MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Monica, iti tinem pumnii pt maine!

Lidsta, mie mi-a explicat medicul dermatolog ca nev displazic inseamna o alunita care a suferit ceva modificari de structura si aspect, cu potential ca in timp sa genereze probleme.

Apropo de discutia despre laboratoarele de anatomie patologica, medicul de familie mi-a confirmat (cand i-am aratat rezultatele biopsiei) ca unul dintre cele mai bune ar fi cel de la Spitalul "Prof. Dr. Scarlat Longhin".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Salutare si multumesc de urari.M-am intors aseara de la Cluj si e fix cum ziceam eu ,deja a chemat pe loc DHL-ul sa trimita proba pentru analiza genetica fiindca eram la limita cu timpul (exista o limita de timp dupa operatie) si in 7 zile deja primesc rezultatul daca are gena MAGE3 ca de asta e vorba.E trialul acela de faza III pe care il depistasem si eu pe net ca recruteaza si in Romania,de la GlaxoSmith . Daca e pozitiv inseamna ca ma incadrez si atunci urmeaza "scanari" din cap pana-n picioare si abia daca sunt "curata" ,adica daca nu a progresat intru in trial.
Alta veste e ca am ratat la mustata RMN-ul programat ,dar m-am reprogramat pe miercuri seara.
Am intrebat-o si alte chestii,printre care daca are rost sau nu sa mai iau interferonul,a zis ca nu din moment ce n-a avut efect ,deci il pot opri ceea ce am si facut.Am intrebat-o si de chimio si a zis ca deocamdata nu se da asa ceva (doar in stadiul IV la chestii inoperabile se da) si in general a zis cum stiam si eu ca cel mai bine functioneaza chirurgia la melanom.Chimio n-are efect,sau are un oarecare efect in 15-20 % din cazuri.S-a mirat tare ca eram deja la curent cu treaba cu vaccinul experimental - ea se pregatea sa imi zica de la A la Z povesti despre asta Am semnat toate cele , ca poate sa foloseasca proba in ce cercetari doresc,nu doar legate de trialul asta sau de melanom. Pe urma iar maare mirare pe ea cum de am auzit eu si de ipilimumab si alte cele - de parca nu eu as fi direct interesata sa citesc despre asta Mi-a zis ca intradevar a fost aprobat dar doar in SUA,la noi nici poveste si crede ca nici in Europa inca nu sau nici nu va fi deloc aprobat - ca v-am zis ca a avut si efecte adverse urate.Am intrebat-o si de regimuri ... aici se vede clar ca e oncolog specialsta in chimioterapie ,a zis ca sa mananc orice,doar grasimile si rantasurile evitate,ca povestea cu carnea care hraneste tumoarea e o mare prostie etc. Dealtfel daca intrati pe sfatulmedicului .ro la alimentatia in cancer sa vedeti ce ii dau aia inainte cu mancat consistent mai ales cu mult ... lapte si produse lactate.Totul ca sa nu scada masa musculara si sa se impiedice slabirea.
Am mai vorbit de vaccinul asta,ea zice ca n-are efecte decat ca dupa orice vaccin,dar pe net am citit de unul care a avut febra si dureri de cap cateva zile dupa el - si asa a banuit ca i-a fost dat chiar vaccinul si nu placebo.
Na cam atat,deocamdata,mai revin cand am noutati,probabil miercuri seara dupa RMN.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MONICA asteptam vesti miercuri seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Monica, imbratisam cu drag si te asteptam cu vesti. Gandul nostru e la tine. Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor
Deocamdata vin cu vesti bune macar de la RMN cerebral : "aspect IRM cerebral in limite normale" .

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

Monica, ma bucur mult de vestile bune. Doamne Ajuta numai cu vesti bune sa vii de acum incolo.
Am fost si eu la un control, ptr. ca dupa sarcina m-am cam patat si eu, aveam diverse semne ciudate. Am aflat ca unele reprezinta keratoza seboreica, altele hemangioane, unul tb. urmarit, e lentigo, l-a pozat dr. si mi-a zis sa merg peste 6 luni sa vedem daca are tendinte de modificare.
Multa sanatate Monica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ieeeeee, felicitari, MOnica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! &

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Am intrat sa va dau vestea ca mi-a iesit negativ testul genetic,adica nu am gena aia in tumoare,deci nu pot fi primita in trialul ala pentru vaccinul experimental.Si aici is atipica - am citit ca cca 80% din cei cu melanom au gena aia MAGE 3A,iar din cei "racolati" pana acum la Cluj pentru trialul asta,au avut culmea toti pozitiv,unul singur era incert,dar ala nu facuse nici biopsia la Cluj - asa mi-a zis doctorita cand am intrebat-o.De-aia ma si gandeam ca e cam ciudata disproportia si probabil eu o voi echilibra
La PET CT sunt programata martea dupa Paste,sa vedem ce surprize ma mai asteapta si de-acolo.
Inca odata multumesc mult de tot de urari si va doresc sarbatori fericite si sanatate ca-i mai buna decat toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Draga Monica, cred ca ti-e greu in momentele astea, insa eu cred ca Doamne-Doamne te ajuta sa apara solutia cea mai buna. Fii tare asa cum am vazut eu ca esti, bucura-te de cele doua minuni din viata ta si optimismul care te caracterizeaza te va ajuta sa vezi soarele in ceata asta care te apasa deocamdata. Iti dorim tie si familiei tale multa multa sanatate, incredere ca va fi bine si multe bucurii. Sa ai un Paste fericit si Invierea Domunului sa fie pentru tine invierea sperantei si luminarea drumului spre gasirea sanatatii! Sa ne auzim cu bine.

Mergi la inceput