Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 16
crispro spune:
Otilia, ma gandeam io ca ai scris gresit... pai si asa e foarte bine!!! Bravo, mami!
Bratafel, sanatate multa.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Paula, apropo de ce scriai ieri. M-am uitat in graficele mele si pediatra Anei mi-a cerut insistent sa o diversific la 4 luni pentru ca avea 7.4 kg. Nici acum nu pot uita ca ii spunea "obeza" si acum desi nu-mi place stiu ca a avut fler si a mirosit-o foarte bine ca va fi o grasunica. Mananca la fel ca Elisa si totusi are 3 colacei de grasime pe burta iar Elisa piele si os. Zau ca as fi regretat enorm daca in primul ei an as fi indopat-o cu lapte praf, cereale sau altele. Am facut bine ca am ascultat pediatra si nu am invatat-o cu paine, dulciuri, banane. Am diversificat-o cu cartof dar in piureuri ii puneam dovlecel si in ciorbe de regula. De abia cand a mancat cu noi la masa mai prindea si cartofi ca nu-i gateam separat. Si cu toate restrictiile alimentare incepand inca de la 4 luni ea este sus de tot pe grafic iar raportul greutate/inaltime nu-i deloc de invidiat. De aceea iti dau dreptate. Vrem sa-i avem cat mai grasunei in primii ani dupa care e foarte greu sa spui stop pentru ca au deja stomacul mare, au deja preferinte si e greu sa le mai schimbi tabieturile. |
ce bine zici!! maria s-a nascut cu 2.900 si 50 cm, la o luna (cu lm) avea 4.400, la 2 luni (mixt) 5.500, la 4 luni (lp) 7.600 si 61 cm... asa ca si pe noi ne-a avertizat pediatra de obezitate si am inceput diversificarea chiar inainte de 4 luni, cu suc de morcovi si branzica slaba de vaca, iaurturi slabe... cereale, gris, biscuiti - n-a stiut ce-s alea. dulciurile nici acum nu-i plac, nici nu se omoara dupa paine, dar cu greu ii tin in frau kg, se si vede din poze ca imediat e cat mine!!! isa la 4 luni are aproape cat maria, dar e mai lunga cu 3 cm si e pe lm. aici pediatra mi-a si notat in carnetel, se incepe cu suc de portocala, apoi cu cele 4 fructe de baza: mar, para, banana, portocala. si de la 6 luni legumele...
Rodyka, tot uit sa te intreb. Stiu ca nu se dau citrice in primul an. Sau am auzit ca se da suc de minola. Dar sa se inceapa diversificarea cu suc de portocala nici atat. Si totusi vad ca asa e la voi. Cumva cum se da in Norvegia uleiul de peste de la 6 saptamani. |
aici pediatra mi-a si notat in carnetel, se incepe la 4 luni jumate cu suc de portocala, apoi cu cele 4 fructe de baza: mar, para, banana, portocala. si de la 6 luni legumele... bine, de fapt se incepe cu cereale de la 4 luni ptr cine are nevoie sa ia in greutate... de fapt, de-asta sunt pediatri, sa recomande ptr fiecare copil ce i se potriveste, potrivit graficului sau, degeaba facem noi cum ne taie capul, pana la urma tot noi tragem ponoasele... dar pe isa nu vreau eu s-o ingras, nici nu mananca mult, dar asimileaza foarte bine lapticul, de-aia si kk face mai rarut...
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
baby78 spune:
citat din mesajul lui ooana Baby 78 merci ai cumva idee cay costa?...trebuie sa vorbesc cu cumnata mea poate merge si imi cumpara...noi in oras nu avem magazin Kiabi Oana mamica lui Matei – luna a 4-a 08.07.2010 Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
Este in jur de 80-90 lei...Pun o poza cu strumful meu pe delfinasi sa vezi cat de frumos este..si e atat de moale si calduros...
Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010
ooana spune:
eu am citit in cartile de copii ca se recomanda ca temperatura in dormitor sa fie intre 17-20 grade noaptea iar ziua intre 20-22 grade iar cand se face baita 24 grade (Capraru si Dr. Spock)
Diana si eu as vrea sa ajung la Casa lui Mos Craciun...sunt ca si copiii mici, o sa fiu la concurenta cu Matei prin Disneyland
Otilia eu zic ca bebelina ta e foarte bine cu greutatea...si pana la urma ea e o balerina Matei al meu are 6500 gr si avem mai bine de o luna in plus fata de voi
Btz tinem pumnii pentru Paul sa nu sufere foarte tare
Oana mamica lui Matei – luna a 4-a 08.07.2010
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
crispro spune:
Tot citesc una, alta cu diversificarea... Io chiar habar nu am.. cu ce incep? cu mar? sau morcov? tre sa ma documentez bine... altii zic ca trebuie cu portocala, altii ca nici vorba de portocala ca e acida ... banane de la 9 luni, altii zic de la 6 luni... is varza... Ideea e ca nu voi alapta exclusiv., de maine trecem pe completare cu LP, ca nu mai am in congelator rezerve... Asta ar insemna sa incep diversificarea mai devreme de 6 luni, pe la vreo 5 cred... Tare as vrea sa incepeti voi, careva, sa imi spuneti si mie... Daca am timp, ma bag un pic la fetele ce au nascut in mai-iunie, sa vad ele ce fac...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
ooana spune:
citat din mesajul lui paula_m Lui Raul i se face scoarta pe capsor. Pana acum nu a avut. Eu stiam ca unii bbi au dar la nastere doar. Habar nu am de la ce...ma gandesc sa nu faca de la caciulite. Nu stiti cumva cu ce pot sa-l curat? Am incercat sa-i mai iau cu mana, dar nu prea sta... Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 poze |
cu piaptan din os
...inainte de baie cu 15-30 de min fa-i masaj cu ulei de corp, se mai inmoaie si ies cojitele la spalat...din proprie experienta iti povestesc
Noi 2
ooana spune:
citat din mesajul lui racusor2010 dragutelor, dar v-ati uitat dupa scaun de masa, de care vreti? eu am vazut chicco polly, dar e 550 ron mai e cam mini plus, la 378 ron, doar ca asta nu are roti cat de utile sunt rotile? poate ne ajuta mamicile cu experienta eu caut un scaun de masa care se poate plia si lua in masina si sa fie usor de curatat, cu hamuri in 5 puncte, sa se poata regla pe inaltime... mami de brotacel Andrei Ioan 9 iunie 2010 |
noi de la nasi l-am primit pe asta http://scaune.pricer.ro/preturi/douceur-scaun-de-masa-albastru
vad ca intruneste cerintele tale
Noi 2
ooana spune:
citat din mesajul lui larissa_79 eu am tras o sperietura asta noapte uffffffff...iar tuseste ale si i-am dat in miez de noapte niste sirop de tuse mucosin si mi-a tusit jumatate de ora de nu mai putea nici sa respire. se inrosise, era aproape vinetie la fata si se inneca pur si simplu cu tusea de nu mai putea sa respire stateam si eu si tati cu ea si nu stiam ce sa ii mai facem...pana la urma am chemat salvarea. mi-a dat prin cap si la un moment dat am zis "Tatal Nostru" impreuna cu ea si am dat-o cu ulei sfintit. Si in 2 min a incetat calvarul. Atunci a intrat si Smurdul in casa. Am fost la spital totusi ca are o viroza...prostia mea a fost ca i-am dat siropul ala expectorant noaptea. Eram si f obosita si nu am mai realizat. Abia dupa ce i l-am dat mi-am dat seama ca nu trebuia. Of nu va zic prin ce am trecut pe la 3:30 eram la Grigore Alexandrescu....numai mama sa nu fii in momentele astea. Acum o tin acasa si o tot pazesc de Nectarie..dar tot sta pe langa el...nici n-am avut timp sa raman 2 min singura azi sa plang ca simt nevoia dupa stresul de ieri. De asta nici n-am intrat azi ca n-am avut stare. Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006) http://picasaweb.google.com/roparo/NectarieLuna3# |
sper sa va fie mai bine...ce groznic trebuie sa fi fost, mami sa ai grija si de tine, ca trebuie sa fi apta pentru cei 2 ingerasi!
Noi 2
ooana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui baby78
Este in jur de 80-90 lei...Pun o poza cu strumful meu pe delfinasi sa vezi cat de frumos este..si e atat de moale si calduros... Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010 |
foarte frumosss ...si ursuletul...si strumfuletul
Noi 2
Roxana_Theo spune:
Buna seara si de la noi. Am reusit sa citesc si eu ce ati scris.
Pot spune ca si eu ii fac in camera peste noapte 23-24 de grade. Asta pentru ca eu insumi sunt o friguroasa. Dealtfel, pe instructiunile pe care le-am primit de la spital dupa nastere cam asta era temperatura indicata, insa prin carti am citit ca ar trebui 22 de grade.
Otilia legat de portocala, am remarcat ca la noi pediatrii o recomanda de la patru luni cand se incepe diversificarea in amestec cu suc de mar. Sau daca cel mic are probleme cu kk i se poate administra o lingurita de suc de portocale chiar mai devreme.
Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo