Incident la joaca!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

scuze daca par mai radicala dar eu nu as minimiza incidentul.Iar ciupitu de obraz e una si ciupitu de zona intima e alta.Iar faptul ca fata cea mare a facut un asa gest e unu cat se poate de clar, si in comunitatea lor o fata de 10 ani e una buna de maritat, asa au ei obiceiul si deci e in cunoastere a ceea ce inseamna zona intima si tot.Nu cred ca e bine de scuzat acest incident ci de luat ca un avertisment ca trebuie sa fii cu ochii pe copil si sa poti interveni in orice moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Draga Inbox fii barbata! Trebuie sa putem orice pentru copiii nostri! Cum una ca asta, din cauza unor copii mai prost crescuti sa te izolezi in casa?! Nu sunt teroristi, criminali liberi in parc sunt doar copii, care da, ai dreptate au facut-o sa sufere pe fetita ta.Eu m-as duce chiar azi in acelasi parc, mi-as reveni bine in simtiri si as asigura copilul ca are protectia mea, eventual o zi doua ar veni si sotul ori buni, o prietena. Nu suntem singuri pe lume neajutorati in fata unor astfel de situatii si nu trebuie sa ne fie frica sa stam in parc, sa na jucam.ca in povesti la o adica. lucruri rele se mai intimpla si p'acolo dar binele invinge raul, intotdeauna! Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

plus ca fetita trebuie sa-si recapte baza in tine, sa stie ca o poti apara in situatii din astea, sa nu-i fie frica cind e cu tine. nu feri dar macar riposta cumva, nu cot la cot plingind pe drum fuga acasa.si bine ar fi daca as gasi in parc aceeasi copii, m-as duce direct spre ei, cu fetita mea de mina si le-as zice ca ce au facut ieri a fost f urit, ideal ar fi ca ei sa-si ceara si scuze, stiu ca-i cam greu. insa asta ar face enorm pt fetita ta. mai ales daca si ea ar avea curajul sa le zica, ca asa nu a fost bine, atit, nimic mai mult.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Roxy, sunt de acord cu tine, eu inainte de a ajunge sa citesc si finalul, eram sigura ca i-au furat cerceii, mai ales ca povestise Inbox ca se uita tigancusa mai mare la cercei.

si eu m-as duce si as sta de vorba cu copiii respectivi. sper sa nu inceapa de la asta vreun alt subiect de discutie gen " vai, dar nu se cade sa te iei de copiii altora!!". Chiar nu mai conteaza ca a fost gluma proasta, ca poate chiar au vrut sa o doara sau mai stiu eu ce. Si eu, Inbox, chiar nu m-as mai duce la locul respectiv de joaca, tb sa mai existe si altele prin zona. Nu neaparat fetita ta sa creada ca iti e frica sa mai mergeti acolo ci sa o luati ca o joaca, sa schimbati locul etc etc.

Mami de fetita si de baietel

participam la "Clipe de vara"

ess-1.jpg si ess-2.jpg

[size=1]Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu cred ca fata aia la 10 ani stia ce face, ba cred ca a si premeditat fapta.
Inbox, cand stateam la bloc niciodata nu lasam copilul la joaca daca nu-mi placeau sau nu-mi inspirau incredere cei de-acolo. Se intampla uneori sa gasesc golani cu cate-o bere-n mana care injurau sau pustani de liceu care alergau bezmetici, sau copii ai strazii, plecam si gata. .
Eu am un var in Anglia care si-a scolit si mama si nevasta si bona sa nu duca copiii la locul de joaca decat cand e plin de mamici cu copii acolo si sa plece inainte ca locul sa inceapa sa se goleasca si zice ca zona in care locuieste e cunoscuta ca "safe".

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

vikinga imi place ceea ce spui tu in raspunsul tau dar sa nu uitam totusi ca in viata reala nu intotdeauna cum spui tu, binele invinge raul.Asta e in povesti...bine ar fi sa fie si in realitate dar viata reala ne-a demonstrat ca binele e foarte usor calcat in picioare de rau...din pacate.Scuze de off topic .
Sper ca fetita lui Inbox e mai bine acum, mai curajoasa putin si noi sa nu uitam sa fim cu ochii pe ei acum cat sunt mici, ca dupa avem destul timp sa stam cu inima la gura pana ne suna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

roxy fata mea nu are nimic de valoare la ea, tocmai din aceste considrente, are doar niste cerecelusi mici din argint care nu ar tenta pe nimeni de aceea nici nu mi-am facut griji. Am vazut de la parinti acestor tiganusi destule talharii de genul smulsul cerceilor din urechi sau alor obiecte de valoare, insa pe noi cei din cartier ne cunosc si nu ne agreseaza ca sa zic asa.
rrox3 multumesc mult de sfat, chiar asteptam sa-mi spui ceva, orice sa ma linistesc. Adevarul e ca varnd ne vrand, copilul a auzit destule povesti despre vecinii nostri,mai ales vara cand vin jadarmii noaptea la ei si s eface o galagie de nedescris, d emulte ori au trezit-o din somn si a trebuit sa-i explic ce si cum...o sa incerc s aincropesc niste povesti despre diferentele dintre noi

esseade dimineata cu ideea asta ma trezisem, sa mergem impreuna la locul de joaca ( eventual fara bebe ca am sotul in concediu si il lasam cu el) ca sa vad cum reactioneaza, din pacate ploua foarte rau si e frig afara, iar pe ea deja a luat-o o raceala.

vikinga dupa ce am plecat de la locul de joaca si mi-a spus copilul ce si cum, i-am zis fetei "mergem sa le spuna mami la copii, ca nu e frumos ce au facut" si a fost foarte incantata, asa ca ne-am intors, dar nu mai erau decat doi din copii, un baiat care statuse deoparte la baza topoganului si celalalt micut...tot a fost bine ca fi-mea i-a recunoscut ca fiind din grup, le-am spus ca nu e frumos ce au facut, ei zis ca nu au facut nimic ( si cam aveau dreptate) si au dat vina pe fete, le-am spus ca voi vorbi cu parintii lor ( stiam ca asta o linisteste pe fi-mea, ea stie ca daca un copil greseste parintele e cel care ia masuri nu sarim noi la gatul lui), le-am spus sa se poarte civilizat ca asa e frumos etc pe un ton destul de ridicat...nu poti nici sa le zici cine stie ce ca apoi iti vine clanul peste tine, vreau sa spun ca imi era frica de cum vor reactiona, fi-mea nu cred ca a simtit totusi teama mea fiindca era foarte incantata de ce le-am spus copiilor si imi zicea ca or sa vorbeasca parintii lor cu ei ca nu frumos ce au facut.

M-am gandit sa minimizez atunci evenimentul, dar era destul de speriata si nu am vrut sa creada ca e normal ca cineva sa se poarte asa cu ea, poate daca treceam peste usor fara sa dau importanta data viitoare nu mi-ar mai fi spus nimic si uite asa de la un gest nevinovat se ajunge la mai mult si copilul nu mai comunica fiindca zice ca mama oricum nu da importanta ( zic si eu).

Diseara vine maica-mea pe la mine si ma gandeam sa-i povestesc incidentul, iar in timp ce-i spun sa bag si niste completari pentrui urechiusele ei, niste completari de genul celor spuse de rrox3, cu diferenta dintre modul lor de viata, despre educatia lor etc. Ce ziceti, este o idee buna? Sau s-o simti prst copilul daca mai spun si la altcineva?( ea cand a ajuns acasa mi-a spus ca o sa-i spuna si educatoaei si colegilor de la gradinita cum sunt copii aia...)

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Urata situatie. Eu am obiceiul sa tratez copiii de tigani la fel ca si pe ceilalti. E adevarat ca am avut un incident, dar n-a fost nimc grav. Acum ma voi gandi de doua ori, inainte de a mai lasa vreunul sa se apropoe de copilul meu. Chair daca par rasista, asta e, copilul meu este mult mai important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

In parc eu sunt f atenta cad apar copii de tigani, pt ca de regula sunt needucati si fac un iures periculos pt copilasii ce cu siguranta nu au cum sa aiba experienta lor de viata...nu ma intereseaza sa fiu rasista ci siguranta copiilor mei. Si ii invat si pe ei sa se pazeasca si sa se fereasca, sa evite busculadele, unde se pot produce accidente si fara intentie.

E neplacut ce a patit copila ta insa nu trebuie sa hiperbolizezi fata de ea problema, mai mult ca sigur ca ea a povestit intamplarea pt ca s-a speriat de inghesuiala, nu i-a atribuit conotatiile la care te gandesti tu. Daca o trageau de urechi sau de par la fel ar fi povestit cred.
Practic nu au dezbracat-o, sau nu au imobilizat-o 4-5 minute, s-o streseze, a fost o busculada de moment unde ea a fost intamplator prinsa la mijloc, nu ceva premeditat, nu ?

Si aici la gradinita am auzit ca unii dintre copii fac glume proaste la baie tragandu-le altora pantaloneii jos...aici au o mare responsabilitate educatoarele sau ingrijitoarele care TREBUIE sa supravegheze prescolarii inclusiv cand merg la baie si sa ia atitudine fata de comportamente din astea "glumete". Sunt lucruri cu care se glumeste si cu care NU.

Evitarea locurilor de joaca nu e o solutie insa e bine sa te tii aproape de ea pe acolo si sa n-o scapi din ochi, daca ti se pare ca se "incinge" joaca prea tare, apar copii turbulenti, suspecti, poti sa o ghidezi inspre alta activitate prin parc ca sa evitati coliziuni neplacute ca asta. Inca e mica si trebuie sa-i spui tu de ce sa se fereasca, cand sa se retraga, pe cine sa evite, va invata si ea apoi insa nu e cazul chiar pe propria piele cata vreme te are pe tine sa-i spui ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Inbox, conteaza pentru tine faptul ca acei copiii sunt tigani? In ce masura?Crezi ca ai putea trata problema asta tracand peste acest aspect? Adica comporta-te fara a te agata de etnie, sa presupunem ca acei copiii NU sunt tigani, ai avut o problema cu unul din ei, ce faci?

Mergi la inceput