat, cam toate persoanele care s-au vindecat de cancer, prin hrana vie, aveau melanom.
Ma bucur ca te gandesti si la alternativa naturista. Stii tu, ceva adevar exista acolo, nu degeaba iese fum.
Eu am, momentan, doua cazuri, la care terapia Gerson aplicata pe jumatate a avut rezultate. Fetita mea cu astm si mama mea cu diabet. Deci din punctul meu de vedere nu sunt niste sarlatani.
Multa sanatate si incredere!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518