MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)
Raspunsuri - Pagina 14
monica70 spune:
Multumesc de urari .
Am facut ieri PET CT -ul la Oradea si voi primi rezultatul abia vineri.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
alina023 spune:
Monica, multa sanatate si asteptam vestile bune si de la PET!
Doamne ajuta!
PS. E de bine ca nu ai gena aceea? Medicul ce a spus? Nu intri in trial, dar gena respectiva complica treaba sau nu?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina023 PS. E de bine ca nu ai gena aceea? Medicul ce a spus? Nu intri in trial, dar gena respectiva complica treaba sau nu? |
N-am intrebat-o,dar precis habar nu are nici ea,ca doar mi-a zis data trecuta ca stiu eu mai multe decat oncologii ...
Si eu sunt curioasa si chiar am butonat destul cautand info exact pe tema asta,dar nu am gasit mare branza.Sunt mai multe gene care apar la melanom (sau la alte tipuri de cancer),nu doar asta MAGE 3A,mai e gena BRAF si pe baza asteia sunt o multime de trialuri experimentale (dar nu "racoleaza" si la noi in tara), dar asta am citit ca apare si pe alunitele normale,asa ca ... experimenteaza si ei deocamdata.Ideea e ca vaccinurile alea au avut efect cat de cat doar la cine are genele respective.Deci poate la cei ce au genele o fi mai mult o cauza genetica,iar la cei ce nu le au pot fi alte cauze? Cum ar fi la mine o cauza poate fi cea hormonala - estrogenul din sarcina poate duce la modificari ale alunitelor? Asta e doar o supozitie, adevarul nu-l stiu nici medicii,ca de s-ar cunoaste exact cauzele s-ar gasi mai usor si tratamentele presupun.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Buna seara.
Am revenit cu noutati,am primit pe mail rezultatul de la PET CT.
O sa il si scriu aici sa vedeti:
Axilar dreapta se evidentiaza arie moderant captanta FDG (SUV max=3,8), dimensiuni de 25/15 mm, inconsistenta morfologic, explicabila in context inflamator, postoperator.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau la nivelul gatului. Fara adenopatii latero-cervicale sau supraclaviculare.
Plamani expansionati, prezinta in ambele campuri pulmonare cate 3-4 micronoduli, dimensiuni de pana la 5 mm, insuficient caracterizabil PET. Fara colectii pleurale.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG la nivelul glandelor mamare.
Fara adenopatii mediastinale sau axilare.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelvine sau la nivelul tubului digestiv.
Fara lichid liber intraperitoneal, fara adenopatii retroperitoneale, pelvine sau inghinale.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul scheletului.
Concluzie:
Focar metabolic activ axilar drept de tip inflamator. Recomandam monitorizare ecografica.
Deci ce sa zic, pe mine una m-a bagat si mai mult in ceata rezultatul fiindca ma asteptam la un rezultat clar ori alb,ori negru,ca doar e PET CT.Cand colo ,bine ati venit la noi,da' ia mai bine du-te tu Ioane la ecograf sa vezi care-i baiul
Deci la axila se presupune ca a iesit asa fiindca au trecut doar doua luni de la operatie,dar cine stie ... asa ca o sa merg luni la un eco sa vedem ce se vede si acolo.In plus, o sa merg sa imi fac si markerul S100 sa vedem cum mai e si-ala.
In ceea ce priveste micronodulii de la plamani e si mai distractiv.La CT au iesit doi micronoduli la plamanul drept,acum au iesit cate 3-4 la ambii plamani,doar ca ... sunt "insuficient caracterizabil PET" adica ... habar nu au de ce natura-s Pai nu pentru asta ma dusai eu sa fac PET CT-ul sa vad natura lor? Cand colo varza ... O sa incerc sa trimit/duc copii ale CD-ului cand il primesc (ca acum mi-a venit rez. doar neoficial pe mail) si in alta parte pentru alte opinii,io stiu in Ungaria,Turcia,Austria? Habar nu am nici cum se procedeaza/cat costa,daca aveti ceva info astept sugestii.
Chestia e ca nu stiu cat conteaza si opiniile respective,pentru ca din cate am citit pe net si la CT si la PET CT in cazul micronodulilor pulmonari exista f.multe rezultate atat fals pozitive cat si fals negative.
De exemplu,dezavantaje la PET CT:
- Sensibilitate mai mica pentru leziunile <8 mm
- Rezultate fals pozitive de la inflamatii
- Rezultate fals negative de la tumori cu rata metabolica scazuta
Evaluare pulmonara noduli multiplii poate fi limitata de
potential rezultatelor fals pozitive pe FDG-PET.
Cresterea activitatii FDG a fost demonstrata în cazuri de granulomatoase active cum ar fi tuberculoza, boli fungice, si sarcoidoza, precum si alte procese inflamatorii, cum ar fi noduli reumatoida.
CT în combinatie cu FDG-PET ajutoare în evaluarea de multiple
In concluzie rezultatul desi "suna bine" poate fi de la foarte rau la foarte bun.Bine macar ca au fost sinceri si au scris ca-s "insuficient caracterizabili" = habar nu au cum sunt
Scuze ca-s cam incoerenta ,dar azi-noapte abia dupa ora 4 am adormit ca fetita a avut o indigestie - a vomitat si a avut si un pic de diaree.Ea care in 5 ani jumate,o singura data a mai avut ceva asemanator,taman acum a apucat-o.In plus azi pe la ora 15 am avut si o rezectia apicala la un canin.Toata dimineata am stat cu ochii pe mail si abia dupa ce m-am intors de la dentist, la ora 16,30 cand se inchidea programul la aia am primit mail-ul.Chiar ma gandeam ca nu vor sa mi-l trimita azi sa nu-mi strice we si 1 mai de intarzaie atat.
buli spune:
Monica, posibil formatiunile de la axila sa fie nepericuloase pe moment, dar din alaea transformabile si care tb urmarite sa le prinzi cand fac urat. si doar n-ai sa faci PET lunar. eco arata modficarile cat de cat.
Denisam spune:
Moni-eu zic sa ceri clar pareri din Austria si Ungaria. Daca traduci rezultatul si vrei sa intreb si eu pe aici, nici o problema, am un medic de familie destul de bun si ma duc la el joia viitoare si ma pot duce cu hartia sa ii cer parerea-scrie-mi dincolo dc vrei ca eu aici intru mai rar.
Tin pumnii pt luni si fruntea sus!
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani