MONTIGNAC (149) STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Gatesc pate de casa, daca fac lipii jumi-juma faina/tarate le pot unge cu pate pentru pranzul de maine? In pate pun smantana, galbenus de ou, ficat, mustar (asta e cu probleme, nu?), unt, sare, piper, nucsoara.

Daca faina e integrala, da.
Ambit mi-ar cam trebui si mie, daca gasesti extra la cineva, sa-mi zici


Ninha, mami lu' Mirci

We dance round in a ring and suppose.
But The Secret - Sits - in the middle - and Knows!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

anmarame e un mustar conform...ii spune mustar dijon. gasesti in carrefour dar te anunt ca e foarteeeee iute

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Ninha, scrie reteta cu gutui. Al meu sot e mare amator de mancaruri dulci. Pai faina poti pune integrala( faza 2) iar la caramel renunti. Daca e musai ceva dulce,pui fructoza sau sirop de agave.


Puisorule, nici gand sa renunt la caramel, ca asta e tot shpilu'
reteta e simpla: doua-trei gutui, carne de pui, faina, zahar, un strop de sare, cuisoare, nucsoara, scortisoara, apa calda

frigi felii de gutuie (cu coaja cu tot, fara puf, groase de 1-1,5 cm )
le scoti cand sunt usor aurii si in acelasi ulei frigi carnea (eu prefer pulpite inferioare sau aripi de pui, unii o fac si cu ceafa de porc).

intr-o cratita mare, demna de bagat la cuptor, pui 3 linguri rase de zahar la caramelizat. cand e auriu spre maroniu, dar nu ars, il intinzi pe peretii cratitei si il lasi sa se raceasca un pic. apoi pui niste ulei din cel folosit la fript (eu am pus 4 linguri). cand s-a topit zaharul din nou pui un pumn de faina si amesteci, in fine, faci sosul de faina cum iti place tie de gros, dupa care adaugi condimentele, le lasi sa fiarba impreuna cateva minute,si apoi scoti cuisoarele ca nu-s bune daca se fierb acolo.
Cand e gata sosul, de consistenta si gustul care-ti place (poti sa mai adaugi zahar daca nu-i prea dulce)pui in cratita si gutuile si carnea(ai grija sa faci suficient sos cat sa incapa toate astea in el)si dai la cuptor o ora. rezultatul meu e aici
Sper sa-i placa sotzului. Al meu a zis ca e buna , dar nu s-a saturat din ea
Noi am mancat-o cu salata de salata verde si nuci. foarte buna combinatia!


Ninha, mami lu' Mirci

We dance round in a ring and suppose.
But The Secret - Sits - in the middle - and Knows!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

ninha nu ai inlocuit nimic sa fie mai conforma? e cea mai nemonti mancare de am vazut-o pana acu pe forumu asta si zahar si faine si ulei si carne in aceeasi mancare

n-am mancat niciodata mancare de gutui, desi multi o lauda.papilele mele gustative nu se obisnuiesc cu ideea dulce-carnedar daca sotului tau i-o placut inseamna ca e buna..de obicei barbatii is cei pretentiosi la mancare

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Citat:
citat din mesajul lui brindusik

ninha nu ai inlocuit nimic sa fie mai conforma? e cea mai nemonti mancare de am vazut-o pana acu pe forumu asta si zahar si faine si ulei si carne in aceeasi mancare

n-am mancat niciodata mancare de gutui, desi multi o lauda.papilele mele gustative nu se obisnuiesc cu ideea dulce-carnedar daca sotului tau i-o placut inseamna ca e buna..de obicei barbatii is cei pretentiosi la mancare

Brindusiko, ai dreptate, e cea mai nemonti mancare posibila! dar e delicioasa! si de aceea am pus reteta, ca s-o facem pentru sotzi, sa se ingrase ei si noi sa fim niste slabaturi pe langa ei.
Am uitat sa mentionez ca am scapat si cateva felii de telina printre alea de gutui. e divina!


Ninha, mami lu' Mirci

We dance round in a ring and suppose.
But The Secret - Sits - in the middle - and Knows!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

ninha daca e pentru sot atunci bine ca ai pus telina

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Catalishka, si eu am cochetat un pic cu ideea de raw. Clar nu as putea tine o astfel de dieta si nici macar vegana. Nu ma omor dupa carne dar de doua ori pe saptamana tot as manca. Poate ovolactovegetariana dar deocamdata nu am nici o motivatie. Cel mai mult mi-a placut site-ul Inei Todoran de unde am si incercat cateva retete, mai ales de dulciuri. Unele mi-au placut, altele mai putin.Cel putin pt prajituri e nevoie de multe ingrediente scumpe si greu de gasit( unt de cacao, unt de cocos). In schimb mi-a placut mult pateul de seminte de floarea soarelui, delicios. Si spaghetele din dovecei sunt ok dar nu m-au dat pe spate.

Maya, super retetele cu broccoli. Sa vad daca mai gasesc proaspat pe piata.

Larisa, Brandu,vin cu biciul la voi . Nu se poate atata lipsa de ambitie la niste montignace. Ia haideti fiti cuminti si sa va vad cu rapoarte doar pe minus.

Ninha, suna mortal reteta dar complet ne-monti . Si poza e foarte sugestiva . Din nefericire chiar nu vad cum as putea inlocui caramelul

Diana, cum a iesit pizza?

Anca, ca mananci carne de porc si lactate grase poate fi o problema doar pt sanatate, altfel sunt monti si astea si chiar de faza 1.

Eu am primit de la socrul meu un bidon de ghebe in saramura asa ca de ieri mananc la greu ciuperci

Meniu ieri:
MD:wassa cu vinete cu maioneza
P:ciorba de perisoare
C: friptura de porc cu legume mexicane si ghebe

Azi:
MD: ghebe, cateva feliute de salam( am gasit unul laPlus cu doar doua E-uri )
G: ghebe,cateva linguri de iaurt
P: supa cu galuste
C: friptura de pui cu pilaf si ghebe

Am facut tortul asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/27392/Reteta-Montignac-Tort-Zebra/ dar inca e la frigider. Nu va iesi ca si reteta originala cel putin pe sectiune pt ca cele trei umpluturi au consistenta diferita si nu le-am putut aranja asa frumos. Ca urmare le-am amestecat eu si a iesit un mozaic alandala. Important e sa fie bun la gust dar revin cu impresii.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Citat:
citat din mesajul lui brindusik

ninha daca e pentru sot atunci bine ca ai pus telina

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.



nu-i asa?
adevarata


Ninha, mami lu' Mirci

We dance round in a ring and suppose.
But The Secret - Sits - in the middle - and Knows!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

puisorule arata bestial tortul ala...musai sa revii cu impresii ca daca e ok il incerc clar de sarbatori

cam o chestie din asta mananc eu aici..(dar nemonti) asha cu gelatina, frisca , ceva sarota si un blat ff ff subtire(nu ma intreba cate prostii are praji asta..imi place ff mult combinatia asta de jeleu si fructe de padure:afine, zmeura, capsuni si mure)

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Feteor, fructoza nu se poate carameliza?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput