MONTIGNAC (149) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 17
ninha spune:
A, am o intrebare ptr gospodinele care se pricep la paine: cum se poate painea fara drojdie?
Ninha, mami lu' Mirci
We dance round in a ring and suppose.
But The Secret - Sits - in the middle - and Knows!
cge spune:
Ninha, si eu tot la asta ma gandeam, ce sa mai gatesc.
Eu cred ca fac salata de boeuf ptr restul casei, si imi opresc mie: salata boeuf fara cartofi si morcovi. Cu mazare, e ok, nu ?
Si probabil, piure de cartofi si friptura ptr ceilalti din casa, si brocoli cu friptura ptr mine.
Si am luat sapt trecuta quinoa ?
In mintea mea este Monti, si este ca sora orezului. E corect ?
Voi ati gatit quinoa din asta ?
Este mica, Victor m-a intrebat la ardeii umpluti, daca sunt semintele de la ardei
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Catalishka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ninha Fetelor, simt cum ma umflu de mandrie ca v-a placut ideea mea cu conopida , dar sincer n-am ce reteta sa va dau. am facut exact ce v-am zis si mai inainte: am pus 4-5 buchetele de broccoli si unul sau doua de conopida, le-am facut praf la blender si le-am amestecat cu o lingura rasa de maioneza (eu fac maioneza mai sarata si mai acrisoara, asa ca n-a fost nevoie de alte condimente). dar maine am sa pun si cateva nuci si o sa amestec cu branza rasa si un strop de iaurt. |
asa era si reteta mea numa fara maioneza, da cum am auzit la tine crema, zic ia sa vezi inventie ...da e bun rau de tot, asa-i? io tare sceptica am fost la a manca aceste doo legume crude...
Catalishka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge In mintea mea este Monti, si este ca sora orezului. E corect ? Voi ati gatit quinoa din asta ? |
foarte corect!
io am gatit-o exact ca il locul orezului, in ardei umpluti sau o puneam ca sa ingros ghiveciurile de legume ale lui piticot. Mie mi-a placut ff mult dar e foarte scumpa la noi!
brindusik spune:
maya nush daca te-am mai intrebat parca tin minte ca ai spus tu fara sa intreb..dar lipia pui la ea numai integrala?sau si tarate? si mai pui si sare si drojdie si atat? ca poate daca fac clatite incerc si eu lipii sa-mi fac singura shaorma pentru la munca
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
puisorul spune:
Somleac, multumesc de idee, s-a notat. Ma bucur ca ti-au placut lipiile dar nu am inteles faza cu desfacutul Ti s-au umflat asa de tare ca le-ai desfacut in doua?
Ninha, interesanta reteta cu conopida si broccoli. O testez si eu in weekend. Paine fara drojdie habar nu am.
Cata, cum e painea biblica? Nu am auzit pana acum.
Andanii, o sa fie un concediu linistit si relaxat. Unde mai pui ca ar trebui sa mearga si cantarul in jos conform planurilor
Maya, daca ti-e pofta tare fa clatite clasice dar cu faina integrala. Ies garantat si abaterea nu e mare
Cristina, quinoa stiu ca e o cereala. Cel mai bine inlocuieste orezul. Eu stiu ca am incercat si ceva retete cu quinoa la baza dar nu mi-au placut prea tare.
Brandusik, eu fac lipiile si cu tarate sa le pot combina cu orice. Reteta e aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/17835/Lipie-arabeasca/. In prima compozitie pun doar faina integrala sa creasca mai tare si apoi adaug taratele si mai las la dospit. Si eu le fac in tigaie de teflon dar sa nu pui ulei deloc.
Vali, LMA sotului si distractie frumoasa. Snickersul e si prajitura mea preferata de sarbatori.
Meniu ieri:
MD: omleta cu somon afumat,hribi,gogosar
P: wassa, smantana, salam si gogosar
C: legume mexicane cu piept de pui cu sos de capere si lamaie
Ieri am fost harnicuta foc si am facut curatenie peste tot, mai am doar cateva chestii prin bucatarie si gata, am o casuta curata
Pt weekend inca nu m-am gandit la nimic, poate niste briose cu feta si rosii uscate pt servici.
Azi se deschide la Cluj prima cafenea bio. Vor fi si prajiturele bio facute de o tipa de aici de pe forum. Mori cand vezi ce chestii face tipa . Singura problema e ca se deschide la 18 cand deja o scot pe Stefi de la gradi . Poate tratez cu sotul sa vina si el si atunci e mai usor.
O zi frumoasa si monti sa aveti
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
Catalishka spune:
Mneatza, votca taie greatza!
Puisor Ninha era cu painea biblica, si eu astept sa vad ce zice de ea, daca i-a iesit, daca-i buna...
Ce bine suna cafeneaua bio pe mine ma fascineaza Clujul, asa as vrea sa il vad si eu, daca nu aveam ex pe 10 dec, pe 9 eram la Cluj, ca are sotul petrecerea de Craciun acolo, si as fi mers cu el...dar asa,iar am ratat. Poate cu vreo alta ocazie. La fel si Timisoara. De fapt mai toate orasele din vest ma fac curioasa, si am vazut doar Oradea si Aradul, si mai pe sus Satu Mare (dar toate in interes de serviciu, adica nu prea am avut timp sa le explorez turistic prea mult).
Ce ganduri de duca asa de dimineata si la mine!
O zi buna si cuminte!
maya_m spune:
'neata
VALI merci de ideea cu choux-urile..cojile le-as putea face duminica-luni si sa le umplu doar atunci,inainte cu cateva oreBRANDUSIKO exact cum zice PUISORUL faina integrala si tarate in parti egale..prima data faci maia din faina ,dupa dospire adaugi taratele si mai lasi la dospit..spor la treaba si pofta buna
SOMLEAC chiar asa fain ti s-au balonat lipiile ,de ai avut buzunarel pt. umplut?..cum ai reusit?
PUISORULE am zis ca ziua de satisfacut pofte e ori sambata ori duminica..asa ca ma abtin inca o zi doua .. ce-i ciudat e ,ca desi as avea la ce sa ma ating [mi-am refacut stocul de ciucalata conforrma] poftesc doar a interzise
paine biblica?....n-am mai auzit..nu-mi vine sa cred ca e we ..din nou...atat de repede trec zilele astea ..numai mie mi se pare ?
NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
ninha spune:
Buna dimineata, fetelor!
A murit Adrian Paunescu :( Am plans azi-dimineata. a fost o parte frumoasa din copilaria mea...
Painea biblica e aia care in tabelul lui Monti e cu IG 35, painea Ezechiel, contine mai multe cereale, printre care alac, mei, fasole, linte. nu prea inteleg cum naiba are IG atat d emic, din moment ce contine atatea, si mai ales fasole. da... am rog...
daca faceti crema aia de broccoli si conopida, sa o mancati atunci, sa n-o lasati pe a doua zi, ca miroase tare urat!
Azi vreau sa fac o tocanita de pipote si inimi. voi ce v-ati hotarat sa faceti ptr we?
Ninha, mami lu' Mirci
We dance round in a ring and suppose.
But The Secret - Sits - in the middle - and Knows!
Catalishka spune:
Buey cam repede v-ati luat vichend
IO azi am mancat mai nimik, is cam tristutza si n-am avut pohta de papa...Week end placut va urez!